Hirdetés

2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tamás88


Tamás88
őstag

No akkor kezdjük az elején. Jó magam a beépített MS Defender víruskergetőt használom teljes megelégedéssel. Az hogy melyik a jobb, melyik a rosszabb, azt mindenkinek el kell döntenie (nem csak az számít, hogy mennyit talál, hanem hogy pl. mennyire terheli le a gépet, mennyi reklámot jelenít meg, illetve mennyire csendes és könnyen kezelhető, stb.). 100%-os biztonság nincs, de ugyanakkor előfordulhat, hogy a függetlenként beállított teszterek kapnak egy kis zsozsót, és így máris másik program lesz a legjobb.

Ja és egy javaslat: nem kötekedésből mondom, de a weboldalakt linkelni is lehet, és a linkeket szöveg mögé is be lehet rejteni, így egyfelől szebb lesz a blog, másfelől meg nem kell másolni.

(#2) twollah1976


twollah1976
őstag
LOGOUT blog

Nem hasznalok virusirtot.

Nem warezlok, csak szorfolok es zenet hallgatok.

\m/ Minden lehetséges, kivéve forgóajtón átsíelni... \m/

(#3) Hieronymus


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A biztonság ott kezdődik, amikor korlátozott jogú felhasználói profillal használjuk a gépet. Ha valamihez rendszergazda szintű jogosultság szükséges, nem adjuk meg gondolkodás, nélkül automatikusan.

A Microsoft saját víruskergető rendszer szinte bármely más kártevő védelemre készült programmal képes együttműködni. Ha jelen van ilyen szoftver a rendszerben, akkor a valósidejű védelem helyett, időszakonként ellenőrzi a rendszert.

A rosszindulatú és kéretlen programok készítőinek kettős stratégiája lehet.
Windowsra tolják a programjaikat, rövid ideig ám nagy számú eszközön képesek működni.
Ha Linuxra nyomják a dolgaikat. Jó eséllyel képesek hosszú időn keresztül, ám kevés gépen tevékenykedni.

Tökéletesen védett operációs rendszer nem létezik. Pontosabban létezik, csak olvasható adattároról használva. Pontosan ez a baja.is, mert nem lehet változtatni rajta.

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#4) lezso6


lezso6
HÁZIGAZDA

Én Norton Security-t használok. Kipróbáltam több nagy cég termékét is, s emellett döntöttem, mert észrevehetetlenül működik, csak akkor kérdez, ha tényleg kell és nem lassítja a gépet.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#5) muszurkefal


muszurkefal
aktív tag

Nem kötekedésből, de Kaspersky-t a múltkori botrány után nem biztos, hogy én jó szívvel használnék.
Talán, aminek tényleg jó híre van az az ESET.
Tavaly nyertem egy 1 éves Bitdefender licenszt itt ph!-n, úgyhogy azt használtam ingyen. Az a verzió jó is volt, de aztán frissítették és a felhasználói élményt teljesen elrontották; szerintem.
Silver bullet nincs erre a kérdésre, legfeljebb bújhatod a statisztikákat, de aztán úgyis a személyes preferencia, szimpátia fog dönteni.
Ha most lenne pénzem vírusirtóra, akkor én ESET-et vennék. De még egy ideig nem lesz rá keret, úgyhogy én is a beépítettet használom :B

(#6) Samus


Samus
addikt

Én a Comodo megoldását használom hosszú évek óta. Az ingyenes ligában szerintem az egyik legjobb megoldás. De az MS beépítettje (ha a Live Essential-ról beszélünk).

A többi már felhasználótól függ. Ésszel kell böngészni, és biztonságos helyről beszerezni a használt dolgokat.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#7) Polllen válasza Samus (#6) üzenetére


Polllen
nagyúr

Pont 5 perce töröltem a Comodo-t hosszú évek után, mert most vettem észre, hogy napi 8-900MB adatot ír egy file-ba. Valamilyen adatbázis. Ennyi adatot a win10 sem generál összesen naponta. :N

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#8) Krugszvele


Krugszvele
aktív tag

Linuxra jellemzően azért használnak vírusirtót, hogy a windowsos vírusokat megfogja a csatolmányokban, meg ne töltsük le, ne másoljuk pendrive-ra, hogy ne terjedjenek.

Windows alatt nem használok vírusirtót 21 éve, eddig egyszer kétszer volt vírusfertőzésem még 2002 körül, azt szépen ki is írogattam cd-re, pár hónapig garázdálkodott, de kárt nem okozotott, csak másolgatta magát mindenhová.

A másik is akkoriban volt, az upc kábeles hálózatán. Ha telepítettél egy windowst és vírusirtó nélkül neteztél, akkor 1 percen belül fertőzött voltál, onnantól a gép mindig le akart állni. shutdown -s -t kellett beírni egy percen belül és akkor nem állt le. Persze a rendszer fertőzött.

Idegen pendrive nem kerül a gépbe, saját pendrive nem kerül idegen gépbe.
warez, porn nincsen.
a böngészés is nagyjából a látogatott kb 30-50 féle oldalból áll, nincsen böngészés a mélyinternetben :)
böngészőben adblock és mindenféle kukibénító.

Sima windows 10.

A windows vírusirtója azért lett leállítva, mert bármit letöltöttem, mondjuk egy csatolt képet, akkor a letöltés tartott 3 másodpercig, utána a vírusirtó átnézte 3 másodpercig. Várja ki az ördög. Egy 100 megás pdf-nél meg 10+ másodpercig tekert. [i5 2500]

Család többi tagja linuxot használ, mobilon iOS van.

(#9) nemlehet válasza Hieronymus (#3) üzenetére


nemlehet
őstag

Nekem a legnagyobb bajom az a Win Defenderrel, hogy sokszor akkor is blokkol valamit ha amúgy berakom whitelistre (az egész program kikapcsolása után érdekes működik) meg a frissítésekkel össze vissza elállítódik.

Én amúgy a Total 360-at használom, az viszonylag jól szerepelt teszteken és az ingyenesség nekem megéri azt a pár reklámot amit feldob 10 mp-re bekapcsoláskor.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#10) ƵøŁĭ


ƵøŁĭ
addikt

Az említett weboldalakkal nem kell foglalkozni. Főleg a PcMentor xD. Odafigyelés kérdése az egész.

(ง'̀-'́)ง!(ง'̀-'́)ง

(#11) Narxis


Narxis
nagyúr

Kaspersky, Nod32

(#12) ncc1701


ncc1701
addikt

Win defender. Nem variálom túl. :)

(#13) Samus válasza Polllen (#7) üzenetére


Samus
addikt

Ezt mivel vettem észre? Én is leellenőrizném.

Egyébként ha fizetni kellene, és is ESET-ért fizetnék. Amíg GS-t vettem, azt használtam.

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#14) Aweriot


Aweriot
veterán

Norton, elégedett vagyok vele.

"Kezdem azt hinni, hogy Isten, amikor az embert teremtette, némileg túlbecsülte saját képességeit." Oscar Wilde

(#15) Silεncε


Silεncε
őstag

Linuxon nem használok egyáltalán semmit, fölöslegesnek ítéltem. Windowson a beépített megy csak. Nem járok gyanús oldalakra, nem torrentezek, stb.. Ésszel internetezek, eddig még nem kaptam be semmit

Fear is freedom! Subjugation is liberation! Contradiction is truth! Those are the facts of this world! And you will all surrender to them, you pigs in human clothing! - Kiryūin Satsuki

(#16) Chaser válasza lezso6 (#4) üzenetére


Chaser
titán

én meg azt hittem, ekkora spieler ír magának sajátot, csalódtam ;]

_tejesen'® joálapotpan'™_

(#17) zsolt501


zsolt501
nagyúr

Én a céges eset smart security endpointról tudok nyilatkozni katasztrófa, nem egyszer lettek a gépek vírusosak, és hiába lett a fejlesztőknek jelezve a gond, a vezetők felé is lett többször jelezve, hogy nem ártana váltani, de állami szinten a döntések másként mennek.

''Mind Így van ezzel aki hasonló időket megélt, de a döntés nem rajta állt neked csak arról kell döntened mihez kezdj az idővel amely megadatik.''

(#18) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Tulajdonképp itt is majdnem akkora a szórás, mint a két weboldalnál. Minden hozzászóló más-más virusírtóra/módszerre hagyatkozik. Egy dologban azonban egyetértünk, totális, teljes védelem nincs, reménykedjünk, és netezzünk "ésszel".

Még valami eszembe jutott ezzel kapcsolatban. Ha a teljes védelem nem lehetséges, akkor mi értelme előfizetni bármelyik védelemre?Miért veszik meg a felhasználók többsége? És a szerintem legfontosabb:
a vírusirtó program mindenhez hozzáfér a számítógépen.Mi a garancia, hogy felsőbb körök, magas polcon ülő vezetők nem pont így követik a felhasználók tartalomfogyasztási szokásait,magánéletét,privát dolgait :F ?

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

(#19) Samus válasza Jack Hunter (#18) üzenetére


Samus
addikt

Ezen aggódsz, közben Google segítségével keresel, Androidos telefonod van, és Facebookon osztasz meg mindenfélét, képeket nézel, töltesz fel...

Ugyanez volt a Huawei botrány idején is, a sok birka pedig csak nyomta, hogy a nagy Kína figyel minket, a Huawei a sátán.

[ Szerkesztve ]

'' Az élet egyszerű. Döntéseket hozol és nem nézel vissza.'' // Tomorrow's just your future yesterday!

(#20) Jack Hunter


Jack Hunter
csendes tag
LOGOUT blog

Csak a biztonság érdekel,ennyi az egész.

[ Szerkesztve ]

Ha megveszed a legolcsóbbat,nem spórolsz-csak kidobod a pénzt.//az igazi boldogság az,amikor (legalább)négy 30 centis mélynyomód dübörög,és hányingered van a basszustól...

(#21) lezso6 válasza Jack Hunter (#18) üzenetére


lezso6
HÁZIGAZDA

"Ha a teljes védelem nem lehetséges, akkor mi értelme előfizetni bármelyik védelemre?"

Minek vannak a törvények meg rendőrség, ha így is vannak bűnözők és nem kapjuk el mindet? :D

Ne gondolkodjunk már ilyen fekete-fehér módon. A minimalizáció a lényeg. Ahogy a törvények meg rendőrség azért vannak, hogy minimalizálva legyen a bűnözés; a vírusvédelem azért van, hogy minimalizálja az IT biztonsági kockázatot.

[ Szerkesztve ]

STOP RIOS! Állítsuk meg a moderációt!

(#22) Polllen válasza Samus (#13) üzenetére


Polllen
nagyúr

Ami feltűnt, az a HDD sentinelnél az összes írt adat és annak napi növekedése.

Utána a Microsoft process monitor-ral ellenőriztem le.

Ez alapból mindent logol, amíg fut, uh Filter menüpontban szűrj így:

Hagyd futni pár órát és utána Tools/File Summary. (Filter nélkül itt az összesítés akár 10-30 perc is lehet.)

Aztán meg tudod nézni file-ra lebontva, hogy mi mennyit írt, így:

(Itt pl azt látjuk, hogy 3 óra játék a Shadow of War winstore verziójával 1,65GB adatot írt az SSD-re (C:\Users) úgy, hogy a játék egy HDD-re(E:\) van telepítve... Köszi MS!)

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#23) Hieronymus válasza Polllen (#22) üzenetére


Hieronymus
őstag
LOGOUT blog

A programhoz tartozó adat és átmeneti fájloknak is van egy elérési útvonala. Ezt is lehet módosítani.
De. Minek vásároltál SSD-t, ha nem akarod használni?

„Sohase hagyd, hogy az erkölcsi érzéked meggátoljon a helyes cselekedetben!”

(#24) Polllen válasza Hieronymus (#23) üzenetére


Polllen
nagyúr

Miért ne akarnám használni? :F

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#25) Lauda válasza Polllen (#7) üzenetére


Lauda
félisten

napi 8-900MB adatot ír egy file-ba. Valamilyen adatbázis. Ennyi adatot a win10 sem generál összesen naponta.

Ez érdekes. A win7 napi 5-10gb adatforgalmat ír az ssd-re. A win10 meg nem írna 1gb-ot sem? Böngészés, programok olvasása stb stb, az nagyon kevéske lenne.

[ Szerkesztve ]

(#26) Polllen válasza Lauda (#25) üzenetére


Polllen
nagyúr

Csak a windows-ra írtam. Ez nálam az OS és a windows részét képező programok. (pl. winstore)

A böngészést, meg a programok olvasását nem számoltam bele a windows adat írásába. :)

Így a log szerint 7 óra alatt ~400MB a win . Ehhez viszonyítva a CIS adatírása bődület. 900MB-ba nagyon sok minden belefér (és ez nem update, 1 db file). A frásznak kell ez? Avast került a CIS helyére, az nem szemetel.

[ Szerkesztve ]

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#27) SunMount3r


SunMount3r
veterán

Már kb. 10 éve Norton. Akkor volt, hogy kerestem a legjobbat és szinte minden net-es teszt ezt hozta ki győztesnek. Az adatbázis és az észlelés hatékonysága + a kevés erőforrás igény. Egy ideig használtam AVAST-ot is az ingyenessége miatt, de sokkal jobban lassította a gépet.

(#28) Lauda válasza Polllen (#26) üzenetére


Lauda
félisten

Oké, értem. :)

Köszönöm a process monitor tippet, kipróbálom! :K

[ Szerkesztve ]

(#29) Polllen válasza Lauda (#28) üzenetére


Polllen
nagyúr

#22

Az SSD/HDD szempontjából teljesen mindegy. Viszont szerintem rossz gyakorlat, még ha csak egy ritka bug is.

"Odamentem egy párhoz...négyen voltak!"

(#30) domos


domos
senior tag

Windows Defender, több nem kell. Van offline és offsite backup is mindenről ami fontos.

There is no replacement for displacement.

(#31) Cucuska2


Cucuska2
őstag

Linuxon semmit, Windowson Eset Internet Securityt, amíg le nem jár.

Linuxon jobban biztonságban érzem magam, csak hivatalos forrásból telepítek, azon túl pedig semminek nem adok jogot, hogy fusson.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#32) GreatL


GreatL
senior tag

Nod, Avast, AVG...

Intel Core i7-9700K | SNSV RTX 3080 STRIX OC | Xiaomi Mi 9

(#33) .LnB


.LnB
félisten
LOGOUT blog

Mindig is egyetlen vírusirtó volt a legjobb, az értelmes felhasználó. Nem csak 2019-ben.

Ha ésszel, odafigyeléssel használod a számítógépet, és az internetet, akkor nem igen lesz vírusod. Persze volt nekem is már. Én voltam a hibás. De sok-sok éve semmi bajom nem volt ilyen téren. És állítólag a Windows védelmi rendszere elég jó most már.

[ Szerkesztve ]

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#34) Cucuska2 válasza .LnB (#33) üzenetére


Cucuska2
őstag

Kicsit úgy beszélsz, mint a katolikusok, amikor magyarázzák, hogy csak egy tökéletes fogamzásgátlás létezik - az absztinencia.

Aztán a papok pedofilak lesznek.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#35) Narxis válasza Cucuska2 (#34) üzenetére


Narxis
nagyúr

:DDD

(#36) .LnB válasza Cucuska2 (#34) üzenetére


.LnB
félisten
LOGOUT blog

Abszolút nem érzem jogosnak, hogy a pedofil papokkal említed egy lapon a mondandómat. Kicsit sértő is. Ráadásul nem is értem, hogy miért húztad ezt a párhuzamot. Mert szerintem nem ugyan az a kettő. Biztos a cél csak vicc leírása volt. Vagy azért nem értem mert sértőnek találom. :U

Homo Ludens ထ Sic Mundus Creatus Est ထ

(#37) Cucuska2 válasza .LnB (#36) üzenetére


Cucuska2
őstag

Én nagyon sajnálom, nem szerettelek volna megsérteni a kommentemmel.

Rock and stone, to the bone! Leave no dwarf behind!

(#38) pengwin válasza Hieronymus (#3) üzenetére


pengwin
addikt

Ha Linuxra nyomják a dolgaikat. Jó eséllyel képesek hosszú időn keresztül, ám kevés gépen tevékenykedni.

wat?
Normál esetben ott is korlátozott jogú a felhasználód, és semmi sem tud lefutni ha előtte nem adsz rá explicit engedélyt. Értsd: előbb futtathatóra kell állítani az állományt, mielőtt le tudnád manuálisan futtatni.
Ha ezt megcsinálod, akkor még mindig csak a te felhasználód lesz érintett, mert a többi user mappáit és a rendszermappákat jogosultság hiányában nem tudja módosítani a kártevő.

A biztonságos operációs rendszernek sem feladata, hogy megvédje a felhasználót a saját hülyeségétől.
Annyit lehet elvárni jogosan, hogy az alapbeállítások ne engedjenek szabad teret ennek a hülyeségnek. Pl. linuxon legyen kikapcsolva a root login, követeljen meg sudo nélküli usert, stb.. Míg Windows-on legyen bekapcsolva a Defender, tűzfal, és ne legyen admin jogosultsága a felhasználónak.

Egyébként Linuxra is ott a Comodo, ugyanabból az adtbázisból dolgozik, mint a Windows-os, így pendrive-ról akár vírusos win PC javítására is felhasználható.

[ Szerkesztve ]

Üdv, pengwin

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.