Hirdetés

2024. július 15., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#21) zolikaDB


zolikaDB
veterán

(#17) Hieronymus: tudom, éltem Németországban, és ez már 2010-ben is így volt. Ott annyira jó volt Baden Württembergben az internet sávszélessége, hogy nem fenyegetett a veszély, mikor törik rám az ajtót torrentezés miatt. Konkrétan DVD-n küldte feleségem a filmeket.
Az anyagi részét nézve, nyilván bármire előfizetni aprópénz egy német bérből. Még ha annyira nagy baromság is erre elvinni a beszélgetést. :))
Írtam, hogy egyszerűen nemhogy nem jó nekem a Spotify, hanem idegesít. Nekem fölöslegesen kidobott pénz, még ha aprópénz is.
"Most is lehet torrentről zenét leszedni" -> nem a jogszerűség volt alapjában a téma, hanem mint opció.
Meg szerintem konkrétan zenét/albumot lehet van 4-5 éve, hogy bárhonnan le is töltöttem.

(#19) lowzor:
"Torrentről mire összevadásznám az összes zenét, amit hallgatni akarok, felkötném magam." - nem vagyunk egyformák, a két kezem sem az. Annyi zenét nem hallgatok, hogy nekem spotifyozni megérje/spotifyozni kelljen. Jó a felület, mondjuk nálam nem jött össze sosem ez a kitalálom mit szeretsz dolog, de ettől még oké az elgondolás.
Mondom, aki szereti, hallgassa, használja, nekem nem jött el ennek az ideje. (38 éves vagyok, cirka 18 éves koromtól fogva hallgattam zenét hordozható eszközökön, Panasonic/Sony mp3 discman, Sony mp3 lejátszó, SonyEricsson walkman telefon, Nokia telefonok, meg egy darabig Iphone 3GS/4...)

"Arról nem is beszélve, hogy masszív tárhelyet kéne alárakni." - egy 700MB-os CD-n is levoltam napokig mp3-al :DDD Jó, jó, tudom, 2023-at írunk, de nem dőlök össze, ha nincs online streaming zenehallgatási opcióm. A telefon meg 128 + 256GB tárhellyel rendelkezik, és ha kellene, elférne pár album.

"Ráadásul olyan kereshetőség és ajánlási algoritmus sem lenne alatta, amit egy streaming szolgáltatás ad." - leírtam, nálam nem működött, se Spotify-on, se Deezeren, se Amazonon... :DD

"Az összes szolgáltatás közül a YT Premium éri meg legjobban, mert adják hozzá a YT Music-ot is, ami kiváltja a Spotify-t." - elhiszem, így valóban megérheti. Az igazság az, hogy ha valamiért nem fizetsz, akkor magad vagy a termék.
Én előfizetek a Disney+-ra, HBO Max-ra, de nem magam miatt, hanem gyerkek/család. Az elv ugyanaz, nem kérek reklámot, pengetek érte.
TV előfizetést ezért nem értem, mert fizetek, de mégis kapok reklámot - biztos keveset adok :D

"Még a Deezer talán megéri, mert ott FLAC-ben is lehet hallgatni a zenéket." - hacsak nem kaputelefonnal rögzített videót nézek, nekem jöhet bmilyen hangrendszer, meg tömörítetlen FLAC, nem hallom a különbséget. De ez én vagyok.

Android TV-n megy a Smartnexttube - de neked mindegy, mert prémium YT előfizető vagy (ha jól értem). A Tizent meg én nem ismerem.
Én sem szeretek már mókolni, egyedül a Youtube-nál tartom ezt a dolgot, meg azért mert pár kattintással meg van oldva a dolog tartósan.

"A Vanced-nél a teljes funkcionalitáshoz rootolni is kellett a telefont, aztán úgy egy csomó más alkalmazás nem indult el." - nem vágom ennyire. Nekem Galaxy S7-esen, S10e-n és A52S-en megy jelenleg is a régi Vanced, root nélkül, a Revanced (MIUIHU csapat-féle reszelés) pedig az S7-esen.
Nem tudom, mit értesz teljes funkcionalitás alatt. Amit én használok: lejátszás háttérben, lezárt képernyővel és "reklámmentesség" az mindegyik telefonon oké, és root nélkül. A Newpipe és a Libretube alkalmazások esetében szintén.
És az összes mókolás nagyjából kimerült abban, hogy letöltöttem és feltelepítettem. Eddig jó.

Szóval, nagyjából zanzásítva, nem én vagyok a Spotify/Deezer célközönség. Bármilyen jó valami, de az nem jelenti azt, hogy 100-ból 100 embernél gól.
A mókolás meg...Ez egy tech fórum. Volt mit tanulni ezügyben az elmúlt 1.5 évtizedben, néha használom is a tudásmorzsákat :DDD
Ha végleg lelövik a Vanced és társai klónokat, ha rámrúgja az ajtót a TEK, és annyira körülményes lesz mókolni, akkor én is előfizetek. De egyelőre nem tartok itt...
Lehet fordítva vagyok bekötve, de ahogy leírtam, én úgy érzem magam jól :DDD

Peace :R

[ Szerkesztve ]

Eladó 2db új Galaxy S23 tok: https://tinyurl.com/4nuerynw

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.