Hirdetés

2024. március 29., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#9) zeorsdfd válasza Jeanne d'Arc (#7) üzenetére


zeorsdfd
senior tag

Üdv!

Csak néhány apró megjegyzés.

Szinte bármilyen tej jó, zsírtartalom nem számít. A hűtésnélkülistartós tejjel lesz gond egyedül.

A tejet nem kell felforralni, elég 70C fokra melegíteni, 5 percen át. Utána pedig

-ha huzamosan 37 fok alá meg a hőmérséklete - enyhe ízű lesz
-ha sikerül jól hőszigetelni, meleg helyre tenni - intenzívebb íze lesz

Az így készült joghurtal újra meg lehet próbálni beoltani a tejet. Egy ideig menni fog.

Van ezenkívül a (tibeti, kaukázusi, egyéb) kefírgomba, ami még ennél is egyszerűbb, ott még csak melegíteni se kell a tejet, hideg tej+gomba és 8 óra alatt kész a kefír. Ez a gomba viszont szaporodik, így nálunk 2 éve szinte mindennap készül kefír ugyanabból a 2 éve szerzett gombából. Elutazáskor le lehet fagyasztani a gombát és utáni is működik tovább!

szerk: bocs, ez nem reply akart lenni (laleh) :-)

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.