ezt jól szétcincáltad
örülök, hogy leírtad a véleményedet, korábban én is olvastam és voltak benne részek, amik nem tetszettek
Hangsúly a "szükség esetén"-en van (tehét pl. 0g ch bevitel mellett a szervezet kb. 45g fehérjét fog felhasználni arra, hogy előállítsa az agynak és egyéb glükózfüggő szöveteknek szükséges 25g glükózt. Tehát zerocarbon ennyivel több fehérjét kéne enni
mennyire megy nehezen vagy könnyen a glükóz előállítása?
van lényegi különbség a zerocarb és a 20g-os ketogén között? (természetesen a szénhidrátbevitelen kívül)
az előbbi drasztikusabbnak tűnik, lehet a ketogén étrendet "egészségesebbnek" nevezni?
Be kell vinni a szervezetnek szükséges mennyiségű fehérjét, szénhidrátot be kell limitálni a kívánt szintre, és emellé enni kell annyi zsírt, hogy jóllakjon az ember. Igen, ez átlagos esetben kb. 5% ch, 70% zsír és 25% proteint jelent.
ha az alacsony szénhidrát be van tartva, de a zsír-fehérje arányában a fehérje van többletben, abból lehet probléma?
pl. átalakul glükózzá és kizökkent a ketóból vagy lerakódik zsírnak a felesleg stb.
Ez cukorbetegeknél fontos, mert a szervezet már nem működik jól és emiatt túlzottan ingadozna a vércukorszint, de ha fogyásról beszélünk, akkor ezek csak rontanak a helyzeten. Hogy miért? Mert bizonyos inzulin felett a szervezet nem bont zsírt. Ha magas GI-s ch-t eszik valaki, akkor az inzulinszintje felugrik magasra, viszont rövid időn belül le is esik, és indulhat a zsírbontás. Ellenben sok rost és alacsony GI-s ch mellett a közepes inzulinszint sokáig fennmarad, és így sokáig nem indul meg a zsírbontás.
ezzel érdekes témát hoztál fel
a legújabb divat szerint a teljes kiőrlésű péktermékek az egészségesebbek
a magasabb rosttartalom elvileg jobb, de pont emiatt lesz egy kiugró vércukor szint helyett egy kevésbé kiugró, de időben hosszabban elnyúló emelkedés
azt értem, hogy cukorbetegeknél jobb, de az egészségeseknél is, nem?
tovább nem lesznek éhesek és nem fognak megint letolni még egy adagot
ami szerintem ugyanúgy érvényes egy szokásos diétázó emberre is, ott is kisebb lesz a kényszer az evésre
lehet zsírbontás szerint nem ideális, de így nem könnyebb a kalóriadeficitet tartani?
a ketogén étrendnek nincs metabolikus előnye a szénhidrátdúshoz képest (értsd: azonos mennyiségű fogyáshoz azonos kalóriadeficit kell)
az, hogy könnyebben tudod felhasználni a zsírt, az nem egy metabolikus előny?
vagy az anyagcserébe ezt nem értik bele?
a zaggini.com-os oldalon írt
mennyire tartod megbízhatónak az ottani írásokat?
vagy azokat is szét tudnád így szedni, mint a builder-eset?