Hirdetés

2019. május 22., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) kikikirly


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Nyitva! :K :K :K

[ Szerkesztve ]

(#2) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

A "nyitva" kezdő hozzászólás nélkül vajh nem merne senki hozzászólni egy adott témához? .....

(#3) kikikirly válasza nullpoint (#2) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Legutóbbi Paks 2-es bejegyzésre 62 komment érkezett, azelőttire pedig 54 .
Máspoknál láttam,gondoltam én is ki írom.
Na bumm,mind meghalunk:)

[ Szerkesztve ]

(#4) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Pont én is látta már több helyen és irritáló, gondoltam megkérdezem mi értelme van. De akkor ez a jelenkor "elsőőő" jellegű kommentje.

(#5) kikikirly válasza nullpoint (#4) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

,,gondoltam megkérdezem mi értelme van?"
Nincs értelme,csak egy hülye szokás.
,,De akkor ez a jelenkor "elsőőő" jellegű kommentje."
Pontosan. :)

(#6) nullpoint


nullpoint
(senior tag)

Akkor ezt megbeszéltük :D

(#7) UnA válasza nullpoint (#4) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Az irritáció csakis a te elmédben létezik ;)

Talán azért írják oda, hogy látszódjon rögtön, hogy nincs kizárva a kommentelés.

(#8) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Szerintem csak annyi a probléma, hogy nem az oroszokkal kellene terveztetni és építeni.

(#9) nullpoint válasza UnA (#7) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

Anélkül is rögtön látszódik, hiszen nincs szövegbuborék ikon...... Akinek van szeme az azonnal kiszúrja. De mindegy, már megbeszéltük az illetővel, lehet továbblépni.

(#10) Agyturbina válasza nullpoint (#9) üzenetére


Agyturbina
(tag)
LOGOUT blog

SZVSZ a megoldás ott keresendő, hogy az itt szóltam hozza részben egyből lehet látni, így nem kell "keresni" a saját blogod, és latod egyből ha valaki hozzászólt :R

A szükségletek lettek a célok, és a célok szükségletek lettek.

(#11) nullpoint válasza Agyturbina (#10) üzenetére


nullpoint
(senior tag)

Ez igaz és jó ötlet :D

(#12) kraftxld válasza Narxis (#8) üzenetére


kraftxld
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Akkor kivel? Az Areva eléggé le van gatyásodva, Westinghouse csődben, japánok takarítanak,
Tény, hogy a szerződés az minősíthetetlen, de az oroszokkal van tapasztalat és a meglévő reaktorok üzemeltetésében is nyakig benne vannak.

MCSE+M/S, MCITP, VCP6.5-DCV - ''Soha ne becsüld le az autópályán száguldó DAT kazettákkal megrakott teherautó sávszélességét''

(#13) lev258 válasza kraftxld (#12) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Nem is annyira a kivel, mint inkább a hogyan és mennyiért a lényeges. Az, hogy az oroszok csinálják, önmagában még nem zavarna.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#14) kikikirly válasza kraftxld (#12) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Pontosan.Hazai üzemeltetők is Orosz technológiát ismerik.Aszódi el is mondja hogy az üzemeltetés és utánpótlás képzés külföldi szakértők/mérnökök bevonása nélkül is képesek vagyunk.
Nyugati technológia átképzéssel járna,nyilván nem lehetetlen de felesleges plusz költség és idő.Utánpótlás képzés tananyagán is változtatni kellene.Maga a reaktor pedig Fukusima álló,szóval műszakilag sincs vele gond.Más kérdőjelek vannak a projekt körül.

Lev 258:Igen, ez már kérdőjelesebb téma. :R

[ Szerkesztve ]

(#15) lomposfarkas


lomposfarkas
(lelkes újonc)

Aszongya az energiaklubos nő valahol 25 p. táján, hogy a modelljeikben a következő évtizedekre erőteljes energiafogyasztás csökkenéssel számolnak. Ezek melyik bolygóról jöttek?

(#16) CPT.Pirk


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Kíváncsi leszek mi lesz a 14-ben megkötött szerződéssel. A napokban nyilvánosságra került (kiperelt) részek alapján nem felet meg a 14-ben hatályos hazai törvényeknek, vagyis érvénytelen.

Amúgy mint villamosmérnök, valamennyire ismerem a magyar VER felépítését, így nem vitatom Paks2 szükségességét, csak a megvalósítás módszereit...
Ha rajtam múlna és nem 4 éves politikai ciklusokban gondolkodnék, akkor én beszervezném Kirk Sorensen-t MSR / LFTR reaktor témában. https://en.wikipedia.org/wiki/Molten_salt_reactor

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#17) CPT.Pirk válasza lomposfarkas (#15) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Szerintem félreétetted. Arrafelé a forgatókönyvekről beszél és az épületfelújítások okozta jelentős energiafelhasználás csökkenésről, ami tagállami uniós vállalás.

Itt van az energiaklubb hivatalos anyaga a témában:
"A MAVIR Fogyasztáselemzése (MAVIR 2015b) 2030-ig háromféle igénynövekedési forgatókönyvet határozott meg: az alacsony 0,7-0,9%/év, az alapváltozat 0,9-1,1%/év, a magas pedig 1,2-1,4%/év növekedéssel számol a 2020-as évekig fokozottan emelkedő, majd a 2030-as évekre alacsonyabb növekedési rátát feltételezve minden esetben. "
https://energiaklub.hu/files/study/zoldmagyarorszag.pdf 26-os oldal.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#18) Lauda


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Köszönöm a videó linket!

(#19) Csabroncka


Csabroncka
(PH! addikt)

Az emberek 70%-ának semmi baja azzal, hogy bővíteni kell Paksot! Valójában az értelmesebb környezettudatos emberek zömének sem kell szájbarágósan magyarázni miért van erre szükség.

A vita azon megy javarészt, hogy megint egy olyan "4-es metró szindrómás projekt" amit szétlopnak és irreális, túlárazott összegekbe fog kerülni.

Paks 2 mellett, miért nem lehet céltudatosan a megújuló energiákat, illetve a lakóépület szigeteléskorszerűsítését is támogatni még...

Magyarországon élünk, én már nem csodálkozok azon amikor 80-100 aranykoronás termőföldre raknak 1ha napelem erőművet!

"in medias res"

(#20) CPT.Pirk válasza Csabroncka (#19) üzenetére


CPT.Pirk
(Jómunkásember)

Az emberek 70%-a nincs tisztában Paks működésével, mint pl. hogy honnan jön a fűtőanyag és hová kerül a kiégett fűtőanyag, meg úgy általában mi a szerepe egy atomerőműnek a VER-ben. Emiatt se örülnék egy esetleges Paks2 népszavazásnak, mert érzelmi és pártszimpátia alapon menne az emberek többsége szavazni és valami olyan katasztrófa lenne belőle, mint a briteknél a brexit népszavazásnak...

Az mondjuk jogos, hogy 4-es metró szindrómásnak tartják a projektet. Mostanában bármi nagyobb épül, az legalább 40%-al kerül többe a végére, mint a bejelentéskor és mindig meg van magyarázva, hogy ez miért van rendben.

A napelem amúgy egy érdekes kérdés, mert legjobb tudásom szerint az előállítása környezetszennyező és az életciklusa végén se igen lehet vele mit kezdeni, csak kidobni ahogy van.

Nincs más - csak egy szál gitár - szidom a rendszert - forradalmár. - Én vagyok egyedül 88 telén. (Auróra)

(#21) UnA válasza kraftxld (#12) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Szerintem mindenképpen európai technológiát kellene bevezetni, a franciáknak elég hosszú távú gyakorlata és tapasztalata van ebben (és szerintem ez a Framatom és nem az Areva / Orano).

(#22) UnA válasza CPT.Pirk (#20) üzenetére


UnA
(Korrektor)

A napelemnek nézz utána, mert már most is 90+ százalékban újrahasznosítható, csak ugye amíg van olcsóbb alapanyag, addig a kapitalizmus dübörög, és szeméthegyeket gyárt inkább.

(#23) Fecogame válasza nullpoint (#2) üzenetére


Fecogame
(PH! kedvence)

Azért, hogy megjelenjen a fórumtémák között. Én is így találtam ide :)

Gyenge WiFi jel, kis hatótáv? 16dBi WiFi antennák, raktárról --> http://bit.ly/16dBi_WiFi

(#24) kikikirly válasza UnA (#22) üzenetére


kikikirly
(fanatikus tag)
LOGOUT blog

Igen ez egy komoly problémája a rendszernek.
Reklám ugyanez: Energiába és nyersanyagba kerül a terjesztése(TV, szórólapok) és 90%-ba felesleges többletfogyasztást generál hisz amire szükséged van reklám nélkül is megveszed.Igazából kiadásnövelő dologról beszélünk,a jelenlegi rendszerbe viszont bevétel növelő tényező.
Reklámon megszüntetésével 10-20% fogyasztás csökkentést biztosan el lehetne érni,nem fájna senkinek,klíma egyezmény betartásába sokat segítene. Oszt még csak szóba se került soha.
Tengerekbe meg lassan annyi műanyag meg mindenféle hulladék kerül hogy szép lassan el szénsavasodik és kipusztulnak a korallok.
Jó dolog a kapitalizmus, pl. verseny és profit arra sarkalja a vállalkozókat/gyártókat hogy hatékonyabbak,termelkényebbek legyenek,amiből lehet béreket emelni,vagyis kialakulhat a Nyugat jóléti társadalom.
Viszont lassan a Kapitalizmusnak is lépnie kellene egy szintet,ha nem akarunk kipusztulni.
Pala olaj-Pala gáz,vasérc stb minden nyersanyagból van vagy 300 évre elegendő,környezet szennyezés előbb megtizedel mindet mint a nyersanyag hiány.

[ Szerkesztve ]

(#25) lev258 válasza UnA (#22) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Hasznos lenne, ha konkrét linkeket is tudnál adni. Másrészt, amit szeretnek elfelejteni, hogy az újrahasznosítás során is szükséges lehet/keletkezhet sok egyéb veszélyes anyag, amit nem szívesen emlegetnek a folyamat leírásakor.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#26) UnA válasza lev258 (#25) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Pl. ez a cikk:

"Research studies conducted on the topic of recycling solar panels have resulted in numerous technologies. Some of them even reach an astonishing 96% recycling efficiency, but the aim is to raise the bar higher in the future."

Ezt viszont nem igazán értem nálad: "az újrahasznosítás során is szükséges lehet / keletkezhet sok egyéb veszélyes anyag" – mert ha ehelyett egy szemétkupacot gyártasz ugyanebből az anyagból, az sokkal jobb?

(#27) lev258 válasza UnA (#26) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Nem. Viszont az ilyen tanulmányokból szeretik kihagyni, hogy a veszélyes anyagok kezelése, elhelyezése miatti extra költségek mennyivel drágítják a dolgot. Ami valójában az újrahasznosítás hatásfokát rontaná (máshol csinál szemétkupacot, csak nem vesznek róla tudomást).
A linkeden is csak az átlagos anyagok szerepelnek (üveg, műanyag, ...) és talán túlságosan is le van egyszerűsítve a folyamat.

[ Szerkesztve ]

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

(#28) UnA válasza lev258 (#27) üzenetére


UnA
(Korrektor)

Amíg a költségeken és hatásfokon gondolkozol, az azt jelenti, hogy inkább a megtérülés érdekel – de ez vezetett a mostani állapotokhoz.

(#29) lev258 válasza UnA (#28) üzenetére


lev258
(PH! kedvence)

Szerintem rosszul ülsz a lovon. Az egész újrahasznosításnak csak akkor van értelme, ha ezzel valóban csökkenteni lehet a megtermelt szemetet. Ha az eljárás során máshol annyi, vagy több szemét termelődik, mint eredetileg volt, akkor csak még jobban szennyezel. Amikor elektromos áramot használsz a feldolgozáshoz, vagy kismilliónyi vegyszert, akkor azokat is meg kell termelni, kezelni, eltüntetni. Ezek is folyamatosan szemetet termelnek, a pénzügyi költségek csak ennek egy kifejezési formája. De beszélhetnénk a felhasznált szén mennyiségéról, a vegyszertároló medencékről, ...
A hatásfoknak nem szabad csak azt tartalmaznia, hogy a termékből teljes egészében terméket tudtál csinálni. Az egész folyamatot figyelembe kell vennie, mennyi mindent használtál ahhoz, hogy oda eljuss.

Ubuntu MATE 18.04, 2. szezonos amatőr chili termesztő

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.