tényleg divat (lesz) a házi készítésű mindenféle...
házi kenyér, házi joghurt, házi pálinka, házi feladat, házi custom rom
viccet félretéve, mi is házilag készítjük a joghurtot, az előbb is említett joghurtkészítő géppel, ami egyszerűen csak egy elektromos dunszt. előnye, hogy kényelmes, praktikus, hasznosak az üvegcsék, és helytakarékos a pokrócozáshoz képest.
hátránya, hogy akkor is foglal helyet, amikor nem dolgoztatod, és mivel drauton dzsalik bele a petró, paramókusok csak otthon ébren töltött 8 órában működtethetik.
egyébként megéri vesződni vele, finom joghurtot csinál. személyes véleményem az, hogy az ízen és a frissességen kívül sokban nem különbözik a bolti joghurttól, nem egy ördöglakat az eljárás, nem kell adalékolni (nézd meg az összetételt egy boltin, nem is szokták), tej, opcionálisan tejszín, joghurtkultúra, doszt.
brotip: a kovászoláshoz hasonlóan ez is perpetuum mobilizálható, ha az utolsó jogurtot meghagyod, és azt kevered bele az új tejbe. ez egy pár körön eljátszható, nálunk 3-4 után jön a friss joghurt újra. Elméletileg, mivel a joghurtkészítés arról szól, hogy két baktériumtörzset szaporítasz fel a tejben, ez analóg azzal, mintha bolti joghurtot használsz, és elméletben a végtelenségig folytatható, gyakorlatilag pár alkalom után már érződik az eredmény ízén, hogy érdemes cserélni. hogy miért, azt mindjárt jön egy kisbiológus és elmagyarázza, én is kíváncsi vagyok.