Hirdetés
- Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Android másképp: Lineage OS és társai
- Gurulunk, WAZE?!
- CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Asszociációs játék. :)
- Tomb Raider Remastered I-III
- Fűzzük össze a szavakat :)
- Szólánc.
- Puzzle-k. Hogy ejted ki?
- Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Eastman
addikt
válasz janeszgol #27 üzenetére
...arra hegyezte ki a beszelgetest, hogy o feljebb valo nalad, mivel neki van gyereke.
Ez egy nagyon nagy probléma. Belefutok én is, a tesóm is.
Komoly munkahelyi surlódások forrása az, hogy többet dolgozik az ember mint a dohányzók és a kisgyermekesek. Pedigugyan annyiadót mi is fizetünk.https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...
-
Dave™
nagyúr
válasz janeszgol #27 üzenetére
Én értem, te nem érted, hogy mi vele a baj. Ha végigolvasod a teljes szöveget ő arról ír, hogy az óvoda nem tudja érdemben átvenni a szülők feladatát a nevelésben, ezért vagy nem neveli, vagy félreneveli a gyermekeket. Ez teljesen tévút, az óvodának nem szerepe kiváltani a szülői nevelést, ahol ezt akarják elérni az erős zsákutca, és sajnos ha valaki nem érintett a témában (=nincs gyermeke), akkor ezt nehezen tudja a helyén kezelni, értelmezni. Azt lenne jó megértenetek, hogy az óvodának nem feladata sem a szülőket helyettesíteni, sem egyszemélyes nevelést biztosítani a gyermekeknek. Az óvodában egy közösség van, készségeket fejlesztenek, és normális óvodákban ez kiegészíti az otthoni nevelést, nem ahelyett van. Aki úgy gondolja, hogy bedugja a gyereket és az ő dolga le van tudva ezzel, annak nagyon sajnálom a gyerekét, meg az óvonőket is, akiknek a szülőket is helyettesíteni kell.
arra hegyezte ki a beszelgetest, hogy o feljebb valo nalad, mivel neki van gyereke
Nem, azt csak azért említettem meg, mert a véleménye alapján biztos voltam benne, hogy nincs, ahogy erős a gyanú, hogy neked sincs, ha ennyire nem érted a fentieket. Ez nem felsőbbrendiségi kérdés, csak szimplán arról szól, hogy nehéz valamiről megalapozott véleményt nyilvánítani, ha nem vagy érdemben érintett. -
Dave™
nagyúr
válasz janeszgol #32 üzenetére
Fordítva van: ha nincs, akkor ilyen tévképzete támad egyeseknek, hogy az óvoda neveli a szülő helyett a gyereket, holott nem erre van az óvoda. Nem tehetek róla, hogy vannak nemtördődöm szülők. Igen, óriási különbségek vannak ovik között, nekem ezért sem volt mindegy, hogy hova fog járni a kislányom. De érintettség nélkül tényleg nehéz elképzelni mi miért és hogyan van, erről szólt eddig a fél topik.
-
törölt tag
válasz janeszgol #50 üzenetére
Nincs abszolút igazság, így megítélni sem kell.
Egy ember boldogsága millió dologtól függhet, de azt látni kell, hogy vannak dolgok amik könnyen keresztbe tesznek, akár a lehetőségnek is.
Ha ezeket eltünteti az ember a kepletbol, akkor már sokkal egyszerűbb a dolog.
Ha viszont eleve úgy neveljük a gyereket, hogy esélye se legyen, az azért problémás. Mégha ez nem tudatos akkor is.[ Szerkesztve ]
-
Dave™
nagyúr
válasz janeszgol #61 üzenetére
Tapasztalatból? Sokat informálódtam az ovinkról, beszéltem az intézményvezetővel, az óvónénikkel, szomszédokkal a tapasztalataikról, megismertem a módszertant, voltam szülőin, így látom hogyan működnek. Veled meg Agyturbinával ellentétben én nem gondolom magam mindenkinél okosabbnak, csak szeretném ha tudatosulna, hogy tévképzeteitek vannak az óvoda szerepéről (illetve elsősorban Agyturbinának, te csak azért álltál belém, mert szerinted lenéztem). Csináljátok mindezt úgy, hogy sok közötök nincs a témához egy elvont elméleti síkon kívül. És akkor jön a klasszikus "nekem azért nem lesz gyerekem, mert A) ez egy gonosz világ, B) nincs rá időm meg a többi (amit egyébként senki sem kérdezett, ez mindig csak ilyen passzív védekezés tök feleslegesen, nekem teljesen mindegy hogy ki szeretne gyereket és aki nem miért nem). Nem kell mindenben kényszeresen véleményt nyilvánítani, főleg alapok nélkül. Ha van gyereked és úgy mondod hogy nincs szükség az óvodára ebben a formában ahogy van, akkor ott van miről beszélgetni, pl. megkérdezném, hogy nálatok nincs-e igénye a kicsinek a többi gyerek társaságára, nem zárkózott-e stb. De így miről beszélgessünk? Hogy szerinted mi a baj az óvodai képzéssel? Komolyan?
-
Dave™
nagyúr
válasz janeszgol #64 üzenetére
Nem, én 3+ éve nevelem a nagyobbik, és 10+ hónapja a kisebbik kislányom, plusz nagybácsi is vagyok (11 éves). Mint írtam Agyturbina borította a bilit nálam a nem kell az ovi vonalával, te pedig beálltál mögé, mert szerinted bántottam, és valamiért úgy érezted meg kell védened (?). Ugyanazt tudom mondani továbbra is, hogy az óvodára szükség van, de nem a szülői nevelés helyett, hanem mellett, az elméleti síkot beszéld meg Agyturbinával, én maradok a gyakorlatin.
ui: az anyukám óvónő vonal kiválóan illik a topik színvonalához, emlékszem is amikor az oviban anno ment a nagyotmondási verseny, hogy kinek milye mi, igazi nyertes sosem volt. Most sincs.
-
parandroid
félisten
válasz janeszgol #67 üzenetére
"...azt elvartak, hogy minden gyerek folyekonyan tanuljon meg olvasni az oviban."
Ezt már kétszer is leírtad, de nem is értem, honnét jön. Kifejezetten ellenjavallt, hogy a gyerek írni-olvasni tanuljon iskolás kora előtt. Betűfelismerés, egyszerű betűírás (nevét, meg egyszerű szavakat, mint apa, anya) más kérdés, de ez inkább csak móka, mindenféle formai, vagy minőségi követelmény nélkül, és még így is szigorúan opcionális.p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz janeszgol #76 üzenetére
Ha az idézőjelben szereplő tagmondat így valóban elhangzott (csak remélem, hogy valamit félreértettél), akkor ezúton üzenem nekik, hogy szakbarbár idióták. Név, cím a szerkesztőségben.
p
I talked to that computer at great length and explained my view of the Universe to it and then... it commited suicide.
-
parandroid
félisten
válasz janeszgol #78 üzenetére
Óvodapedagógus-képzésnek nem része az írás-olvasás oktatás módszertana, tehát teljesíthetetlen elvárás. Nyilván mindenhol vannak idióták, miért pont tanítók között ne lenne, de az kizárt, hogy ez rendszerszintű hiba lenne. Pedagógia programot (akár az óvodáét, akár az iskoláét) azért megnézném, hogy pontosan mi szerepel benne, amikor ilyet hallok. Bár az esetek nagy részében ez félreértésen, vagy elszóláson alapul.
p
[ Szerkesztve ]
-
parandroid
félisten
válasz janeszgol #82 üzenetére
A jelenlegi pedagógusok 2/3-a 10 éven belül nyugdíjba vonul. Ha nyugdíj mellett vissza akar menni, akkor választhat, hogy nyugdíj, vagy fizetés. Mondjuk mindegy is, mindkettő alapján akár éhen is dögölhet. Ez alapján meg lehet nézni a pályakezdők számát is. Óvodapedagógus pálya mindig is csak egy drága hobbi volt Mo-n, nem fenntartható életpálya, pláne nem stabil megélhetés. Bölcsődei gondozónő még viccesebb, ők mennyit is keresnek, a minimálbér felét, kb?
p
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Újszerű Epson TW3200 projektor eladó, keveset használt, hibátlan állapotban, karc és sérülésmentes
- hibátlan 14 plus független 128 gb feher
- LENOVO T490S I7-8565U 16 GB RAM/512 NVMe SSD/14" 2560 x 1440 garanciás
- Vivitek DH268 3D DLP 3500ANSI fényerős projektor eladó.
- Lanmodo Vast M1 éjjellátó és menetrögzítő fedélzeti kamera
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Axon Labs Kft.
Város: Budapest