Hirdetés
- Android másképp: Lineage OS és társai
- "A homoszexualitás természetellenes" 😠
- Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Ettetek, ittatok?
- Asszociációs játék. :)
- Milyen mosógépet vegyek?
- A gyerekem "tartalmat gyárt". Mit tegyek?
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Új hozzászólás Aktív témák
-
törölt tag
Nekem egy elvárásom van csak, minél messzebb legyen tőlem.
Az óvoda intézménye a dolgozó nők miatt jött létre, ahogy a bölcsőde is.
Sajnos ez egy elég elnagyolt faragast eredményezett már az első generációk esetén is, és ebből a mintából próbál a következő generáció egy újabbat felnevelni.
Egyre nehezebb, és egyre "érdekesebb végterméket" állítva elő.
Aki még neveli a gyerekét az igen komoly problémákba fog belefutni ha a gyereke óvodába megy. Sajnos. -
törölt tag
Volt akkor is társas élete a gyereknek, mert anya azért nem csak ült otthon.
Tudom a modern világban lehetetlen ezt ebben a formában kivitelezni, vagy értelmét keresni, de a végén azért csak látszik amit mondok. Nem az óvoda a hibás, hanem a környezeti változók ezt adják ki. Lottóra fel, hátha valakinwk bejön. A probléma ott van akinek nem jön be, abból is felnőtt lesz valahogy.
-
törölt tag
Akkor nem értetted mit akartam írni.
Anyu nem csak ült otthon, vagyis a gyerek addig csavargott. Közösségi élet. Falun még mindig történik valami.
Ami hiányzik az ember palánta felnevelesehez az az 1:1 Ben való foglalkozás. Ezt tömeges óvóhelyek Nem tudják/akarják megoldani. Így meg az ember palánta kitől tanul? Hát a másik ember palántátol.
És ugye a legnyomulosabb/agresszív/szociopata aki vezetni akár, és Tanít. Mi lesz ennek az eredménye úgy, hogy nincs megfelelő 1:1 időtöltés a valódi Tanítóval.Elérkeztünk a problémához.
[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Nem értem, mit írok rosszul.
Nem azt írtam, hogy nem kell Közösség, hanem azt, hogy a gyereket meg kell tanítani, hogy hogyan álljon a közösséghez. Így már érted? Ez az ami nem történik meg most, míg régebben azért nagyobb hangsúlyt fektettek erre. Hogy miért? Na ez már egy másik történet.
-
törölt tag
Látod találtál egy helyet, ahol esélyes, hogy tanitva lesz a palánta, akkor mi van a többivel?
Pont az a lényeg régen az utcán teblabolo gyerek tömeget az öregek szemmel tartották, és okitottak.
Akkor az volt a divat, ma csak szemmel tartják.Idő!!¡! Ez az ami hiányzik. Sok szempontból.
Azért írtam nem tudjuk értelmezni, csak a végeredményben nem stimmel valami.Kinek a feladata?
Mert most ott tartunk, hogy senkinek.
Szülőnek ideje sincs, az ovinak meg nem ez a feladata.
Ezért is van 2db tacsim, mert nem vagyok önző és tudom nem lenne annyi időm, hogy embert neveljek bárkiből is. Így hát kínozni meg nem fogom.
Aztán marad a bizonytalan, mindig valahova kötelezően tartozni akaró embertömeg, akik nem tudnak mérlegelni és valakinek meg kell felelnie, valakinek vezetni kell őket.
Belül rettegnek, hiszen csak a külsőségek alapján tudják magukat összehasonlítani.
Nini mit nem látunk? Csak nem ez történik?[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
-
törölt tag
Tudod ez nem ideológia, hanem tapasztalat, mert átéltem. Amíg bármely random ember nem képes magát kívülről látni, és egyáltalán felismerni a saját hibáit, addig azok a hibás viselkedés formák is tovább lesznek adva, nem csak a genallomany.
Sokszor leírtam itt, de lehet egy blogban ki fogom fejteni az egyik ok az idő/környezet amiért nem vállalok gyereket, a másik pedig pontosan az, hogy tudom milyen hibás embert sikerült kitermelnie ennek a mentalitasnak.
Ott a posztom, deklaráció, olvasd el. Nem viccből írtam, mégha nem is teljesen komoly a beszélgetés utánna.
Úgyhogy el kell gondolkozni azon is, vajon mennyi érzelmileg/szociálisan nyomorodott embert akarunk még legyártani, mert rossz sablont használunk, úgy hogy nem is tudunk róla.
Szegény Balázs kolléga, azért ismételgeti majd öntudatlanul amit, mert nem tudja felfogni valójában mit is jelent, a saját állapota, mert beteg. De pontosan látja a következményeit.
Így vagyok a dologgal, annyi a különbség, hogy én pontosan értem/érzem miért is vagyok beteg és tudatosan mondom ezt.(legnagyobb tiszteletem a Balázsnak)Nagyon kevés szülő akinek tényleg boldog lesz a gyermeke. Mert az hogy sikeres/jól keres van gyereke/felesége az egyáltalán nem egyenlő a boldogsággal. A boldogságot nem lehet sablonba önteni/általános jellemzőkkel leírni, ahhoz úgy kell felnevelni egy embert, hogy példa álljon előtte, mi is az, és képes legyen rá maga is.
Ma csak arra megy ki a játék, hogy a gyereket megtanítjuk más igényeinek megfelelni, de fogalma sincs arról valójában mire is képesek, vagy kicsoda saját maga.
Egy nagyon torz kép alakul ki benne saját magáról. Lehet itt hummogni, hogy ez nem igaz, és természetesen nem 100% igaz, de sajnos több mint 50% az is biztos.Ezek alapján gondold végig miért is szólok bele, úgy érzem, legalább felhívom a figyelmet, hogy az nem életcél, hogy gyerekem legyen, hanem az, hogy egy boldog ember legyek, amit át tudok adni a következő generációnak.
Ha ez nem megy, akkor az egész egy gyötrelem, hiszen ha hazudunk magunknak, akkor milyen jövőképe van a gyereknek? -
törölt tag
válasz janeszgol #50 üzenetére
Nincs abszolút igazság, így megítélni sem kell.
Egy ember boldogsága millió dologtól függhet, de azt látni kell, hogy vannak dolgok amik könnyen keresztbe tesznek, akár a lehetőségnek is.
Ha ezeket eltünteti az ember a kepletbol, akkor már sokkal egyszerűbb a dolog.
Ha viszont eleve úgy neveljük a gyereket, hogy esélye se legyen, az azért problémás. Mégha ez nem tudatos akkor is.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
Ha egyszer fejbe rúgtak, és tudod hogyan lehet megelőzni, akkor elmondom másnak is hátha.
Az ember megnyilvánulása sosem a másik emberről szól, hanem saját magáról, kivetules. Ha azzal vadolsz, hogy túl magabiztos vagyok, akkor el kell gondolkozni, TE miért gondolod, hogy TE magabiztos lehetsz.
Majd ha a gyereked 30 éves lesz, és nem függ semmilyen szeren, nem a 3.dik válás után van, vagy éppen az 5. véletlen gyerek után, akkor várom a magabiztos éned, addig nem fogadom el érvnek.
Legyen szerencséd, de ahogy látom te sem tudod mit csinálsz, mert nem tudhatod, csak a random lottó játék.
UNA a döntő bíró, neki elhiszem, hogy van tapasztalata. -
törölt tag
Ugyan azt a nyelvet beszéljük?
Mutasd meg, hol írtam, hogy nem kell az óvoda. Annyit írtam ebben a formában nem látja el elgesegesen a feladatát.
A tapaSztalatom annyi, hogy középsős koromban a helyi agresszor/pszihopta páros, aki nálam idősebb volt, levetkoztette a lányokat, és bemutatót tartott velük, sőt az egyiknek meztelen seggel le kellett csúszni a csúszdán.
Érted én voltam 5 éves, és tökéletesen emlékszem erre. Ja a vetkőzött csajok között volt a csávó saját húga is.
Szerinted, a tapasztalatod szerint erre van szüksége az adott korcsoportban? -
törölt tag
Szerinted, hány vagány fiú követte őket.... Aztán mi lett?
A fovezer lelépett Angliába, mert az alvezerrel osszevertek valakit úgy ,hogy nem akarod tudni.
Alvezer börtönbe ment, és megkattant, a fovezer meg besugokent üzemel, mert egy drog üzlet miatt volt a verés.
A csajok felé, olyan trauma után, képtelen normális párkapcsolatra, igen komoly bajok vannak a fejben.
És érdekes módon ezen emberek igen sok másikat inspiráltak, és terrorban tartottak. Mert ugye óvoda/iskola össze vagy velük zárva, egy faluban laktok.
Hidd el volt nekem is olyan korszakom amire nem vagyok büszke. És elég sokat közre játszott ezekben, ezen élmények.Kihalna az emberiség???????
Biztos vagy benne????????
Eddig sem gondolkoztak, ezután sem fognak, meg 5 percet sem tudnak előre gondolkozni.Leírtad világosan egy önnön érdek miatt akarsz családot, mert te majd kijavitod, közben nem tartasz önvizsgálatot.
A berögzült viselkedés formájától szinte lehetetlen megszabadulni. Nagyon nagy az esély akaratod ellenére rossz mintát adsz át. Nem tudsz vele mit csinálni.Pont itt a baj, a gyerek nem hülye, olyan dolgokat is másol belőled amit észre sem veszel.
Vagyis saját boldogtalansagod próbálod egy gyermekkel kompenzálni. Szerintem meg önző elgondolás, pont a fent leírtak miatt. Minél sérültebb az egyén aki gyereket vállal annál nagyobb az esély a tradíció folytatására.
Nézz körbe, lásd a kirakat embereket, kirakat életeket mindenhol. Nézd meg hogyan ível felfe a droghasználat az öngyilkosság, az agresszív bűncselekmények száma, a közúti agresszió.... Ez nem magától jött, ezt Mi emberek teremtettük meg, és folytatjuk.
Erről van szó ebbe a környezetbe kell a gyereket árral szemben uszatatni a pocegodorben. Menni fog?????
Én tudok magamról nekem nem menne.[ Szerkesztve ]
-
törölt tag
válasz parandroid #84 üzenetére
Ennyit ér a saját gyermek jövője, mint haszon állatot a legkisebb egységáron termelik ki, hiszen abból lesz a jó adózó (rabszolga a gyárban...)
-
törölt tag
Azért ezt ide biggyesztem, érdemes elolvasni, mit is jelentene egy igazi ember központú pedagógiai szemlélet.
Csak a tisztán látás kedvéért 60db gyerek fér be minden évben.
Mi van a többivel?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Seasonic 650W 80+ Gold félmoduláris tápegység
- Dell E4310 Core I5 560M 4x2,66GHz/8GB/256 Gb SSD/CAM 13,3"+ Win
- ELADÓ: i5 6500/ 8GB DDR4 /240GB SSD /USB-C /takarítva, pasztázva/ HP 800 G3
- iPhone 13 független 128GB
- GAMER PC: Új RYZEN 7 3700X/5800X - Új RTX 3050 GDDR6 - Új 16/32GB DDR4 - NVMe SSD - GAR/SZÁMLA!!!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest