Hirdetés

2019. október 21., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) leviske


leviske
(veterán)

És akkor végül is ezeket az AMD tervezi, vagy az Asmedia? Mert ez korábban nem volt világos.

(#2) FrozenThrone válasza leviske (#1) üzenetére


FrozenThrone
(aktív tag)

Ez engem is érdekelne :U

"Abban az egyetlen percben benne volt életem minden boldog pillanata."

(#3) R9DEON


R9DEON
(senior tag)

Valami olyasmiről volt szó hogy nem lesz északi és déli híd mert beköltözik a CPU-ba.

(#4) nyunyu


nyunyu
(nagyúr)

A friss pletykák szerint a legjobb vezérlőhíd az X370-es jelzést fogja viselni, és a Summit Ridge processzorokkal párhuzamosan fog megjelenni. Itt vélhetőleg arról van szó, hogy az alaplapgyártók számára is kedvezőbb a processzor körüli érdeklődést kihasználni, azaz októbertől szállíthatnak az asztali piacra is Socket AM4-es alaplapot, ami eleve fogadja a Summit Ridge fejlesztést, míg februárban kiadhatják a csúcsmodelleket is, ami minden interfészből a legtöbbet kínálja fel.

Értjük, szóval idén nem lesz Summit Ridge. :DDD

De ezt a Via marketingesei nem írhatják le direktbe, helyette lassan hetente szórakoztatnak minket mindenféle álhírekekkel.

[ Szerkesztve ]

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#5) dergander válasza R9DEON (#3) üzenetére


dergander
(addikt)

Félreértetted, lesz olyan APU/CPU ami nem fogja megkövetelni a déli hid jelenlétét,viszont korlátozottabb lesz a Sata,USB. Egyelőre ez ahogy kiveszem még csak teszt fázis,de az ezutáni generációba már biztos kimarad majd a déli híd.

(#6) Fücsök007 válasza R9DEON (#3) üzenetére


Fücsök007
(senior tag)

Pontosabban minden prociban/APU-ban lesz egy déli híd, de az alaplapon lévő déli híd miatt jóval több csatlakozó lesz az alaplapokon, mert az alaplapi + az integrált déli híd egyszerre fog menni. A legolcsóbb alaplapokon nem lesz déli híd, ott csak az integrált déli híd fog működni.

(#7) Z10N


Z10N
(addikt)

Az A55 es a 780/880-nak mi az ekvivalense?

# sshnuke 10.2.2.2 -rootpw="Z10N0101"

(#8) Lacok válasza R9DEON (#3) üzenetére


Lacok
(őstag)

(#9) .mf válasza R9DEON (#3) üzenetére


.mf
(veterán)

Mi lenne, ha nem csak írnál, hanem olvasnál is?... Elég sokat vagy itt, több hírben is lejött, sőt, a cikk alatt linkelve is volt.
Északi híd már régesrég a prociba költözött, előbb AMD-nél, pár éve Intelnél is.
A déli hídról volt szó, hogy bár bizonyos számú port a prociból is elérhető, de opcionális déli híddal még több portot lehet kapni. Pl. ha kettőnél több SATA-6G portra vágysz, akkor vehetsz ilyen opcionális vezérlővel szerelt lapot.

(#10) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

A kép a cikk szövegét hogy támasztja alá? Pontosan mi is a plusz információ a hírben?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#11) Zanik


Zanik
(addikt)

Nem a legjobb vezérlőhíddal kéne inkább kezdeni? Szerintem emiatt sokan kivárnak majd az AM4-re váltással. Néha nem értem az AMD stratégiáját. :(
Én mondjuk egyelőre nem tervezek váltani, de ha életképes alternatívát nyújt a 1151-hez mérve, akkor megfontolom majd a dolgot. :B

Origin/Steam: PaJKoS PSN: PaJKoS82

(#12) R9DEON válasza .mf (#9) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Tudom hol van az északi híd csak azért írtam le hogy világos legyen, úgy látom mások szívesen válaszoltak amit köszönök is.

Lacok
Az Ipont nem olvasom.

Ezzel az lesz a gond hogy mindenkivel megvetetnek egy déli hidat akkor is ha nincs + csatlakozóra szüksége csak egy tuningos lapra.

[ Szerkesztve ]

(#13) leviske válasza Z10N (#7) üzenetére


leviske
(veterán)

Nem hiszem, hogy van értelme ekvivalenciáról beszélni jelen esetben. Alig van különbség az A320 és B350 között és valószínűleg sokat fog számítani, hogy egy prociban alapból az A300, B300 vagy X300 van. Első tippre a Stoney-ban az A300 lesz, a Bristolban van a B300 és a Zen-ekben valószínűleg az X300 lesz.

Jellemzően a kettőt (pl: X300 + X370) összeadva jön majd ki valósan, hogy milyen régebbi chipset funkcionalitását éri el/múlja alul/teljesíti felül.

Más szóval egy-egy felsőkategóriás alaplap esetén elképzelhető, hogy nem lesz teljes a funkcionalitás, ha csak Bristol kerül be. Feltételezem erre vezethető vissza, hogy az X370 együtt jön az új architektúrával és nem dobják ki előre.

(#14) Robert07 válasza R9DEON (#3) üzenetére


Robert07
(aktív tag)

Ez igy nem teljesen igaz. Nem lesz szukseges a processzor mukodesehez, mert van benne sata es usb vezerlo, de opcionalisan lehet majd hasznalni az alaplapgyartoknak. Ezek a "chipsetek" lenyegeben csak egy pci-e x4-es sata es usb3/3.1 vezerlok, plusz lesz bennuk nehany extra 2.0-as pci-e sav is extra vezerloknak vagy slotoknak.

突き出る釘は打たれる。

(#15) antikomcsi válasza Zanik (#11) üzenetére


antikomcsi
(veterán)

Szerintem de, igen az x370-el kéne kezdeni.

Aki egy szipi-szupi zen rendszert szeretne majd jövőre, az végre megvehetné a lapot, és egy olcsó apu-t bele, aztán csak átcserélné majd az új procira. De lapot is cserélni szerintem senki nem akar. Az nagyobb költség, több macera.

(#16) lee56 válasza R9DEON (#12) üzenetére


lee56
(őstag)

Egyrészt már most tudod az összes gyártó összes chipset/lap kombinációs kínálatát, hogy csak így kijelented? Egyébként sem értem hogy miért zárná ki egymást a déli híd megléte vagy nemléte és a tuning? :F

De amúgy is meglepne ha ne lehetne kikapcsolni azt uefi-ben amire nincs szükséged, onnantól kezdve meg hacsak nem a szemedet zavarja a saját döntésed mi az amit kifizetsz, mert hátha majd egyszer azért jólesz.

Mondjuk meg persze megeshet az is amiről beszélsz, hogy olyat is kifizetsz a lappal együtt, amiről előre tudod hogy sose fogod használni, de a lap többi tulajdonsága meg kéne, ezért lenyeled a békát, előfordulhat igen, de azt azért erősen kétlem hogy a chipset ára fogja majd a nagy fejfájásokat okozni itt. :)
Hacsak nem persze a legfelső prémium ultra hyper szuper giga gaming csodákban gondolkodol, de persze azok sohasem az éppeszűségükről meg a jó ár/érték arányukról voltak híresek. :)

No Comment

(#17) pengwin válasza leviske (#13) üzenetére


pengwin
(addikt)

Nem így fog működni, ahogy írod... az általad beszúrt képen is ott van: ami kék, az az APU-ban/CPU-ban lesz, integrálva. Emellett lehet az alaplapra is tenni kiegészítő chipsetet, ami lehet A320, B350, vagy X370, de ezek nélkül is működőképes lesz egy AM4 rendszer.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#18) Tigerclaw válasza Zanik (#11) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Nekem is az jutott az eszembe, hogy nem biztos hogy jó lépés ez. Nagyon kevés érv szól a Bristol Ridge mellett, de biztos lett volna olyan, aki azzal kezdte volna a szériát és aztán fél-egy év múlva váltott volna Summit vagy Raven Ridgre. Viszont ez a réteg kívánná a jobb alaplapot. Most gyakorlatilag kiadnak olyan alaplapot, ami nem az igazi és kiadnak olyan APU-t, ami nem az igazi...nem épp az év üzlete.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#19) leviske válasza pengwin (#17) üzenetére


leviske
(veterán)

És mit írtam, ami ebből nem így működik? :DDD

A kérdés nem az volt, hogy lesz-e a prociban saját, hanem az, hogy melyik külsős chipset felel meg a mostaniaknak funkcionalitásban. Ez pedig pont azért bonyolódik, mert (feltételezem) az integrált megoldással összeadódnak. Az integrált cuccok pedig minimum Summit/Bristol viszonylatban másra képesek.

(#20) AMD Power


AMD Power
(titán)

Az ,hogy ezek az új foglalatok mikor lesznek nálunk, sehol nem inak róla semmit sem! :(

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#21) R9DEON válasza AMD Power (#20) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Októberben jelenik meg az első széria ami azt jelenti hogy 3-4 hét alatt itt is kapható.

(#22) Tigerclaw válasza AMD Power (#20) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Elméletileg október, de az AMD-re jellemző a paper launch.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#23) AMD Power


AMD Power
(titán)

Köszönöm srácok!! Most az új bejelentés miatt nem vettem asztali gépet! :) Ezért voltam ennyire kíváncsi. :B :K

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#24) R9DEON válasza AMD Power (#23) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

Viszont a Zen CPU csak jövőre érkezik.

(#25) bil


bil
(tag)

Mivel nem vagyok enthusiast, elég lesz az CPU/APU-ba épített csatoló, így nekem mindegy lesz, milyen lapot veszek.
Bár én is úgy tervezem, hogy veszek egy gyengébb Bristol Ridge-t és amikor megjelenik/beérik, akkor egy közepes Raven Ridge-t. Szerintem egy korai/egyszerűbbb lap is ki fogja szolgálni az igényeimet.

(#26) AMD Power válasza R9DEON (#24) üzenetére


AMD Power
(titán)

Nekem az elérhető áron lévő kiadások kellenek majd! :)

A10-9700
A10-9700E
A8-9600

Xbox One X White Special + Samsung UE55NU7023KXXH 4K UHD LED + Samsung M450 2.1.

(#27) antikomcsi válasza bil (#25) üzenetére


antikomcsi
(veterán)

Nem csak a csatolók a lényegesek.

Nehéz elhinnem, hogy egy belépőszintű lapon, ugyan olyan táp rész lesz a procihoz, mint a majd később megjelenő "csúcs" lapokon. Sokaknak ez is szempont ám, nem csak az, hogy hány sata port van a lapon.

(#28) headhunter válasza Tigerclaw (#18) üzenetére


headhunter
(őstag)

"Nagyon kevés érv szól a Bristol Ridge mellett, de biztos lett volna olyan, aki azzal kezdte volna a szériát és aztán fél-egy év múlva váltott volna Summit vagy Raven Ridgre. Viszont ez a réteg kívánná a jobb alaplapot. Most gyakorlatilag kiadnak olyan alaplapot, ami nem az igazi és kiadnak olyan APU-t, ami nem az igazi...nem épp az év üzlete."

Igaz! :R

[link]

(#29) Tigerclaw válasza bil (#25) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Én is ezen gondolkozok. Azért talán nem a legkisebb verziót, de ami elérhető lesz.
Azt nem tudom, hogy a Bristol Ridge teljesítményben hogy áll a jelenlegi Phenom II X6 1090T-mhez.
Elég lenne egy 4 magos is.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#30) leviske válasza antikomcsi (#27) üzenetére


leviske
(veterán)

Attól, hogy ezek belépő szintű lapkák, még nem jelenti azt, hogy nem jön rájuk normális minőségű alaplap.

ASUS Pro Gaming szériája elég korrektnek tűnik és egy esetleges Crossblade II Impact sem feltétlen indokolna X370-et. Az MSI Gaming szériája is le szokott menni az olcsóbb chipsetekig (pl: aktuálisan B150 intel oldalon) és minőségileg azok is normálisak szoktak lenni. A Gigabyte részéről is borítékolható, hogy lesz B350-es G1 lap. Kellő bizalom esetén pedig valószínűleg Fatal1ty B350-est is lehet majd szabadon választani.

Kár előre pánikolni.

(#31) antikomcsi válasza leviske (#30) üzenetére


antikomcsi
(veterán)

Szó nincs pániklásról.

Csupán az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják AMD oldalon, hogy ha kicsit komolyabban szeretnél tuningolni, akkor azért komolyabb lap kell a proci alá. Nyilván nem véletlen, hogy neked sem egy 4 fázisú deszkád van, hanem egy komolyabb tápáramkörrel rendelkező.

(#32) lee56 válasza antikomcsi (#31) üzenetére


lee56
(őstag)

Na jó, de ha belegondolsz egy egyenes arányban van/volt az elszálló fogyasztással. Ha most jól sikerül ezen a samu féle 14nm-en legyártani az amúgy is sokkal jobbnak igérkező haswell/broadwell szintü teljesítményt és hatékonyságot sugárzó dizájnt valós CPU-vá konvertálniuk, talán most már nem lesz szükség olyan brutális tápáramkörökre, legalábbis reméljük a legjobbakat. :K

No Comment

(#33) leviske válasza antikomcsi (#31) üzenetére


leviske
(veterán)

Mondjuk, ha ilyen terhelést kell majd az AM4 foglalattal rendelkező lapoknak is kibírni, akkor szerintem X370-es helyett Z170-es lapot érdemes venni platformváltásnál. :DDD

(#34) R9DEON válasza antikomcsi (#31) üzenetére


R9DEON
(senior tag)

A 8 magos Zent 4 fázisú mérnöki alaplapokban tesztelték ami nem jelent túl rosszat.

[link]

(#35) bil válasza Tigerclaw (#29) üzenetére


bil
(tag)

Ezt majd a tesztek megmondjak, de csodat nem kell varni a BR-tol, viszont remelhetoleg nem lesznek tul dragak. Egyebkent 4 es 2 magos variaciok lesznek. Nalam az Intel Q8400-at kell megugrania kisebb fogyasztassal, ami talan meg menni fog ennek a regi arch-nak is.

[ Szerkesztve ]

(#36) pengwin válasza leviske (#19) üzenetére


pengwin
(addikt)

"sokat fog számítani, hogy egy prociban alapból az A300, B300 vagy X300 van"
Az APU-kban, CPU-kban nem ezek a chipsetek lesznek integrálva.
Abban igazad van, hogy különböző lesz az integrált tudás a különböző modellekben, de ezek a most bemutatott, sorszámozott vezérlők csak az alaplapi chipsetek, nem az integráltak.

Üdv, pengwin "A belépőszint mindig ott van, ahol a fájdalomküszöbünk."

(#37) Tigerclaw válasza antikomcsi (#31) üzenetére


Tigerclaw
(veterán)

Őszintén szólva én azt hittem, hogy a nagy többség már leszokott a tuningról. Én pl. a 35W-os Bristol Ridge modellekben gondolkodok.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#38) leviske válasza pengwin (#36) üzenetére


leviske
(veterán)

A300/B300/X300 =/= A320/B350/X370

Az elméletemben a sima A/B/X300 az integrált vezérlőt jelenti, az A320/B350/X370 pedig a cikknek megfelelően a külsős chipsetet. Ennyire nem vagyok low, hogy ezt ne fogjam fel. :)

Persze lehet, hogy félreértettem és a sima 300 nevet viselők nem az integrált vezérlőre utalnak. Viszont logikus lenne, ha mégis. Elvégre egy chipset nélküli lapnál jól tudnák jelezni ezzel, hogy a funkcionalitás teljes kihasználásához melyik CPU-ba integrált megoldásra van szükség. Magyarán pl az X300 lapok jöhetnének nagyobb feature listával, mint amit a Bristol integrált megoldása megenged, de mégis kisebbel, mint amit mondjuk akár a B350 nyújt.

(#37) Tigerclaw: Mondjuk, ha az RX480-ban tökéletesített gyári fesz/órajel beállítási metodikát fogják alkalmazni, akkor nem igen lehet majd a Zen-t fölé lőni a gyári értéknek.

[ Szerkesztve ]

(#39) nyunyu


nyunyu
(nagyúr)

Túl sok a ha, meg a feltételes mód.

Először kerüljenek boltokba, aztán akkor tiszta lesz a kép, hogy ki mit (nem) tud.

Addig csak félinformációk alapján találgatás megy.

Hello IT! Have you tried turning it off and on again?

(#40) dezz válasza leviske (#38) üzenetére


dezz
(nagyúr)

Én is nagyon valószínűnek tartom, amit írsz. Más szóval, várhatóan más-más integrált PCIe, USB, stb. paraméterekkel jöhet a Bristol/Stoney/Summit/Raven Ridge. A #13-asban látható táblázat bal oldala vélhetően kimondottan a 7. gen. APU-kra vonatkozik, nem feltétlen általános. Máskülönben miért kellene több néven említeni az integrált chipsetet (A/B/X300)?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.