Hirdetés

2019. július 20., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#51) rainmen válasza Dany007 (#49) üzenetére


rainmen
(senior tag)

Vagy szét kell válni két irányba:
- kéziszámítógépek, amiken kiegészítésként van telefon funkció, bár amennyiben eléggé elterjednek, ott a Skype, MSN és társai,
- hagyományos telefon, telefonálni, sms-re, esetleg kamera és memóriakártya-bővítőhely, mp3 és/vagy rádió.

(#52) Dany007 válasza joey04 (#50) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Ha arra gondolsz, hogy a kisebb csíkszélességű gyártástechnológia miatt kevesebbet is fogyasztanak akkor egyetértek.
Persze csak részben :) Mert ha ezen gyártástechnológia mellett csak 1 magos procikat raknának bele és arra optimalizált programokat futtatnának, akkor még kevesebbet fogyasztana.
A lényeg, hogy nem kell, hogy Crysis vagy PS CS5 fusson egy mobilon.
Inkább maradjanak meg a mostani lehetőségek - amik így is igen széleskörűek - de bírja ~ legalább 1 hétig az akksi. Szerintem az lenne a normális.

Ja igen, olvastam már azt a cikket az Apple új terveiről.
Hát-hát... Kétkedve fogadom az ilyeneket. Az elmúlt ~ 5-10 évben már annyi ilyet hallottam amiből nem lett semmi, hogy ezeket már nem veszem készpénznek.
Volt már egy feltöltéssel 30 napos akksi... "És már csak pár év"... azóta se lett belőle semmi. De legalább 3-4 féle ilyet olvastam az elmúlt évtizedben. Mindegyik nagy áttörést ígért ... hamarosan... és egyikből se lett semmi.

Egyébként örülök, hogy az Apple is nekiáll próbálkozni... Talán ők is rájöttek, hogy ez így sokáig már nem mehet tovább.

@rainmen:

Szerintem ezt már nemigazán lehet szétválasztani. Az emberek azt szeretik a legjobban amikor megvan "minden az egyben".
Amúgyis kb ugyanott lennénk. Kéziszámítógép + telefon funkció = gsm modulos PDA. Az okostelefonok előtt rengeteg ilyen volt. Voltaképp ez sem fogyasztana kevesebbet. És ma is lehet pofonegyszerű olcsó telefont kapni, amivel "csak" telefonálni lehet, nagy kijelző, gps meg wifi nélkül. De valamiért a jónépnek az okostelefon kell. Hát mért ne ha már olyan olcsó.
Mondjuk 10-esért kapsz egy alaptelefont (telefon+sms), 25-ért meg már kapsz egy 3,2-es színes kijelzős, kapacitív multitouchscreenes, androidos, gps-es, wifis, divx, kamera, fényképező, 3g-s stb stb telefont, amivel ~ 125x többmindent tudsz csinálni, mint egy alaptelefonnal. Na, akkor vajon melyiket vennék többet?

[ Szerkesztve ]

(#53) joey04 válasza Dany007 (#52) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Nem kell Crysis, de pl itt jól látni, hogy az iPad 2 már most kihasználja az erősebb vasat, igaz ez grafikai teljesítmény. remélem nem találnak ide az Android fanok, ezért le merem írni: Itt van értelme. Droidon az optimalizálás helyett teszik bele a 2 magos tegrát, stb-t, hogy izomból elvigye a rendszert (és még ez sem sikerül az előzetesek szerint a többségnek, pl xoom, új galaxy tab, de említhetném a telefonokat is), a grafikai erőt pedig még annyira sem, tehát ott fölösleges valóban.

Az akksiban reménykedek, az Apple annyi mindent reformált már meg, talán ezt is. hiszen ők új dolgot nem találnak ki általában, csak létezőt csiszolnak közel tökéletessé.

[ Szerkesztve ]

(#54) rainmen válasza Dany007 (#52) üzenetére


rainmen
(senior tag)

Én a tízezres telefont. :D
De értem az érvelésed. Mondjuk nekem a mindenhez a hozzávalót elv megy.

[ Szerkesztve ]

(#55) Dany007 válasza joey04 (#53) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Hát, androiddal még kevés tapasztalatom van, de az tény, hogy az iOs talán jobban optimalizált.
Az Android viszont nyílt, így valószínű, hogy valahol találni olyan programokat amik jól optimalizáltak, de nyilván ezek már fizetősek.
Én egyenlőre úgy vagyok, hogy androidon a programkínálat és a telefon nyújtotta teljesítmény bőven kielégítő. Nemigazán tapasztalok akadást, vagy lassulást.
Persze én csak az alapokat használom... mit használom.. próbálgatom :) Ugye az újdonság varázsa. Valójában gps-re sincs szükségem, de azért már próbálgattam. Layer-t is elég gyakran és így tovább. Gondot nem tapasztaltam.
Tehát amire való arra kiválóan működik most is. Persze lehet, hogy a jövőben készítendő programok már jóval hardverigényesebbek lesznek és ott már majd elbukik ez a hardver, talán részben az oprendszernek is köszönhetően. De szerintem az még messze van.

Viszont ezen a téren is az akksi az ami a szűk keresztmetszetet adja. Értem ezalatt, hogy tegnap töltöttem a telőt, este 10-kor vettem le 100%-ról alvás előtt.
Most este már csak 30%-on van, ergo megint rá kellett tennem, hogy a holnapot biztosan kibírja. Namármost ezen az egy napon annyi volt az extra használat, hogy feljöttek szüleim és megmutogattam nekik mit tud a telefon. (wifi, gps, 3g, videó stb...) de összesen se tartott 10 percig az egész.
Szóval a dolog már ott bukik, hogy a teló nem bírna ki fél napi aktív használatot sem.
Tehát például vidékről pestre el se indulnék autós töltő nélkül.

Az apple-ben én nem csak azért reménykedek, mert már olyan sok dolgot tökéletesítettek, hanem leginkább azért, mert ha tovább akarják vinni a tendenciájukat, akkor ahhoz bizony szükséges lesz a jóval erősebb akkumulátor kapacitás.

Amúgy a kettő összehasonlításánál megint csak az árakat hozom fel. T-nél azonos előfizetéssel (mm.s) az LG-m 25.000 forint, az iPhone 4 meg 150 ezer. Szal, persze nyilván az iPhone 4 sokkal jobb, hardveresen és szoftveresen is egyaránt. Mondanám azt is, hogy akár 2x, 3x is jobb, mint az én LG optimusom, de nem 6x. Merthát hardveresen gyengébb. Kijelzőben gyengébb, szoftv. optimalizálásban is gyengébb, touchscreenje is ~ 70%-os az iPhone-éhoz képest... Viszont funkcionálisan jóformán ugyanazt tudja. Hiszen olyan programot töltök rá amilyet akarok. Szinte minden iPhone-os proginak megvan az Androidos megfelelője. GPS, wifi, Pc remote, layer, latitude, fb, browserek stb stb stb... Ez mind ugyanúgy elérhető nálam is, ahogy iPhone-on is.
Na, de a lényeg, hogy tényleg jobb, többszörösen, de nem 6x, ahogy az árában azt mutatja.
Am. eldöntöttem, hogy majd legközelebb iPhone 7-et fogok venni : ) Addigra talán lesz benne megint egy olyan áttörő újítás, mint amilyen számomra anno a m.touchscreen volt. Az iPadről meg szerintem tudod a véleményem :)

@rainmen:

" Mondjuk nekem a mindenhez a hozzávalót elv megy."

Na, ez tetszik :)
Akkor ezek szerint neked van egy mobiltelefonod, van mp3 lejátszód, mp4 lejátszód, digit fényképezőgéped, laptopod, asztali PC-d, GPS készüléked külön-külön? :D
Ez meg szerintem a másik véglet.

Én az olcsósága mellett azért is vettem az Optimus one-t, mert ennyi pénzért nem kapok meg mindent külön. Sok funkcióját használom / használnám, de nincsenek profi igényeim.
Értem ezlatatt, hogy nekem bőven elég a 3Mpixeles kamera. Egy normálisabb fényképező meg ~ 25-30 ezer forint és akkor még az is alsókategória.
GPS-re sincs szükségem, de ha egyszer lesz, akkor azért az 1-2 alkalomért nem kell majd külön 30-40 ért gps-t vennem mert az is van a telefonban.
Szóval ezt még lehetne sorolni, és ezt a sok eszközt én megkaptam 25k-ért egy készülékben! Igaz a minősége nem túl erős, viszont igény sincs profi minőségű fényképek készítésére, vagy hd videóvételre, vagy hasonlóra.

[ Szerkesztve ]

(#56) Alex91 válasza Dany007 (#55) üzenetére


Alex91
(PH! félisten)

Nezd, az engem se izgat, hogy az SE X8-on akad mondjuk az AngryBirds, de hogy a billentyuzetet nem lehet rajta normalisan hasznalni, hogy a naptarja se a legjobb... Olcsonak olcso, de olyan is! :D Az iPad meg egy alom hozza kepest... (Ez se hibatlan, mondjuk!)

Szoval, ha az ember hasznalja mindkettot, akkor azert vilagos lesz, hogy miert kerul valami annyiba, amennyibe...

Dicsõséges nagyurak, hát Hogy vagytok? Viszket-e ugy egy kicsit a Nyakatok? Uj divatu nyakravaló Készül most Számotokra... nem cifra, de Jó szoros.

(#57) Dany007 válasza Alex91 (#56) üzenetére


Dany007
(PH! kedvence)

Az sex8-at mem ismerem. Nekem iPhoneom volt 2007 októberétől tavaly augusztusig - amig tönkre nem tettem. Azóta valami Samu sgh e250 asszem, és most egy hete lg opti 1 van.
Szóval én ezekhez viszonyítok.
Ezért is irtam hogy ennek az érintője kb 70%-os az iPhonehoz képest. Más téren különösebb lassulást nem vettem.észre.
Persze ha az sex8-on akad a bill akkor az már régen rossz, ez tény.

(#58) rainmen válasza Dany007 (#55) üzenetére


rainmen
(senior tag)

Van egy mobiltelefonom, van mp3 lejátszóm, digitális és analóg (!) fényképezőgépem is, laptopom, asztali PC-m. GPS nincs, nem is kell, vannak térképeim. :D
A telefonon szoktam néha zenét hallgatni, ilyen szempontból kicsit szentségtörő a dolog...És igen, mindig azt használom, amire szükségem van. Én már csak ilyen vagyok. :)

(#59) alamuszi


alamuszi
(őstag)

Legnagyobb vállalat lesz nahát, érdekes. :DDD Vajon ezt tudja az IBM, vagy a HP is? :D Vagy ők nem olvasták ezt a cikket :DDD

Úr Isten, nem lesz Steve a vállalat élén, ki fogja a miséket tartani, nem lehet majd röhögni. :( De sajnálom :D

(Természetesen hosszú életet neki, ne legyen beteg :) )

[ Szerkesztve ]

"Technológiai problémák nem fordulnak elő az Apple készülékeinél." - Ulkesh

(#60) Depression


Depression
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Fogadjunk, hogy a samsung simán leveri az almát, ha a TV-ket is figyelembe vesszük, úgy, ahogyan az apple is mindent egy kalap alá vesz kimutatásokkor.

Az alma az iPhone-nal tudta növelni a bevételét, majd az iPad-okkal is. Azaz a termékek száma is jelentősen emelkedett, nem csak a bevétel. Nehéz lenne ilyen ütemben tovább emelni a bevételt, ha nem dobnak valami új terméket a piacra.

"Soha semmilyen virusirtot vagy extra tuzfalat nem hasznalok, es mukodik a gepem. Csak ismerni kell a normalis, megbizhato pornooldalakat, ennyi a titok :D" by kemotox

(#61) joey04 válasza Depression (#60) üzenetére


joey04
(Jómunkásember)

Ez benne van a cikkben is:

A legnagyobb kérdés az, hogy vajon tényleg képes-e az Apple a következő két évben 50 százalék körüli növekedést felmutatni. Ehhez minimum az kellene, hogy – amint eddig – legalább egy olyan új termékkel jelenjenek meg, mely „felrobbantja a piacot”, ahogy az iPhone és az iPad tette.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.