Hirdetés

2019. június 20., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Bird


Bird
(PH! addikt)

Abszolút egyetértek. Mindent lesz@ró énkép, közöny, harag, utálat, gyűlölet, erőszak, materiális féltékenység, örökös elégedetlenség és nem utolsó sorban sznobság mindenhol. Az utcán, a boltban, a lépcsőházban, iskolában, munkahelyen, bárhol. Beteg, elkorcsosult egy társadalom a miénk. :(

Éééés akkor a netes kultúránkról még nem is beszéltünk....

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:. Btag: Bird#21416 Xbox tag: Bird HUN

(#2) Sanyi.mTs


Sanyi.mTs
(őstag)

Meg.

Vezetés közben többnyire betartom a sebességhatárokat, mint nem. Városban 50-vel megyek és csak úgy húznak el mellettünk az autók. Gyerek meg kérdi, hogy miért előznek meg minket és miért nem megyünk gyorsabban.

[ Szerkesztve ]

(#3) solfilo


solfilo
(PH! kedvence)

Én is így érzem. Aztán mikor néha a Lajtán túl járok, ott valahogy nem ezt érzem.

[ Szerkesztve ]

solfilo

(#4) bacsis


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Tudom-tudom. Túl naív vagyok...
Szóval én úgy gondolom, hogy mindenkinek vannak szar napjai, s akkor így viselkedik, mert egyszerűen "így adja ki"...
ez alól TE SEM VAGY KIVÉTEL!
Ha csak egy évben egyszer, de neked is van xar napod...
És sajnos az ember olyan, hogy ha valaki normális az fel sem tűnik neki...
Az ember bemegy egy bevásárlóközpontba, vagy tök mindegy hova, ahol sok ember van, értsd ezres létszám, és abból belefutsz 3-4 idiótába, akkor már azt szűröd le hogy mindenki köcsög bunkó, meg ilyenek...
Miközben a valóság az hogy az emberek 1%-a viselkedik úgy, és az az 1% is lehet hogy amúgy jó arc meg minden, csak pont egy olyan napján futottál bele amikor egy kicsit meg van zizzenve ;)

(#5) Bozodi János válasza Sanyi.mTs (#2) üzenetére


Bozodi János
(fanatikus tag)

És rendszeresen megkapom azt, hogy "te ilyen dudálós vagy?", amikor beszélgetünk kollégákkal a közlekedés és a sofőrtársak f@sságairól. Vagyis nemcsak, hogy mindenki/senkise gyorshajt/indexel/áll meg a pirosnál/zebránál, még elfogadottá is válik, sőt, egy lesajnált ph@sz az, aki városban ötvennel megy.

Tűzoltósááág!

(#6) doeeg


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

Meg vannak.

Egy ideje már próbálom nem felhúzni magam rajta. És próbálok nem ugyanígy viselkedni.

Egyik sem mindig sikerül :D

Eladó Nikon 50 1.8 / Eladó Tamron 70-300 VC / Eladó Moto G5 (3GB) || "nemhoror áron" ©

(#7) csepelball


csepelball
(tag)
LOGOUT blog

Én is ezt látom, hogy őrület van. Nem értem a miértjét
És nagyon sajnálom, mert nagyon rosszat tesznek.

Most mondanám, hogy a politikai "kötelező gyűlölni kell mindenkit" dolgok miatt van... ki tudja...

Lényeg: hogy nem kéne így lennie. Én tudatosan figyelek rá, hogy véletlen se legyen pofátlan semmirekellő, undorító szar alak. Pont ellenkezőleg cselekszem. Még elnézőbb vagyok és még jobban figyelek embertársaimra.

Ryzen + madárpókok. Mi kell még ?

(#8) Geri Bátyó válasza bacsis (#4) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Nyilván ez is előfordul, de összességében nem értek egyet. Kalandor szerintem jól látja. Már tavaly év vége felé is kezdtem érezni, hogy az eddig sem túl jó helyzet tovább romlott.

(#7) csepelball: Nem feltétlenül a gyűlölködést látom, hanem az önzést. A másik nem számít, le van szarva, félrelöki, átgázol rajta, mintha ott sem lenne.

[ Szerkesztve ]

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#9) Kalandor válasza bacsis (#4) üzenetére


Kalandor
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

Az ember bemegy egy bevásárlóközpontba, vagy tök mindegy hova, ahol sok ember van, értsd ezres létszám, és abból belefutsz 3-4 idiótába, akkor már azt szűröd le hogy mindenki köcsög bunkó, meg ilyenek...
3 évet töltöttem el a pszichológia szakon, mellette önismereti és egyéb kurzusok. Ezt, amiről beszélsz, értem, megértem, de egyfajta szűrőként vagy szemüvegként már le tudom venni.
És éppen ez zavar, hogy ha leveszem ezt meg a többi szarságot is kikorrigálom, beszélek ismerősökkel, ismeretlenekkel, kikerülve még a véleménybuborékokat is, akkor is ezt látom.

Nem akarom idekeverni a bezzegkülföldet, úgy érzem, hogy saját magunkhoz képest lettünk "őrültebb" társadalom most néhány év alatt.

[ Szerkesztve ]

(#10) Xaels


Xaels
(PH! félisten)
LOGOUT blog

2006 óta vagyok a tömegközlekedésben. Évről évre szarabb a helyzet, egymást érjük a megállókban. Van, hogy ott állunk 3-an egymás valagában és ha a kemény 5mp-es szabad jelzésen ki merek menni már kapom a kurva anyámat mert kemény 1,5perccel később ér oda azt jönne 1-2 megállót, bár ha megvárom akkor is mert akkor ugrik az a jelzés. Az, hogy 10-11 órakor beragadok villamossal a kereszteződésekben mert dugó van abszurd, ki dolgozik ha azok mind autóban ülnek olyankor... Régen sokan köszöntek, az egyenruha nem volt átok és nem néztek ennyien csicskának.

PSN ID: Lord_Machine_X /// SYMPHONIC POSTAPOCALYPTIC REINDEER-GRINDING CHRIST-ABUSING EXTREME WAR PAGAN FENNOSCANDIAN METAL

(#11) bacsis válasza Kalandor (#9) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Mindenki tud normális lenni...
Felhozom a kiállításomat, eljött a 2 nap alatt bő 500 ember, és azt láttam, hogy mindenki jó fej, mindenki normális, mindenkivel lehet beszélgetni, mindenki megbízható, előzékeny, és segítőkész! bő 500 emberről beszélünk! Én miért érzem azt, hogy az emberek jófejek, és normálisak?
Az is lehet, hogy ez a tipikus félig tele félig üres pohár esete.. te a félig üres, míg én a félig tele részét látom :)

(#12) Motion_Blur


Motion_Blur
(Jómunkásember)

Mivel egyre több a primitív, ostoba ember így ez várható volt.

A tragédia viszont az hogy a felsorolt tulajdonságok ma a sikeres ember ismérvei. Mert így lehet sikeres valaki.

én megyeszékhelyen élek, de gondolkozunk hogy zártkertes övezetbe költözünk - ezt a sok szarházi embert nem bírom elviselni

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#13) Tel Elek


Tel Elek
(PH! addikt)

Felnőtt egy új generáció, akiknek a szülei már rendszerváltás után vállakozásokat indíthatak, elkényesztetett kis pöcsök lepik el társadamat. Morálisan semmit nem hoznak othonról, mert a szülők szinglik, 50 felett is tini cuccokban randizgatnak, gyerekkel nem foglalkoznak. Bejött az olcsó hitel, mindenki hirtelen "gazdag" lett, most mindenki mutogat. Illetve az ingatlanhelyzet rengeteg embert olyan magasságokba repített (pl pesti panel), hogy kb kialakult egy kasztrendszer. A szerencsés léhűtők arca megnőtt mert a semmire meggazdagodtak, akik meg a szerencsétlenebb oldalon állnak és keményen dolgoznak azoknak csak a megkeseredettség jutott mert végtelen megkeresett pénzzel sem tudnak kitörni. Igazságtalanság konfliktusokat és frusztráltságot szül. Plusz ott az instagram, manapság kortól fügetlenül mindneki oda akar megfelelni, mindneki magamutogatásból és elismerés vadászatból táblálkozik. Ha csinos vagy a semmire is több ezer instant elismerést kapsz, eltorzult önző öntelt énkép alakul ki.
Én úgy látom hogy három dolog mozgatja ezt az egész őrületet: pénz, technológia, társadalmi normák megváltozása.

(#14) Eastman


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Fogyasztói pánikhangulat van. Ide értendő a tartalomfogyasztási pánik is.

(Most ide tűzhetnék ötven, száz évvel ezelőtti lényegláttató idézeteket, de teljesen felesleges, mert a következő pillanatban már új inger ér ami színesebbnek és kívánatosabbnak tűnik. Görgess tovább!!)

[ Szerkesztve ]

(#15) Tel Elek válasza Xaels (#10) üzenetére


Tel Elek
(PH! addikt)

Budapestet az utóbbi években tönkretette egy oylan réteg aki nem a munkából él hanem apuból...
Imádtam régen a várost, mostmár a hányinger kerülget.

(#16) Lord Myn


Lord Myn
(senior tag)

Meg. :R

És nem tavasztól, már vagy 1 éve... Ugyanaz lesz itt is, mint Bulgáriában vagy az ukránoknál: harc lesz minden nap.

A városokban nem vagyunk kevesebben, sőt sokkal többen (főleg Bp), csak globális szinten fogy a magyar.

Én már erősen gondolkodom, hogy hová kellene költözni, legszívesebben olyan helyre mennék, ahol a szűk családon kívül soha többé nem kellene emberrel találkozni...

"War does not determine who is right - only who is left."

(#17) 8th


8th
(őstag)
LOGOUT blog

Ó, ez nem most kezdődött valamikor az ezredforduló környékén figyeltem fel erre először és azóta folyamatosan csak romlik a helyzet. Pontosan ezért költöztem le a nyüzsgő nagyvárosból az isten háta mögé a kietlen vidékre. Hogy nyugalmam legyen. Hogy ne kelljen a sok ideggyenge barom között tengetnem a napjaimat. Elegem lett ezekből az emberekből és a baromságaikból. Elszívta az energiámat ha közéjük kellett mennem nap végére simán rám ragasztották az idegbajukat. Egy ideig azt gondoltam antiszociális vagyok de nem. Ők azok. Életem legjobb döntése volt, sosem mennék vissza. :N

(#18) .LnB


.LnB
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Felénk itt falun (Esztergom fele), nem vettem észre ezt, szerencsére. Itt nyugi van. De vasárnap voltunk a Margitszigeten sétálgatni, a gyerek meg hajtott valami kis járgányt, és ott is nyugi volt. Mindenki sétálgatott, ültek a fűbe stb. Nem láttam az embereken, hogy feszültek lennének. Lehet mindegyik turista volt? :)

Viszont ha már bele vettük a vezetést, ott azért bevallom én is tudok stresszelni. Mármint szerintem nem olyan vészes, (bár majd ti megmondjátok, ha úgy van) csak lakott területen kívül mikor 55-60-nal valaki feltartja a sort.. na azért az kiborít engem is. És isten bizony nem szoktam én se állatkodni, ott ül a gyerek + menyasszonyom hátul. De amikor Pestről haza rendszeresen így kell jönnöm...
Érdekes módon, pár hete voltunk kocsival Hallstatt-ban, ott egész végig kint mindenki annyival megy amennyivel lehet. Nem többel, nem kevesebbel. Lehet értelmesen haladni.

[ Szerkesztve ]

// Táti Tigrisek // Pittsburgh Penguins \\ MAC Újbuda \\

(#19) Bird válasza bacsis (#11) üzenetére


Bird
(PH! addikt)

Mert a látogatóid, egy jól behatárolható és körülírható, rendezett társadalmi közegből/ rétegből érkeztek. Az utca embere nem ilyen... Egy csepp olaj is képes egy egész hajó ivóvíz készletét tönkretenni...

Szerintem a hosszú- hosszú ideje a közéletben tapasztalható mesterségesen fenntartott gyűlöletkeltés, a megfélemlítés is vaskosan felelőssé tehető a jelenségben.

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:. Btag: Bird#21416 Xbox tag: Bird HUN

(#20) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Én legszívesebben baseball ütővel vagy viperával mennék bevásárolni, rengeteg a kcsg, ugyanez igaz az edzőtermekre. Amúgy már rég tanyán élnék ha lenne ott is olyan internet mint városban.

(#21) Tel Elek


Tel Elek
(PH! addikt)

A másik hogy a közutakon mindenki állat, mindenki meg akarja mutatni hogy ő valaki. Hétvégén is gyilkolják egymást, amikor nincs is forgalom. M7-es pl szörnyű, ott egyszerűen egy csicska vagy ha nem BMW SUV-val mersz közlekedni a belső sávban. Mindnehol mindneki többel akar menni mint lehet, tolnak, erőszakoskodnak. Sokat járok külföldön autóval, ott érdekesmód ez nem jellemző, sőt már tábla előtt lassít mindneki és nem türelmetlenkedik. Ja de, ha egy fekete audis kopasz magyar arra téved akkor ő egyből. :W

(#22) bacsis válasza Tel Elek (#21) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Na ez is érdekes, én ezt sem tapasztalom... rendszeresen járok az M7-esen...
Beállok a Suzukival óra szerint 140-re, ez valójában 130, és 10-ből 7 autó nálam lassabb, és szinte folyamatosan a belsőben megyek... persze van, hogy jön egy valamivel gyorsabb autó ami mondjuk megy ténylegesen 140-150-el, de lehúzódok, tovább megy és ennyi... nem tapasztalok erőszakoskodó állatokat.. Na jó, persze érzem alkalmanként hogy egy-egy autó úgy tép el mellettem hogy a menetszele meglök, de ő halad tovább a belsőben, nem akar szét szívatni, megy az útjára....

(#23) PuMbA válasza bacsis (#22) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

M7-es egész jó tud lenni. Én is találkoztam olyannal, amit leírsz, bár ritkán járok arra. M1, M5, M3 rosszabb :) Én azt figyeltem meg, hogy Békés megyében is például régebben nem nagyon előzgették azt, aki betartotta a sebességhatárt. Előző hétvégén pedig sokan megelőztek és a seggemben voltak, szóval érzem a változást. Budapesten viszont még nagyobb mértékben nőtt az őrület, mint vidéken, szóval itt sokkal jobban tapasztalható.

[ Szerkesztve ]

(#24) doeeg válasza Bird (#19) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

"Egy csepp olaj is képes egy egész hajó ivóvíz készletét tönkretenni..." Ja, ezt úgy ismertem, hogy nincs az a csipet sz*r, ami ne tenne tönkre egy kondér csilis babot :D

Amúgy én olyasmit látok a hátterében, hogy az emberek többsége jellemben gyenge, befolyásolható, utánozós majom.

Ha van 1-2 türhő alak a tömegben, biztos hogy az frusztrálni fog néhány másik embert is, akik ugyanígy vagy máshogy de szintén türhősködni fognak.

Ha valami marha kivág a belsőbe 150-nel, akkor biztos lesz, aki megy utána a szabad úton ugyanannyival, pedig magától nem ment volna. Ha az álló kocsisorban valaki elkezd dudálni, biztos hogy más is elkezdi nyomni. Ha a tescoban valaki elkezd méltatlankodni a sorban, biztos hogy elkezdődik a susmorgás a többiek között is.

szerk:
Én legutóbb húsvét hétvégén (tehát nem is valami kisebb forgalmú időben) mentem az M7-en lefelé és nem sokkal később utána vissza is. Hát az M3-hoz képest még így is megvolt a "nyugat" feeling. Még a bunkó SUV-osok is sokkal türelmesebben és udvarisasabban túrtak le mint ahol általában (Füzesabony-Budapest között) járok :D Ellenben a külsőben is lehetett kb. Siófokig konstans 120-szal menni. Szóval lehet hogy csak kifogtam, de más világ volt az általam megszokotthoz képest.

[ Szerkesztve ]

Eladó Nikon 50 1.8 / Eladó Tamron 70-300 VC / Eladó Moto G5 (3GB) || "nemhoror áron" ©

(#25) Victoryus


Victoryus
(PH! addikt)
LOGOUT blog (1)

Egyetértek, túl sok bunkó köcsög van. Szűkebb környezetben nálunk kb azóta, hogy a Csabacenterben megnyitott a kfc meg a másik ilyen fos, plusz bejött az éjjel nappali helyéri egy nemzeti trafik... Katasztrófa milyen arcokat bevonzott.a belvárosba... Eddig ezek nem jöttek ide. 4 szint parkolóház, de a sok tahó a garázsok elé áll. Ha elküldöm mert be akarok állni még neki áll feljebb.... Na olyankor már én se bírom cérnával. Különben is azt tantuk hogy ezekkel így kell beszélni, csúnyán és ordítva, közelről, hiszen ez a k. nagy kultúrájuk része.
Maradva a centernél túlárazott bóvlik vannak a boltokban. De a sport üzletekbe is szabadkai meg török hamis cucckkat árulnak egyébként. Hervis egy vicc... Mondok jobbat: Háda...és tolonganak. Newyorker...ááá. és mindig tele van ez a kettő.

Az országutakon is katasztrofális a morál. Mire odaérsz ahova mész te is idegbeteg leszel. Kedvenceim az állandóan előzgető bmw-sek, passatosok, meg a 70-nel tötyörgők, meg akik gyorsítanam előzés.közben. Nem elég hogy tiszta kátyú meg nyomvájú a 44/47es. Meg a többi is... Ezek az öreg fostalicskák ráadásul füstölnek is, plusz kérdéses a műszaki állalotuk. Bár a bunkóság nem évjáratfüggő. Nálunk szinte csak az vezet Passatot meg Bmw-t aki elmebeteg. Nagyon kevés kivétel van. Ja meg vannak még a skodás kb területi képviselők, akiknek nem jutott bmw meg audi. Volt, hogy én se bírtam ki, és lazán visszaelőztem... Egy kis turbós motor is dinamkmusabb, mint ezek a tizenéves dízel nyugati importált selejtek. Karbantartásra úgy se költenek, persze hogy lomha, örül ha működik az automata váltó, de azért előzget.

Mentő, tűzoltó elől alig páran húzódnak le... Mikor a malom égett a fél város ott kamerázta. Tisztára, mint a Black mirrorban. Mindegy hogy piros volt a lámpa vagy zöld , az úton megálltak gyalog bicajjal, autóval... Forgalomirányító rendőr lett a vége... Mintha nem lett volna elég gond a tűz.Komolyan, mint a zombik.
Nagyon el lett butítva a társadalom. Ez a média+politika műve: csak most, csak neked mert megérdelmed, most rögtön azonnal, legyél menő. Vegyél meg mindent 1 évre, hitelből. Nincs következménye semminek, milliárdokat lopnak, haver sógor a főbb helyeken, kéz kezet mos stb... Celebek kapnak milliókat a semmire, éjjel nappal dug a pest.Annál nincs is károsabb sorozat szerintem. Ja, de, a VV.
Barátság már nincs csak érdekkapcsolatok.
u.i.: Kell a kamera a kocsiba, túl sok a barom. Plusz legalább egy tank kocsi helyett.

[ Szerkesztve ]

(#26) Geri Bátyó válasza bacsis (#22) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Nem új eset, pár éve történt az M7-en. Volánbusz előzött lassú teherautót. Mi mentünk a busz mögött. Már messziről dudált egy állat. Ha nem húzódunk vissza a külső sávba, beletol a buszba. Szó szerint, mert kb. fél méterre a busz mögött sikerült lelassítania és nem azért, mert nem látott, hanem mert azt gondolta, hogy neki előjogai vannak.A dudáról nem szállt le addig, amíg a busz vissza nem sorolt. Persze ez extrém eset, de sok hasonlót láttam az elmúlt 2 évben, pedig ritkán közlekedek.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#27) bitpork válasza bacsis (#22) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Akkor te vagy akit sokan emlegetnek :DDD
Viccet félretéve. Kalandor írásának sajnos van alapja. Amit te látsz az csak az amit te látni akarsz. Hála az égnek vannak még olyanok akik csak a jóra igyekeznek koncentrálni, de van olyan amikor kikerülhetetlen a rossz. 8th-val értek egyet, hogy valahol az ezredfordulónál jelent ez meg, de igazán súlyos csak az utóbbi kb 10 évben lett (a 2008-s válság után). A mostani közhangulat sem tesz jót a helyzetnek.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#28) Narxis


Narxis
(PH! nagyúr)

Én már nagyon gondolkodom, hogy el kell menni innen a francba. Ez az ország már elveszett, felemésztette saját magát.

Ja ez (#25) Victoryus-nak akart válasz lenni.

[ Szerkesztve ]

(#29) doeeg válasza Victoryus (#25) üzenetére


doeeg
(senior tag)
LOGOUT blog (1)

"Ja meg vannak még a skodás kb területi képviselők, akiknek nem jutott bmw meg audi" Bakker akkor ez nem csak nekem tűnt fel ;] És nem az hogy mondjuk 1-2 Superb megpróbált már letolni, mert miért ne, hanem feszt a régi Fabiák meg Octaviák esnek be a valagamba, mikor egyszer-egyszer kielőzök :D

[ Szerkesztve ]

Eladó Nikon 50 1.8 / Eladó Tamron 70-300 VC / Eladó Moto G5 (3GB) || "nemhoror áron" ©

(#30) Eastman válasza bitpork (#27) üzenetére


Eastman
(őstag)
LOGOUT blog (1)

Amit te látsz az csak az amit te látni akarsz.

És valóban; az élet(ed) olyan amilyennek látod.

(#31) Lauda válasza bacsis (#4) üzenetére


Lauda
(PH! félisten)
LOGOUT blog

Így van. Mi sem vagyunk kivételek, csak megnyugtatóbb a többi emberre mutogatni. Nézz körül. Mindenki azt hiszi, ő a kivétel. Ő nem olyan, csak a másik.

[ Szerkesztve ]

(#32) bacsis válasza Geri Bátyó (#26) üzenetére


bacsis
(Közösségépítő)
LOGOUT blog

Egy szóval sem mondtam azt hogy márpedig az ilyen nem létezik... 2 napja jöttem haza Balatonfőkajárról erős 90-es tempó, jött egy nagyobb kanyar ott fékeztem 80-ra, mögöttem egy Porsche-s srác tolja a dudát mint süket a csengőt, nem is értettem miért dudált, majd még ki sem értünk a kanyarból már húzott is el mellettem... Hát legyen boldog, azt nyomja neki, igaziból nem is értettem minek dudál... na és? nem fogom azt mondani hogy ilyen világot élünk hogy mindenki dudál ha egy kanyarba vissza veszek 80-ra... Mert most volt ilyen ember, na bumm, de a nagy átlag nem dudálgat és kész :)

[ Szerkesztve ]

(#33) Geri Bátyó válasza bacsis (#32) üzenetére


Geri Bátyó
(őstag)

Itt BP-n több az ilyen állat és nyilván innen indulva valahová is több lesz. Azt viszont én is tapasztalom, hogy a nagyobb városoktól távolodva ez jelentősen ritkul.
Viszont sokszor látom azt is, hogy már a vidéki emberek sem mindig olyanok, mint régebben. Ott is sokkal feszültebbek és zárkózottabbak.

"Ki a büdös istennyila vagy te bohócképű!?" SzŐr Geri, birodalmi poéta és főszakács (:L topic)

(#34) akom


akom
(senior tag)

Egy új generáció nőtt fel, akik kikerültek a világba.
Tisztelet a kivételnek de többségük szociálisan alkalmatlan az emberi közösségekben való részvételre.
Az ÉN előtérbe helyezve minden szinten.
Lehetne itt keresni a hibát a nevelésben az oktatásban, vagy a politikai helyzetben...
De sok embernek leginkább magába kellene nézni, és akkor lehet hogy változna valami.

🛸 http://akom.hu/hirdeteseim/ 🛸

(#35) Somatom válasza Eastman (#30) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

+1
Négy éve munkahelyet váltottam. Kéthetente ingázok Németországba melózni. Amikor az itthoni kéthetemet töltöm, akkor tulképp szabin vagyok. Azóta még a leszaromat is leszarom és ettől teljesen megváltozott az emberekhez, vagy a közlekedéshez való viszonyom. Ha menni akar, hát menjen! Ha tülekszik, veszekszik, csak mosolygok. Sztem ami itthon hiányzik, az a stabilitás, a normális munkával elérhető létbiztonság. Ettől zizik az emberek.

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

(#36) moongoose


moongoose
(őstag)

Kistelepülés Dombóvártól 7 km-re.
Talán a madár is hidegélelemmel indul erre, de nem.
Tegnap reggel ezen a kis szakaszon, melóba jövet a gyermekem megkérdezi:" apa ez mindennap így megy?"
Mit mondjak neki, amikor már 14 évesen is meglátja kresz hiján, hogy milyen népek kőröznek az utakon.
"Igen fiam", válaszoltam.
7 km nem sok, de itt minden van.
- Településen kívül 70es max sebesség, lehet hétvégi autós.
- Kikanyarodós, akinek hideg a jármű motorja, félti, nem húzatja, viszont kipattan az ember elé. Fékezés, lassan tempózva, előzésre nincs lehetőség.
- Buszsofőr, aki a végletekig spórol a vállalatnak. max speed 60km kint, lakott területen magvan a 40 is.
- Nem fehér népek, rozsdásodó kotlával, sebességhatár alatt bőven.
Gyűlik a sor, mint régen a sorompók idején, előzni nuku.
- Benzinkútról kiforduló 1.9 tdi, piros passat.
Csak azért is előttem, fekete korom, alig látni, de előttem van, és nem kíméli a hideg motort.
Megelőzöm, nehezen az oktáviával ugyanezzel a motor típussal, de jön, mert neki akkor is fontos.

Már engem is megfújt a szél "talán".

Mindenki jó valamire. Ha másra nem, hát elrettentő példának. phmegbízhatóság:http://phmegbizhatosag.atw.hu/phtabla.php?nev=moongoose

(#37) 8th válasza Somatom (#35) üzenetére


8th
(őstag)
LOGOUT blog

A hozzászólás végével mélységesen egyetértek.

(#38) E.Kaufmann


E.Kaufmann
(őstag)

Debrecen is hasonló, sok kocsi, dugók, tele bevásárló központok.Ha csak közeledik egy ünnep már tisztára világvége jelenet, mint mikor az amcsi filmekben a jónép bespájzol. És még itt sincs a B*W, (a földet túrták, mikor utoljára pályán arrafele jártam, amerre állítólag lesz) valamint a Kr*nes is még most (is) toboroz ezerrel, de a marketingesei, főleg a grafikus csapnivaló azokkal a bárgyú rajzolt figurákkal. Nem tudom, mi lesz itt.

[ Szerkesztve ]

(#39) PuMbA válasza Lauda (#31) üzenetére


PuMbA
(PH! félisten)

Én nem emlékszek arra, hogy az utcán majdnem elütöttem volna valakit, valaha is. Múltkor pedig az úttesten áthaladva egy ember szépen féktesztelt engem és felpörgetve a motort, elég nagy gázon gyorsított felém direkt, majd egy jó nagyot fékezve 30cm-re állt meg a lábamtól egy lakóövezetben, ahol sok gyerek és felnőtt is mászkál át az úton állandóan. Na most ha így adjuk ki a dühünket, hogy el akarunk ütni másokat, ott valami probléma van. Szóval vannak fokozatok és itt most azokról beszélünk.

[ Szerkesztve ]

(#40) Silenc3Hun


Silenc3Hun
(őstag)

Autós közlekedésről annyira nem tudok mit mondani (lévén hála istennek nem kell vezessek), biciklivel viszont minden nap a hajamat tépem. Azt szeretem a legjobban, mikor nem képesek/hajlandóak felfogni, hogy melyik a bicikliút és melyik a járda. Rohanok reggel suliba/munkába, sétálgat a bicikliút közepén, természetesen ha csengetek neki, ő van megsértődve, úgyhogy szlalomozhatok közöttük. Egy szakaszon ki van írva, hogy gyalogos forgalom tilos, mivel olyan szűk a bicikliút, de természetesen napi szinten legalább négy ember nem képes értelmezni a kiírást / szarik rá.

akom: nem biztos, hogy ez a probléma. Szerintem amit itt föntebb fejtegettek, a stressz állhat ennek a hátterében (hogy a stressznek mi, az már megint egy más kérdés, lehetne róla vitatkozni). Az biztos, hogy a társadalmi légkör és az internet nem segít ezen

[ Szerkesztve ]

(#41) bitpork válasza Somatom (#35) üzenetére


bitpork
(PH! kedvence)
LOGOUT blog (1)

Szerintem nem csak a munka = létbiztonság a kérdés. Itthon ma a felnőtté válás kvintesszenciája a másokon taposás és gyűlölködés.

#eci ~~~ secundarium verecundiam ~ Az megvan, hogy Mária országa vagyunk, csak így körülnézve nem világos, hogy Geronazzo vagy Schmidt.

(#42) E.Kaufmann válasza Silenc3Hun (#40) üzenetére


E.Kaufmann
(őstag)

Én meg a fordítottjával találkoztam, másik oldalon a bicikliút, de majd nekemjött a biciklusta a járdán.

(#43) total90


total90
(PH! kedvence)

Én az utóbbi éveket visszanézve épp az ellenkezőjét mondhatom el magamról. Eléggé kiegyensúlyozott az életem és nem nagyon hagyom, hogy valami külső hatás miatt ne úgy tegyem a dolgaim, ahogy azt én akarom.

A rohanást és a többi említett dolgot én is észlelem, de elmegy mellettem. Pl. ha látom, hogy jön a metró, akkor nem rohanok, hogy elérjem, mert utána úgy is jön egy másik és az a 10 perc nem oszt, nem szoroz.
Másik példa, hogy amikor munkába megyek, mindenki rohan az állomásokon és én meg megyek a saját tempómba. Szinte vicces az egész, néha nevetek is az embereken.

Ha nincs jó, ló a szamár is. Képeim: 500px.com/abenteuR Videóim: tinyurl.com/yb2nk3e6 Instagram @abenteuerkanal

(#44) thesound válasza Bird (#1) üzenetére


thesound
(őstag)

Tökéletesen egyetértek. Nem ilyennek neveltek a szüleim szerencsére, így nehezen is viselem az átlag társasági/társadalmi hozzállását. A szörnyű az, hogy akik most nevelkednek azoknak ez lesz a természetes, a követendő minta.

Vannak a léleknek régiói, melyekbe csak a zene világít be. - Kodály Zoltán

(#45) emvy válasza Silenc3Hun (#40) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Sokkal biztonságosabb manapság bikickizni, mint mondjuk 10 éve. Az autósok sokkal figyelmesebbek, türelmesebbek.

while (!sleep) sheep++;

(#46) Motion_Blur válasza emvy (#45) üzenetére


Motion_Blur
(Jómunkásember)

Melyik országban?

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#47) Bird válasza thesound (#44) üzenetére


Bird
(PH! addikt)

Gyerekem általános iskolás, sokszor csak lefagyva figyelek, ámulok- bámulok azon amiket látok. Az a közöny, az a minduntalan összehasonlítgatás másokkal, a tanárok fikázása - persze csak szigorúan zárt facse csoportokban - a kedves szülők részéről nagyon frusztráló tud lenni. És persze ezen szülők gyermekeivel van általában a legtöbb probléma. A verbális, nem verbális erőszak és mindaz amit magával hoz az a lesz@rom mentalitás. Én nem látok értékrendet, csak az egyén magasztalását. A gyerekeink pedig így szocializálódnak.... Nulla alázat, elfogadás. És az iskola sem tud mit tenni, mert mindenkinek jogai vannak. Az osztályközösségek sem működnek jól, a struccpolitika amíg az én gyerekemet nem bántják addig minden úgy jó, ahogy van. Ha a közösség nevében szeretnél valami jót tenni kiderül, hogy rajtad kívül senkit nem érdekel. Persze nem csak anyagi, hanem gondolati szintem sem. Szóval összetett a problémakör és nagyon nagyon messzire vezet. Amikor az iskolapszichológus mondja azt kínjában, ha bántanak add vissza, ne te legyél az fiam akit állandóan vernek....

[ Szerkesztve ]

.:A konzolozás körülbelül olyan, mint a Canon / Nikon: amelyiket előbb veszed a kezedbe, azt szokod meg.:. Btag: Bird#21416 Xbox tag: Bird HUN

(#48) emvy válasza Motion_Blur (#46) üzenetére


emvy
(PH! nagyúr)

Budapesten. Tobb a bringas, es kezdik oket megszokni.

[ Szerkesztve ]

while (!sleep) sheep++;

(#49) bambano


bambano
(Jómunkásember)

Kalandor, ha jól emlékszem, neked már nem ez az első ilyen témájú cikked.
Szerintem túl alacsony az ingerküszöböd, azért látsz sok problémát.

Szerintem kicsit több lett az autó mostanában, fene se tudja, honnan és miért ilyen hirtelen, nehezebb parkolni. De ennyi, én nem látok brutális változást. Egyébként sem hiszem el, hogy egyik napról a másikra olyan nagyon sokat változna a társadalom, szóval ezek a tavaly novemberben még minden jó volt, december 1-én meg meghülyült mindenki típusú hozzászólások kamuk.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#50) Somatom válasza emvy (#45) üzenetére


Somatom
(PH! kedvence)
LOGOUT blog

Persze, mert amióta van pedelec, azóta nem olyan nagy probléma a súly. Símán lehet vinni a vázon a baseball ütőt. Az türelmet sugároz a többi közlekedőnek. ;]

[ Szerkesztve ]

Harley is the best (Dyna Sport 2003). Az első 25 ezer hsz. -em a #79335424 "Nick" alatt olvasható.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.