Hirdetés

2019. december 7., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) 2boyAndOr


2boyAndOr
(csendes tag)

Remélem nem írtam túl nagy sületlenségeket!!! :F

Ha valakinek van bármilyen hozzászólása, nagyon szívesen várom!!! :K

:R

(#2) tildy válasza 2boyAndOr (#1) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Szeretem az ilyen írásokat. De egyre vigyázz: ne agyalj túl sokat ;)

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3) Geller72 válasza tildy (#2) üzenetére


Geller72
(veterán)

..miért ne agyaljon?...ha tehetem, pár napon belül visszanézek, és írok neked egy kövéret Andor...látom, nem csak nálam kezd hatni a pirula..:D...kinyílnak a szemek?
Üdv:
Geller

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#4) Hedgehanter válasza tildy (#2) üzenetére


Hedgehanter
(őstag)

Ez nem volt tobb egy 6 perces gondolatsornal... Ha egyszer eszedbe jut mikozben gondolkodsz hogy leirod tedd meg es erdekes lesz....

(#5) Taky


Taky
(senior tag)

Szép kis írás, grat!

"Tökéletes program nem létezik, csak olyan, amelynek még nem találták meg a hibáit." Pascal

(#6) tzimash


tzimash
(őstag)

érdekes. néha magamra ismertem a mondataidban. valami hasonlót élek át én is. nem érzed úgy, hogy sosem, vagy nagyon ritkán tudsz csak azonosulni szituációkkal, érzésekkel? mindig úgy érzem magam, mint egy kívülálló. sosem tudok valamiben 100%-ig elmerülni. valahogy mindig azt érzem, hogy nem is én vagyok az, aki pedig (elvileg) én vagyok :)
ez az álarc dolog is... jó sok van. ha leveszem ott van mögötte egy másik, az alatt még egy, de én hol vagyok? vajon mindenki csak álarcokat hord, és azokat cserélgeti, csak nincs tudatában ennek?
én is szoktam figyelni az embereket, a viselkedésüket, azt, hogy hogyan reagálnak bizonyos helyzetekre és olykor elcsodálkozom rajtuk, hogy mennyire el tudnak veszni önmagukban. nálam ez marha ritkán esik meg, és olyankor is csak pillanatokra. persze nem látok a fejükbe... lehet, hogy ők ugyanezt gondolják rólam... :)

(#7) Gave


Gave
(őstag)

Poen elso resze : Nem is vagy ezzel egyedul. ;) . Szerintem rajtad es rajtam kivul is meg joparan vannak igy a "ezen nagy kerdesekkel".

Poen masodik resze : tegnap olvastam Az emberi psziche -rol. "ID is defined by Freud as the primal section of the human psyche" // bocs angol szoveg volt ;).

Erre ma egybol egy ilyen irasba botlok. :U .

luck • /lʌk/ • result of an event-chain we are too lazy to decode and backtrace then understand and accept.

(#8) Gave válasza tildy (#2) üzenetére


Gave
(őstag)

Agyalni jo - szerintem , valaszokat is igy kapunk (elsosorban) , tehat elmelet szerint minel tobbet "agyalunk" valamin annal inkabb eselyes ,hogy valamilyen formaban magunkhoz vonzuk azt.

< nem gyulekony anyag - csak ugy kijott belolem. :B

[ Szerkesztve ]

luck • /lʌk/ • result of an event-chain we are too lazy to decode and backtrace then understand and accept.

(#9) denieBoy


denieBoy
(tag)

Hehe very well! Köszönjük ezt a kis igazság szikrát. Szerintem nincs ezzel semmi gond, egyszerűen csak ritkán olvasni ilyesmit.

Nem egyszerű dolgokat feszegetsz. Az hogy milyen a világ és én milyen vagyok én ebben, hogy mi a normális, mi a helyes, a valódi, az érték, a dolgok valódi arca, természete. Mind, mind messzire mutat.

Először az gondoltam írok neked hosszú monológot, de rájöttem én erről nem tudok olyan szépen írni, mint már mások megtették sokkal nagyobb tehetséggel.

Ajánlom Müller Pétert pl Titkos Tanítások, Jóskönyv,… és Carl Gustav Jung könyveit. ;)

peace
:)

DaVe

(#10) syabik


syabik
(csendes tag)

Ők csupán a saját tükreink, azon lehetőséggel akik lehettünk volna és akik lehetünk.A múlt ás a jövő találkozásaként is felfogható.De lehet, hogy hibás a gondolatmenetem.Azért nem aki vagy mert hiszen épp ott vagy a jelenben, így az már adott.

(#11) tildy válasza Geller72 (#3) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Mert ha túl sokat agyal, akkor belemegy a sűrűjébe, és elvesztheti a fonalat.

Amúgy ha az ember elkezd így gondolkodni ( volt mikor le is írtam) rájöhet bizonyos összefüggésekre , amik aztán lehet csak az agya szüleményei,d e lehet az maga az igazság.
[I]Szóval mi is a kérdés? Az, hogy mi ez az egész ami körülöttünk van? Mi a világ, mi a végtelen, mi az univerzum, mi az idő és mi vagyok én? Csak most, most fogalmazódott meg bennem, hogy valójában magamat, magunkat keressük...[/I]

....Közösen megállapítottuk, de főleg én, hogy az ego egy burok, egy burok, amiben elrejtjük önmagunkat, mert nem akarjuk önmagunkat látni. Aztán gondolkoztam, hogy miért közösítjük ki a bolondokat, és az olyan embereket saját kis beszűkült világunkból, akik nem úgy viselkednek, mint mi. IGEN, HÁT AZÉRT, MERT MI IS OLYANOK VAGYUNK, DE NEM AKARUNK OLYANOK LENNI... Elindult a láncreakció, ami elvitt minket a válaszhoz...

We create our own reality! :-)))))

Higgyétek el nem véletlen mondom, hogy a túl sok "agyalás" veszélyes is lehet. Tapasztalat. ;)

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#12) syabik válasza tildy (#11) üzenetére


syabik
(csendes tag)

Ne haragudj tildy,de ezzel nem teljesen értek egyet, hiszen ha Te sem agyaltál volna túl sokat és nem forgattad volna magadban ezeket a kérdéseket, akkor most nem is figyelmeztethetnél a veszélyire.Szükséges lehet, hogy a végsőkig elmenjünk mert ott majd rájövünk, hogy ezidáig csak a nagy bukó kérdéseket tettük fel és éppen azokat hagytuk ki a számításból amivel igazából foglalkoznunk kellett volna,de ez tapasztalás nélkül egy másik ember számára igen nehezen érthető.Különben is, szükség van egyáltalán kérdésekre?
Az álarcos-bálról meg csak annyit, vajon az összeset lefejthetjük halálunkig magunkról?Vagy az utolsó álarcot, ami a szereteté, fenn kell hagynunk?

(#13) rybank


rybank
(senior tag)

szerintem ezeknek a gondolatok nem 24 évesen kellene előjönnie

sohasem késő, te vagy, törekedsz és küzdeszz az elvárásaidért, amiket magaddal szemben állítaszz

szerintem csendben tedd a dolgod, halgass figyelmesen, és tanulj

az ember egykor óriás volt,
hajdan mindennel szembeszállt,
míg jólétében végül megmérgezte önmagát
az őrület emelte a lelkét
a könnyeit mások hullajtják
fejét a térdére hajtja s végső órájára vár..

akarj mindíg többet, mint amire képes vagy, mert nem is mered magad

[ Szerkesztve ]

(#14) Lenry


Lenry
(nagyúr)
LOGOUT blog

Szinte az egész életünk egy nagy színjáték! Valakit alakítunk, „akinek” az álarcát magunkra öltve „adjuk el magunkat”!

én saját magamat próbálom alakítani, hogy minél közelebb legyen a valósághoz => tehát: nem színészkedek... nem kell... annak kell színészkednie, az színészkedik, aki nem fogadja el saját magát és másnak akar mutatkozni, más akar lenni...
én meg vagyok elégedve magammal, van amit változtatnék magamom, mert én sem vagyok tökéletes (but I'm pretty f*ckin close :P )
épp ezért gondolkozom úgy, hogy bármit tettem, soha nem szabad arra gondolni, hogy mi lett volna ha... mit kellett volna másképp csinálni, mert ha másképp csináltam volna valamit, akkor lehet, hogy valami pozitív is megváltozott, vagy meg sem történt volna (ugye a Káoszelmélet szerint minden mindennel összefügg) és lehet, hogy máshogy formálódott volna a személyiségem, és most egy más ember írna ide (vagy egyáltalán nem is írnék ide)
röviden: aki elégedett magával, az valóban magát adja, és nem akar másnak látszódni... szerintem erre kell törekedni

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#15) rybank válasza Lenry (#14) üzenetére


rybank
(senior tag)

egyébként, igazat adok mindenkinek, csak hogy is mondjam, ezek még mindíg a felszínei ennek a témának, szerintem, habár lehetc sak lényegre törekedtek, mert a lényeg végül is az amit leírtatok :R :R

(#16) tildy válasza syabik (#12) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Igazad van, senkit nem lehet megvédeni a falnak szaladástól, ha az a feltett szándéka, hogy annak szaladjon (hisz vagy nem hisz a falban, vagy bármi más, de az ő döntése->ő felelőssége) , max csak a párnát lehet elérakni, hogy amint odaér tompítsa a a becsapódást ;)

Gyakorlatilag az ember elméje az egyetlen korlát amit nem lehet átlépni. Ha úgy érzed, sikerült, akkor nem ott volt a korlát.Esm.

[ Szerkesztve ]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#17) syabik válasza tildy (#16) üzenetére


syabik
(csendes tag)

Valóban,akkor mégiscsak egyet kell hogy értsek,csak néha szeretem fújni a saját programomat. :U :))

(#18) rybank válasza tildy (#16) üzenetére


rybank
(senior tag)

kérdés, mikor, és milyen embernek jó döntés odatenni a párnát.

(#19) tildy válasza syabik (#17) üzenetére


tildy
(nagyúr)

syabik: Vagyunk így egy páran, rá se ránts. ;)
rybank: Igen, érdemes megnézni. Bár érdemes néha útközben tükröket is tartogatni a a másik felé.

Sokszor mondják: az igazság fájdalmas. Főleg ha önmagunkról és a hibáinkról van szó. :U

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#20) rybank válasza tildy (#19) üzenetére


rybank
(senior tag)

szerintem nem jó így hozzáállni, ha magunkról van szó, csak az első pofon fáj, utánna már elhajolsz

(#21) saja


saja
(tag)

"Cogito ergo sum".

Üdv. Most regeltem, csak emiatt a szöveg miatt. Mert teljesen ugyanezen szoktam elgondolkodni. A téma gyakorisága arra utal, hogy nem csak én vagyok ilyen mélyen gondolkodó típus. Csak az a baj, hogy sokszor elfelejtem a nagyszerűbbnél nagyszerűbb gondolatokat is.

Szép kis írás. Ez az álarcos dolog pedig szerintem azért van, mert az ember mindig megpróbál jobban viszonyulni az adott helyzethez. Alkalmazkodik. Még ha nem is tud róla.

keep calm and code erlang

(#22) tildy válasza rybank (#20) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Ha tanultál belőle, igen.
Sajnos hajlamosak vagyunk sokszor ugyanazt a hibát elkövetni..

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#23) rybank válasza tildy (#22) üzenetére


rybank
(senior tag)

nem baj emberek vagyunk, :), vároma következő írást

(#24) leviske


leviske
(veterán)

Tetszett. :) Én is szoktam ilyeneken gondolkodni, csak nekem nincs elég jó fogalamzóképességem, hogy kirakjam logout-ra. :DDD

Egyébként, ha jól tudom, akkor a személyiség 21 éves korban kezd el kialakulni, tehát még távol nem vagy elkésve... :)

(#25) rybank válasza leviske (#24) üzenetére


rybank
(senior tag)

mindenki más és más a határokat t szabod magadnak

(#26) DraXoN válasza syabik (#12) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Szerintem nem a szereteté az utolsó "réteg az álarcban", hisz annak is van egy ellentét-e a gyűlölet (álarca?) .. gyűlölet nélkül meg nincs értelme szeretetről beszélni :)
Így a végső "igazság" a személyiségünket illetően szerintem valahol túl van ezen ;)

Ezt akarnám még mondani, de nem tudom sehogy a szövegemhez és az íráshoz se csatolni, így csak beírom ide a levegőbe :DDD ..gondolkodjon rajta és fontosságán aki akar :) ):

..talán a ragaszkodás megszüntetése?...

Talán ez elsőre azt mondaná, hogy aki megvalósítja egy érzéktelen "géppé" válik, valójában szerintem erről szó sincs.. "Teljes értékűek" maradhatunk minden szempontból, de tisztában lehetünk vele, hogy valójában milyenek is vagyunk, mert nem ragaszkodunk az "én ilyen vagyok" vagy "én ez vagyok" dolgokhoz :) ..

Egyébként érdekes, hogy az utóbbi időben eléggé sok ilyen jellegű írás születik egy eleinte informatikainak indult blogon :) ..lehet, hogy nekem is majd írnom kéne egy ilyet, bár van saját blogom is.. esetleg majd mind2 helyre berakom :DD

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#27) Geller72


Geller72
(veterán)

Nem tudom, mi a jobb. Ha valaki 24 évesen döbben, vagy ha sokkal később? Mindegyiknek van előnye és van hátránya. De az biztos. Ha valakinek kinyílik a harmadik szeme, abból rendes ember lesz, becsületes, és lesz értelme az életének. Mert rájön, hogy amit ő eddig a nagybetűs életnek hívott, az csak az önmaga által eljátszott színdarab..egy játék, ami nem őszinte, hanem mű. Ehhez tartoznak az álarcaink. Az igazi arcunkat nem mutatjuk meg másnak. Csak azok láthatják meg, akiket szeretünk. Ha előttük is álarcokat viselünk, akkor undorító alakok lehetünk. A gyermekeink előtt, a kedvesünk előtt, a szüleink előtt nem kell álarcot viselni. Nekik megmutathatjuk kik vagyunk, hisz tudják, ismernek. Ismerik erősségeinket, gyengeségeinket, egyszóval mindent. Sírhatunk, nevethetünk előttük, velük együtt. Ezért ők a családunk, akikért bármit megtennénk. Azért kell egy kicsit magunkba fordulnunk, hogy jobban megismerjük önmagunkat. Segít elfogadni magunkat magunkkal.

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#28) saja válasza Geller72 (#27) üzenetére


saja
(tag)

Akkor ezek szerint ez a politikusokra nem igaz. Vagy ők csak azért csinálják, mert ez a munkájuk? (Mármint, hogy minden más embernek hazudnak valamennyire, vagy talán teljesen.) És ha ez a munkájuk, akkor van aki nem mondja el a szeretteinek, hány ezer embert kellett átvernie. És van aki elmondja, ennek ellenére nem hagyják faképnél. Vagy azért nem hagyják ott, mert tudják, hogy ki van a hazudozó mögött, vagy pedig félnek. Ha pedig félnek, akkor nincs igazi szeretet.

Tudom, lehet, hogy nem tartozik ide, meg nem általánosságban beszéltem, hanem egy réteget emeltem ki kifejezetten azért, mert a rájuk "mondott" jellemző dolgok többnyire igazak.

De általánosságban véve igazad van.

"Színház az egész világ, és színész benne minden ember."

keep calm and code erlang

(#29) rybank válasza Geller72 (#27) üzenetére


rybank
(senior tag)

úgygondolod, aki ezt észreveszi, nincs már tisztában azzal, hogy ez egy színjáték?

(#28) saja - szerintem nagyon is okos feltevés, nehéz átlátni kismillió dolog hatázozza meg

,nem árt emlékezni rá, hogy egy ügyvéd, akkor megy a bűnösöket képviselni, ha profi, és még jobb akar lenni

gondolj csak bele, a politikusok színterébe, ha ott el akarsz érni valamit a körülmények között mit kell tenned, mennyi minden meghatároz, mennyi mindenre figyelned kellene, számomra felfoghattlan

éppen ezért tetszett a gondolat

[ Szerkesztve ]

(#30) leviske válasza DraXoN (#26) üzenetére


leviske
(veterán)

Szerintem a gyülöletet pont nem lehet a szeretet ellentétének mondani...

Ha valakit nem szerettél soha, azt igazán gyűlölni sem tudod. Szvsz ez a két fogalom egy érzésből fakad, csak más irányba indul el. :)

De nyugodtan jöhetnek ellen érvek. :DDD

(#31) DraXoN válasza leviske (#30) üzenetére


DraXoN
(őstag)
LOGOUT blog

Hát nem tudom.. akit nem gyűlöltem soha attól függetlenül nem is biztos, hogy szeretem :D
Inkább nem csak a szeretet és a gyűlölet létezik.. azok csak a végpontok, ez egy olyanféle sáv ahol nincsenek közbenső állomások.. olyan mint egy fényerőszabályozós villanykapcsoló (más hasonlat nem tudott eszembe) ahol a közép a le, a jobb illetve a bal oldal meg két más más lámpát kapcsol fel vagy le (különböző fényerősséggel a csúszka állapotához képest).

Azaz a kettő közti alap állapot van általában minden embernél míg nem ismerjük meg jobban (kivéve amikor az első benyomás eltérít valamerre :D ).

The human head cannot turn 360 degrees... || FX8320; Rx470; 16GB; 240GB; 2x1TB || LG v20

(#32) legendary


legendary
(tag)

Hi mindenkinek,
Csak annyit szeretnék írni, hogy a szeretett ellentéte a félelem és nem a gyűlölet ahogyan itt írták.

"Mindenki arra született, hogy azt tegye amire született..."

(#33) korinna_ch


korinna_ch
(csendes tag)

Egyébként is „nagyon szeretem” nézni őket. (Nem vagyok perverz:), még mielőtt valaki azt hinné!) Azon gondolkodom, hogy vajon hova mehetnek, honnan jönnek, mit gondolnak éppen, milyen lehet az életük, milyen emberek lehetnek…? Jó lenne belelátni néha egy-egy ember életébe. Belelátni emberi sorsokba.

Ezen én is szeretek elmélázni :) Izgalmas lenne, ha az eleve látszó dolgokon kívül az is világossá válna, mit miért tesznek, és milyen történések formálták őket olyanná, amilyenekké. Nagyon izgatnak az okok :). (Ha már perverzitásról beszélünk... ;) )

Sajnos 24 évesen gondolkodom ezen. Ez azt hiszem kicsit fura már… De talán jobb későn, mint soha! (Vagy nem késő még?!)

Van akinek egész életében nem jut eszébe ilyesmi :) pláne hogy gondolkodjon :P

Annyi megalkuvás kell az ember életébe! Szinte az egész életünk egy nagy színjáték! Valakit alakítunk, „akinek” az álarcát magunkra öltve „adjuk el magunkat”! De miért?
Ez az egész elferdíti bennünk azt, amik/akik valójában lehetnénk. Vajon megéri?

Nem. Sok dolgot kell így elnyomnunk magunkban, az elfojtás pedig minden csak nem egészséges :(
Lehet szidni a társadalmat, a civilizáció átkát, de mi (is) tartjuk ezt ilyen formában fönt.

Szvsz lehetne alkalmazni egy egészséges középutat, amikoris tudatosan veszel fel egy álarcot, mert a "játék épp úgy kívánja"... :)
Nem harctér, hanem játszótér. ;)

(#34) Cs.Orsolya válasza legendary (#32) üzenetére


Cs.Orsolya
(aktív tag)

Szerintem az érdek az ellentéte, de nincs jelentősége...

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#35) Foglalt név válasza Cs.Orsolya (#34) üzenetére


Foglalt név
(őstag)

Vagy az ártás :)

(#36) korinna_ch


korinna_ch
(csendes tag)

Andor, érdekelne, hogy pontosan mit értettél "szemellenző" alatt? Van egy elképzelésem, de nem bizti hogy megegyezik a te definícióddal, ezért inkább kérdezek. :)
A másik kérdésem, hogy mit ad neked a vadászat? Írnál erről bővebben, hogy miért olyan fontos neked? (Azon kívül, hogy "jó" :) )

(#37) SystemRoot válasza legendary (#32) üzenetére


SystemRoot
(őstag)

Itt most miféle ellent értelmezésről beszélsz?

A nyelvhasználatban a szeretet jelentésének a logikai ellenkezője a gyűlölet/utálat, és köze nincs a félelemhez.

Gondolom valami ideológiát akarsz ráhúzni a dologra, ez esetben ki kéne fejteni, és nem csak kijelenteni dolgokat mert értelmezhetetlen.

Üdv.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#38) rybank válasza SystemRoot (#37) üzenetére


rybank
(senior tag)

az érzéssel járó lehettő legnagítavabb érzésre gondolt, tehát inkább a félelem van odatársítva

[ Szerkesztve ]

(#39) SystemRoot válasza rybank (#38) üzenetére


SystemRoot
(őstag)

Így már mindjárt világosabb.
De szerintem nem a szeretet a legpozitívabb érzés, hanem értelemszerűen az öröm.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

(#40) Geller72 válasza SystemRoot (#39) üzenetére


Geller72
(veterán)

Ezzel egyetértek. Van olyan ember, akit nagyon szeretek, és épp ezért nagyon is féltek, ergo a félelem előtérbe kerül. De ha boldog vagyok, akkor nem félek. Az öröm az egy nagyon pozitív érzés, okozhatja a pillanatnyi, vagy folyamatos boldogság is.

De a témánál maradva, én úgy érzem, hogy mindenkinek más az egyénisége, akár az ujjlenyomatunk. Ismertem néhány ikret és elmondhatom, hogy még akik majmolták egymást, ők is merőben eltérő egyéniséget produkáltak, legalább annyira, mint két abszolut idegen ember.

Üdv:
Geller

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#41) Cs.Orsolya válasza Foglalt név (#35) üzenetére


Cs.Orsolya
(aktív tag)

Az az önzőségből fakad. Amikor inkább érdeked egy kapcsolat, mint feltétel nélküli szeretetről szól. Az érdek szükségletből fakad. Az ártás anank következménye, amikor a szükségleteidet ki akarod elégíteni, és ezért kapcsolatot létesítesz, és tudat alatt lerabolod a másikat. Ő is téged. S hiába kölcsönös a deal, alapvetően érdek alapú a kapcsolat. A szeretetben nincs érdek, nincs szkséglet, így nincs benne ártás. A szereteben csak kifogyhatatlan gazdagság van, és annak megosztása... Az anya néha rácsap a gyerek kezére, ha rossz helyre nyúkál. Kívülről árt neki, pedig a szeretet és a féltés mozgatja a tetteit. A szeretetben korlátokat is adsz. Néha fájdalmat is. Az a fontos, hogy ne fűzzön ehhez téged érdek...

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#42) rybank válasza Cs.Orsolya (#41) üzenetére


rybank
(senior tag)

istenemre mondom, ilyen feleséget akarok magamnak, minden tiszteletem kedves orsolya

, erre mi történik?, olyan emberekkel kerültem( már nem) kapcsolatba akik érdek alapúak, egy deka érzelem, egy semmi nincs bennük, tudom nem jó, de írtó düh önt el, ha rájuk gondolok, meg hogy hogy adtam magam nekik felhasználni, aztán meg "más megtörli vele az orrát, megtörli vele a száját"..
most meg csak nevetek..milyen birka voltam, ( mi van velem..? :DDD )

[ Szerkesztve ]

(#43) tbs válasza rybank (#42) üzenetére


tbs
(addikt)

Beszélni könnyű..! ;) :)) Találni is. Magunkban vannak korlátok. A többi jön magától. :K

(#44) rybank válasza tbs (#43) üzenetére


rybank
(senior tag)

iagzad van szoktam is mondani magamnak " te szabod a korlátaid"és tényleg amióta csak az eszemet tudom..amolyan szeretnék elbújni mindenkielől, ne is lássatok mentalitással élek, viselkedek gondolkodok..

, csak hogy lásd mennyire igazad volt.. :(

(#45) Geller72 válasza rybank (#44) üzenetére


Geller72
(veterán)

A mai társadalomnak nevezett képmutatás-verseny közepette nem is csodálom. Sokunkban alakul ki az emberek bizonyos rétege iránti utálat. Ha egy új bolygón lehetne elkezdeni, vagy folytatni az életet, szó nélkül mennék. (Nem félreérteni!)
Geller

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#46) rybank válasza Geller72 (#45) üzenetére


rybank
(senior tag)

de nem menekülhetsz el (mondom ezt én az ez előtti hsz után)

én jobb szeretnék derű látó lenni, tudod nevetni fogsz, de az ilyen írások, ezsmék és meglátások, mint a mi fölöttünk van, azok adják nekem az erőt

ha szomorú vagy beszélgess velem, én nem akarok jobb lenni senkinél semmiben! ;)

(#47) Cs.Orsolya válasza rybank (#46) üzenetére


Cs.Orsolya
(aktív tag)

Légy önmagad. S ha ez jobb vagy rosszabb valamiben, csak fogadd el, és éld meg! Ennyi a dolgod. Nem több, de nem is kevesebb...

Ha el szeretnéd kerülni az önzést, vagy az érdeket, akkor iszonyúan sok dolgot kell megtenned magadért, hogy rájöjj, igazából te vagy önző, Amint kimondod, mit vársz el egy embertől, a tömegtől, milyen feleséget akarsz, máris önzesz. Olyan embert akarsz magad mellé, akivel "könnyű" együtt lenni. Ez az érdeked. Pedig ebből nem tanulsz majd semmit. Azért van szükséged önző emberekre, hogy megtanulhasd, milyen a szeretet. Nélkülük semmire sem mennél. nem lenne minek kontrasztjában látni, hogy milyen az, amit nem szeretnél. Még a rossza is szükséged van. Egy út van, hogy ne így legyen: ne legyen szükséged senkire, semmire, még önmagadra sem. Ez teljesen ellentmond annak, hogy kapcsolatban állsz másokkal, és kapcsolataid vannak. Vagy talán mégsem...? ;)

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#48) Geller72 válasza Cs.Orsolya (#47) üzenetére


Geller72
(veterán)

..azért egoizmus és egoizmus közt is van hatalmas differencia, ezt ne felejtsük el. A határvonalak megkülönböztetése nem kis feladat, de nem is lehetetlen. Én tudom magamról, hogy önző vagyok, önzőbb, mint amennyit a lelkiismeretem megenged magammal szemben. Ezen folyamatosan dolgozom, de nem okoz stresszt, nem hajszolom magam. Úgy vélem, hogy az élet értelme többek közt az, hogy halálunk pillanatáig sikerül e eljutnunk arra a szintre, hogy megismerjük, de főleg elfogadjuk önmagunkat. ..én még messze vagyok ettől, de elindultam egy úton, ami hiszem, hogy a jó út.
Geller

Eachine Micro Skyhunter PNP, Gemfan Hulkie 2040-3, Gemfan 3035BN prop szettek eladóak. Érd: PM

(#49) Cs.Orsolya válasza Geller72 (#48) üzenetére


Cs.Orsolya
(aktív tag)

A különbség az, hogy az egocentrikusság olyan, mint a Nap. Belülről sugárzol, és a fényeddel bevilágítasz mindent. Meleget és életet adsz vele. A magban, a legbensőbb lényegedben viszont olyan erőteljes átalakulások zajlanak, ami szinte egyenlő a pusztulással, a fekete semmivel, a folyamatos változással, amelyben megsemmisülés és újraszületés van folyamatban. A lényeged belül sötét, és változékony.
Amikor egoista vagy, akkor arra vársz, hogy mások tükrözzék vissza a fényedet, ami sokszor hamis, máskor talán valóban a saját fényed. De mert félsz a mélyeden rejlő sötétségtől, és a változékonysággal járó elemi átalakulásoktól, így arra van szükséged, hogy ennek a folyamatnak az eredményeit valaki állandóan visszatükrözze számodra. Ha nagyon önző vagy, előfordulhat, hogy csak egy belülről kihűlt Hold vagy, ami csak arra képes, hogy mások fényét verje vissza. Mások energiájára lesz szükséged ahhoz, hogy fényesnek, sugárzónak érezd magadat. mások melege kell a sajátod helyett. De ez egy tévedés. Valójában mindenkinek Nap természete van. De ami ezzel jár, azt nagyon nehéz elfogadni...

Azért próbálok szimbolikusan beszélni, mert a szakzsargont még nehezebben lehetne érteni. Talán így könnyebb látni, milyen is a személyiség... :)

[ Szerkesztve ]

"Aki a meséket megtalálja, az élet forrásából iszik."

(#50) SystemRoot válasza Cs.Orsolya (#49) üzenetére


SystemRoot
(őstag)

Nagyon kategorizálsz szerintem.
Szakmai ártalom.:)

Amúgy nekem ezek a hasonlatok alig követhetőek, inkább beszélj egzakt szakmai megfogalmazásban légyszi. :K

Üdv.

Wisdom is the principal thing; therefore get wisdom: and with all thy getting get understanding.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.