Hirdetés

2022. augusztus 18., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Fücsök007


Fücsök007
senior tag

Első. ;]

(#2) paprobert


paprobert
senior tag

"Úgy nagyjából 2016-ig többnyire elindultak a játékok. Viszont valahol 2017 környéke után történhetett valami hirtelen ugrás a gépigény terén, mert 2017-től alig-alig találtam játékot, ami elindult."

Szerintem két dolog miatt történt ez az éles váltás. Eltelt az a ~2 éves periódus, mire átálltak a játékfejlesztő stúdiók az akkor új generációs konzolok nyújtotta funkciókra, amelyek között szerepel a Jaguar-ban megtalálható AVX is. A másik pedig a Windows10 megjelenése, és a hozzá kapcsolódó modern library-kre váltottak az új motorok.

Ennek az Opteron-nak az okozta a vesztét, hogy még akkor jelent meg, amikor a fejlődést nem évtizedes mértékben kellett keresni, hanem éves-féléves ciklusokban. Rá nem igaz, hogy a megjelenése után megállt az idő.

[ Szerkesztve ]

640 KB mindenre elég. - Steve Jobs

(#3) Vesa


Vesa
veterán

Jó cikk!
sok sok éve használok dual CPU-s rendszert, elsősorban munkára, de játékra is ilyeneket pakoltam össze, jellemzően azok váltak játékgéppé, amiket a munkából már kivettem.
Volt tehát 1366, 2011v1/v2, és 2011v3/v4 is.

A cikkben szereplőhöz a 1366 platform áll legközelebb, bár annál a megfelelő Xeonokkal lénygesen erősebb.
Legjobb ár/érték arányt 2db X5675-el értem el, ez 6/12 mag/CPU (12/24 dualban), alap órajele 3GHz, 3,45GHz turbo-val, mindezt 95W mellett tudja és igazából emiatt jó az ár/érték aránya is. A kicsivel gyorsabb X5680/X5690 már 130W-ot kér, de teljesítményben nem adott annyi pluszt, hogy megérje (azok is 6/12-esek).

Hátrányuk:
- csak PCI 2.0 támogatott
- nincs AVX, tehát az ezt igénylő játékok nem futnak
- nincs UEFI
- csak SATA2/USB2 (ez mondjuk orvosolható egy külön kártyával v3-ra)

Ezzel együtt, egy GTX 1070 Ti-vel FHD-ben gyakorlatilag mindent elvisz, egyik srácomnak mai napig ez a játékgépe (HP Z600), 48GB rammal. (még a Cyberpunk is elgurult rajta miután kiszedték belőle az AVX-et, persze nem full grafikán, de teljesen élvezhető módon). Azért már látszik, hogy kezd eljárni felette az idő.
A 2011 viszont még jódarabig elég lesz.

(#4) #16939776


#16939776
törölt tag

Volt ilyen összeállítás aprón, nem kevés ideig hirdették, amin a dupla mezítlábas pci-port miatt akadt meg a szemem. De sajnos ezekről a cpu-król a fel lelhető információ 0-hoz konvergál. Ezért is jó hogy letesztelted ezeket, nem csak játékokkal.

Nekem olyan praktikus kérdésem lenne - amire azóta sem kaptam, eddig sehol választ-, hogy SSD-ről bootol-e ez a lap? Illetve a processzorok órajele állítható-e visszafelé?

Szorosabban a cikkhez: itt a két processzor és a chipset (pci-ex vezérlő) közti kapcsolatnak a sávszélessége lesz a limitáló tényező, azok a programok/tesztek amik láthatóan visszafelé skálázódnak 4-8 mag között azok ebbe akadtak bele.
Szerencse hogy találtál olyan játékot ami jól futott 8 magos kiépítéssel is, de ezeknél is lehetnek olyan helyszínek/pályaszakaszok, ahol limitál a CPU-k közötti kapcsolat késleltetése/sávszélessége. Kérdés hogy mekkorát lassul ekkor a játék ettől, 0-50% vagy még többet? :))

szerk.: az idle/load fogyasztást nem láttam a cikkben, az is tanulságos.

[ Szerkesztve ]

(#5) Fücsök007 válasza #16939776 (#4) üzenetére


Fücsök007
senior tag

Nem jó a skálázódás, Intelnél a Skulltrail (dual S775) idején volt először komoly kísérlet erre, de ott a gyatra memóriakésleltetés mellett még az elavult Front Side Bus is túlterhelt volt 8 maggal. Sokkal jobb egy Ivy Bridge-E xeon 8 maggal, quad chanel ddr3-mal, már amikor nem kellenek az AVX-es utasításkészletek, a PCI-E 3.0 pedig elég ma még minden átlag felhasználónak. Pont ezért van az, hogy a Haswell széria a minimális IPC előnye ellenére sokkal jobban "öregszik", mivel már támogatja az AVX-es utasításkészleteket is.

(#6) Rozisoft_Bp


Rozisoft_Bp
csendes tag

Emlékszem, valaki 2016-ban több ilyen alaplapot árult, különböző kiszerelésben használtan. Vettem tőle 2x6 magos 32Giga Rammal ellátott verziót. A 4GB után végtelen ramom lett. A virtuális gépek imádták! :)
Teszem hozzá a PCMark akkor a Q9300-as procimmal szerelt gépemet kicsit több ponttal jutalmazta...

[ Szerkesztve ]

(#7) hcl


hcl
félisten
LOGOUT blog

Fasza lett :R

Mondjuk a játékokon kívül mindenre is elég egy ilyen szörnyeteg - nekem a 4 magos Phenom II-n is vígan fut a Vmware (a HDD-k jelentik a limitet igazán), s olyan dolgokban, ahol kifejezetten jól jön a sok szál, ez még bőven frankó gép lenne. Tetszik ez a valódi duál procis cumó, na! :)

Amúgy az Opteronok abban a 2000-es évek végi - 2010-es évek eleji időszakban elég nagyot mentek szerverfronton is.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#8) kurta9999


kurta9999
tag

Nagyon érdekes teszt lett, öröm volt olvasni. :) Köszönöm.

Sajnos kijelenthetjük, ezt akár pár perc kereséssel is meg lehet erősíteni, hogy átlagban (hálistennek már vannak kivételek) a játékoknak még mindig sok a 4 feletti szál. Pedig ha már ittvannak ezek a bivaly erős sokszálú processzorok, legalább tehetnének bele CPU intenzív feladatokat, amikre régen nem volt lehetőség. Pl. fa lombjának mozgása szél hatására, ugyanez a fűre, élethűbb fizikai hatások és stb. Tudom, hogy vannak ilyenekre példák, de ezt attól még lehetne fokozni.

(#9) Urby66 válasza kurta9999 (#8) üzenetére


Urby66
aktív tag

Nagyon jó cikk lett! :R
És végre egy olyan cím amit elolvasva nem tudom azonnal, hogy ki írta. :U
Nekem régi álmom volt kölyökként egy dupla processzoros gép, de sosem jött össze. Az eredményeket látva ez talán nem is olyan nagy baj...

Ugye a teszt alatt a vinyó nem a takarta el úgy a táp ventilátorát mint a képen? :O

(#10) Victoryus


Victoryus
addikt

Jó volt olvasni! Köszi a bemutatót!

A facebook profilnak a valósággal való bármilyen hasonlósága csak véletlen egybeesés. --> Huawei band 6 aprón

(#11) Tüzi


Tüzi
veterán

Megnéznék egy 3.5ghz-s dual q6600-as tesztet :)
Kár, hogy nincs hozzá deszka :(

Köszi a tesztet!

What is the cost of lies? It's not that we'll mistake them for the truth. The real danger is that if we hear enough lies, then we no longer recognize the truth at all.

(#12) jbush


jbush
tag

Xeon E5340 a Q6600 LGA771-es megfelelője, dual 771-es lappal megoldható a dolog, csak elég ritka ez a proci.

(#13) domos


domos
senior tag

A teszt jó, viszont inkább a halál mint hogy egy ilyennel kelljen együttélnem :DDD

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#14) Vesa válasza Urby66 (#9) üzenetére


Vesa
veterán

Dupla CPU-s gének nmagyon is van értelme, de nem feltétlen játékra. Egy video vagy 3D rebnder úgy szalad, hogy össze sem vethető a single CPU-val. Más kértdés, hogy azért ehhez is már érdemesebb egy modernebb platformot választani, ezek az Opteronok már túlságosan elvaultak.

(#15) hcl válasza Vesa (#14) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Azaz! :K

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#16) Urby66 válasza Vesa (#14) üzenetére


Urby66
aktív tag

Én régen már 486-ból is akartam duplát. Persze olyan dolgok mint a skálazódás, szoftvertámogatás akkoriban ismeretlenek voltak. :DDD
Azután majdnem lett egy Z440-em, de végül "csak"Z420-at sikerült venni.

(#17) domos válasza Vesa (#14) üzenetére


domos
senior tag

De jó amikor így általánosítanak az emberek :D Össze lehet rakni persze jó dupla procis gépeket, de ezeket a többéves Xeon cuccokat az 5950X-em körberöhögi.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#18) KROK640


KROK640
addikt
LOGOUT blog

Hasonló tesztenm én ios gondolkodtam,, de leginkább a 10400F-emengondoltam lekapcsolni a HT-t meg esetleg magokat és úgy összehasonítani. Ez nyilván komoylabb.
I3 4330-on csináltam ilyet.
Phenom 1-esem volt (2200MHZ) sokáig, de én már 2014ben úgy éreztem, hogy ideje cserélnem ...

Inkább azt kérdezzék miért nincs szobrom, mint azt, hogy miért van...

(#19) Vesa válasza Urby66 (#16) üzenetére


Vesa
veterán

Abból is volt? Arra nem emlékszem. Életem első Dual CPU-s gépe 2db 200MHz-s Pentium Pro volt, Supermicro alaplappal. Valamikor a 90-es évek közepén. Jelentős szívás volt, alig támogatta valami, de ami igen, az -akkori mércével-, elképzelhetetlen sebességgel ment. :D

(#20) Vesa válasza domos (#17) üzenetére


Vesa
veterán

Ha almát hasonlítasz körtével (10éves CPU vs. mai), akkor nyilván. Ha azonban az 5950X-el egyidős Dual Xeonos rendszereket nézed, akkor már nem lenne ilyen szép a kép!

(#21) domos válasza Vesa (#20) üzenetére


domos
senior tag

Szimplán az általánosítást nem tartom jónak, persze hogy két csúcs Xeon erősebb mint egy sima desktop proci. :U

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#22) Vesa válasza domos (#21) üzenetére


Vesa
veterán

Az "általánosítás" azonos generációs CPU-kra értendő természetesen. (megjegyzem, sok esetben még 2-3 generációval odébb is megáll, de ez sokmindentől függhet)

(#23) hcl válasza domos (#21) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Attól is függ, mit csináltatsz velük...

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#24) domos válasza hcl (#23) üzenetére


domos
senior tag

Hát feltételeztem hogy valami minden magot kihasználni képest workloadról van szó, egy szálon jelenleg tudtommal nincs erősebb proci mint az 5950X.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#25) Vesa válasza hcl (#23) üzenetére


Vesa
veterán

Ő valószínűleg arra gondol, hogy az említett single Ryzen is sok szálon tud nagyteljesítményt, tehát ne jelentsük ki, hogy a multi CPU-s rendszer erősebb. Ami így nézve igaz is lehetne, de ugye hasonlítani generáción belül szokás, nyilván nem vethető össze egy 10éves dual rendszer, egy mai sokmagos TOP single CPU-val. De még csak ez sem igaz, mert az általa említett CPU kvázi Top kategória, de ha azt nézem, hogy mit tudnak az átlag i5-i7 és átlag Ryzenek (azokban aligha van 16 mag), akkor még így is bőven összerakható olyan 5-6 éves 2011v3/v4 dual rendszer, ami megveri ezeket minden szinten. Főleg ár/érték/teljesítmény arányban.

Pl. a Xeon E5-2699v4 Dual tud 47600 Passmark-ot, a Ryzen 5950X pedig 46045-öt. Viszont a Ryzen kevesebbet fogyaszt, és 16/32 szálon tudja ezt, míg az említett Xeon 22/44 szálon, és ebből ugye kettő kell (emiatt viszont esélyes, hogy pl. 3D rendernél sokkal gyorsabb lesz a Xeon a 44mag/88 szál miatt). Megnéznék egy ilyen tesztet, kíváncsivá tett.

[ Szerkesztve ]

(#26) domos válasza Vesa (#25) üzenetére


domos
senior tag

Van itthon kettő darab E5-2698v4, ha minden jól megy lesz belőle egy jó kis masina :)) amint találok vállalható áron egy Z840-et meg 256GB RAM-ot.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#27) Vesa válasza domos (#26) üzenetére


Vesa
veterán

Az szép darab! :Y
Nekem csak Z640 van, most 2db E5-2660v3-al és 96GB Ram-al, de a lap megeszi a V4-et is, úgyhogy ha találok majd valami jó vételt, akkor upgrade. Ez messze nem a top már, de még így is veri pl. az i7 9800X-et. És occsó volt... :D

(#28) hcl válasza domos (#24) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Sok I/O műveletnél nem lehet előny, hogy a két procinak külön interfészei vannak? Csak kérdezem.

@Vesa : Ennyi :)
Meg aztán, ha nem is 10, de egy régebbi szerver is tud érdekeset mutatni a csúcs desktopnak, nyilván olyan területeken, amire egy szerver való.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#29) domos válasza hcl (#28) üzenetére


domos
senior tag

Nem tudom előny-e, az viszont mindenképp hogy van elég pcie lane. A másik gépemben i9-9980XE van, és abba kb. mindent is bele tudtam rakni, a Ryzennek van 24 lane össz-vissz, 2xpcie nvme + 1 grafikus kártya és ennyi, pedig egy 10G NIC talán még nem ártott volna... persze ez a gép játékra lett összerakva, szóval kalkuláltam ezzel előtte.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#30) hcl válasza domos (#29) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

És akkor gondolj bele, hogy egy brutálabb alkalmazásban ki is lehet használni azokat a sávokat. Hiába öregebb a gép, ha nem a proci a limit, akkor gyorsabb lehet.
Persze ez nem játékok alatt szokott előfordulni, de azért megeshetik.

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#31) MasterDeeJay válasza domos (#29) üzenetére


MasterDeeJay
veterán

Ryzen (AM4)-be fizikailag nem fér több sáv és asztali socket, a 9980XE az HEDT és az ellenfele a TR4 socket amiben van bőven sáv.
Btw én most kezdek s3647-el kísérletezni, ES procik olcsóak de lapok horror áron vannak még.

The Glorious Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#32) domos


domos
senior tag

Én is tisztában vagyok ezekkel a dolgokkal, amit írtok, nem kell külön elmagyarázni :)) TR4-en gondolkoztam, 3970X érdekelt volna, de mint írtam ez a gép játékra épült, szóval elvetettem az ötletet.

If you don't do it enough, nothing's gonna really happen.

(#33) sanzi89


sanzi89
addikt
LOGOUT blog

Annó kezdő koromban nekem is volt két ilyen szerverem otthonra, hobbinak, életem első HyperV Cluster-jét két ilyen masinán raktam össze, bagóért lehetett 32GB-os szerverem, sok szállal, normális SSD-vel egy rakat VM elfutott rajta. Szép emlékek kötnek hozzájuk, sok évig mentek 0-24-ben hiba nélkül, aztán kb. ugyanannyiért eladtam, mint amennyiért vettem.

Köszi a tesztet! :R

"Mindent azért kell tudni mert kérdezik, nem azért mert hasznos."

(#34) Dr.Momo


Dr.Momo
tag

A hőskorban ez volt a menő cucc, persze értelme semmi nem volt:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/ABIT_BP6

De jól mutatott benne a 2db 366-os cerka 550-re tuningolva. :D

[ Szerkesztve ]

(#35) hcl válasza Dr.Momo (#34) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

[link] Miért ne lett volna értelme?
Win NT és x86 *nix variánsok szépen ki tudták használni.

[ Szerkesztve ]

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#36) DarthSun


DarthSun
veterán
LOGOUT blog

Szép teszt ! :R Grat ! A játéklista is jó, legalább látom miket érdemes kipróbálnom, el vagyok maradva, folyton csak retrozok :B :DDD

Régebben sok helyen felbukkant ez a lap, sőt még erősebb procikkal is kínálták, gondolkodtam is rajta, de aztán más gépek lettek...
A teszteddel azonban betekintést nyerhettem hogy mit tud egy ilyen formáció.

(#37) Vesa válasza hcl (#35) üzenetére


Vesa
veterán

Bezony, a jó öreg Win NT, 4.0-tól álltam át rá 3DS Max-al (meg akkoriban volt a Softimage, az el sem indult máson). Játszani nem lehetett rajta, mert nem volt directX, de munkára atom stabil volt már akkor.

Lassan átmegyünk nosztalgia topikba. :D

(#38) kenand


kenand
veterán

Dual 771-el én is játszadoztam (már mint az összerakással, fiam meg a játékokkal :) ) , de túl sok alkatrész kell bele (2 hűtő stb) és a FBDIMM egy zsákutca, piszkos meleg és lassú.

1366-os X58-as 1 CPU-s desktop lap és egy 5000FT-os 5 magos X5670-es jóval jobb (ott sincs még SATA 3 , a PCIe 2.0 szintén, de nem nagy probléma). BCLK a 771/775 FSB-hez hasonlóan emelhető, jól tuningolható

Kínai hackelt X99-es lappal lehet szórakozni, moddolva mehet az allcore turbo, és egy 8 magos prici sem drága már, de igazán olcsó bele a szerver DDR3-as RAM.......
De van több x58-as lapunk, egyelőre maradunk azon...

[ Szerkesztve ]

(#39) hcl válasza kenand (#38) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

SATA3 bármiben van, amibe teszel egy SATA3 kártyát :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#40) kenand válasza hcl (#39) üzenetére


kenand
veterán

X58-as lapban sem gyorsabb a PCIe SATA 3-as vezérlő mint az alaplapi SATA 2.0.... PCIe 2.0-ás szabványú. Korábban SATA-s SSD-vel megméregettem, felesleges pénzkidobás. Egy NVME SSD-t bele lehet tenni, az jobb egy kicsit. (bootolni nem célszerű róla, még ha mókolva menne is)
De egy SATA2-es SSD is sokkal gyorsabb, mint egy HDD.....

[ Szerkesztve ]

(#41) Plazmacucci


Plazmacucci
nagyúr

Az a baj, a címben lévő kérdésre egy szóval lehet válaszolni :D

Vissza kell vinnem pár kazettát.

(#42) Zoz válasza Dr.Momo (#34) üzenetére


Zoz
őstag

Volt BP6-om, nagyon állat masina volt. Win2000-el használtam, és nagyon jó volt, hogy olyan dolgoknál, aminél egy egy procis rendszer totál beállt, ez még simán használható volt. Pl videó digitalizálás, vagy párhuzamos portos szkenner használata közben mást is csinálni a gépen.

(#43) kenand válasza Tüzi (#11) üzenetére


kenand
veterán

775-ös desktop procik nem támogatják a több CPU-s működést, a 771-es 53xx és 54xx-es Xeonok igen, de kevés kivételtől eltekintve FBDIMM DDR2-es RAM-mal mennek, amik 100 fokosak, külön hűtést igényelnek és lassúak.

[ Szerkesztve ]

(#44) hcl válasza Zoz (#42) üzenetére


hcl
félisten
LOGOUT blog

Korai Core2-es gépemen szépen látszott, hogy pl. egy egy szálon futó mencoder szépen vieót kódolt, az OS többi folyamata a másik magot használta :)

Veszek _hibás_ LCD monitort,fényképezőgépet, objektívet, routert ---- Mutogatni való hater díszpinty

(#45) Ipse89


Ipse89
tag

Megláttam a címet, egyből gondoltam, hogy Te írtad :DDD :C

Lenovo E430C; Xiaomi 12X; Bianchi campione del mondo 1974

(#46) Lord Myn


Lord Myn
senior tag

Érdekes látni, hogy VMware alatt magasabb 3DM pontszámokat kapok, pedig a virt. Win7 gép 2 mag/4GB memóriára és 60 fps-re van korlátozva:

(Na jó, Vantage-ban csak az 1 procisnál... :B )

"War does not determine who is right - only who is left."

(#47) Robitrix


Robitrix
aktív tag

Na jó azért ezeket az ösi matuzsálemeket már a ryzen r5 3600-os procim is körbe röhögi egy GTX 1660-nal. Ilyen öreg csatalovakat nem kell 5950X-el rugdosni. :) Például az egyik tesztben Unigine valley tesztben Nagyobb felbontásban és ultra minőségben is vagy 3-szor annyi pontot kap. Bár eme teszt évekkel ezelőtt készült és tényleg csak 4 magot használ a prociból. Vagyis nem is használja ki igazán a CPU lehetőségeit. Ennek ellenére érdemes lefuttatni mind az elődjét a Havent, mind a Valleyt.(van egy harmadik újabb rész is, de az már unalmasabb és szárazabb) Nagyon kis hangulatos tesztek. Ha valaki rászánja a kb 500-500 MB letöltést és a 8-10 percet, ahogy végig futtassa őket. :)

(#48) Vesa válasza Robitrix (#47) üzenetére


Vesa
veterán

Feladat függő, hogy mire jó még egy ilyen. Mondjuk én a határt a 1366 platformnál húznám meg, és már ott is rezeg a léc. Ár/érték arányt kell itt nézni, nem a nyers erőt. Játékra ezek nem igazán jók, munkára még sok helyen beválnak, főleg a sok magot kezelni képes alkalmazásokban. Itt azt érdemes megnézni, hogy ezekhez fillérekért hozzá lehet jutni, tehát akinek mondjuk kell egy render gép, de nem akar milliókat költeni, azok számára ideális.

[ Szerkesztve ]

(#49) mmdms


mmdms
őstag

Metro-nál a mérés saját grafikonjait is beilleszthetted volna, azon elég jól látszik amit írtál, hogy "kisimul" a játék.
Amúgy tök jó cikk lett, érdekes volt olvasni.

[ Szerkesztve ]

ElGuRuLt a GyoGySzErEm...VaGy CsAk FoRDíTvA VeTtEm Be?

(#50) Alpi. válasza #16939776 (#4) üzenetére


Alpi.
addikt

Bootol. :) Régebbi rendszerek is gond nélkül mennek ssd-vel. Már ha sata ssd-re gondolsz. :)

"a két processzor és a chipset (pci-ex vezérlő) közti kapcsolatnak a sávszélessége lesz a limitáló tényező, azok a programok/tesztek amik láthatóan visszafelé skálázódnak 4-8 mag között azok ebbe akadtak bele."

A 2 cpu közti Hyperlink (és a chipsest fele is) elég komoly cucc. Sávszélre legalábbis, de mint minden bus rendszernek, a sávszél mellett van egy latency-je is. (mekkora info :DDD ) Itt a gond inkább az szokott lenni, (több cpus rendszereknél) hogy a jelen esetben 16 GB ram, az 2x8 -ként áll össze. 2 külön imc, egyenként 2x4 GB rammal. (dual channel / imc) Ezért ha az egyik mag épp egy olyan adatra lenne kíváncsi, ami a másik socket-ben lévő cpu imc-jére bízott ramokban figyel, akkor azt át kell "húzni" a 2 cpu közti Hyperlinken, ami nem tesz jót a sebességnek.

https://www.legitreviews.com/amd-quad-fx-system-review-with-fx-74-processors_425/2


https://www.youtube.com/channel/UCbJjHfBdTsUw3UJAFr-5Gsg

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.