Hirdetés

2020. október 20., kedd

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#30) sb válasza mepet (#20) üzenetére


sb
(veterán)

18GB is elég brutál adatmozgatást bír el ami nem általános SSD-knél. Lévén, még mindig nem adattárolásra* valók elsősorban. Legalábbis ritka, hogy ISO-kat, stb másolgat az ember ide-oda napi többször. Vagy uncompressed videót vág, stb...

OS futtatás, programok... 99.99% erre használja és ezzel szembesül:

Fehér: 3% alatti eltérések
Sárga: 3-5%
Narancs: 5-10%
Piros: 10-15%

A skála egyik vége MLC csúcs NVMe, a másik "ZS"LC...

Profi felhasználásnál esetleg kijön a különbség (ami ugye a Storage 2.0 sávszélességnél látszik). A már említett nagy adatmennyiség, videóvágás, VM-ek, esetleg fordítások. De még ez sem triviális. Fentebb írták, hogy egy PS, akármi mentést gyorsíthat. Adatmennyiségre ott sem erről a kategóriáról van szó, szóval ott is inkább sw oldali problémákat próbálunk brute force megoldani ezzel - nyilván emiatt kevés sikerrel. De pl. nálam egy fordításnál is alig érezhető a hatása. 100-as nagyságrendű kisebb file-ok, pár 1000 objektum, regenerálás, compile, build: SATA-n mondjuk 20 perc, PM981-en 15 perc, ramdrive 12 perc. Hiába a sok kis file, itt sem ez a szűk keresztmetszet.
Ettől függetlenül érezhető a SATA-NVMe különbség, főleg reakcióidőben, de ennek és a mért valós felhasználási átlagoknak átlagusernél tényleg alig van jelentősége.

*Ha meg arra valók, azt sem mozgatja az ember napi szinten. Felhasználásra - mostanában sokan bedobják azt is, hogy NAS-ba milyen jók - szintén nincs szükség még csak hasonló nagyságrendű sávszélességre sem. A töredékéből lehet tolni a 4K streameket tucatjával.

[ Szerkesztve ]

eladó cuccok: Phenom II X4+GTX460 1GB konfig, Samsung SSD-k, Tp-Link WDR3600, Modecom Feel 202 mITX ház...

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.