Hirdetés

2020. szeptember 25., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fred23


Fred23
(veterán)

Ezek után elég hiteltelen lesz az LG, ha kijön 200k feletti áron a G8, márpedig szerintem 210 és 240 között várható ez a készülék. Szóval csipkedjék az árazásukat, nekem most a G8 a legszimpatikusabb készülék, de a jelenleg 115k-ért is megkapható G7 után ki fog a G8-ért akár csak 200-at adni, hogy egy év alatt aztán 80-90k értékvesztést könyvelhessen el? Ha 215-öt kérnek érte, akkor egy év alatt kábé kerek 100000 Ft-ot fog veszíteni a piaci árából; nem teszi vonzóvá az ajánlatot, annyiért egyszerűen nem elég versenyképes.

A nyitó ár legyen nagyon jó, vagy bukás lesz a készülék az LG számára! 199900 Ft-os kezdő árral szerintem már jól fogyna, de ha kettessel fog kezdődni, az máshová tereli az embereket.

[ Szerkesztve ]

(#2) hallador


hallador
(addikt)

Ez a manus még mindig korrekt. Hiába. Ezt kellene eltanulni. És implementálni otthon.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#3) sheratan válasza Fred23 (#1) üzenetére


sheratan
(titán)

Hihetetlen az LG telefonok árvesztése. Amikor kijött a G6, ilyen 200 körül volt az is, aztán fél évre rá vettem egyet 110 körül, fél évvel később 70-ért akarták elvinni csak :U Egy év alatt harmadára esett az ára nagyjából.

(#4) MrPetya19 válasza sheratan (#3) üzenetére


MrPetya19
(addikt)

De legalább már nem butított változatok jönnek Európába ennyi pénzért.

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#5) mukibuci válasza Fred23 (#1) üzenetére


mukibuci
(MODERÁTOR)

Szerencsére ez csak az LGre jellemző és az S9 ára egy év alatt nem esett 280rol 140re.

Nem vagyok hős, egész nap internetezek.

(#6) Fitzgerald válasza Fred23 (#1) üzenetére


Fitzgerald
(veterán)

Az interjút megnézve továbbra sem hiszem, hogy az LG készülékek értékállósága változni fog a jövőben. Ennek elsősorban a szar support az oka, illetve az, hogy még mindig az a mindset, hogy elsők legyünk valamiben oszt cső, és nem az, hogy hosszú távon megbízhatóak legyünk a vásárlók kiszolgálásával.
Kidobnak valami új cuccot, aztán rövid idő után magára hagyják, legyen bármennyire innovatív is az adott termék.
Én megtanultam elfogadni a tényt, hogy ha LG-t veszek, és tovább akarom adni X idő elteltével, a konkurens cuccokhoz képest jóval többet fog addigra veszíteni az árából.
A nyitó ár amúgy még jó is lenne általában, ha nem féléves csúszásokkal érkeznének ide manapság az újdonságaik.
De hát ugye bevallottan nem érdeklik őket a kisebb piacok.

(#7) Fred23 válasza sheratan (#3) üzenetére


Fred23
(veterán)

Komolyan nem értem, miért jó ez nekik, szóval valaki el is magyarázhatá nekem, piaci alapon miért jobb annyiért indítani egy mobilt, amennyiért alig pár márkahű fanatikus fogja csak venni, vagyis megjelenéskor kábé nullázni az eladásokat, majd kivárni, amíg már nem számít újnak, és féláron túladni rajta, vagy nyomott áron szolgáltatókhoz vinni? :F
Persze, a nagy profit a magas árral jön, de ha a magas árú terméket aztán nem veszik... Nem lenne jobb egy biztosabb, de alacsonyabb haszonkulcs az LG-nek, amivel ráadásul az őket vásárlók érdekeit is nézik? Mert egy magas áras termékről ha tudom, hogy egy év alatt bukom az értékének a felét, egyrészt nem veszem meg, másrészt azt érzem, hogy balekot akarnak belőlem csinálni.

A G7 emlékeim szerint 230-240k körül nyitott, most 115k a piacon. Ha az LG szerint 230-240-ért majd el fogják kapkodni az utódot, nagyot tévednek! Mondom ezt G8-ra várva, potenciális vevőként.

"Az interjút megnézve továbbra sem hiszem, hogy az LG készülékek értékállósága változni fog a jövőben."
Fitzgerald: Pedig ez csak döntés kérdése, nem kell hozzá semmi extra. Mégse hiszem én se, hogy nagyon változtatni fognak a kezdeti árazáson, de azért várjuk ki a végét!

[ Szerkesztve ]

(#8) somogyib válasza hallador (#2) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Nem tudom, hogy korrekt-e de szimpatikus, az biztos. :)

Érdekes, hogy sok mindent az 5G-vel magyaráz, pedig nem hinném, hogy az olyan horderejű újdonság lenne amire több eszköz eladást lehetne építeni.

[ Szerkesztve ]

(#9) hallador válasza somogyib (#8) üzenetére


hallador
(addikt)

Magyarországon nem is, de a Világon az 5G komoly változásokat hozhat.

The further a society drifts from truth, the more it will hate those that speak it. (George Orwell) [HP EliteBook 830 G6, I7 32GB 2TB, HP ProBook 430 G5, I5 32GB 1TB ; Debian Stretch; Linux Mint 20, Ubuntu 20.04, OpenSuse Leap 15.2 ; ASUS ZenBook UX333FA I3;]

(#10) somogyib válasza hallador (#9) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Az igaz, hogy szinte az egész MWC is az 5G-ről szólt. Majd meglátjuk.

[ Szerkesztve ]

(#11) sheratan válasza Fred23 (#7) üzenetére


sheratan
(titán)

Gondolom az van mögötte, hogy az alacsony árazás és csökkentett haszon nem hozna azért garantáltan annyival több vevőt, ezért a cégvezetés nem akar egy ilyen manővert bevállalni, amit aztán nem nagyon lehetne mivel magyarázni a részvényesek felé. A lassú süllyedése a mobilos részlegnek még könnyebben mosdatható, mint egy gyors csődbe menetel.

mukibuci: Nézd meg mondjuk a Oneplus, Pixel, iPhone, de akár a Sony telefonokat. Elég jól szokták tartani az árukat.

(#12) pit stop válasza Fred23 (#7) üzenetére


pit stop
(addikt)

Én egy generációval régebbi flagshipeket szoktam megvenni - nekem a jelenlegi ártartásuk kellemes ilyen szempontból. A piac így árazza be őket valamiért, de a serpenyő másik felében ott van, hogy egy évvel kijövetel után bestbuyként megvehető.
Megértem amit te mondasz, és jogos is de ezen vérverejtékes munka változtatni azt is kell látni.

Szerk.: az itthoni áfával pedig biztosan nem várnám 200 alá.

[ Szerkesztve ]

Oroszlánszívű Richárd - az első szívátültetés.

(#13) Fred23 válasza mukibuci (#5) üzenetére


Fred23
(veterán)

Az is szívás, de most az LG-t marjuk. :D

pit stop: Normális esetben én is ezt csinálnám, a tavalyi flagship megvétele talán egy általános jótanács; viszont nálam pont most van az, hogy egyik tavalyi flagship sem elég jó valamiért. Még az XZ2 Compact jöhetne valamennyire szóba, de az meg jobban tartja az árát, és így nem biztos, hogy jobb vétel, mint amilyen a G8 lesz; csak az LG részletes tesztjei és megadott ára után fogom tudni eldönteni, melyik a jobb vétel számomra. Az összes mobillal van valami bajom, ami csak szóba jöhet nálam egyáltalán, és ha a G8 kamerája nem lesz vacak, akkor nála csak a méret lesz egy kicsivel -és csak kicsivel!- több a számomra vett ideálisnál. Harmadik lehetőség meg az S10e, de az is 200 alatt, és erre szintén nem látok sok esélyt. Eredetileg 130-as költési határt tűztem ki, majd 150-et, most a 170-en morfondírozok, viszont nem vagyok olyan pénzes, hogy bármeddig elmehetnék. :U Vennék boldogan tavalyi flagshipet, de valamiért egyik se felel meg. A G8 adatok alapján számomra szinte tökéletes, szóval leginkább az áron múlik a döntésem.

(#14) S e t h


S e t h
(veterán)

Kicsik vagyunk, de jó ez így

A mondat amely sem a részvényesek, sem a randi partnerek előtt nem túl jó omen.

This signature is completely useless! Don't waste any time by reading it!

(#15) K0vasz válasza Fred23 (#1) üzenetére


K0vasz
(aktív tag)

jó hát a telefon nem egy befektetési eszköz. persze vannak, akik 3-6-12 havonta cserélik a telójukat, és akkor nem mindegy, mennyire gyorsan esik a piaci ára, de szerintem elég sokan vannak, akik 2-3-4 évig nyúznak egy telót, aztán mikor már kellőképp lestrapálták, lepasszolják valami rokonnak (vagy csak kinevezik tartalék telefonnak), és akkor meg aztán hót mindegy, hogy a vásárlás után hogyan alakul az ára

mondjuk az persze nem mindegy, ha az új verzió kétszer annyiba fog kerülni, mint az előző, mert nyilván nem lesz kétszer jobb, és akkor az előző sokkal jobban megéri

(#18) #81733120 válasza S e t h (#14) üzenetére


#81733120
(törölt tag)

:C

(#19) pusszycat


pusszycat
(veterán)

Ha egy cég/részleg sz@rban van el kezd felszívódni. A htc is egygatyában jár az Lg mobilos részlegével. Volt,van pár Lg telefonom mind működik a mai napig. Nem volt gondom velük. Ha jósolni kéne én a huawei robbanásszerű terjedésére fogadnék. :U

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart. Tervezett telefon: Mindegy milyen csak szép, gyors és 5G-s legyen :P

(#20) janeszgol válasza hallador (#2) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Ha már a termékei és a kiszolgálás inkorrekt...
Csipkedje magát az LG.

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#21) RetepNyaraB válasza janeszgol (#20) üzenetére


RetepNyaraB
(veterán)

Magyarázhat a csávó, amit akar. Egy vicc a cég komplett pr/support magatartása. Iskolapéldája a "hogyan veszítsünk stabilan vevőkört" c. fejezetnek.

Vajon az OP miért nem ejti el az árát, pedig közben egy dzsunka-mutyi kínai kalózcég?

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#22) Typhoon


Typhoon
(csendes újonc)

"Kicsik vagyunk, de jó ez így"
Az a fránya kartell...

(#23) somogyib válasza RetepNyaraB (#21) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Azért az USA-ban harmadiknak lenni szerintem nem kis dolog (bár a konkrét számokat nem ismerem).

(#24) RetepNyaraB válasza somogyib (#23) üzenetére


RetepNyaraB
(veterán)

Mobilos divízió?
Valószínű ügyes konstrukcióban adták a szolgáltatóknak (ott úgy tudom nincs is más, azt meg évente cserélgeti a nép úgyis).
De függetlenül megveszel valamit jó drágáért, majd azonnal szarnak a fejedre és ez így is marad - na azt sokakkal csak egyszer lehet eljátszani. Többiek megérdemlik...

"I don't know half of you half as well as I should like; and I like less than half of you half as well as you deserve."

(#25) sheratan válasza somogyib (#23) üzenetére


sheratan
(titán)

Hát, annyira nem nagy dolog azért. Ha megnézed, hogy a globális top 5-ből hármat ne mis lehet ott kapni (oké, Honort igen, de csak 1-2 éve, ha jól emlékszem). Szóval mi más marad? Samsung, Apple, LG, HTC, Sony például. Szóval a három süllyedő "kicsi" versenyében az LG áll éppen ott nyerésre. Mint egy focibajnokságban a három kieső helyen álló csapat közül az, aki legközelebb van éppen a bennmaradáshoz :)

(#26) somogyib válasza sheratan (#25) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

Már csak az a kérdés, hogy mennyi választja el a második helyezettől és milyen "sebességgel" süllyed. (ezért is írtam, hogy a konkrét számokat nem ismerem).

Mindenesetre Ken Hong mindig szimpatikusan nyilatkozik, de gondolom azért ő is jócskán "szépíti" a dolgokat.

[ Szerkesztve ]

(#27) judas13


judas13
(addikt)

A nagyoknak túl kicsik, a kicsiknek túl nagyok vagyunk.
Mi merünk kicsik lenni!

"Aki nem hoz döntést, az hatalmas döntést hoz."

(#28) #04430080 válasza somogyib (#26) üzenetére


#04430080
(törölt tag)

Apple - 47%
Samsung - 22%
LG - 12%
Motorola - 6%

Nem rossz, de messze van a jótól. Előző év Q4 -hez képest 2% -ot estek.

[ Szerkesztve ]

(#29) somogyib válasza #04430080 (#28) üzenetére


somogyib
(őstag)
LOGOUT blog

:R

(#30) pomorski válasza Typhoon (#22) üzenetére


pomorski
(őstag)

A cím szerintem tök jó.

(#31) Mr.Silkó válasza sheratan (#25) üzenetére


Mr.Silkó
(veterán)

Találó a mondat végi futball hasonlat. :K

(#32) Zé.


Zé.
(tag)

Vajon lesz G8 - EU.-s három kamerás, és mikor?
És akkor mennyi lesz a V40?
Ősz végére talán lehet 150 E az utóbbi?...

Tippek - tények - talányok...

(#33) Fred23 válasza Zé. (#32) üzenetére


Fred23
(veterán)

Jó kérdés, állítólag a három kamerást belpiacra szánják, de aztán ebből még lehet bármi!

Tippre ősz végére lesz 150-ért V40 szürkén, zug-gsmes változatban, de miért szeretnél olyat, mikor ősz végére lesz ilyen feltételekkel G8 is? :DDD

(#34) Typhoon válasza pomorski (#30) üzenetére


Typhoon
(csendes újonc)

Szerintem is és ha megunják ezt azt egészet, akkor durrantsanak egy uccsót a G Flex 3-mal.

(#35) Quqesz


Quqesz
(nagyúr)

Persze hogy nagyok voltak régen, hisz tudtak egyediek lenni. G2, G4 nekem bejött nagyon, de a mostaniak egykaptafa dizájnra. Eh a ToF kamera jónak tűnik, és szeretnék megint egy G szériás telót. Az ár sztem magas lesz(mintha már olvastam volna vhol(890 euro??)

[ Szerkesztve ]

Szok kici occó.....többet veszel mégoccóbbb...helo koci

(#36) Fred23 válasza Quqesz (#35) üzenetére


Fred23
(veterán)

Olyat még sehol se olvastam. Itt $999 CAD van megemlítve, ami úgy 220k HUF, illetve itt úgy tippelik, hogy a G7 tavalyi nyitó ára körül várható. Szóval itthon olyan 220-250k lehet a történet vége. Ennyiért nem fog 'Ajánlott' plecsnit kapni a MA-tól. :(

Az iPhone XR most a piacon 223k. Még egy vérbeli androidos is megfontolhatja a váltást, ha majd olcsóbban kaphat XR-t. De ott van még a sima X is.

[ Szerkesztve ]

(#37) EclipseGT válasza Fred23 (#1) üzenetére


EclipseGT
(addikt)

Lehet, hogy én vagyok kicsit maradi, de ha én befektetni akarok, vagy értékálló holmikat akarok venni, akkor nem telefonban gondolkodok, hanem aranyban, vagy részvényekben.
Nálam a telefon használati tárgy, ami teszi a dolgát, amíg nem veszek egy másikat. Ha megunom, vagy megtetszik egy másik, akkor elteszem a régit tartalékba, vagy ha kell valakinek a családban, rokonságban, akkor neki adom.
Arról már nem is beszélve, hogy ez nem az LG sara, ugyanis kb. az összes telefonnak ennyire esik az ára.

MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray

(#38) pusszycat válasza EclipseGT (#37) üzenetére


pusszycat
(veterán)

Ezt megtapasztaltam a saját bundámon,ezért ami év elején jelenik meg azt év végén teszem magamévá. :D

" Minél előbb, annál hamarabb." - by pusszycat. Samsung 860 EVO SSD 500 GB inside :) Samsung Galaxy S9 Plus & Huawei P Smart. Tervezett telefon: Mindegy milyen csak szép, gyors és 5G-s legyen :P

(#39) janeszgol válasza EclipseGT (#37) üzenetére


janeszgol
(veterán)

Ezt én is így gondolom. Aki zavar, hogy ennyit esik a telók ára, az rossz ár kategóriában van. Elmúltak már azok az idők, amikor befektetés volt egy telefon. Tehát a meglévőt el lehetett adni normális áron és az új emiatt fele annyiba volt. (Pl egy S3 egy évesen elment 120ért és az S4 így kb 120ba került.)
Ma már túlzsúfolt a piac, 30 és 60 ezer ft között már nagyon jó vásárokat lehet csinálni (kivéve, ha valami speciálisabb szekvencia alapján választunk, pl a felvett hang minősége ilyen. De most volt 68 ezerre leárazva a Nokia 6.1, ott a mikrofon kiváló, cserébe más kompromisszum van (kijelző, hardver.))

Huawei: akárhogy alakul a sorsa, a kedvenc telefonmárkám marad. (2012-től ismerem es követem a márkát.)

(#40) EclipseGT válasza pusszycat (#38) üzenetére


EclipseGT
(addikt)

Jelenleg én is úgy vagyok vele, hogy majd karácsony körül, vagy jövő ilyenkor váltok S10-re.
S9-ből kiindulva elég szépen esni fog addig az ára. :K

MacBook Air 2018, iPhone 11 Pro Max 256GB Space Gray

(#41) Fred23 válasza EclipseGT (#37) üzenetére


Fred23
(veterán)

Panelbe fektetni mostanában jobb üzlet, mint aranyba! :P
Egyébként ez lehet akár szimpla smucigság is, olyan vagyok kicsit, mint anyai nagyapám, szeretek jó üzleteket kötni. Amit pit stop javasolt, például egy általános jótanács szerintem: a tavalyi flagshipek még általában nagyon jók, de már megtörtént a durva értékvesztésük; ilyenkor simán ki lehet hozni egy olyan bizniszt is jó választással, hogy használsz egy mobilt egy évig, aztán közel 0 bukással tudod továbbadni. De janeszgolnak is igaza van azért valamennyire, mert esetemben tényleg egy árkategóriával feljebb nézelődök most, mint ami reális lenne az anyagi lehetőségeimhez képest. Így pedig fokozottabban megvisel, hogy nem nagyon látok jó üzletre lehetőséget. A baj az, hogy van néhány speciális igényem, amik miatt egyik tavalyi flagship sem jöhet szóba, és középkategóriás új modell sincs, ami megfelelne. Van néhány nagyon kompromisszumos lehetőség előttem (pl. XZ2 Compact, V30, Nokia 8 Sirocco, G7), viszont ilyenekért meg ki szeretne kiadni egy számára nagyon jelentős összeget?!

Kéne:
-szuper, nem beégős kijelző (az se baj, ha IPS)
-kompakt méret (itt a G8 mérete a maximum)
-ne legyen hajlított a kijelzője
-IP68
-3.5 jack
-erős hardver
-jó fotós és videózós képességek
-kiváló üzemidő
-Android fusson rajta

Zé.: Tegnap olvastam, hogy a V40 kijelzője már nem beégős; ebből következően talán az LG OLED-je végre megérett a tartós, akár magas fényerős használatra. Ilyen szempontból tehát legalább oké lehet.

[ Szerkesztve ]

(#42) Quqesz válasza Fred23 (#36) üzenetére


Quqesz
(nagyúr)

Na nem emlékeztem pontosan. Majd kiderül, de pl az S10/+ is remek áron van a vodánál, jó lenne, ha ezt is beáraznák jól ott....csak ugye megint az jön, hogy mikor?

[ Szerkesztve ]

Szok kici occó.....többet veszel mégoccóbbb...helo koci

(#43) #81733120 válasza EclipseGT (#37) üzenetére


#81733120
(törölt tag)

Én is így vagyok, ha cserélek a régi mindig megy tartalékba, vagy valamelyik családtag megkapja.

(#44) MrPetya19 válasza Fred23 (#33) üzenetére


MrPetya19
(addikt)

Ez most komoly?
Megint kezdik a különböző piacra tök mást telefont ugyanazzal a névvel dolgot?

,,Az Epöl térképei Kelet-Európában sivatagot mutatnak." Bog

(#45) Kölyök1990


Kölyök1990
(aktív tag)

Nekem volt G2-m anno. Imádtam! Szerintem a legszebb LG telefon volt, és akkoriban már alig volt káva rajta. Ha folytatták volna azt a vonalat, szerintem mára már a top 3-ba lennének. Na jó inkább top 5-be!

[ Szerkesztve ]

Egyre többször egyetértek Thanosal...

(#46) ak76


ak76
(senior tag)

Nálam felélték a respectjüket a csapnivaló megbízhatósággal/minőséggel..
A G1-2 tökéletes volt, kettesem szerintem minimum 3x volt, csak a 16 Gb tárhelyet vették soványra, a 32-es meg ritka volt, de akkoriban szerintem mindent vitt a formája és a kamerája is.
Mikor a 3-as kijött egy lagtenger volt, aztán szétrepedt a keret a kijelző felett a mikrofonnál (mind a két telefonomnál)
A négyes még roszabb volt, imádtam mert nagyon jó képeket készített, nem lagolt, és marha jól nézett ki barna hátlappal,de mind a két telefon ugyanazzal a bootloop alaplap hibával ment a váci útra, aztán a barátaimé is, kivétel nélkül mindegyik.
Az első G-Flex szintén nagy szerelem volt, kijelzőhibával ment a szervizbe,és mert nem bírtam magammal vettem még egyet, az is beszart.
Az ötös külsőre egy rossz vicc volt, és innentől lehetett felőlem bármilyen jó a hatos/hetes, nem kezdtem bele.
Ja, a V10 nagyon impozáns volt, a SOT idő kivételével, és szerettem is nagyon, de aztán berúgták az ajtót a kínaiak, és felőlem Lg-ék a fejük tetejére is állhatnak, pláne 200K feletti árakkal.

[ Szerkesztve ]

(#47) Fred23 válasza MrPetya19 (#44) üzenetére


Fred23
(veterán)

Saját belpiacukra biztosan lesz, de azóta olvastam olyat, talán más régiókba is jut majd belőle. Szóval igen, kicsit G6 ízt érzek a számban. :DDD

Quqesz: Igen, engem is az mozgat még, de a kicsi változat, az S10e. Ha nagyon megfeszülök -amit azért nem szívesen tennék-, 190-ig még elmehetek; akár a G8-ról, akár az S10e-ről van szó. Szív szerint, azonos ár esetén a G8-ra esne a választásom.

(#48) sheratan válasza Fred23 (#47) üzenetére


sheratan
(titán)

Szerintem a G8-ra kár feszülnöd, október táján megkapod majd 100 ezer körül :)

(#49) Fred23 válasza sheratan (#48) üzenetére


Fred23
(veterán)

Már bolhás vagyok nagyon, nem tudnám kivárni; az esztelen nyitó ár és az év végi -mondjuk- 120k között a 170k egy jó kompromisszumnak tűnik perpill. Áprilisban szerettem volna váltani, legkésőbb májusban, nagyon remélem, hogy májusban már lesz 170-ért G8 valahol! Igyekszem nem hagyni, hogy lehúzzon az LG, de kicsit azért kereshetnek rajtam.

Ken Hong asszisztense, vagy valami magyar LG-s vezér benéz vajon ebbe a topikba?! :D

[ Szerkesztve ]

(#50) doooo válasza #81733120 (#43) üzenetére


doooo
(őstag)

+1, nálam dettó így működik.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.