Hirdetés

2022. május 21., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Lalikiraly


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Hát és mennyien csinálják, hogy felvásárolják a cuccokat. Csak ipadet említve. Boltban 135 lenne a 9 es ha lehetne kapni. Aprón 141-150 ig adják az alapot, bontatlan csomagban. De sok másnál is tapasztalható hasonló.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#2) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

1060 3g zotac mini amp
2019 éprilis 33-ért vettem
most 90-ért mint a cukrot vinnék.

Ez azért van, mert a tényleg régi VGA-s gépek mennek tönkre sorra, cserélnék az emberek egy szinttel följebb
De azok akik a 9-es 10-es geforcokat cserélnék se tudnak 20-as 30-as GF-re váltani az árak miatt mert masszív 200-400e huf még a közép szint is. Így ők nem adnak el, és nincs kínálat a piacon. Nincs lejjebb sorolódás. Meg mellé még a bitcoin és társaik.

De még az 7-8 éves szutykok is olyan árban vannak hogy sírsz 20-60 e hufok és ezek már elég korosak.
Hibás 4 éves 1070 széria kártyák 30-60e :Y ami korábban a 10e hufot nem érte el mert a kutyának se kellett
És ezek nagyrésze kuka.
Ebay dettó egy rossz 3090 simán 500e huf

Jobban megéri mint bármelyik banki vagy állampapír befektetés.

[ Szerkesztve ]

(#3) Feketelaszlo


Feketelaszlo
senior tag

2021 - Mikor az emberek rájöttek, hogy a FOMO nem egy közepes magyar tinifilm és nem is egy generációs jelenség, hanem az egyik legszörnyűbb belső ellenségük. Az építőanyagok, kerékpárok vagy Balaton-parti lakások árát nyilván nem a kriptonbányászok, chiphiány és hardver-üzérek hajtották fel. :P Szembe kell nézni azzal, hogy itt nem közönséges ellátási lánc problémákról van szó, - mert az már megoldódott volna kereslet oldali rugalmassággal - egyszerűen a fogyasztók fejében leszállt a lila köd és 3-4x árat is fizetnek a vágyaikért. Sokan bezsongtak a karantén alatt és most a belső stressz levezetésére vásárolni akarnak, a "diszkrecionális" - magyarul: nem sürgős, nélkülözhető kiadásokban csapódik ez le. Az autó, videokártya, svájci óra vásárlás tipikusan elhalasztható 1-2 évvel és használhatod a régidet, de most a vásárlóknak nagyon fáj a régit használni.

(#4) RawrrSoul


RawrrSoul
csendes tag
LOGOUT blog

Ja.... Tavaly 50e Huf-ért vettem egy vadiúj Asus ROG RX570 8GB-os modelt, 130 ezer forintért kelt el idén mikor túladtam az egész gépen... Igaz egy bányába ment valószínűleg... :)

/ Fujitsu Esprimo P710 PC | HP 250 G6 | Xbox Series S | iPhone 11 64GB | iPad 2018 32GB \

(#5) berus.berus


berus.berus
kezdő
LOGOUT blog (1)

Áldom az eszem, mikor némi gondolkodás után 106e jó magyar Forintért megvettem bő 2 éve az ASUS Arez Strix Radeon RX Vega 56 OC szépséges nevű kártyámat újonnan...
Ma használtan közel a háromszorosát kapnám érte...
Nevetséges...

Berus (Ubuntu Unity 20.04.4 LTS)

(#6) Balika911 válasza Feketelaszlo (#3) üzenetére


Balika911
félisten

Ha nemigen megy az ember sehova, nem költ nagyon másra, még így is annyi pénz maradhat, hogy nehéz vele mit csinálni. Főleg, ha mellé az értékpapír- és/vagy kriptóbiznisz is bejött.

Magamon látom, hogy 2-3 kategóriával magasabb és millió forintokkal drágább szórakoztatóelektronika van a 2022-es listámon, mint a karantén előttin. (Kazán VGA-k épp nem érdekelnek, a mostani felhozatalból tizedáron se vennék.)

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#7) Eastman válasza Balika911 (#6) üzenetére


Eastman
őstag

Durva, hogy 1-2 millióból valaki esélyt kaphatna akár minőségibb életfeltételekhez is.

Nem érts félre, nem moralizálok, csak számolok. ✌️

[ Szerkesztve ]

https://logout.hu/tema/re_gerincserv_muteti_kezelese/keres.php?suser=Eastman ⮞ Műtét nélkül is lehet megoldás...

(#8) Veleczki77


Veleczki77
csendes tag

https://www.jofogas.hu/budapest/Asus_Rog_Strix_Geforce_Rtx_3090_24_Gb_124576131.htm
Ez több mint hihetetlen ár...szerintem elírta :D

(#9) Balika911 válasza Eastman (#7) üzenetére


Balika911
félisten

Gyakorlatban sajnos a legtöbb szegény embernek adnál 1-2 millió forintot, a következő hónapban lenne 1-2 millió forint tartozása. Ők általában nem véletlenül tartanak ott, ahol.

Ráadáaul sok elkölt ennyit piára és cigire, de az ő dolga. Az meg az enyém, hogy én ehelyett is új OLED tévét veszek inkább. ¯\_(ツ)_/¯

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#10) KISDUCK válasza Eastman (#7) üzenetére


KISDUCK
őstag

Ha halat adsz... ;]

Amúgy ahogy lentebb is írják van ahova kár pénzt locsolni, alapból az emberi természetre igaz hogy mindenki mohó ge#i erre a legjobb példa a sok nyilvánosság elé állt lottó nyertes, mennyi volt akik a vagyont pár év alatt elherdálták és ugyan oda kerültek ahol előtte voltak.

(#11) Balika911 válasza KISDUCK (#10) üzenetére


Balika911
félisten

Azt egyébként több tengő-lengő, de szerintem jó képességű ismerősnek fölajánlottam, hogy jöhetnek hozzánk dolgozni, és ha tényleg jók, akkor egész más szintre jutnak. Legrosszabb esetben is lesz referenciájuk, hogy lépjenek valamerre.

Egy alkalommal jutott ez jelentkezés, majd interjúig. Az sem jött össze sajnos, az illető túl gyenge volt angolból.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#12) angyalpc2 válasza Veleczki77 (#8) üzenetére


angyalpc2
aktív tag

Buy 2 get 1 free

+1 501 819 8344

lehet fontban értette :D
vagy full kamu, szándékosan hülyére írják, ez a vízválasztó, aki olyan hülye hogy beveszi azt meg is lopják.

(#13) Krugszvele válasza angyalpc2 (#2) üzenetére


Krugszvele
aktív tag

az állampapír, meg "banki" befektetést vigyázz, ne hívd befektetésnek, mert megtéveszted magad!
Arra való, hogy megőrizze a pénzed vásárlóértékét, ez a legjobb eset!
Abból "meggazdagodni" senki sem fog. Az ilyen fizess be havonta 50 ezret állampapírba, egyvalakinek éri meg: aki leveszi róla a jutalékot :)

(#14) Diabolis


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Nekem is egy gtx1050ti (újan vettem 45.000-ért) figyel a gépben. A Cyberpunk alatt már erősen éreztem, hogy FHD felbontásban gyenge. Tegyük fel, hogy lecserélem, valami olyanra, amivel tényleg érezhető lesz az ugrás, és újabb 4 évre elég a teljesítmény.
Eladom 60 körül (annyiért gyanús, hogy vinnék), mellé kellene dobonom még 200-250-et egy 30XX-re? Na ne már.... Akkor inkább marad a 1050. Ennyi pénzt nem költök játékra.
Egy darabig reménykedtem a 3050-ben, de gyanús, hogy az sem lesz 250.000 alatt, a mai árakat elnézve....

[ Szerkesztve ]

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#15) berus.berus válasza Veleczki77 (#8) üzenetére


berus.berus
kezdő
LOGOUT blog (1)

Én kártyát nem látok, csak dobozt, azért meg kicsit még sok is... :DDD

Berus (Ubuntu Unity 20.04.4 LTS)

(#16) KISDUCK válasza berus.berus (#15) üzenetére


KISDUCK
őstag

Figyelj, szerintem teljesen hihető hogy egy "dobozt" árul ~1 millával olcsóbban pesten és egy arkansasi telefonszámot ad meg, én mindjárt írok is neki hogy vennék egyből ötöt és lehetőleg előre utalnám a pénzt. ;]

(#17) zolikaDB válasza Balika911 (#6) üzenetére


zolikaDB
veterán

:U :U :U
Valszeg téged nem érintett a 372 ft-os euró, az államadósság, az 500+ ft-os benzin, és az egekbe tolt ingatlanárak, meg ezek következményei - bocsánat a demagógiámért előre is.
Nem dohányzom, nem iszok, és 10+ órát melózok, és nem: nem közmunkásként, de nem is a "tűzhöz közel". Értéket termetek/termelek a munkám során, beszélek külföldiül, van diplomám és több szakmám. Eddig mindig úgy váltottam, h vmilyen szempontból ne mellé lépkedjek, hanem előre.
Ezeket csak azért bátorkodtam leírni, hogy a te felfogásoddal/életviteleddel/moráloddal tudod-e ütköztetni, vagy találsz-e hasonlóságokat, bár konkrétumok nélkül nyilván ez majdnem lehetetlen, mint az is, mint a te hozzászólásodat objektívan megitélni - amit nyilván én sem tudok és nem is akarok :)
De sem én, sem többen a környeztemben nem találjuk a fölösleges milliókat, pedig nem is mentünk sehová, csak "élünk", gyermeket nevelünk, használjuk a sok éves tévét :D
Valahogy a "miért ne tehetném meg" érv mellett elmenve sosem értettem, hogy miért nem jó a tökéletesen működő háztartási eszköz, és miért lett "divat" a "20xx-i évi szórakoztatóelektronikai lista" című tétel az emberek életében.
Csak valahogy azt látom, hogy két réteg van, akik "tesznek is azért, hogy jobb legyen nekik", de ebből az egyik mesésen lépked előre, a másik meg csak "szinten tart".
Valahol Feketelaszlo hsz-ével tudok egyet érteni.
Nem egészséges és nem tartható hosszú távon ez a modell, amit 2022-re "kiélezett" a társadalom.
Minden gyártó, szolgáltató - mindenki halálra, az egekbe pörög, pörgeti a termékeit, mert csak a pénz, pénz, pénz, profit, $$$.
Fura. Nem ebbe születtem bele 36 éve.

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#18) Chaser válasza zolikaDB (#17) üzenetére


Chaser
titán

tojd le, 20 éven belül sokkal nagyobb problémáink lesznek, mindenkinek - már aki megéri -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#19) cskamacska válasza Chaser (#18) üzenetére


cskamacska
addikt

Pedig igaza van. Ha már eleve egy instabil társadalomra szabadul rá mondjuk az éghajlat változás okozta durván szélsőséges időjárás, vagy épp nem az évtized, hanem akár pár hónapnyi távolságra lévő gazdasági válság, akkor nemzeti és nemzetközi összefogás helyett simán insta-Madmax lehet a vége. ;]

Avagy Balika911-nek nem 3 méteres OLED tévébe kellene verni a megtakarítását, hanem 3 méteres fallal megerősített tanyába, és kellő mennyiségű tanfolyamba, nokiásdobozba a fegyvertartás engedély, önvédelmi és fegyverhasználati jártasság, ill elegendő mennyiségű "vadászpuska" beszerzéséhez. :))

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#20) bullseye válasza Balika911 (#11) üzenetére


bullseye
addikt

Én szerintem meg mamám szerint is elég jó képességű vagyok, és még angolul is értek, hova jelentkezzek? :) (Na jó, csak félig vicc, ha remote-ban is tolható, és nem mondjuk bérgyilkos ügynökség.)

'Micsoda nyűg" by Rest (FA Brotherhood) │ Szarkazmus valószínűsége: 70%

(#21) Lalikiraly válasza zolikaDB (#17) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Igen szépen megfogalmaztad zolikaDB!
Nagyon távolról de hasonló cipőben járok.

Előre is bocsi, hosszú és unalmas és összefüggéstelen leszek.

Én is dolgozok tisztességesen, pl 14 éves korom óta. Nem iszok, nem dohányzok és hasonlók.
Párommal élünk együtt. Ő titkárnő iskolában. Nevetséges fizetése van a 160 at sem éri el. Kész vicc. És közben ott szivatják őket a Klébersberg és társai, az EIK, az oktatási hivatal a minisztérium. Szóval ők kapnak egy kis alamizsnát, míg a fentebb meg úgy szarják el a pénzt hogy azt már nem "öröm" nézni sem.
Tavaj voltam a KEF nél. Közbeszerzési Ellátő Főigazgatóság. Nézem ott ált 200 darab értsd 200 darab vadonatúj E Golf Z-s rendszámmal... Kérdem ház ezek? Jah ezek szét lesznek osztva Karácsonykor a minisztériumoknak. Ott is nyilván aki közel áll a tűzhöz, vagy jó helyre tartsa a picsáját és egyebek.
Na mi mit is kapunk? A nyugdíjasok megkapják most ezt a nevetséges 80-100 ezer forintot. Hagyjuk már.
Sok család kap némi adóvisszatérítést. Tudom sok család bőven több százezret, milliót kap. Amit most karácsonykor látványosan el is vernek, mert kell a gyereknek az ájfón és hasonlók.
Félreértés ne essék nem akarok pusztán rinyálni, meg panaszkodni, mert annyira szarul sem mennek a dolgaim. Van egy házam amiben anyámék élnek, meg el is tartom őket jórészt. Párommal egy panelban élek és mellé van egy Mercim és most vettem új telefont meg laptopot és ennyi.
De azért ne haragudjon meg a világ, egy kicsit nem járna már az alsóbb kasztban dolgozóknak is némi kis kormányzati pénzencske? Én is végigmelóztam a vírus időszakot és hasonlók.
Amúgy sok kormányzati helyen is elkzedtek egyre jobban fizetni, ha meg pénzt nem is adnak olyan sokat, több ismerősöm van rendvédelemben és hasonló helyen. Olyan jutalmakat meg ruhapénzt meg ilyesmiket kapnak, hogy már ő mondta, lassan nem tudja mire költse el. Az egyik a havi nem rossz fizetése mellé, negyedévente kap majdnem plusz egy havi jutalmat, karácsonyra pláne és ha még valami jót tesz, akkor még rendkívüli jutalom és még félmillás fegyverpénz és hasonlók. Több mint a fizetése. A másik jóformán irnokként dolgozik. 450 rongyot kapott ruhapénz gyanánt...

Jó nem panaszkodok, mert mi nálunk is van nyári meg karácsonyi jutalom, cirka plusz 1-1 havi bér. Meg ingyé járok haza a teherautóval amivel dolgozok. Cserébe én is lojális vagyok a céghez, mert semmire nem mondom hogy nem és ha túlórázok, hát túlórázok, máskor cserébe hamarabb megyek haza. Tehát sok cégnél nem is értem miért jó kölcsönösen oda vissza szopatni egymást. Ott nem működnek a dolgok.

Voltam egy autókölcsönző cégnél 2 hetet dolgoztam, azt elküldtek, mert nem ugrottam szombat éjjel neki. Hát azért álljon meg a menet. Kiderült 2 hónap alatt a 6. ember voltam... Vicces mi.
Amúgy sok helyen igen a fizetésen felül van az, hogy jó a társaság. Sokszor olyanokat röhögünk, meg bármi alkalom van azonnal megy a pezsgőzés és hasonlók. Jó persze csak gyerek, mert nálunk mindenki vezet egy kivétellel... Én meg amúgy is marhára antialkoholista vagyok.

És igen, van akinek kár pénzt adni, de sokan vannak, akik bizony hatalmas szarból tudnának kiemelkedni egy két millió Forinttal a zsebükben. Persze nem minden hiteles embert tartok én sem normálisnak. Pl egy telefonért hitelt felvenni, hát ha nem is őrültség, de erősen kétséges, de ki miért. Én is vettem már áruhitelre notebookot, vagy TV. De például sok svájci frankos autóhitelt nem értek meg. Senki nem tartja az ember fejéhez a puskát, hogy vegyél új autót. Tudom az egész szaros bolygón, majd minden országban volt tisztességes roncsprémium. Nálunk nem. Hát így nem kéne csodálkozni, hogy elöregedett autókkal csatangolnak a népek. Ugyanis perpillanat az országban az eladott új autók 90% céges a maradék meg hitel...

De egy őrült fogyasztói társadalomban élünk. Kőkemény vadkapitalizmus közepette. A vírus, a válság és hasonlók megváltoztatták az alapvető emberi viselkedést. Nézzük csak meg moziba hányan járnak, hát még csodálom hogy nyitva vannak. Youtube csatornák vannak, amik arról szólnak, milyen home officeokat építenek otthon az ember. Minden kiszállítással kell, mert akkor nem kell elmenni érte, meg nem pazarlunk időt ilyesmi. Igen elkényelmesedett a nép nálunk is. És még reggelig folytathatom.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#22) Balika911 válasza zolikaDB (#17) üzenetére


Balika911
félisten

Pedig amiről írtam, az egy létező jelenség, és itt ne csak Magyarországra gondolj. Én is versenypiacra dolgozom, de már magasra jutottam a táplálékláncon. Egy kocsi van a családban, nekem épp nincs és amíg lehet, nem is lesz. Egy használt szar is elvinné egy top tévé árát, ráadásul folyamatos kiadás, idő, környezetterhelés, blöe.

Nekem mindenféle listám van, ami gördül az aktuális évre, előre tervezem-vázolom a kiadásokat. A szórakoztatóelektronika pedig az elsődleges hobbi, egy techfórumon előfordul az ilyen. :)

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#23) zolikaDB


zolikaDB
veterán

(#18) Chaser: ez volt a 100. idén. 100 hsz-ből általában 1-et írok meg, a többinél próbálom összeszorítani a fogam. És megtanulni "elengedni". És most ezennel megírtam a 101-ediket.

(#19) cskamacska: jó ez a blog, kicsit gugás felhangja van :DDD Tkp "PH-s" lévén engem is érdekelnek a kütyük, tagadnám ha nem. De őszintén... Van egy 10 éves LG TV-m, amit tényleg azért vettem, mert a régi már kiszolgálta magát, de mivel ez működik, ugyan minek írjak listát, hogy melyik új high-tech kütyüt vegyem?
Miért pörgessem magam olyanon, "ami nincs is"?

(#20) bullseye: hagyd csak, úgyse maradnál meg :DDD

(#21) Lalikiraly: köszi. Sajnos óhatatlanul belekevered a politikát, de nehéz is lenne kihagyni. Én is odaírtam - de tkp nem is zavarna a 370Ft-os euró, ha egy átlag bevásárlás továbbra is meglenne 8-9 ezerből, és NEM 20e-t hagynánk ott a boltban ugyanzokért a termékekért. Gyanítom, hogy nem a politikusaink oldják majd ezt meg. (igen, nem vagyok vak, követem a napi történéseket, eseményeket, több forrásból is)
Mindegy. "Majd kialakul".

Addig is, jó ünneplést mindenkinek így az év utolsó napján is! :R

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#24) Lalikiraly válasza zolikaDB (#23) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

:R

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#25) Chaser válasza cskamacska (#19) üzenetére


Chaser
titán

kb teljesen mindegy milyen társadalmat ér majd utol a durvább klímaváltozás és népvándorlás, jó vége nem lesz - de ezek mellett még bőven lesz sok egyéb dolog is ami mellett a mai problémáink nagy része max megmosolyognivaló semmiségek lesznek -

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#26) Lalikiraly válasza Chaser (#25) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Ez is igaz bizony. Egyik társadalom rétegnek az a baja, hogy nem tud új autót venni, a másiknak, meg hogy nem tud ennivalót venni. És ez bizony egy országon belül is bőven benne van.

A múltkor volt az illegális bevándorlással kapcsolatban a Kossuth rádióban egy műsor. Egy értelmesebb ember nyilatkozta, hogy oké, most beengedünk 1-2M bevándorlót. De később jön majd 40M. Azzal mit csinálunk. Mert sem eltartani, sem házat, kocsit bármit adni ennyi embernek nem tudunk sehogy sem. És ez egyre nagyobb probléma lesz.

A következő lépcsőfok, mely már ist megléptük, az ebből és hasonlókból (népvándorlás és szegény gazdag közti különbségből fakadó) közbiztonság kérdése. 90-ben megkérdezel egy Németet, hogy mit gondol. Kb semmit. Ma? A gyereket a parkba nem meri kivnni. És nem csak ők.

A szerbeknél a Migránsok bemennek minden lakott és lakatlan házba, fosztogatnak és hasonlók. Nem vicc..

Nálunk sok vidéki kis faluban az öregek úgy alszanak, hogy az egyik alszik gyertyafénynél, a másik egy vasvillával ül mellette, vagy a bejáratnál. Ez sem vicc, mert ha kialszik a fény abba a pillanatba betörnek.

Nagybátyám hát 10 éve halt meg hajnalban. Aznap el kellett hozni minden értékesebb dolgot a házból, mert betörnek... Aznap éjszaka már be is törtek...

Nagyapám meghalt, így nagyanyám egyedül maradt a házban. Még aznap éjszaka elvitték az összes jószágot, meg kb ami mozdítható volt.
Mondjak még példákat?

Ez kérem a rög valóság... Nem a nevetgélünk a főzős pocsékolós műsorokban.

[ Szerkesztve ]

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#27) Apollyon válasza Lalikiraly (#26) üzenetére


Apollyon
Korrektor

beengedünk 1-2M bevándorlót. De később jön majd 40M.

Azigen.
Fergeteges, hogy ez a kamu migráncs lemez még mindig nem járt le ennyi év után sem, főleg, hogy amúgy a valós probléma leginkább a kőkemény ellenkezője, a kivándorlás, csak az már lassan évtizedek óta.

De egyébként meg tökre dübörög a gazdaság is ott magyarban, hogy az legyen a legnagyobb gond, hogy sok ember oda akar menni, és véletlenül sem pl. Ausztriába, ahol esetleg legalább egy minimum fenntartható szinten lehetne élni és talán munka is sokkal több akad. De nem, 40 millióan akarnak Magyarországra menni, mert ott aztán minden is van, bármiből meg lehet élni, mert vásárlóerő is nagyon van, mert ha menne is oda valaki tádzsikból, biztos azt érezné, hogy szívesen látják.

#1) Respect the privacy of others. #2) Think before you type. #3) With great power comes great responsibility.

(#28) Lalikiraly válasza Apollyon (#27) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Jah, hát persze ezekről nem esik ám szó a médiában.

Tudom, hogy nagy a kivándorlás innen. Szerintem 8M ha vagyunk.
A határ menték élők meg mind kijár dolgozni.

Keresztanyámék Hajdu Biharban laknak.
Ott úgy megy, hogy reggel jön Románból a busz, aki akar felszál elviszi dolgozni, délután meg visszahozza a busz. Vicces mi?

A migránsok? Persze hogy nem ide akarnak jönni. Persze itt nagyobb a szegénység mint náluk szinte. Hagyjuk már. Mennek ők tovább Nyugatra. Nem is tudom mit Jampizunk a kerítéssel? Vinném őket vonattal, de ide ne gyertek vissza.

Másrészt az, hogy mi nem fogadunk be senkit? Akkor ott Ózd tól nem messze mi az a Konténerváros? Csak pár 10 ezren vannak ott, de nem baj...

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#29) UnA válasza Lalikiraly (#28) üzenetére


UnA
Korrektor

"Akkor ott Ózdtól nem messze mi az a konténerváros?"

Ez pontosan mi lenne? Valami pontosabb leírást tudsz adni erről?

(#30) Lalikiraly válasza UnA (#29) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

hétfőn a pontos nevét és helyét megmondom, mert kollégám szokott arra járni. de mondta elég durva egy hely. igen sötét népek vannak arra.

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#31) Balika911 válasza Lalikiraly (#30) üzenetére


Balika911
félisten

Ismerősök is mondták, abból kiindulva, hogy túrázták-kocogták a Kohász-kéket, aminek a második fele azon a környéken megy. Láttak már vidámabb helyeket is. :D

Jövőre talán én is letolom ezt egy hétvégén (rajta van egy másik listán, csak hogy erről is lehessen értetlenkedni), aztán megnézem magamnak. Ózd 70 kilinél van, lehet, már sötétben érek oda, jaj. Csak nem esznek meg. :)

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#32) Lalikiraly válasza Balika911 (#31) üzenetére


Lalikiraly
őstag
LOGOUT blog

Én Eger mellett voltam tavaly egy faluban. Hát cifra környék. Egy régi gyárba mentem...
Olyat láttam, ment a sötét bőrű ember a biciklivel, csak nem volt gumi a keréken. Nem vicc, nem hittem a szememnek. Mondtam is kollégának mit láttam. Aszondja baszki ott meg ne állj és ki ne szállj a kocsiból..

Lalikirály nem szép ember, de gavallér! Uram, ön emberként van nyilvántartva? Ö nem. Húsos fagyi vagyok.

(#33) Balika911 válasza Lalikiraly (#32) üzenetére


Balika911
félisten

Akkor töltöttem több időt a keleti (Mátrán-Bükkön túli) országrészben, amikor arra OKT-ztünk, és nagyon emlékszem, mert szürreális élmény volt. Az egyik faluban csodálatos, virágokkal tarkított porták, gondozott zöld területek, makulátlan, öröm volt szétnézni. A következő meg a legdurvább putri, amit nem részletezek. És ezek így, sorban váltogatták egymást.

No, de ennek nincs köze már a cumók áraihoz.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#34) angyalpc2


angyalpc2
aktív tag

ezt csinálják:

https://hardverapro.hu/apro/playstation_5_disc_edition_bontatlan_2_ev_garancia_2/hsz_1-200.html

megveszi 185-ért
árulja 235-ért
még a websop csomagolást se szedte le

biznisz 50e-et nyert és ez még nem is ipari méretben csinálja, idén csak a 3. neki

[ Szerkesztve ]

(#35) Chaser válasza angyalpc2 (#34) üzenetére


Chaser
titán

a lehetőség mindenki előtt ott áll
ez pedig csak egy okozat az okra

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#36) PuMbA válasza Feketelaszlo (#3) üzenetére


PuMbA
titán

De még mindig nem elég magasak az árak, hiszen kifizetik így is simán :) Majd onnan tudjuk meg, hogy a vásárlóknak már túl drága, ha az ár csökkenni fog.

[ Szerkesztve ]

(#37) Chaser válasza PuMbA (#36) üzenetére


Chaser
titán

ilyen usd/eur árfolyammal nem kell attól félni hogy sok minden ára csökkenni fog...( :

_tejesen'® joálapotpan'™_-_Hamarosan a hiányból is hiány lesz...by Samus

(#38) Diabolis válasza Lalikiraly (#21) üzenetére


Diabolis
tag
LOGOUT blog

Az egyik a havi nem rossz fizetése mellé, negyedévente kap majdnem plusz egy havi jutalmat, karácsonyra pláne és ha még valami jót tesz, akkor még rendkívüli jutalom és még félmillás fegyverpénz és hasonlók. Több mint a fizetése. A másik jóformán irnokként dolgozik. 450 rongyot kapott ruhapénz gyanánt...

Te, ez melyik rendvédelmi szerv? Mert hogy nem a rendőrség, az tuti.

Ha beülsz a volán mögé, és azt érzed otthon vagy, ne gondolkodj, vedd meg! De ha leparkoltál vele és nem nézel vissza rá, rossz autót vettél.

(#39) Narxis


Narxis
nagyúr

Nagyon kellene már egy tisztítótűz az emberiségnek...

I do not fear, for you are with me. All those who defied me, shall be ashamed and disgraced. Those who wage war against me, shall perish. I will find strength, find guidance, and I will triumph.

(#40) Veleczki77


Veleczki77
csendes tag

Mindenhol ott vannak az élősködők. Se a Hardveraprón,se a Markelplace-n,se a Jófogáson nem lehet semmit venni mert a kupecek 0-24-ben figyelik az oldalakat. Kinyírják ez az oldalt is mint anno a Vaterát :((( Én is inkább az ismerőseim figyelmét hívom fel ha van valami eladó cuccom,mert nem fogom ezeket a piócákat hízlalni.

[ Szerkesztve ]

(#41) doeeg válasza Diabolis (#38) üzenetére


doeeg
senior tag

Hjajj mondjuk attól herótot tudok kapni mikor az emberek panaszkodnak az anyagi helyzetükre de a pénzre "rongy"ként hivatkoznak :W

Tudom hogy csak szavajárás, de nagyon bennem maradt, hogy fiatalkoromban (gimi/egyetem) két dolgot hallgattam felváltva, általában ugyanazoktól az emberektől: hány rongy volt valami amire nem sajnálta kiadni a(z anya/apa) pénzét, majd kis idő múlva hogy mennyire szarul mennek neki a dolgok, mármint anyagilag ha értem már hogy mire gondol. De azért menjünk már el a piaccsarnokba/plázába/mekibe kajálni egy jót (20 éve is majdnem egy ezres körül elvertek erre naponta, én meg bőven nem engedhettem meg hetente, inkább havonta sem egy ilyen kajálást akkoriban).

Szerintem van korreláció a pénzhez való (akár ilyen "szavajárós" tudatalatti) hozzáállásban és a valódi anyagi helyzet között... na mindegy, nem is tudom mit akartam mondani, ez csak kijött.

[ Szerkesztve ]

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik" - Road | "...Play your war games with other people's lives - It should be you on the front line!..." 5FDP: No one gets left behind

(#42) Balika911 válasza doeeg (#41) üzenetére


Balika911
félisten

Én a "millás" dolgokkal vagyok hasonlóan. Nálam az "millió forint", mert nem a fáról szedem és nem is a seggemet törlöm vele, hogy ilyen nagyvonalú szóhasználattal írjak/beszéljek róla.

[ Szerkesztve ]

Streacom F12 fekete + FLIRC-SE eladó, új állapot

(#43) Tikakukac válasza Lalikiraly (#26) üzenetére


Tikakukac
titán

most beengedünk 1-2M bevándorlót. De később jön majd 40M.

Whauuuw yeah baby!

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

(#44) cskamacska válasza Tikakukac (#43) üzenetére


cskamacska
addikt

Ez a kormány faszkodása miatt trigger point lett, de van benne igazság. Ha importál az EU x millió képzetlen bevándorlót, azzal csak a szociális rendszerét teszi tönkre, és ha nem megyünk át direkt "PC-diktatúrába", etnikai feszültséget is szít ami pár éven belül több zsebHitlert termel ki. (lásd, Brexitnél egyik legnagyobb mozgatóerő a szalonrasszizmus volt) De ha véletlenül azt nem, akkor vallási fanatikusokat biztos. :U

Ugyanakkor arról viszonylag kevés szó esik, hogy Németország és magországi kompániája durva demográfiai válságot él meg. Ezen belül is a középosztálybeliek még a jelenlegi bevándorlókkal együtt is siralmas újratermelődést hoznak össze, ugye a 2019-es 1,54 a gyerekkel bővebben megáldott szegényekkel együtt is nagyon gyatra.
Még anno 2016 környékén egy Tálas Péter-Nógrádi György InfoRádió Aréna műsorban hangzott el, hogy az rendben van hogy megállítjuk a külső bevándorlást, de akkor a magországok a perifériáról szívják el a szakképzett munkaerőt. De nem csak idénymunkára, hanem a magasabb életszínvonal miatt (leendő) családdal együtt azok kompletten elvándorolnak, a küldő országokban meg csak a teljes kilátástalanság marad.
Ami azt hozza magával, hogy főleg a keleti, de részben a déli államok is destabilizálódnak, mert egy bő nyugdíjas és improduktív nyomorgó réteggel mégis milyen társadalmat lehet alkotni..

És így megélhetjük még, hogy a nyugati demokráciák erős kezű autoriter vezetőket támogatnak a belső-gyarmatokon, akik pedig alacsony hozzáadott értékű, de különösebb oktatás nélkül is elvégezhető munkát végeztetnek alattvalóikkal, mert az még mindig jobb mint ha Mad Max világ lenne a kapuk előtt. Az ott élőknek pedig ez csak egy újabb nap Szovjet Belső-Ázsiában. :)

[ Szerkesztve ]

"Para mis amigos todo, para mis enemigos la ley"

(#45) Tikakukac válasza cskamacska (#44) üzenetére


Tikakukac
titán

Anyám szocmunkás. Szülőföldem pedig egy olyan hely, amihez nincs a bolygón elég só, amivel elég lenne behinteni, hogy megtisztuljon majd évezredek után. Szociális rendszer nincs. Nem omlás közelében van, hanem nincs. Hogy most éppen hányan jönnek vagy mennek, annyira mindegy. A rendszert már csak a lendület viszi, a benya kifogyott.

A fiatalok 50%-a optimistán tekint a jövőre. A másik felének nincs pénze drogokra.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.