Hirdetés

2022. július 6., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) GreatL


GreatL
senior tag

Amikor valahol sorbanállsz és indiai embert dob... de nem baj, szoktak tudni segíteni.

Intel Core i9-9900K víz | 32 GB | GBT RTX 3080 Ti Gaming OC | 48" LG C1 TV | Samsung Galaxy S22+ 256 | Pocketbook Inkpad 3 Pro

(#2) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

WTF, az indiai outsource pörgött már a Covid előtt is. Mostanában inkább Dél-Amerika pörög, valamivel képzettebbek, és egy időzónában vannak az amcsikkal. Tőlünk is volt support, amit Brazíliába vittek (és a magyarhoz képesti színvonalesés sem zavarja a megrendelőt :S )

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#3) Fecogame


Fecogame
veterán

Ha velük kell dolgozni, gyakran több munkát generálnak, mintha nem is lennének.

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#4) i400


i400
senior tag

JAJJ NE!!!!! Remélem kitboga és társai nem maradnak munka nélkül!!!! Megsimogatok egy szent tehenet értük! :DDD

(#5) Meridian


Meridian
aktív tag

A probléma gyökere egyébként le lett írva a végén, azaz:
"cégek egymással háborúztak a szakemberekért,"

Kérdem én: a cégek miért nem azon versenyeznek, ki tud jobb junior képzést adni a kezdő számára úgy, hogy utána hosszútávon meg is tartsák őket? Azaz képzési szisztéma mellett olyan bérfejlesztési szisztéma, amivel saját maguk, vergődés és másoktól lopkodás (szakember elszipkázás) nélkül maguknak kiképzik a saját formátumuknak megfelelő szakembereiket úgy, hogy azoknak eszük ágába se legyen otthagyni akarni őket. Lehet hogy végül nem is kellene akkor csillagászati összegeket kifizetniük mire megvan a senior vagy expert kolléga, és menet közben nem buknának el (vagy időben el tudnák indítani) jól jövedelmező projektjeiket is...

http://www.taxierden.hu

(#6) Ixion77 válasza Meridian (#5) üzenetére


Ixion77
őstag

"...miért nem azon versenyeznek, ki tud jobb junior képzést adni a kezdő számára..."

Azért, mert az általános képzettségű pályakezdőkre a legkevésbé sem jellemző a lojalitás. Ki akarná képezni őket évekig, hogy aztán egy-két év kezdő színvonalú "munka" után előálljon a dupla bérigényével meg a zsarolással hogy ha nem fizeted ki, lelép a konkurenciához? Több évre aláírt munkaszerződés sem megoldás, mert simán lehet hogy fél év után úgy dönt a fiatalember hogy ő nem dolgozik tovább, csupán kávézni jár be meg a munkatársait zavarni... És akkor még nem beszéltem arról hogy a tanárokat is fenn kell tartani, az oktatást megszervezni, és főként hogy csomóan kibuknak oktatás vége előtt. Akár szándékosan is...

Ezek a problémák állami szinten is léteznek ("agyelszívás"), de mivel az eleve nem profitorientált környezet, és a hatékonyság (hiánya) sem különösebben izgat bárkit, ezért ott kevésbé számít.

"Seems like humanity needs war and famine to correct itself."

(#7) Dr. Akula válasza Meridian (#5) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Mert befektetni senki nem akar, mindenki csak kivenni.

(#8) BE4GLE válasza Fecogame (#3) üzenetére


BE4GLE
aktív tag

Fura. Nem tudom, hogy ez mennyire általános, de a saját bőrömön én is pont ugyanezt tapasztalom. Az én kollégám pl. képtelen önállóan dolgozni. És gyakran jobban járok, ha én magam megcsinálom a munkáját, minthogy folyton neki magyarázok. :W

Redmi Note 9 Pro

(#9) Meridian válasza Ixion77 (#6) üzenetére


Meridian
aktív tag

"legkevésbé sem jellemző a lojalitás"

És miért van ez így? Mert ezen cégek csak kivenni akarnak ezekből, beletenni nem... én szívesen dolgoznék egy életen át cégnél ahol megkapnám a szükséges képzéseket, és teljesítményemet korrekten megítélve az annak megfelelő bért. De ez utóbbi legtöbbször elmarad, az előbbiben meg életemben nem volt részem.

http://www.taxierden.hu

(#10) angyalpc2 válasza Meridian (#5) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

bűvös szó:
profit
A cégek nem szeretnek versenyezni. Nekik az a jó, ha nem kell befektetni semmibe, csak jön a pénz. Sorban állnak a kiszolgáltatott emberek és hugyér szarért elvállalnak bármit.
Vadkapitalizmus. Nem kell nagyon messzire nézni/menni.

(#11) angyalpc2 válasza BE4GLE (#8) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

Nem vagy csapatmunkás..antiszociális vagy :B :P
kiközösítenek és sosem kapsz jó pozíciót...
true story

(#12) BE4GLE válasza angyalpc2 (#11) üzenetére


BE4GLE
aktív tag

Ez a true story egész véletlenül nem a saját történeted? Mert én egy jól fizető multinál vagyok senior poziban már régóta. ;)

Redmi Note 9 Pro

(#13) tomazin válasza Ixion77 (#6) üzenetére


tomazin
veterán

Es miert nem jellemzo a lojalitas? Mert a belso beremeles nem koveti le a piacot. Ha lekovetne akkor kevesbe merulne fel az emberben, h pattanjon-e, ha jol erzi ott magat, de mashova belepve 1,5-2x annyit kap.
Amikor meg mar leinterjuzott az ember es megkapja a magasabb bert akkor meg mar hiaba jonnek,h kifizetik ok is. Koszi, de inkabb megyek mashova, hatha onnan nem kell felmondani ahhoz,h megkapjam a normalis beremelest.

(#14) hcl válasza tomazin (#13) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

"Mert a belso beremeles nem koveti le a piacot."
A cégen belüli idiotizmus mértéke is sokat számít. Léptem már le azért, mert vállalhatatlanok voltak a cégen belüli folyamatok, és nem én voltam az egyetlen.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#15) Béééla


Béééla
őstag

Végre rájöttek, hogy minősíthetetlen hígfos amit produkálnak, nem munka? Eltartott egy darabig...

Bélabá - Ingyen enefté: https://vault1337.hu/nft

(#16) gygabor88 válasza Meridian (#9) üzenetére


gygabor88
tag

Valójában a képzések és a lóvé sem lenne elég. A többség azért 2-3 év alatt ráun bármire, amit adott helyen kell csinálni és elkezd nézelődni érdekesebb meló után. Személyes konfliktus is beleszólhat, hogy meddig marad az ember egy helyen.

(#17) Lenry válasza gygabor88 (#16) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

ezért kellenek a változatos feladatok
12 éve dolgozom ugyanott, rendszergazda vagyok. tegnap fűnyírótraktort javítottam :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#18) VivienR


VivienR
tag

Hát.. sikerült megtapasztalnom, hogy milyen a "jól képzett Indiai szakember"... nem győztük körbebástyázni a rendszert, hogy a ne omoljon állandan össze, mert képtelenek lefejleszteni egy API-t a követelményeknek megfelelően..

(#19) Yodafon válasza BE4GLE (#12) üzenetére


Yodafon
senior tag

mit jelent az hogy "jol fizeto" ha mar igy kiemelted? :U

It's time to kick ass and chew bubble gum. And I'm all out of gum.

(#20) -Skylake- válasza Ixion77 (#6) üzenetére


-Skylake-
addikt

Ennek azért erősen van ám egy másik oldala is... Mert ja, köcsög gyerek mikor ki lett képezve és magas hozzáadott értékű munkát végez, hát nehogy már pénzt akarjon érte... Maradjon a juniorként felvett bérsáv + 15% + 15% a 3 év alatt, a KÜLSŐST akit meg kívülről felvesznek, azt meg kifizetik dupla olyan pénzért, ennyit ér a kurva nagy lojaliással a junior... Kb mint a telekom, ha aláírsz egymás után 5x 2 évet egy havi 20 ezres előfizetésre és otthagysz nekik 3 millió telefonszámlát 10 év alatt, akkor a "lojalitásért" kapsz egy akkora hihetetlen készülékkedvezményt az újabb 2 évért, ami már majdnem olyan olcsón adja a telefont mint az első szembe jövő media markt ha bemész az utcáról...

Úgyhogy lehett itt sírni, hogy elmegy a kiképzett junior, tök egyszerű, fizetni kell a munkájáért. Ha felvesznek úgy, hogy semmit nem tudsz 400 bruttóért és 4 év alatt felszopod magad seniorba , majd kapsz érte 640k bruttót az éves mostkapaszkodj 10% fizuemeléseddel mert az a cap a cégnél, külsős cég meg rád ír linkedinen , hogy szoszi kéne ember , 1,5M / hó , akkor miről beszélünk ? Épp ezért is mondja mindenki, hogy IT-ban 2,5-max 3 évente munkáltatót kell váltani, mert beragadsz a szar fizetésbe... Részemről erről ennyit, majd ha úgy fizetnek a munkámért ahogy az elvárható, akkor lehet beszélni lojalitásról, addig meg dugja fel magának az összes a gyümölcsnapját meg az ingyen kávét , céges masszást... PÉNZT adjon, ne őszibarackot, majd ha nagyon kell veszek magamnak őszibarackot fizetésből...

[ Szerkesztve ]

Skylake

(#21) hallador válasza Ixion77 (#6) üzenetére


hallador
addikt

Szerintem az éremnek kettő oldala van.
Nézzük az én esetemet.
Ameddig Magyarországon éltem és dolgoztam elég sok magyar viszonylatban nagy cégnél dolgoztam, legtöbb esetben kihelyezett integrátor állásban.
A Junior pozícióba felvett kollégák 10 cégből 4-ben a Senior feladatát látta el. És itt kezdődnek a gondok.
Ugyanis pl a legtöbb magyar tulajdonú "Bankban" például, de nem csak ott, a Senior "munkatárs" azért volt Senior, és Senior fizetésért is természetesen, mert 15 éve ott dolgozott, és pont megfelelt ahogy említetted pl engem idegesíteni, mert segg hülye volt ahhoz, amit csinálni kellett volna.
Na de Ő Senior, legalábbis a kádár rendszer normái szerint, mert itt ahol dolgozom, Junior-nak sem menne el a mókus.

Ha úgy tetszik ez lopás, mert olyan senkiházi kádárszökevények kaptak ezeken a helyeken Senior pozíciót, akik nem azért Senior-k mert tényleg megfelelnek a követelményeknek, hanem azért mert "Lojálisak" a "céghez", párthoz, jó káderek.

Na most itt ne arra gondolj, hogy egy egy ilyen ember van, hanem ez pl a magyar tulajdonú "verseny szférában" működő "bankocskáknál" pontosan így működik. Úgy mindegyiknél.

"A Junior pozícióba felvett kollégák 10 cégből 4-ben a Senior feladatát látta el. És itt kezdődnek a gondok. "

Mire gondolok?

Mondok példákat:
pl1: Adott egy nem is kicsi infrával rendelkező cég, tehát van 30 Chassis, azaz van ~ 450 fizikai szerver, meg 5000 VM, a junior kezdi frissíteni a hardver-t, mindenestül, mert a Senior senkiházi helyett eddig én csináltam, de nem akar fizetni a NER, ezért felveszik a Junior kollégát aki majd frissíti, persze majd Ő utánanéz, és megtanulja magától, mert már csak természetes, hogy a szutyok cég semmire nem íratja be.

pl2: adott egy valamilyen hypervisor, a senior kollégának fingja nincs mi micsoda, ő nem azért van ott, majd amit szintén én csináltam, erre is felvesznek egy junior kollégát, aki majd megtanulja, és elkezdi rendbe tenni a komplett hypervisor réteget, mert a senior kolléga jobban szeret politizálni, mint dolgozni.

pl3: A junior kolléga javítja a hibát, mert a senior kollégánál a standard, hogy emeli a telefont az első hibánál, és fejből tudja az összes telefonszámot, amit hívni kell. Csak dolgozni ne kelljen.

Ezek a lófasz jancsik, akiktől tanulnia kellene a Junior kollégának, gyakorlatilag a Junior kolléga fél év múlva zsebre teszi a komplett 15 éve ott dolgozó bohóc bandát, mert hát na a lojalitás...

Majd a Junior kolléga megunja a banánt és ismét hívták az én munkáltatómat, hogy adjon embert, mert na a felelősség vállalás nem az 50-es, 60-as korosztály osztályrésze, mert ők nem azért vannak ott, hogy doksit írjanak, vagy juniort képezzenek, vagy gondolkozzanak, vagy épp hibát javítsanak, arra ott voltunk mink.

Egy kérdés maradt hátra, hogy akkor minek?

Ja ők voltak a Senior-ok....

Ezek után a Junior elmegy, mert, hogy az egyiket idézzem nem akar a kádár rendszer paródiájában meg öregedni segghülye, lusta okoskodó vénemberek között, akiknek fontosabb a "fizu" meg a "lojalitás" mint a munka.

Persze van az is amit mondasz, de én nem ezekkel találkoztam eddig főleg az állami szférában nem.

Itt az 50 - 60 éves Senior kollégák valóban azok jellemzően aminek magukat hívatják, nem azért mert lojálisak, hanem azért, mert úgy is viselkedik. Itt nem a részvétel a fontos.

Szóval mint mondtam az éremnek kettő oldala van.

-----

Ez az egyik fele, a másik fele, hogy a magyar cégek jellemzően nem küldik az embereket nem hogy tanfolyamra, hanem a vizsgadíjat is úgy kell kikönyörögni.
Mivel a magyar diploma szart sem ér, ha akár bármilyen modern rendszerről van szó, akkor gyártói vizsgákat kell tennie a mérnöknek, de az Magyarországon magyar tulajdonú cégeknél jellemzően Sci-Fi.

A multi nem mindig fizet annyit mint a nertársak, de jellemzően ott a tanulás, vagy legalább az évi egy tanfolyam vizsgával megvan.

Itt én ebben az évben a második tanfolyamon voltam, és vizsgát is fizetik. db-ja 2500 euro + vizsgadíj.

Szóval értem én ezt amit írsz, de a semmiből semmi lesz.

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#22) totron válasza Meridian (#9) üzenetére


totron
őstag

az előbbiben meg életemben nem volt részem
Te biztonsági játékos vagy, de a mai kor gyermeke és dolgozója alapvetően nem: szereti kipróbálni magát a szabadpiacon és valljuk be, ma ez az optimum is egyben. Hogy nem egy kiköpött szocializmus annak bebetonozott biztonságával, így korlátaival, az igaz. Így viszont aktuális elképzeléseinek megfelelően alakíthatja életét, akár nagy lóugrásokat is beiktatva, később lentebb nyugodva, nagyobb stabilitással, nagyobb kiszámíthatósággal folytatva útját, nagyobb eséllyel megtalálva és kipróbálva önmagát. Nagyobb önrendelkezést, jobb lehetőségeket ad egy szabad mozgástér, mint egy egyszem vállalathoz való leláncoltság, nem gondolod? Nem kell már felőrlődni a rendszer/1 rendszer égisze alatt.

(#3) Fecogame, elképesztő mértékben méghozzá. Nem is tudom, hogy melyik a rosszabb: ha szemrebbenés nélküli-kritikátlan átvettségből alkalmazódik a trendi munkaerő vagy ha a kivitelezés minősége nem szúr szemet, mármint az említett, visszavető-károkozó, számokban is egyértelműen és kedvezőtlenül megmutatkozó színvonal mellett sem.
(#11) angyalpc2, csak össze ne mosódjon a csapatjátékosság és a könyöklés intézménye. Nem kevés fejben szinonimái egymásnak.

(#17) Lenry, mindig üdítő hallani, hogy még mindig képes ily' módon szárnyalni a szakma becsülete.:/ Nem kezdem a hegyi beszédet, hogy miért nincs benned annyi önbecsülés, hogy még 2022-ben is opciót biztosítasz a számítógépes ember szolgának való nézésére.

(#21) hallador, amire igazán kíváncsi leszek, hogy a mostani érában megsionorosodottak milyenek lesznek majd.

[ Szerkesztve ]

(#23) hallador válasza totron (#22) üzenetére


hallador
addikt

Na igen.
Én sem vagyok mai csirke, de itt a hozzáállással van a legnagyobb baj. Nyilván azt nem várja el senki, hogy annyit dolgozzon egy 60 éves ember, vagy úgy fogjon az agya, mint egy 25-30 éves Junior emberé, de azt igen, hogy a tapasztalata alapján igen is mutasson példát, abban a 8 órában ameddig ott van, azaz ne azt kelljen hallgatni, hogy hogyan nem kellene megoldani a feladatot, mert az nem a "Te" faladatod.
Ez még csak a kezdet, mert jönnek a problémák és a feladatok, de a Senior kollégák csak azt csinálják meg, ami neki tetszik, a többi munkát nem mert hülye hozzá, és a Junior majd megoldja, mert benne van az a készség, ami a "Senior"-ban soha nem volt meg, de legalább ha a Junior megoldja, akkor azonnal mondja meg a "mester"-nek a megoldást, mert na azért a semmirekellőség az jelen van.
Persze a Junior könyörögjön, ha valamit meg akar tudni. Mert doksi nincs, tudás nincs, stb.

Ehhez a hozzá nem értő vezetők, a kéz kezet mos emberek, akiknek semmi köze a szakmához, de oda tették vezetőnek, mert "Lojális", ez nettó lopás, majd ez a bohóc alá tartozik a többi bohóc Senior pozícióban. Aztán lesz ami lesz, de haladás na az nem.

A szakmai féltékenység, az irigység, a pénzéhség, a szarjancsiság jelen van, de az a mentalitás, amit akár egy nagy Multinál Senior-k hívnak na az nincs meg, mert az nem követelmény a követelmény a részvétel, mivel világ életében akkor látott valódi munkát, amikor Május 1-ején a prospektusban látta a munka szót egy sör meg egy pár virsli között, így hát a szó amit keresünk a: Lojalitás.

Én látom itt kinn, hogy az 50-60 éveiben járó IBM-esek, vagy HPE-esek mennyire máshogy gondolkodnak, mint ezek a bohócok.
Mi van mögötte, tudja, hogy jó, ezért a tudását is tovább adja, bármikor képes elhelyezkedni, mert hát ismeri a piac a manus-t, tudják mire képes, és mire képes. (Ezért ha nagyon akar fog munkát találni)

Arról nem beszélve, hogy ma mér alapkövetelmény, hogy tudjon valaki angolul, és ezen a nyelve képes legyen akár egy indiai, mexikói, vagy lengyel, német, török mérnökkel beszélni. Ez otthon sok helyen nem is követelmény. Csak az évek számítanak. Nem a tudás.Erre vannak az integrátorok.
Itt meg a Senior-ok.

Szóval szerintem a kérdésedre a válasz, azért nagyon más polc az, akiben benne van és úgy szocializálódott, hogy már pedig igen megírom a doksit, másnak is oda adom, meg a cél a haladás, nem pedig a lopjuk el mindent is (A titkolózás, withholding information, és ezzel a munka el nem végzése, eltolása, visszatartása is a lopás kategóriája), mert ezt láttuk 85-ben is, meg most is mert lehet, ez nemzeti sport.
Azzal is nagyon nagy előrelépést tesz, amikor produktivitás, és a versenyszféra beteszi a lábát az ajtón, akkor már is nagyon más a gyerek állása.

Itt nagyon ritkán látok olyat, amit pl egy magyar állami vállalatnál, azt a pénzt szórást, meg felesleges köröket, meg hozzá nem értést, ami ott van, az már egyenlő a nyílt lopással, korrupcióval, és nem csak vezetői, hanem már a dolgozók is úgy gondolkoznak ahogy. Ja és itt nem a kifejezett állami vállalatokról van szó, hanem azokról az "Integrárotokról" is, amit az állam épített EU-s pénzekből, van pár ilyen cégecske, mindenkinek a képzeletére bízom, hogy kitalálja melyik cégekre gondoltam.

Az pedig egyenesen felháborító, hogy valaki meg meri említeni, hogy ez nem igazán éri meg senkinek amit csinálnak, akkor pedig azonnal fel vannak háborodva, hogy nehogy már nekik bárki megmondja, hogy hogyan kell ezt csinálni.....

Hosszú idő lesz, de én bízok a fiatalabb korosztályban.

[ Szerkesztve ]

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#24) hcl válasza hallador (#23) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Van azért multinál is elég ilyen bohóc, valamikor még korábban bezártak egy német site-ot a melóhelyen, ezek mindenfelé nyígtak, hogy nem találnak melót - ja, nem értettek sok mindenhez, amint kiderült.
Viszont az arányok mások lehetnek, meg lehet, hogy csak egyes cégekre jellemző a bohóctartás :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#25) hallador válasza hcl (#24) üzenetére


hallador
addikt

Nem lehet általánosítani. De a versenyszféra rákényszerít dolgokra, például, hogy legyél proaktív, érezd a rendszert magadénak, mert ha annak érzed, akkor úgy is kezeled, és tanulj, mert az visz előre nem a withholding information. A hozzáállás.
És itt most nem arra gondoltam, hogy magadénak érzed,az-az ellopja, hanem úgy kezeli.

Nem állítottam, olyat, hogy egy multinál mindenhol kolbászból van a kerítés, de valamiért haladnak, és megélnek, ameddig adott cégek otthon, csak komoly támogatásokkal tudják megtenni, és abból a pénzekből, amit te,én termelünk ki, neked, nekem, a nyugdíjasoknak, stb-nek szántak.
Nem arra, hogy egy réteg, aki magát "szakembernek" képzeli pénzeljenek.

Technikus szintű "mérnököt" nem hívunk senior-nak, mert az nem Senior, hanem egy bohóc, akit eltartanak jellemzően közpénzből, vagy EU-s támogatásból.

Nyilván ilyen van sok cégnél, attól függetlenül. hogy Multi vagy nem az, de ahogy írod, az arányok nagyon nem ugyanazok. A hozzáállás nagyon nem ugyanaz.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [Work Machines: HP EliteBook, HP ProBook & Linux Mint 20 ; Entertainment: Apple Macbook AIR M1]

(#26) Lenry válasza totron (#22) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

miért nincs benned annyi önbecsülés

... hogy megcsinálok valamit, ami érdekesnek hangzik, nem vagyok hozzá segghülye és még pont időm is van rá? a cég meg kifizeti?
de rossz nekem... :P

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#27) BE4GLE válasza Yodafon (#19) üzenetére


BE4GLE
aktív tag

Ha az idei IT-s bérek érdekelnek, nézd meg a HWSW-n. ;)

Redmi Note 9 Pro

(#28) Gyula84 válasza i400 (#4) üzenetére


Gyula84
veterán

:DDD :DDD

Nem rossz, de nem is jó, de legalább nem rossz.

(#29) i400 válasza BE4GLE (#27) üzenetére


i400
senior tag

vagy randstad vagy no fluff jobs

(#30) hcl válasza hallador (#25) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

". De a versenyszféra rákényszerít dolgokra, például, hogy legyél proaktív, érezd a rendszert magadénak,"
Valóságban én ahol dolgoztam, ez max. a teperős nagymanagereknek volt, de azoknak is csak addig, amíg megérte... :D Legalábbis support területen nem sok ilyen embert találsz :)
Viszont legalább addig mennek a dolgok, amíg megfizetik az embereket.

"ameddig adott cégek otthon, csak komoly támogatásokkal tudják megtenni, és abból a pénzekből, amit te,én termelünk ki, "
Ez itthoni specialitás... Nem egy elemzés van, amiben levezetik, hogy miért nem működik ez sehogyan, mert ezek a mesterségesen fenntartott cégek életképtelenek, képtelenek megjelenni külföldön, stb.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#31) Yeffy válasza -Skylake- (#20) üzenetére


Yeffy
veterán

+1

Big girls ride harder. || Kondi powaa'! ヅ

(#32) Felesbandi válasza tomazin (#13) üzenetére


Felesbandi
aktív tag

Ennyi. Meg nagyjabol emlekszem az elso munkahelyem bersavjaria. Ha ottmaradtam volna es jopar eloleptetes utan az ottani senior fizut kapnam, akkor a mostani felet, jo esetben 2/3-at vinnem haza. Aki IT-ben kezdokent elfogadja, hogy a fizuja alig emelkedik jobban, mint az inflacio kompenzalasa, az vagy inkompetens, vagy balek.

Egyszer leptettek eddig osszesen elo, akkor is csak azert, mert a 3 honap felmondasi ido miatt nem tudtam elobb elmenni. Az volt 5% emeles. Aztan kb. 2 honapra ra leleptem az emelt osszeg masfelszereseert (es ebbe az RSU-kat bele se szamoltam, azzal 2-2,5x lenne a szorzo).

A huseget nem dijazzak jo fizuval, csak vallon veregetessel es baleknak nezessel. Ha azt latjak, hogy valaki huseges kutyakent marad a cegnel, nem lesznek tul motivaltak, hogy fizut emeljenek. Minek? Ugyse megy el...

Amugy szerintem szanalmas, hogy egyesek egy profit orientalt vallalathoz lojalisak es meg buszkek is ra. Eloszor sikeruljon a parjukhoz lojalisnak maradniuk...

(#33) Felesbandi válasza hallador (#23) üzenetére


Felesbandi
aktív tag

Ez is jogos. Jopar inkompetens seniort lattam elso munkahelyemen, akik 10-15 eve ugyanazon dolgoztak es semmit nem haladtak a korral. Regi szintaxist hasznaltak, amikor a nyelv mar sokat fejlodott azota es ha valami ujat kellett csinalni ertetlenul alltak a feladat elott. Meg a retkes IDE levaltasa is nehezen ment nekik, mert fingjuk nem volt, mi alapjan volt osszekonfigolva a projektjukkel. Csak bemagoltak, hogy ha futtatni akarjak a kodot, a zold gombot kell megnyomni.

Volt olyan junior a velem kezdok kozt, aki siman hozta a szintjuket, de ugye nem illik ot a 10+ eve huseges kollegak szintjere emelni, hiaba jobb naluk. Cserebe hajlamosak voltak total lekezeloek lenni es nem csipaztak, ha valaki a kodjukat kritizalta (ami a munka resze).

(#34) worxland válasza Fecogame (#3) üzenetére


worxland
addikt

Gyakran? Mindig!

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#35) worxland válasza Felesbandi (#32) üzenetére


worxland
addikt

"A huseget nem dijazzak jo fizuval, csak vallon veregetessel es baleknak nezessel." - Stimmt. Konkrétan meg is mondtam a főncsinek, hogy megyek oda, ahol megfizetnek. Hirtelen lett más beosztás (félig valódi-félig papíron) majdnem dupla pénzért. Azóta elégedett munkavállaló vagyok. A többiek fizuja meg a béka s.gge alatt...

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#36) hcl válasza Felesbandi (#32) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Nekem tök elég az amit most keresek, ugyan nem emelkedik hűha módon, de nem kell megszakadni, és amúgy elég. Meg csillivilli cuccaim sincsenek.

"Amugy szerintem szanalmas, hogy egyesek egy profit orientalt vallalathoz lojalisak es meg buszkek is ra"
Na az már tuti, ez is egy üzleti viszony.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#37) Lenry válasza worxland (#35) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

Azóta elégedett munkavállaló vagyok. A többiek fizuja meg a béka s.gge alatt...

nézd munkáltatói szempontból: nekik az az érdekük, hogy a munka a lehető legolcsóbban el legyen végezve.
aki nem pattog, hogy kevesli a lóvét, az nyilván elégedett azzal, akkor meg minek emelné a cég a bérét?
neked nem volt elég, a munkádra meg szükség volt, tehát kifizettek. bármennyire is fáj bárkinek ezt olvasni: ez így van rendben.

[ Szerkesztve ]

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#38) totron válasza Lenry (#37) üzenetére


totron
őstag

Tehát öljön ki magából minden felmerülő ambíciót a dolgozó.

(#39) Felesbandi válasza hcl (#36) üzenetére


Felesbandi
aktív tag

Termeszetesen ha valaki mar egy ideje a palyan van a vegtelensegig nem fog noni a fizuja. Par ugras utan nem lehet mar hova tobbet kerni (esszeru keretek kozt), igy folosleges nagy emelkedeseket is varni fizuban. Ez inkabb egy palyakezdoket erinto dolog.

(#40) Felesbandi válasza totron (#38) üzenetére


Felesbandi
aktív tag

Nem tudom, hogy ezt hogy szurted le belole, egyaltalan nem ezt irta.

Nyilvan a munkaltatonak az az erdeke, hogy a dolgozo a leheto legkevesebb penzert vegezze el a munkat. A munkavallalonak meg az, hogy a leheto legtobbert. Ha az adott dolgozo nem all ki magaert es ker/kovetel tobbet, a munkaltato nem fog tobbet kinalni magatol.

Erdekes, haverom fizuja/rangja ugyanannal a cegnel maradva szepen tudott emelkedni, mert mindig tobb penzt kovetelt, hogy maradjon. A cegnek megerte megadni neki a fizu emelest, hogy maradjon, igy megkapta. Ha csak kussban ult volna es megelegedett volna a szep szoval, valoszinuleg a mostani fizujanak a kozeleben se lenne.

Engem meg nyilvan mindig pont akkor akartak eloleptetni, amikor felmondtam. Tetszik vagy sem, itt is piaci viszonyok vannak, ahol a munkavallalo a kinalat. Ha az adott munkateruleten keves a kompetens munkavallalo, akkor inkabb megadjak a jobb fizut, hogy az ember ne menjen el. Viszont egy munkavallalo se fog az inflacio kovetesen tul jelentos fizuemelest adni olyanoknak, akiknek latvanyosan eszuk agaban nincs valtani.

(#41) Lenry válasza totron (#38) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

nem tudom hogy sikerült ezt levonni, de akkor átfogalmazom egyszerűbbre: ha te, mint munkavállaló elégedetlen vagy a fizetéseddel, akkor nyisd ki a pici szádat és ezt mondd el a főnöködnek, mert ő magától nem fog több pénzt adni, mert nem szeretetszolgálat.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#42) hcl válasza Felesbandi (#39) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Az enyém azért nőhetne, nem tiltakoznék, de alapvetően elvagyok belőle. Van ez így. Előző helyen valószínűleg nem kapnék ennyit, de nem azért jöttem el, hanem mert vállalhatatlan idiotizmus volt a cégnél, és elég volt.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#43) BE4GLE válasza Lenry (#41) üzenetére


BE4GLE
aktív tag

Na azért ennek ott a másik oldala is. Ha a munkáltatónak gondja van azzal, hogy max 2 évig maradnak ott alkalmazottjai, akkor nyissa ki a szemét. Nem kell megvárni amíg a dolgozó bére a piaci átlag alá esik. Lehet azt szépen szinten tartani, hogy a dolgozónak meg se forduljon a fejében tovább állni. Ha elmegy, akkor nem csak a magasabb bér kifizetés lesz a munkáltató költsége, hanem a recruiting is. És az onboarding folyamat alatt az új dolgozó termelékenysége is kisebb, mint ami a régi dolgozóé lett volna. Bért emelni a munkáltató érdeke. Ha nem emel bért az azt jelenti, hogy nem becsüli az alkalmazottai munkáját eléggé ahhoz, hogy a bérüket legalább szinten tartsa a piaci igényeknek megfelelően. Az inflációról nem is beszélve. Mondom ezt úgy, hogy közben én is kinyitom a számat, ha kevés a fizu.

Redmi Note 9 Pro

(#44) totron válasza Lenry (#41) üzenetére


totron
őstag

Az utolsó bekezdésedre reagáltam.

(#45) worxland válasza Lenry (#37) üzenetére


worxland
addikt

"neked nem volt elég, a munkádra meg szükség volt, tehát kifizettek." - nem (csak) ezért adták meg a lét, hanem mert egyszerre öten akartunk elhúzni és a harmadik távozó kolléga után kérdéses volt, hogy ki a halál fogja elvégezni a melót. És még így sem a lokál banda adott több pénzt, hanem pár fokkal fentebbről jött a megváltás. Persze, az elmentek helyett több pénzért tudtak új embereket alkalmazni, plusz cirka 25 év tapasztalat lett lehúzva a lefolyón.
Az olcsó indiai rögeszmétől meg nem tudnak szabadulni a felsővezetők. Így például nálunk most a munka elvégzése helyett: 1) betanítottuk a kintieket 2) szájbarágósan (screenshot, konkrétan leírva: ide kattints, ezt a gombot nyomd meg stb.) adjuk ki nekik a feladatokat 3) így is elrontják 4) egy-két hónap munka után kilépnek, jön az újabb delikvens 5) végeredmény: 5 perces munka 20 percig tart, megtakarítás csak papíron van. Persze a sikerdíjat valaki bezsebelte (aki azóta már a harmadik egyéb projektet tolja, két év múlva meg elhúz másik céghez, a CV-ben persze feltüntetve a sikeres kiszervezést)

''It's difficult to work in a group when you're omnipotent.'' - Q

(#46) Lenry válasza totron (#44) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog (1)

... ahol pontosan ugyanerről volt szó

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#47) Necroman_Mk2


Necroman_Mk2
senior tag

Ha jól értem, akkor az elemzők itt megint a növekedés lassulásán siránkoznak, és nem a piac összemenésén. Húha...

#5 Meridian Kieégszítve többek válaszát: azt se feledd, hogy a munkaerőpiacon sok helyen a tapasztalt emberek kelendőbbek, mint a valós munka tapasztalattal nem rendelkezők. Márpedig a KKV-k nemigen szeretnének csak azért ki-tudja-milyen-szorgalmas zöldfülűeket alklamazni, hogy aztán pár hónap vagy év múlva dobbantsanak egy jobban fizető multihoz.

#32 Felesbandi (az utolsó bekezdésre) A munkahely pénzt ad neked, a párod azonban csak elveszi tőled. Oké, a szerető is, de ez egy másik történet ;]

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#48) hcl válasza Necroman_Mk2 (#47) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog (1)

Szerető esetén van kontroll... :D

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#49) Necroman_Mk2 válasza hcl (#48) üzenetére


Necroman_Mk2
senior tag

Vagy nincs. Hallottam olyan megtörtént esetről, amikor a férj a feleségének egy pár száz forintos hamburgeren is sóherkodott, a szeretőnek azonban egy méregdrága táskát vett.. :F

#20 -Skylake- Apróságok, igen, de én mind az ingyen kávé/tea, mind a gyümölcsnapot jó dolognak tartom egy munkahelyen. Utóbbi alkalmakkor van, amikor nem is viszek magammal külön ebédet :B

"Élő gondolkodó lény vagyok, aki az információ tengeréből született!"

(#50) -Skylake- válasza Necroman_Mk2 (#49) üzenetére


-Skylake-
addikt

En nem mondtam, hogy rossz a gyumolcsnap. En azt mondtam, hogy ez kompetens fizetes MELLETT legyen biztositott, ne kompetens fizetes HELYETT.

Skylake

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.