Hirdetés

2024. április 24., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#18) szaszlaci válasza Maximum1 (#17) üzenetére


szaszlaci
addikt

Nekem működött azzal minden fajta bolti tej esetén, még zacskóssal is. A lényeg, hogy tiszta, csíramentes legyen az edény és ne hűljön le 24 óráig. Nem kell egy kapszula, elég volt kb. a tizede is. Egy egész kapszulával hamarabb kész.
Más probiotikummal is össze kellene, hogy jöjjön, ha (tényleg!) van benne a két szükséges: l. acidophilus és s. termophillus. Illetve lehet kapni direkt joghurt kultúrát, ugyan arról szól, csak lehet nincs benne igazán probiotikus törzs és nem is túl olcsóak.

Mármint joghurtot akarsz csinálni tejből, jól értem? Ha csak a tablettát szeded, az nem túl nagy mennyiség, egy bögre friss joghurt nagyságrendekkel többet tartalmaz. Mint egy marék kapszula.

Jut eszembe, az előző megmaradt joghurttal is működött, hogy az edényben hagytam. De az íze más lesz, mert a különböző törzsek aránya felborul, már csak attól, hogy más a hőmérséklet, ezért is más az íze. Vagyis valami probiotikus lesz, de hogy mi, azt nem tudom.

■■■ pisztácia kifogyott, csokoládé nem is volt

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.