Hirdetés

2022. december 3., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) TheLázs


TheLázs
csendes tag
LOGOUT blog

Frissítsük a lámpa firmware-ét. Ez nekem beginner power-userként olyan volt, mintha a tölgyfaasztalon frissítetted volna a com interfészt kezelő drivert. Erősen elkapott az olvasáskor az "ez meg mi" érzés lightos kacagással vegyülve. Ennyire szakmai a fórum. Imádom.

"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István

(#2) Robert07 válasza TheLázs (#1) üzenetére


Robert07
aktív tag

En is pont ezt akartam irni. :DDD
Frissitsuk a firmware-t egy zseblampan. :Y
Azert eleg szep hogy hol tartunk mar. :D

(#3) bakter24


bakter24
őstag

Full laikusként is elkapott az érdeklődés: Mit nyer az ember, ha egy lámpán frissít FW-t? Fényerőt lehet szabályozni, kvázi over/under feszelni, vagy villogásmintákat, vagy mit kapunk a jobb FW-től? Komolyan érdekel, de nem annyira, hogy "olvass utána"-val dobáljatok :) Egy sima tömör párszavas válaszban reménykedem ;)

"Negyvenkettő - mondta Bölcs Elme végtelen méltósággal és hidegvérrel."

(#4) cinemazealot


cinemazealot
addikt

Tegnap este lefekvés előtt még elolvastam a cikk címét. "Lámpa? Firmware? Á, biztos valami hightech cuccról van szó." Aztán ma utánanéztem, mi az a Convoy lámpa. "Egy zseblámpáról beszélünk? Egy zseblámpa firmware-éről???" Aztán beleolvastam a hozzászólásokba. "Ja, jó, más sem érti." :D

(#5) nagylaci32 válasza bakter24 (#3) üzenetére


nagylaci32
tag

Mivel ezek a lámpák fényerő szabályozhatók, ezért van bennük ez az elektronika. A gyári programmal ilyesmi fényerő módkiosztás szokott lenni: 100% - 50% - 10% - villogó. Ezt lehet körbe-körbe váltogatni, esetleg ki-bekapcsolni a memóriát, hogy kikapcsolás után az utoljára használt módban vagy a legelsőben kapcsoljon be.

Egy új FW értelme leginkább abban van, hogy képessé teheti a lámpát, hogy sokféle módcsoportból válaszd ki a számodra legmegfelelőbbet. Pl: csak 100% fényerő, villogó módok kivétele a loopból, legnagyobb fényerővel kapcsol be és csökkenteni lehet a módváltással vagy legkisebb fényerőn kapcsol be és nagyobb fényerő felé halad. Hardvertől függően képes az akku töltöttségi szintjét kivillogni, stb.

(#6) Samus


Samus
addikt
LOGOUT blog

Egy évtizede még azon csodálkoztunk, hogy premium autóban fedélzeti számítógép van, lassan pedig már a kotyogós kávéfőzőre is havonta jön a szoftverfrissítés :D

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) ZozzV6


ZozzV6
senior tag

Bezony ez már ilyen. És nem csak módcsoportokat jelent egy firmware hanem különböző villogós módokat, akár akkuszint vagy erősebb lámpáknál akár a hőmérséklet kivillogása fokokban és ehhez hozzá állíthatod hogy melegedésre vagy időre vegyen vissza a teljesítményből stb. Oldalsó pillanatkapcsolós lámpáknál még jön az elektronikus gombzár, fokozatmentes fényerő állítás, vagy ha van külön led a kapcsolóban akkor annak a beállítása mikor mit csináljon.

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#8) Janaboy


Janaboy
veterán

Örülök, hogy szereztem pár jó percet nektek :)

Engem meglepett hirtelen mi ez a sok hozzászólás, nem számítottam ilyesmire :)

És igen, van ilyen, ahogy Zozz is írta.
A legszebb, hogy pl a Convoy S2+-ban (eléggé kedvelt lámpa) is lehet frissíteni a firmwaret.
És itt egy 10 dolláros lámpáról beszélünk :)

Amúgy ezekben már elég komoly LED található (közel ~1000 lumenes fényerővel vagy jóval többel) ha csak egyszerűen villágítana az elég durva lenne :)
Így például több féle világítás erősítés és módcsoportok, világítások használhatóak.
Például állítható 16 módcsoportos firmware is feltölthető, mindegyik módcsoportban akár 8 féle világítás erősséggel (vagy éppen világossal, mint stroboszkóp vagy S.O.S.).

Plusz rejtett menük akkuszint ellenőrzéséhez és persze van amiben a legerősebb fokozat miatt a lámpa akár 50 Celsius fokot is elérhet, emiatt X perc után csökkenti a fényerőt ezzel védve az akkut vagy a ledet.

Majdhogynem végtelenek a lehetőségek :)

Janaboy

(#9) jézusom


jézusom
őstag

Sziasztok!

Nem tudja valaki, hogyan kell az atmega lapot 3,3v-ra állítani? Azt látom, hogy ott a jumper, de egyáltalán nem lehet kisilabizálni melyik 2 láb lehet a 3,3v :(

Köszi!

(#10) ZozzV6 válasza jézusom (#9) üzenetére


ZozzV6
senior tag

Multiméterrel mérd meg USB-be bedugva a VCC-GND-t egyik és másik Jumper állásban is ;)

Youtube csatornám: https://www.youtube.com/channel/UCfavqV2ROUElkYNDp70EoQA Insta: zozzv6 (lampamod.blog.hu) Lámpamérő táblázat: http://tinyurl.hu/qS39s/

(#11) jézusom válasza ZozzV6 (#10) üzenetére


jézusom
őstag

:R

sajnos tárgytalan lett, mert nem lámpához kell, és ugyan feltelepült, de mégsem működik(timeout) Soros csatlakozáshoz kell riasztóközponthoz, de nem jó :( nem ismeri fel a program az eszközt. Szerintem valami vendor id hiányzik.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.