Hirdetés

2019. augusztus 23., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Killer01


Killer01
(őstag)

Jó iromány lett, élvezet volt olvasni :D A gép tetszik, de hát 30 misiért nehéz lenne olyan autót elém rakni ami nem tetszene.....
Azért arra kíváncsi lennék, ha elterjednek az elektromos autók (kb minden harmadik-negyedik autó villannyal megy) milyen elektromos hálózat lesz az, ami elbírja a töltési terhelést :U

(#2) TCSZ


TCSZ
(senior tag)

Jó a cikk! köszönöm!
Melyik kereskedelmi forgalomban kapható teljesen e autónak a legnagyobb a hatótávja?

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#3) Motion_Blur válasza Killer01 (#1) üzenetére


Motion_Blur
(félisten)

Technológiai forradalom kell ehhez még, mert a lítium kb. ugyanolyan gyorsan (50 év) elfogy a bolygóról mint az olaj.

Mire a magyar géppark 30%-a elektromos lesz, az még szerintem 15 év minimum.

TCSZ:

Tesla Model S Long Range has an EPA range of 370 miles (600 km), higher than any other electric car.

[ Szerkesztve ]

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#4) alcsa


alcsa
(senior tag)

Nem lehet megoldani, hogy a gif-ek ne legyenek elindítva folyamatosan, hanem mondjuk egy klikkre? Nekem nagyon zavaró tud lenni olvasás közben.

Bocsánat, ha csak engem zavar. :R

(#5) pilóta válasza Killer01 (#1) üzenetére


pilóta
(veterán)

milyen elektromos hálózat lesz az, ami elbírja a töltési terhelést

Kb. bármelyik. Max azzal lehet gond, ha a panelablakból kilógatott hosszabbítókkal töltenek majd sokan egyszerre, mert azt a 40 éves panelen belüli hálózat nem fogja bírni. De az utcai töltőhálózat simán fogja bírni.
Nem az autók lesznek a legnagyobb fogyasztók akkor sem, mint ahogy nem az autók a legnagyobb üzemanyagfogyasztók most sem...

Aki él és nem boldog, az téved!

(#6) INGJOKE


INGJOKE
(őstag)

Szerintem is jó cikk lett és az autó is jó.
Igen jelen pillanatban a model 3 long range a legnagyobb hatótávú autó és ha lenne pénzem bármennyi, akkor is azt venném meg. :D

Troll! Feed them!!! Mi mix 2s 6/128(EU dev)+Amazfit pace+Mi Notebook pro I7 16 gb 256 gb ssd+Logitech g903

(#7) vidotom válasza Killer01 (#1) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Konkrétan a magyar villamoshálózatot tekintve semmilyen alapvető változást nem jelentene az sem, ha az összes jármű elektromosra váltana. Köszönhető ez elsősorban annak, hogy a hálózatunk még arra a rendszerváltás előtti időkre lett méretezve, amikor még nehézipari gyártelepek sokasodtak országszerte és Budapesten is. Azok java része már rég megszűnt, a hálózati kapacitás pedig hátramaradt. Nyilván fogyott belőle azóta az új infrastruktúrának és gyáraknak köszönhetően. De még mindig van bőven tartalék a rendszerben.
Népszerűbb töltési pontok környékén helyi kapacitásfejlesztésre szükség lesz, de a gerinchálózathoz hozzá sem kéne nyúlni.

Mondjuk Németországban egészen más a helyzet, de MO-on nincs miért aggódnunk ebből a szempontból.

(#8) velizare


velizare
(veterán)

a gyorsulástól annyira ne essünk hasra. a model s long range alapkivitel ezzel kb. egy árban van, és egy másodpercet ráver. a performance pedig +20-25% felárért kettőt is. ez az érték csak nekünk, 13 éves ford fusion tulajoknak (pacsi tesó!) új/felfoghatatlan, akinek ez kellett, és van rá pénze, annak már évek óta megvan. mondjuk az is igaz, hogy nem egy x5ös bódéval. én inkább ezt emelném ki benne.

[ Szerkesztve ]

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#9) vidotom válasza Motion_Blur (#3) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Technológiai forradalom lesz is a húszas években, lásd szilárd test lítium akkumulátorok. Annyian és olyan sok pénzt ölnek a kutatásba / fejlesztésbe, hogy ebből tényleg forradalomnak kell lennie.

Magyar géppark 30%-a elektromos?

Nézzük a számokat. Magyar gépjárműpark 3.7 millió autót számlál, annak 30%-a 1.11 millió.
Idén várhatóan kb. 150 ezer új autó kerül forgalomba. Ha mától kezdve újként csak elektromos autókat helyeznének forgalomba, akkor 7 év alatt érné el az arányuk a 30%-ot. Ám jelenlegi arányuk 1.25%, ami 54%-os éves növekedés. 1.25%-kal (2000 db) számolva szolid 555 év kéne a 30%-hoz.
De legyünk optimisták, nőjön a piac 54%-ot minden évben - miközben egyetlen elektromos autó sem kerül ki forgalomból! Akkor 9 év alatt jönne össze a 30%.

Reálisan kalkulálva szerintem 30% MO-on talán ha 25-30 év múlva lesz. Hacsak nem történik valami csoda az akkumulátortechnológia területén addig, amitől hirtelen paritásba kerülnének árban az elektromosok a benzinesekkel.

Nyugat-Európában talán lesz 30% 15 év múlva, de az ott levetett belső égésű járművek fognak nálunk landolni még jó sokáig.

(#10) Kopi31415


Kopi31415
(félisten)

Nem robbanómotoros. Belsőégésű.
És van fa betét is, ha valakinek kell.

#9 vidotom: "Technológiai forradalom lesz is a húszas években, lásd szilárd test lítium akkumulátorok. Annyian és olyan sok pénzt ölnek a kutatásba / fejlesztésbe, hogy ebből tényleg forradalomnak kell lennie."
Már annyi ilyet hallottunk, aztán gyakorlatilag semmi fejlődés nincs, hogy szerintem felesleges ennyire biztosnak lenni benne.

[ Szerkesztve ]

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#11) TCSZ válasza Motion_Blur (#3) üzenetére


TCSZ
(senior tag)

Köszönöm!

Tóth Csaba Amit most csinálsz az közelebb, vagy messzebb visz a céljaidtól? Mert ami nem visz közelebb, az messzebb visz.

(#12) fRooStzzZ


fRooStzzZ
(senior tag)

Remélem mire összejön a pénzem egy RS6-ra addigra nem alakul át az is elektromossá és kap egy buta hanggenerátort. :)

[ Szerkesztve ]

(#13) Kaiku


Kaiku
(senior tag)

Jó kis cikk. Ötletes, hogy animált képekkel van a magasság állítás bemutatva. Könyörgöm, hogy a "robbanó motor" kifejezésről szokjunk már le! Nem robban benne semmi! Belsőégésű, dugattyús motorként sokkal szakszerűbb és pontosabb.

(#3) Motion_Blur

Már van olyan is amiben nincs Lítium. Ha jól tudom a BMW ezt használja.

[ Szerkesztve ]

(#14) Azie


Azie
(senior tag)

alapvetően autó-immunis vagyok, de mindig megdobban a szívem, ha egy jaguar jön szembe
most picit irigy is vagyok rád! :)

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#15) voyager4.4


voyager4.4
(senior tag)

Nem tudom ki, hogy van vele, de nekem ez a H. András stílus max youtube-ra elég, az autós újságírástól messze van, nem tudom miért kell itt erőltetni. (persze tudom, mert most népszerűek ezek a témák, de akkor is)

no fate but what we make

(#16) Yoshida


Yoshida
(tag)

CCS nem úgy van, hogy a villámtöltés miatt mindig a kábel a töltőn lóg? CCS tud elvileg akár 250kW-ot is átvinni a vízhűtött kábelen, azt azért elég macera lenne cipelni a kocsival :)

(#17) vidotom válasza Kopi31415 (#10) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Azzal a különbséggel, hogy ez nem "brit tudósok", meg legújabb felfedezés, ami majd talán. Hanem ebben megakonszernek méretes K+F büdzsével ölik a szériagyártás kivitelezésébe az erőforrásokat. Kis méretű működő prototípus már évek óta van, nem az elméletet kell bizonygatni. Hanem azon dolgoznak, hogy skálázható és automatizáltan gyártható legyen a laboratóriumi körülmények között már bizonyított technológia. Tény, hogy ehhez még alapkutatások kellenek. De ha már dollár milliárdokat ölnek bele és be is merik vállalni, hogy 2-3 éven belül piacra is lépnek vele, akkor ott már nem a levegőbe beszélnek.

Persze majd meglátjuk. Remélem bizakodásom jogosnak bizonyul. Mindannyiunk érdekében.

(#18) vidotom válasza Yoshida (#16) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Értelemszerűen azok a víz hűtötte súlyos kábelek fixen a töltőhöz vannak rögzítve. Ez nem az a kábel, amit bármi értelme lenne magával cipelnie az embernek. Mihez kezdene vele a töltőn kívül? ;)

(#19) Kaiku válasza Yoshida (#16) üzenetére


Kaiku
(senior tag)

Folyadék hűtésű és nem víz amelyekkel Amerikában 350kW-al is lehet/lehetett tölteni.

(#20) Kopi31415 válasza vidotom (#17) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Az összes eddigi forradalmi megoldásnál volt kis méretű prototípus. És nem brittudósok, hanem a világ vezető kutatóintézetei, egyetemei voltak mögöttük.

"Hanem azon dolgoznak, hogy skálázható és automatizáltan gyártható legyen a laboratóriumi körülmények között már bizonyított technológia. Tény, hogy ehhez még alapkutatások kellenek."

Magyarul kurvára sehol nem tartanak.

"De ha már dollár milliárdokat ölnek bele és be is merik vállalni, hogy 2-3 éven belül piacra is lépnek vele, akkor ott már nem a levegőbe beszélnek."

Az előző mondatod után ezt leírva komolyan tudod venni az egészet?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#21) vidotom válasza Kopi31415 (#20) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Komolyan: kamu a 2-3 év. Sehol nem lesznek a húszas évek elején a szilárd test lítium akkumulátorok. A ráfordított összeg azonban valós, és aligha fogják veszni hagyni. Ezért várom én kb. 2025-re a tényleges termékben - méreg drágán - megkapható első valódi alkalmazását a technológiának méghozzá nem feltétlenül autóban. Elsőre valószínűbb, hogy kisebb méretben valamilyen mobil eszközben fog debütálni.

Az autóiparban a következő évtized végére várom, hogy a most ismert lítium akkumulátorok alternatívája legyen. És majd a harmincas évekre tenném a széles körű elterjedést több iparágban. De a húszas évek közepe vagy vége felé már ez lesz a meghatározó technológia.

[ Szerkesztve ]

(#22) holozis_HUN válasza Motion_Blur (#3) üzenetére


holozis_HUN
(addikt)

"Technológiai forradalom kell ehhez még, mert a lítium kb. ugyanolyan gyorsan (50 év) elfogy a bolygóról mint az olaj."

Az lehet, de az olaj "megsemmisül" a motorban, míg az aksi évekig működik, illetve újra is hasznosítható. Szóval ha 50 év alatt el is fogy az aksi alapanyag, attól még a meglévő aksik még 7-10 évig simán vállalható kapacitáson tudnak működni, és így abban a 50-60 évben simán kifejlesztünk más anyagokkal való tárolást, esetleg teljesen új hajtásláncot és üzemanyagot (akár mini fúziós erőmű az autókban, ki tudja...)

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#23) vicze1 válasza Kaiku (#13) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

SciFi-ben biztos van nem lítiumos, a való életben jelenleg elkerülhetetlen, ha üzembiztos könnyű, és időtálló aksit akarsz. Még a üzemanyag cellás Toyoták is Li-t használnak köztes tárolónak.

De ahogy látom elég sokan keverik az aksikat a kondenzátorokkal és szuper kondenzátorokkal.

[ Szerkesztve ]

(#24) vidotom válasza vicze1 (#23) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Kondenzátorokat is alkalmaztak járművekben, de alacsony energiasűrüségük miatt csak ott, ahol különösen nagy teljesítményre volt szükség kis helyen: pl. Le Mans MP1 kategóriában hibrid meghajtás akkujaként, ahol féktávról féktávra teletöltődtek és kigyorsításkor le is adták a tárolt energiát pár másodperc alatt.
Dolgoznak grafénnel szuperkondenzátorok energiasűrűségének nagyságrendi növelésével. De az alapkutatás is gyerekcipőben jár még, arról nem is beszélve, hogy grafént, az alapanyagot ipari méretben még senki sem tudott előállítani. És az alkalmazás csak ott kezdődne.

(#25) Kopi31415 válasza vidotom (#21) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

Ahhoz, hogy a következő évtized végére autóba kerülhessen, ahhoz már most látni kéne, hogyan lehet majd gyártani. Amit még senki nem tud. Az, hogy borítják bele a pénzt cégek, semmit nem jelent. Mennyit öltek már tüzelőanyagcellákra az autógyárak? Mennyi jött vissza nekik?

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#26) velizare válasza Motion_Blur (#3) üzenetére


velizare
(veterán)

az olaj elég rossz hasonlat, mert ~50 éve mondják, hogy ~20 éven belül elfogy. :DDD

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#27) headhunter válasza voyager4.4 (#15) üzenetére


headhunter
(őstag)

"Handras fóbia", mint új magyar trend...

(#28) ORCA58


ORCA58
(őstag)

Vajon milyen térképpel látja el az NNG a navigációt?
Azért nem használom az iGot-t (telefonon), mert a térkép nagyon elavult volt, rengeteg helyet nem ismert, na meg az agyamra ment az "Újratervezés" szöveg. Pedig a menüje, és a működése nagyon tetszett.

holozis_HUN
A lítiumot nem eszi meg az autó! Az újra hasznosítható. A telefonodból talán eltűnik az aksid, ha lemerül?

[ Szerkesztve ]

(#29) vicze1 válasza vicze1 (#23) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Szuper kondenzátornak egy csöppet olvass utána ilyen kijelentések helyett, hogy hol és mennyit használják.
Kb. minden villamosban, villanyvonatban, elektromos buszban, és elektromos teherautókban használják több mint 10éve, gyerekcipő... :U
De sok autóban is megtalálhatóak, max. te nem tudsz róla.

(#30) vidotom válasza vicze1 (#29) üzenetére


vidotom
(lelkes újonc)

Feltételezem, hogy ez a #24 bejegyzésemre akart válaszolni. Amennyiben igen, akkor olvasd el még egyszer, a grafénról szólt a gyerekcipő. Azt hiszem abban nem lesz vita köztünk.

Járművekkel pontatlanul fogalmaztam. Igen, nagy testű járműveknél már használják jó ideje. Én személygépkocsi méretű járművekre céloztam. Személygépkocsikban tudtommal elvétve alkalmazzák őket rekuperációs energia felvételére nagyobb akkumulátorok helyett. De ez inkább kivétel, mint szabály. De ha tömegével alkalmazzák a hajtáslánc részeként, kérlek linkelj be néhány cikket, had okuljunk mindannyian.

(#31) Azie válasza voyager4.4 (#15) üzenetére


Azie
(senior tag)

az ugye megvan, hogy nem erőltette, hanem leírta a véleményét, ha már kapott kipróbálásra egy 30M autót - gondolom ez egy nem túl nagy elvárás volt cserébe a kipróbálásért

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#32) Motion_Blur válasza headhunter (#27) üzenetére


Motion_Blur
(félisten)

Én nézem a videóit, mert érdekel a téma de a manustól viszket a tenyerem...

Stavelot 2, easily full throttle into another twenty second top gear flatout section

(#33) Kopi31415 válasza ORCA58 (#28) üzenetére


Kopi31415
(félisten)

"A lítiumot nem eszi meg az autó"

Kivéve, amikor mégis.
[link]
[link]

Part to Part | Status:122% completed | Estimated time remaining:1193hr 2min 30sec ----- Converting Data | Status: 425% completed | Estimated time remaining: 1193hr46sec

(#34) .DLL


.DLL
(veterán)

Szerintem nem azt kéne nézni, hogy adott idő alatt hány százalék töltődött az akkukba, vagy hogy mindig a 80%-ot nézzük, és az elérhető 30-40 perc alatt, mert ez autónként változik... Ezt az átlagfogyasztásunkkal sztenderdizálni kéne kilométerre. Meg így látszólag nem is történt fejlődés az évek során, mert minden egyes elektromos autó kábé 30-40 perc alatt feltölthető kábé 80%-ig. :D Csak az 1. gen Nissan leaf-nek például 24kWh akkuhoz állt rendelkezésére 50kW-os DC töltés, de mégiscsk az itt elérhető 100, E-tron SUV-nál 150 kW-os töltési kapacitás km/órában sokkal gyorsabb. Nyilván a lassú AC töltő az nem ideális és bármilyen autóval csak 20-50 km-t tölt bele egy óra alatt, de az nem is a nagy utazásokhoz és ebédekhez van, hanem amikor ott hagyod a parkolóban.
Ez a rész pedig:
És az sem mindegy, hogy milyen a kábelünk, a tesztautóban egy sima Type-2 volt, CCS nem, pedig ez utóbbi kell a gyorsabb töltéshez
Az autóban/autóhoz nem is lesz CCS kábel mellékelve, mert a villámtöltés olyan teljesítményű, hogy azt a kábel inkább fixen bekötik a töltőoszlopba, plusz az nagyon vastag, nehéz és drága; de nem is kell, mert a fentiekből kifolyólag amelyik töltőoszlop tud DC-t, azon rajta lesz a kábel, neked nem kell a csomagtartóban legyen.

(P.H.)

(#35) vicze1 válasza vidotom (#30) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Grafén capacitor. Nem épp en gyerekcipő. Még Alibabán is vehetsz, ha akarsz

(#36) voyager4.4 válasza Azie (#31) üzenetére


voyager4.4
(senior tag)

Ja, hogy ez egy reklám, úgy nincsen vele semmi baj.

headhunter:
Nem fóbia én is nézem, mert érdekel (mint ahogy Motion_Blur is írta), de maga a stílus, ami youtube-on elfér írásban már kevés. (a vlognak egyébként is van egy beszélgetést imitáló feelingje, ami miatt sok mindent megbocsájt az ember).

no fate but what we make

(#37) Bog válasza voyager4.4 (#36) üzenetére


Bog
(HÁZIGAZDA)
LOGOUT blog

15 éve így írok
Nem reklám, egyik teszt sem reklám

Bog utazik a YouTube-on: https://goo.gl/J9p96u

(#38) Kaiku válasza velizare (#26) üzenetére


Kaiku
(senior tag)

Ja, közben még Magyarországon is találtak olajmezőt. A régi olajmezők jelentős részében még kb 50%-nyi töltet van, csak régen nem volt gazdaságos kitermelni...

(#39) velizare válasza Kaiku (#38) üzenetére


velizare
(veterán)

persze, a mol folyamatosan rendeli a kutató-fúrásokat országszerte.

az az 50 jó 70nek is.

[ Szerkesztve ]

Life is death, death is life. No life, no death. Life is life, death is death.

(#40) vicze1 válasza velizare (#39) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Más kérdés, hogy túléli-e az emberi faj, ha mind elégetjük. :)
Persze lehet műanyagot is csinálni belőle, és az óceánokba teríteni minél többet belőle.

Mivel a a fosszilis energia hordozókkal könnyű és olcsó az energia előállítása, így elég utópisztikus, hogy bármilyen rövid időn belül visszaszorulna. Viszont felveti az első bekezdés kérdését.
Hosszútávon még így se 50év lesz mire légi közlekedésben lecserélik, vagy lesz bármi új.

(#41) SyMbioTe válasza Kopi31415 (#33) üzenetére


SyMbioTe
(addikt)

Azért nem szokott kigyulladni és porrá égni minden autó. :U

„És akkor csodálkozunk a rendőr vicceken! Mi ez, szerencsepatkó? Az! Eddig jó kabala volt. Nem gondolod, hogy egy kicsit hülyén néz ki egy magyar rendőr 1980-ban egy lópatkóval a kocsijában? A materialista világnézet nevében lefoglalom!”

(#42) vicze1 válasza Kopi31415 (#33) üzenetére


vicze1
(nagyúr)

Amúgy ez a lítium eszi meg az autót esete és nem fordítva. ;]

(#43) holozis_HUN válasza ORCA58 (#28) üzenetére


holozis_HUN
(addikt)

Pont ezt irtam, hogy rossz hasonlat az olaj, mert az olajat (benzin, diesel) megeszi az auto, mig a lítium ion aksik 5-10 évig jók, mármint ennyi idő után vesztenek annyit az energiatárolásból, hogy értelme legyen lecserélni. Emellett még újra is hasznosítható. Olvasd át mégegyszer 😂

El errar es humano y el perdonar, divino.

(#44) cucka válasza Killer01 (#1) üzenetére


cucka
(addikt)

milyen elektromos hálózat lesz az, ami elbírja a töltési terhelést :U
Ez fejlődni fog az elektromos autózás terjedésével. Az áramtermelési kapacitás lesz a szűk keresztmetszet, ezt nyilván fejleszteni fogják.
Ha van igény és fizetőképes kereslet, akkor az infrastruktúra kiépül. A benzines autók elterjedése előtt se volt egyetlen benzinkút se.

(#45) Azie válasza Bog (#37) üzenetére


Azie
(senior tag)

pedig annak érződik kicsit. ;) akkor gyanús, hogy minden írásod reklám! o.O

"Believe in the ideal, not the idol." - Serra

(#46) ORCA58 válasza Kopi31415 (#33) üzenetére


ORCA58
(őstag)

Azt tudod, hogy a benzines és dieseles autók közöl arányosan lényegesen több gyullad ki? De az emberek szeretnek minden újat ördögtől valónak feltüntetni, és a bolhából elefántot csinálni..

holozis_HUN
"Szóval ha 50 év alatt el is fogy az aksi alapanyag"
Ez nem azt jeleni, hogy elfogy? Egyébként nem fogy el, mert az elfáradt akkuból nagy része újra kinyerhető.

[ Szerkesztve ]

(#47) DjFlanker


DjFlanker
(tag)

Jó cikk :)
Erősen kéne az autó, csak nem ebben a színben.

Jó pilóta alagútban nem katapultál

(#48) hemaka


hemaka
(nagyúr)

En is inkabb a hazra tennem le a voksom. :)

"Turn your face to the sun and the shadows fall behind you!"☀️

(#49) noPublicFG


noPublicFG
(senior tag)

"a tesztautóban egy sima Type-2 volt, CCS nem"

Hogy? Közel 100 ezer euróért ezen spórolnak? :F

Az én meglátásom ezzel a kocsival ugyanaz, mint az Audi e-tron esetén: Örülök, mert szép, és használhatónak tűnik, de megvenni már nem lehet. Legyártottak százat a sajtósok és a reklámok kedvéért, és most mindenki vár.

Köszönöm a tesztet! Tetszett!

[ Szerkesztve ]

plus ça change, plus c'est la même chose

(#50) WiZARD


WiZARD
(addikt)

Legalább olyan írna cikket, akinek minimális fogalma van a dolgokról.

Az tuti nem írna le ilyen hülyeséget: " És az sem mindegy, hogy milyen a kábelünk, a tesztautóban egy sima Type-2 volt, CCS nem, pedig ez utóbbi kell a gyorsabb töltéshez, ezért AC-n jött a nafta 7,2 kW-tal az NKM által üzemeltetett tapolcai pontnál is, pedig CCS csatlakozóval kaphattam volna 22 kW-tal is az áramot, úgy pedig 4 óra alatt meg is lettem volna. "

:W

[ Szerkesztve ]

Soha ne vitatkozz idiótákkal! Lesüllyedsz az ő szintjükre és legyőznek a rutinjukkal. **** www.PhenomeNato.com ****

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.