Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#50) tlala


tlala
addikt

Félve kérdezem - nem akarok flémet generálni:
Van aki nem forralja fel a frissen felbontott, pasztőrözött tejet? Csak felmelegíti pl. 45 fokra, beleteszi a jogit, aztán hajrá?
Iszonyú finom, édeskés-tejszínes volt a Farm bio tej, aztán felmelegítettem (pedig nem is jutott el a felhabzó felforrásig), mégis, mintha magas hőfokra melegítésnél elveszítette volna a finom ízét és keletkezett volna egy enyhe égett ízre emlékeztető felhangja.
Elég lehet egy frissen kibontott pasztőrözött tejnél a 45 fokra melegítés?

Azt viszont megerősítem, hogy felmelegítés után tényleg célszerű eltávolítani a fölet, mert nyúlos képletet eredményez a joghurtban.

Viszont örömmel jelentem, hogy túl vagyok életem első házi joghurtján, és az eredmény remek lett. :)) A tejbe tettem egy Zöldfarm joghurtot és egy negyed kapszulányi valami probiotikumot is, a fiók mélyén találtam egy levél kapszulát (Protexin Balance).
Éjszakára beállítottam a sütőt 35 fokra (dunszt helyett), és a végeredmény ma délutánra lenyűgöző és finom, krémes. A teteje is ugyanolyan krémes/fehér mint a többi része, nekem nem lett rajta olyan "kéreg". Tegnap este olyan 11 körül csináltam, és ma délután 3 órakor fejre lehetett az üvegeket állítani, nem csordult le a joghurt, megállt az üvegben.
Legközelebb megpróbálom simán a tejet 45 fokra melegíteni (a digi kijelző szerint) a sütőben, aztán bele a joghurt és semmi több.
Meg izgalommal várom a belekevert friss áfonyával, házi szilvalekvárral, stb. készült verziókat.

Kérdezem, hogy aki csinálta már gyümölccsel: a gyümölcsön kell valamit sterilizálni vagy varázsolni?

[ Szerkesztve ]

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.