Hirdetés

2020. november 28., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) #78687232


#78687232
törölt tag

Ezek a 7-8 órai kezdések szörnyűek, elmegy az egész napom olyankor. Nem kétkezi munkát végzek, de két műszakban dolgozok és ahhoz hogy hatra beérjek, 2:45-kor kelek.

(#2) norbx válasza #78687232 (#1) üzenetére


norbx
aktív tag

Szerintem is jobb a 6 órás kezdés mert nem megy el a nap. Én se kétkezi fizikai melos vagyok.

(#3) ncc1701 válasza norbx (#2) üzenetére


ncc1701
addikt

+1 mindkettőre. Semmi gondom nem volt a 6 órai kezdéssel, most is 7:30-ra járok, kollega meg 9 fele, de én 16 órakor lelépek.

(#4) 8th


8th
őstag
LOGOUT blog

Amikor elkezdtem dolgozni a közeli városba hatra jártam be melózni. 3:50-kor keltem, hogy észhez térjek (kávé, budizás stb) és ne késsem le az öt órási buszt amivel hatra pont beértem. Hamar megszoktam nem volt vele bajom és szabad volt az egész délutánom. Később egy másik munkahelyemen csak fél nyolcra kellett bejárni és a fél órás ebédszünetet is le kellett dolgozni így csak délután öt körül értem haza. Az sokkal szarabb volt mint a korán kelés ergo stresszesebb voltam mint a hajnali keléskor.
Azt nem írom le manapság hogyan dolgozom mert nem akarok ezzel hergelni senkit. ;] :P

[ Szerkesztve ]

„A politikusok mindenhol egyformák. Megígérik, hogy felépítenek egy hidat ott, ahol még folyó sincs." - Charles de Gaulle

(#5) szipipeti


szipipeti
csendes tag

Én per pillanat reggel hatra járok dolgozni (olyan közel költöztem, amennyire lehet) - így biciklivel 10 perc...
Letolom a 24 órát egy hónapban 6, vagy 7 alkalommal másnap reggel 6-ig, és kész a hónapom...
Korábban is minden munkahelyem megválasztásánál szempont volt, hogy ne 'csesze' el az egész napot...

Szóval olyan, hogy 8:30, 9:00-es kezdés, és minimum és fél órai munka (ebédszünettel) az a nihil...
Nem jut idő a családra, nincs magánélet...
De ez sok munkáltatónál tudatosan van így alakítva...A "céghezrögzítés" Igyekeznek erős kötődést kiépíteni a dolgozó felé... Munka előtt ingyen edzőterem használat, (-1 óra otthon a családdal) túlóránál ingyen pizza...(értsd: rendszeres kötelező túlóra)

(#6) ncc1701 válasza szipipeti (#5) üzenetére


ncc1701
addikt

Jaja, ha már csocsó asztal, meg kanapé, ilyesmik vannak, az egy intő jel, miszerint elvárják a rendszeres túlórát. Meg a f@szom.

(#7) nemlehet


nemlehet
őstag

Szerintem ezt embere válogatja.
Én éjjeli bagoly vagyok, nekem 6-ra vagy 7-re járni dolgozni maga a halál, tiszta kész leszek tőle. Teljesen függetlenül attól, hogy mikor fekszek le, mennyit alszok és mennyi ideje járok korán dolgozni, egyszerűen nem bírok beállni rá. Ellenben érdekes módon ha éjszakázok (pl 18:00-06:00-ig) azt imádom és olyankor elég csak 5-6 óra alvás és friss, fiatalos, kipihent vagyok.

Amúgy sajnos sose lesz eltolva vagy megváltoztatva ez a hajnalfétis. A lakosság túlnyomó többsége (emlékeim szerint olyan 70%) pacsirta típusú, ráadásul történelmi hagyomány a korai munkakezdés. Szóval kettős ellenszél van ebben. Mondjuk annak is van értelme amit itt írnak páran, de ez megint olyasmi, hogyha nem kell hajnalban kelni, akkor nem kell olyan korán lefeküdni sem, ergo pont ugyan annyi időd van. Főleg nyáron amikor még 10-kor is világos van.

Amit én inkább esélyesnek látok, hogy a sulikezdés legyen eltolva. Eleve tök fölösleges 8-ra járatni őket, mert biológiailag nem jó, de a közlekedésen is javítana, ha 9-kor kezdődne a tanítás és a sok extra óra miatti 0. meg -1. óra sem lenne annyira gáz.

Nokia 3310->3410->3100->6500 Slide(RiP Nokia)->Acer Liquid Metal ->Xiaomi Hongmi-> Xiaomi Redmi Note 3

(#8) Sanyi.mTs válasza nemlehet (#7) üzenetére


Sanyi.mTs
addikt

"Amit én inkább esélyesnek látok, hogy a sulikezdés legyen eltolva. Eleve tök fölösleges 8-ra járatni őket, mert biológiailag nem jó, de a közlekedésen is javítana, ha 9-kor kezdődne a tanítás és a sok extra óra miatti 0. meg -1. óra sem lenne annyira gáz."

És a szülők még hagyják otthon az ált.iskolás gyereket az ágyban aludni, mikor lemennek dolgozni? :U

(#9) doeeg


doeeg
senior tag

Nem tudom úgy leírni, hogy ne hangozzon rosszindulatúan, pedig szimplán a józan ész mondatja: nem kötelező ott dolgozni :)

Amúgy tökéletesen leírod, ok és okozat, csak kicsit nagyobban kell gondolkozni: nem csak a saját városod / megyéd / országod / stb. működését kell összehangolni, nem lehet így leszűkíteni a "problémát". Globalizált világban élünk, ez van.

"A lelkiismeret 135 sebből vérzik..." - Road

(#10) Kalandor válasza Sanyi.mTs (#8) üzenetére


Kalandor
HÁZIGAZDA
LOGOUT blog (1)

És a szülők még hagyják otthon az ált.iskolás gyereket az ágyban aludni, mikor lemennek dolgozni? :U
Át kellene gondolni egy USA típusú iskolabusz-rendszer megvalósítását: minden gyerekért elmegy, mindenhol elsőbbsége van (ezt meg is adják neki), biztonságos, pontos, környezetkímélő és van idejük szocializálódni a gyerekeknek.
Ha abban az irdatlan országban meg lehet oldani, itthon is meg lehetne. A szülőknek is nyugodalmasabb lenne, ha nem korlátozza be őket annyira a reggeli járat.

There is a Depeche Mode song for every occasion.

(#11) t72killer


t72killer
titán

Kemény dolog ez, gimis koromban 5kor kellett kelnem, hogy eljussak suliba, és a szuper vidéki tömegközlekedésnek köszönhetően hiába volt vége minden órának-szakkörnek du 5 körül, este 7 lett mire hazaértem. Akkor (kb 15évesen) megfogadtam, hogy ha törik, ha szakad, addig hajtok, az lesz az első életcélom, hogy ne kelljen ennyire korán kelni és ennyit ingázni, szerencsére sikerült is elérni nagyjából a célt.

SzVSz alapvető emberi jogként kellene deklarálni a stresszmentes életet, a reggel 8.00 előtti munkaórákért pedig dupla bérezésre kötelezném a munkaadókat. Mindegyiket.

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) freeknight


freeknight
őstag

Én mindenféle időbeosztásban/műszakban dolgoztam már, kedvencem a 24 órás váltások voltak. Azt a havi 7-8 napot letolom, és szabad vagyok. Szerintem ez a 8-4-ig heti 5 nap a legszarabb megoldás, ami csak létezik. Az egész napod oda. Azzal se vagy kisegítve, ha 1 órával később kell bemenni, mert a délutánodból még annyi sem marad.
Egyébként irodai munkára a napi 8 óra túl sok, bár igaz, hogy kis kávézgatás, cigike, meg ebéd mellé szükséges, de ha több érdemi időt töltenének az emberek melóval, napi 5-6 óra elégnek kellene lennie.

(#13) Egon


Egon
nagyúr

Évek óta minden nap 5.30-kor kelek. Utálom. Ha nyernék a lottón, a legnagyobb fless az lenne az egészben, hogy nem kellene korán kelnem, soha többé (7 óra előtt ki nem kelnék az ágyból, az tutifix).

Akik a 6 órai kezdést preferálják, látszik hogy nincs gyerekük. Szegény gyermekeimet, óvodás koruktól, kénytelen vagyok kb. 6.20-kor kelteni, hogy 8-ra beérjünk melózni az asszonnyal (párszáz méterre dolgozunk egymástól, egy kocsival járunk). Ráadásl a gyerekek már cca. 7-től ügyeletben vannak - ez senkinek nem jó.
Persze a legtöbb helyen ezt úgy oldják meg, hogy nincsenek összekötve a szülők: jellemzően az egyik viszi, a másik hozza a gyereke(ke)t (esetleg anyu napi 6 órában dolgozik, vagy a nagyszülők besegítenek - már ahol ez megoldható).

Az iskolabuszos történettel nekem az a bajom, hogy nem nagyon bíznám mondjuk egy alsó tagozatos gyerekre, a lakás bezárását (a filmekben is mindig anyu otthon van, amikor a gyerek kiaszalad az iskolabuszhoz).

[ Szerkesztve ]

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#14) t72killer válasza freeknight (#12) üzenetére


t72killer
titán

"Szerintem ez a 8-4-ig heti 5 nap a legszarabb megoldás, ami csak létezik. "

Korrekt:R. Gyakorlatilag maximalizálja az ember életéből kivett napfényt/aktív időszakot, kvázi rabosítva a munkavállalót...

#13: noigen. Hozzátéve azt, hogy az ember biológiai alap alvásigénye az életkorral csökken, csecsemőkorban valami 16 óra, az alsótagozatos iskolásoknál még bőven 9-10óra lenne, azaz a reggel 6kor kelés nagyon nem fér bele nekik. A munkáltatóm az én időmmel rendelkezik, de nem olvastam róla a szerződésben, hogy a családomnak is fizetne...

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#15) ncc1701 válasza Egon (#13) üzenetére


ncc1701
addikt

Ilyenkor, ha apu korán kel, akkor anyu viszi a gyerekeket, viszont apu korán tudja őket elhozni.

(#16) Sethdobaloah válasza Egon (#13) üzenetére


Sethdobaloah
senior tag

a gyerekeim este 8 kor már alszanak, és Ők keltenek fel minket fél 7 körül. Ha a tied álmosak reggel, akkor túl későn fekszenek le :P
Mondjuk én biztos szerencsés alkat vagyok, bármire rá tudok szokni. Keltem 5 és 10 között már bármikor életvitelszerűen és mindegyik jó volt, amíg megvolt a napi 8 óra alvásom heti átlagban.

...csak én vagyok helikopter?

(#17) t72killer válasza Sethdobaloah (#16) üzenetére


t72killer
titán

Nálunk hasonló a helyzet, este fél9-9 közötti elalvással, viszont ezzel az a bajom, hogy az este fél7 és fél9 között nemigen van közös időnk, az is kötelező dolgokkal telik el (vacsi, fürdés).

Valaki igazán feltalálhatná már a tömeges távmunkát, hogy nem b.na el az ember napi 2+órát a munkahelyre járással, hanem azt is a családjával tölthetné. Tudom "feltalálták", csak épp ritkább a fehér hollónál. És persze egy csomó munkakörben nem is lehet megoldani.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#18) Kisgépkezelő


Kisgépkezelő
aktív tag

Én három műszakozok, de a nyilvánvaló okok mellett (délután rossz, éjszaka is rossz), én leginkább a 6-kor kezdődő délelőttös műszakot szeretem. Mondjuk nekem nincs igényem arra, hogy mindenféle reggeli rituálé miatt még korábban keljek, azon kívül, hogy 10 perc szundit szinte mindig nyomok, de a második ébresztés után 6-8 perccel már a kocsiban ülök, így azért olyan extrém korán nem kell kelnem. Viszont azt szeretem, hogy 5-kor még tök üres a város, lehet haladni, csak pár hozzám hasonló van az utakon, de azok meg nyugodtak céltudatosak, többnyire látszik rajtuk, hogy a maguk útvonalán, ismerik már az összes lámpaváltást. Én benn szoktam reggelizni, amikor már úgy-ahogy beindul a napom 8-fele, addig éhgyomorral csinálom. Három műszakban viszont kisebb előny, hogy jár a fél óra szünet, viszont nem kell ledolgozni, mert úgyse tudnának az emberek 3X8,5 órát dolgozni 24 óra alatt. :D Kettőkor befejezni a melót, viszont a legjobb dolog, főleg télen. Egyrészt hazafele is megúszom a délutáni csúcsforgalmat, másrészt így télen se arra jövök ki a kapun, hogy a tengelyferdüléses k...va anyját a földnek, sötét van, hideg van, köd van, tököm tele van, hanem jó esetben még egy szép napsütéses délutánt is kifoghatok akár januárban is.

sziszipeti: Mondjuk szerintem az jó, ha a munkáltató ilyen-olyan plusz szolgáltatásokkal próbálja kiegészíteni (nem helyettesíteni!) a fizetést. Nálunk pl: rengeteg kedvezményes sportlehetőséget, magánorvosi ellátást, meg miegymást biztosítanak. Ők örülnek, mert így hogy Kugelkopf und Kumpen néven 2500 fő nevében tárgyalnak, így tudnak adni pl: egy 15000 forintos uszodabérletet, úgy hogy nekik csak a negyedébe kerül, mintha annyit fizetnének, hogy abból magam meg tudjam venni, ráadásul egészségesebb is leszek. Dupla haszon nekik is, nekem is mert én is olcsón sportolhatok, ha akarok. Mondjuk a három műszakos munkarend kevés előnyéből az egyik, hogy valaki úgyis átveszi tőled a fonalat, úgyhogy én az elmúlt fél évben egy percet sem túlóráztam. Hétvégén mondjuk lehetne, de a hétvégi tulórát azért egyszerűbb elkerülni, mintha az lenne az elvárás, hogy addig ne menj haza, amíg nem végeztél az adott munkafolyamattal.

(#19) Egon válasza ncc1701 (#15) üzenetére


Egon
nagyúr

???
Mindketten 8-tól 4-ig dolgozunk (picit leegyszerűsítve), kb. ugyanott (cirka 15 km-re a lakhelytől). Akkor hogy??? :F

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#20) Egon válasza Sethdobaloah (#16) üzenetére


Egon
nagyúr

A nagy még hagyján, de a kicsit az istennek sem bírom időben lerakni...:( Tegnap is, még fél tízkor is kukorékolt az ágyában...:(
Plusz még ott van, amit fentebb írtak: ha olyan korán raknám le őket, akkor az esti közös program kb. a vacsi-fürdés-alvás körben mozogna.

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#21) Egon válasza Kisgépkezelő (#18) üzenetére


Egon
nagyúr

a második ébresztés után 6-8 perccel már a kocsiban ülök

Az kemény, sosem értettem, hogy ezt miképp lehet kivitelezni.
Én 5.30-kor kelek kb., elmegyek wc-re, utána fürdőszoba (kéz- és arcmosás, fogmosás - ezek gyökkettővel, zombitempóban, mivel még nem vagyok ébren teljesen; borotválkozás stb.): cca. 20-25 perc már ezzel elmegy. Utána felöltözöm, forralok vizet, iszom egy csésze teát, pár szem keksszel (normál reggelit nem bírok enni 7.30-8.00-ig, de ha semmit nem ennék, leesne a vércukrom egy órán belül), megcsinálom a gyerekeknek a reggeli kakaót, és máris ott a 6.15, amikor elkezdem kelteni őket. Felkelnek, megisszák a kakaót, felöltöznek, iskolatáska előhoz, reggeli szendó (asszony csinálja) és innivaló berak, kabát-cipő felvesz, elindul. 6.50 körül szoktunk kiállni a garázsból (ma pl. csak 6.59-kor sikerült).

"Bonyolult kérdésre egyszerű választ keresni helyénvaló, de ritkán célravezető megoldás" (Wayne Chapman)

(#22) t72killer válasza Egon (#21) üzenetére


t72killer
titán

Fogmosás: melóhelyen, reggeli után. A borotválkozás - ha van - persze keresztbe tesz, azzal min. 5 percet el szoktam tökölődni :(((

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#23) Kisgépkezelő válasza Egon (#21) üzenetére


Kisgépkezelő
aktív tag

Így szoktam meg. Már iskolás koromban sem tököltem otthon sokat reggel, nálunk nem volt ilyen családi reggeli meg ilyesmi, mert mindenki máskor indult el, ezért volt hogy nem is nagyon találkoztam reggel a szüleimmel, vagy a testvéremmel.
Egyébként fogmosást én hanyagolom, mert úgysem reggelizek otthon, kopasz arccal már nem mutatkoztam úgy jó 10 éve, igazítani meg elég hétvégén, én enni nem is ehetek, sőt inni is csak egy fél pohár vizet, mert olyan gyógyszerem van, amit éhgyomorra kell bevennem és utána nem is ehetek, kávézhatok még egy jó darabig, kölykök sincsenek még, úgyhogy annyi dolgom van, hogy leeresszem az éjjel felgyűlt fáradt olajat, meg magamra kapjam az este előkészített ruháimat, aztán már megyek is ki az ajtón. Én ilyenkor annyira zombi vagyok, hogy szerintem egyebet nem is tudnék csinálni. Ha valami egyebet kell vennem, vinnem cipelnem stb... azt már este megcsinálom, elrakom a megfelelő helyre, legjobb ha már előre beteszem a kocsiba, különben elfelejtem. Fura mód a vezetés megy, egyrészt mert ahogy megcsap az utca szele valahogy feléledek, másrészt azért mert tényleg kicsi olyan korán a forgalom, és ismert útvonalakon megyek, harmadrészt meg azért, mert betolom legpörgősebb lemezeimet amikre csak a süketek nem kelnek fel. :D

(#24) Zoli bácsi


Zoli bácsi
őstag

Szerintem ami a koránkelésnél is szarabb, az a váltott munkarend. Asszony ápolónőként régebben úgy dolgozott, hogy 1 hét reggel hatra, egy hétig délután kettőre, egy hétig meg este 10-re járt. Mire megszokta mondjuk a nappali alvást, arra váltás volt. Hál istennek egy ideje (15 éve..?) átálltak a 12 órás műszakokra, ez elviselhetőbb.
Én is jártam 6 órára, 50km-nyire, fél négykor keltem. 18-20 évesen túlélte az ember, de most 50 fele egyre háklisabb vagyok ha nem alszom ki magamat.
Jelenleg nagyjából 24 órás munkarendben dolgozom, mentőknél, pár éve újra megengedték, előtte kb. 10 évig tilos volt.
Sajnos sok embert láttam hajnalban felcsavarodni a fára, felénk (Nyugat MO) rengetegen dolgoznak ausztriába, hajnalban és délután szinte konvojban mennek az ingázók......
Sok ismerősöm kimegy melózni, a több pénz miatt, általában hajnalban mennek. Szinte mindegyik ledob az első hónapokban 10kg-ot. Nem irigylem aki rendszeresen hajnalban kel, és este ér haza. Lehet csinálni, ideig-óráig, de sokáig nem.

Húsz évvel ezelőtt arra vágytam, hogy keressek 60.000 Ft-ot havonta,és legyen egy 1986-os évjáratú Golfom....mára mindez teljesült.

(#25) ncc1701 válasza Egon (#19) üzenetére


ncc1701
addikt

Arról volt szó, hogy egyik 6 órakor kezd. Erre ítam, amit.

(#26) bambano válasza szipipeti (#5) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

"Szóval olyan, hogy 8:30, 9:00-es kezdés, és minimum és fél órai munka (ebédszünettel) az a nihil... Nem jut idő a családra, nincs magánélet...": tehát a fent emlegetett 3:50-es keléshez lefekszel este 8-kor, és ebben az életritmusban sokkal több idő jut a családra meg a magánéletre? tévedés.

a poszthoz: ha tőlem elvárnák, hogy rendszeresen 6-ra járjak, másnap felmondanék. vagy oda se mennék dolgozni.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#27) Narxis


Narxis
nagyúr

A hajnali kelésnél undorítóbb nincs. Talán az egyetlen előnye, hogy bringával nem kell kerülgetni az embereket illetve 6 előtt az autós forgalom se olyan durva. Az emberi szervezet arra van tervezve, hogy naplemente után aludjon el és napfelkelte után keljen fel. Kb. 9 és este 10/ 10.30 között kell elaludni és fél 7-nél hamarabb nem szabadna kelni, még jobb a 7 óra, legkésőbb fél 8. Nekem olyan munka kellene ahova 9-re kell járni, nem zavarna ha délután 5-ig kellene lenni.

(#28) bambano válasza Kisgépkezelő (#18) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

ha 6-8 perc alatt kint vagy, akkor a reggeli tisztákodás elmaradt.
tehát ha pl. leizzadtál éjjel az ágyban, akkor büdösen mész dolgozni, ezzel tiszteled meg a kollégáid.

többi válaszra is:
nekem reggel kell egy kis idő, mire bebootolok és belököm a reggeli indítómat, ami legalább fél liter tea vagy ilyesmi. de néha több. ettől megindulnak a beleim, igény mutatkozik egy frontális támadásra a fajansz ellen. utána zuhany, és csak utána indulok el. nálunk mindig abból volt a probléma, hogy én szeretek dagonyázni, tehát a zuhanyt sem kapkodom el, amiből téves következtetést vont le a család. hogy én még bivalykodom, tehát ők ráérnek manikűr, pedikűr valkűr. de mivel én voltam katona, a zuhanyzóból való kijövetelem után egy-másfél perc alatt kabátban állok a kijárati ajtónál, és a család mindig lemarad...

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#29) baltasar1990


baltasar1990
csendes tag

A Gennyes kelèseknèl màrcsak a korai kelèsek rosszabbak.

Kèrem kaccsojaki XD

(#30) Kisgépkezelő válasza bambano (#28) üzenetére


Kisgépkezelő
aktív tag

Ez részemről nem gond, meg az ő részükről sem.

(#31) Depression


Depression
veterán
LOGOUT blog

Magamtól kelek 3 és 4 óra között, 8-9 között járok dolgozni, főnökként senki nem szól rám.Meló addig tart, míg szükséges, 17-18 órakor végzek. Utána kezdődik a második műszakom anyósnál, este 8-9 között érek haza. Non-stop fáradt vagyok. De szeretnék egyszer órára kelni...

Orr alatt hordott szájmaszk pont annyit ér, mint a herére húzott koton. 'nem használható fel engedélyem nélkül, ebből póló lesz

(#32) spirit007


spirit007
senior tag

24/48 jártam melózni évekig hajnali 4:30-as kezdéssel.
Nekem ez teljesen stresszmentes volt és Bp-i közlekedés hajnak 4:00 körül autóval mesés!
Az utána következőknél rosszul is esett a klasszik "verjük telibe az ember napját a 8 órás műszakkal" + előtte/utána 1-1 óra utazási idő elb@szás.

(#33) plevips


plevips
tag
LOGOUT blog

Szerintem sincs gond a 6 órai kezdéssel, volt olyan melóhelyem ahol már reggel 4 kor kint álltam a buszmegállóban, hogy beérjek 6-ra. A buszon még pihentem, meg zenét hallgattam.
Most két műszakban járok már közelebbi helyre, itt is reggel 6-tól 2-ig kell lenni, így is fél 5 kor kelek, hogy összeszedjem magam. A délutános műszakot nem szeretem, ott 8 óra mire felkelek, reggelizek stb. és már mehetek is 2-re dolgozni...

VENNÉK: Küső Házat DVD íróhoz. (IDE)

(#34) hentes555


hentes555
aktív tag

1,5 évig jártam 3 műszakban, igaz nem alapvetően fizikai munkát végeztem, de azért 8 órát állni kellett. Én szerettem a 6-14-es délelőtti műszakot. Eleinte busszal jártam, viszont a menetrend/átszállás miatt rossz volt, hogy ugyan csak a város túloldalára kellett eljutnom, de 4:30-35-kor keltem az 5 órási buszhoz. Télen mikor erős volt a gyanú, hogy hó lesz hajnalra, akkor elővigyázatosságból a 3:50-es busszal mentem, negyed 4-es keléssel, na azt nem komáztam. Viszont akárhogy is, de délután 2-kor szabad voltam, maradt időm a napból.
Legkevésbé a délutánit szerettem, mert ugyan délelőtt lett volna szabadidőm, de azt kb. 10-ig alvással töltöttem, a maradék majdnem 2 óra volt a szabadidőm, mert ilyenkor a buszozás még rosszabb volt, ugyanis ahhoz, hogy 14:00-ra beérjek, délben már nem voltam otthon.
Éjszaka sem volt sokkal jobb mondjuk, ott hiába aludtam ugyanannyit, mint este, közel sem voltam annyira kipihent, ezért a napom nagy része alvással telt. Télen volt ez a legrosszabb, napfényt alig láttam kb., mert 3-4 között keltem, 5-kor meg sötétedett.
Utána vettem egy autót, amivel sokat nyertem az időkön, mert így kb. fél órával műszak előtt elég volt elindulni. De ebben meg a téli bíbelődést nem szerettem, keljek korábban, hogy melegítsem be, takarítsam le a jégtől/hótól, stb..

Szóval alapból a 6 órai kezdéssel személy szerint nincs problémám, amennyiben "normális" távolságra/időre lakik az ember és nem kell hajnalok hajnalán kelni, mint a Te esetedben. Így abszolút megértem a nem tetszésed. De ez esetben igazából nem is a munkakezdéssel van a baj szerintem, hanem a közlekedés miatti plusz időkkel.

"Tiefe Brunnen muss man graben wenn man klares Wasser will"

(#35) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

7.20-kor kelek.
7.50 körül indulok el.
8 előtt ott vagyok.
igaz, nettó 260m-re lakok az irodától.

megdöglenék a koránkeléstől. én sokkal szívesebben melózok inkább délután 5-6-7ig, ha kell, mint hogy totál agyhalottként zombuljak hajnalban, mert 8 óra előtt maximum a szemem van nyitva, de ébren nem vagyok.

előre félek, hogy mi lesz, ha elkészül a házam és kiköltözök a városból...

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#36) szipipeti válasza Lenry (#35) üzenetére


szipipeti
csendes tag

Az, ennyi hozzászólásból nekem "lejön", - hogy fizikai melósok inkább preferálják a koránkelést, míg a monitor előtt ülők pedig a későbbi kezdést...

(#37) zolikaDB válasza szipipeti (#36) üzenetére


zolikaDB
veterán

Tobbfelekepp jartam melozni, pedig fizikai melos vagyok. (nem "kulteri", hanem benti)
Leginkabb 6-14-ig, es ezt szeretem a mai napig. Ott van a delutan, miota van csalad, fontos a lanyomnak is, hogy apaval mennyit van. Igaz, a ket muszak sem rossz ebbol a szempontbol, egyutt kelunk, egyutt indul a nap, de este nem segitek furdetni, altatni, az nagyon lehuz...
Amit total baromsagnak tartok: 7-tol 15:30-ig. Aaahhh... Delutan odavan, a csucsban autozok haza...
Szoval, amikor 3:45-kor keltem, h 6-ra beerjek, es minden nap este 6-ig tuloraztam, es a 7:20-as busszal este 8-ra voltam otthon, talan az is vallalhatobb volt, mert betudtam, h egesz nap a muhelyben leszek, es biztos nem lesz idom a magam dolgat intezni... Persze ez egy befasult, full egeszsegtelen eletmod, uh hagyjuk.
Reszemrol 6-kor indul a nap :)

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#38) bambano válasza zolikaDB (#37) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

mikor kell lefeküdnöd ahhoz, hogy reggel 6-kor normális állapotban munkába tudj állni?
az az idő nem számít?

no meg debrecen city világváros is akkora, hogy komoly probléma átmenni rajta...

szerintem érdemes lenne újra végiggondolni a dolgokat, neked is, másnak is.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#39) Ringman válasza Egon (#13) üzenetére


Ringman
veterán

valamiért itthon nagyon nem jellemző részmunkaidős foglalkoztatás (max papíron, adózási (ill. nemadózási) megfontolásból:

"Méltatlan azt firtatni, hogy az új szabályok szerint két korty ital között le lehet-e venni a maszkot a vendéglátóhelyeken." – folytatta a tiszti főorvos

(#40) buherton


buherton
őstag

A korai munkakezdést preferálom én is annak ellenére, hogy programozó vagyok. Open-space irodában nagy kincs a csend és reggel kong az ürességtől és van idő PH!-t olvasni dolgozni.

6-kor kelek, 6:30-kor vagy már előtte indulok és 7 környékén már bent vagyok. Délután pedig függően attól, hogy az asszony megy-e mozogni, úgy megyek haza.

Majd váltani vélelmezhetően akkor kell, amikor a gyerek megy bölcsibe.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#41) MasterDeeJay

5:30-kor kelek, 6:00-6-10 körül indulok és olyan 6:30-6:40 körül érek be. 15:00-kor végzek.
99%-ban magamtól kelek fel, az ébresztőt pár perccel előtte kinyomom. Nekem így pont megfelelő, nem lenne jó ha később kellene kelnem, 21-22 óra között fekszem le így szerintem bőven eleget alszom.
Hétvégén kényelmesen 6-7 óra között kelek.

The Glorious Dual Xeon Gaming Master Race :) Master of chinese x79/x99

(#42) bambano


bambano
titán
LOGOUT blog

most keltem.
:P

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#43) zolikaDB válasza bambano (#38) üzenetére


zolikaDB
veterán

Jelen helyemen 7-kor kezdek es 15:30-ig vagyok.
Durvan 11-kor fekszek le, es 6 elott kelek. Gyerek miatt amugysem nagyon tudnam maskepp :)
Amit mondasz, azokban igazad van. Bar ha korabban kezdenek, mondjuk 6-kor, akkor a kozlekedes sokkal jobb, mert kevesen vannak az utakon. 2 utan szinten. A fel negyes munka befejezes meg hatvanyozottan rossz...

[ Szerkesztve ]

MINDHALÁLIG DEBRECEN!!!

(#44) Mi5u


Mi5u
tag

Nekem reggel 9-ig kellene minden nap beérnem és onnantól 8.5 óra a munkaidőm...de
Inkább jövök fél 6-ra ami úgy néz ki, hogy

- 4:30-kor ébresztő utána reggeli rituálé
- legkésőbb 5:10-kor autóba be, majd irány a 25km-re lévő munkahely
- 5:30 - 5:35-kor melóhelyen becsekkolás, innentől számolódik az időm
- 8.5 óra múlva előttem szinte egy teljes délután(mindig van valami,lustálkodás kizárva) ami este 11 körül zárul. Ennél előbb nemigen tudok elaludni, bármit is teszek.
- másnap ismétlés

Nekem ennyi alvás bőven elég, nem is tudom megmondani, hogy mikor aludtam utoljára 5-6 óránál többet.

(#45) Lenry válasza buherton (#40) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

Nah ha openspaceben kellene dolgoznom, szerintem éjszakára járnék :D

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#46) #33253120 válasza t72killer (#11) üzenetére


#33253120
törölt tag

SzVSz alapvető emberi jogként kellene deklarálni a stresszmentes életet, a reggel 8.00 előtti munkaórákért pedig dupla bérezésre kötelezném a munkaadókat. Mindegyiket.
Ez azért így elég szemellenzős. :)
Ha a pék reggel 8-kor kezdene dagasztani, akkor meg az lenne a baj, hogy tegnapi kiflit kell enni. :)

(#47) buherton válasza Lenry (#45) üzenetére


buherton
őstag

Volt egy kollega, akivel reggel mindig találkoztam, aztán 10 krrül haza ment és késő délután jött vissza. Hasonló okokból :) .

Egyébként nem egyszerű a kérdés, mert szerintem az sem jó, ha az ember otthonról dolgozik. Nincs szocializálódás, nincsenek ott a munkatársak, akiktől közvetlenül lehet beszélni. Persze az ópenszpész pont ennek az ellentéte. Csak ugye, ez most a divat.

Ráadásul beágyazott rendszer fejlesztő vagyok, így nekem nem elég csak egy laptop, kell a cél hardver és még más egyéb eszköz is, így a munka köt a telephelyhez.

tely, baly, fojó, mennyél, mingyárt, telyföl, tolyás, malyd, kapú, egyenlőre, ejsd, jáccani, ahoz, fúj, hüje, muszály, alat, álok, lasan, fojtatás, ál, fontós, költsön, eggyüt, lyob (jobb?), mek, mongyak, milyért - !!! Tanúlyunk már meghejjessen irni... !!!

(#48) Lenry válasza buherton (#47) üzenetére


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

az oké, de én úgy nem tudok dolgozni, ha mellettem tizen/huszon/ötvenakárhány ember zörög.

most saját szobám van, sőt, de a cégünk épp új irodaházba készülődik, ha kérdezik, az első dolgom lesz bejelenteni az igényem egy saját irodára.

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#49) D1Rect


D1Rect
félisten

Gyakorlatilag "semmi dolgom", de ha nem kelek fel 5 körül oda az egész napom.
A 4 óra még jobb, csak akkor már nyolckor le kell feküdni.

Most kivételesen nem trollkodok, tényleg így van.

"Sok hűhó semmiért, lehetne mondani, de egy tetszett pecséttel azért értékelem a mérnökök igyekezetét. Még akkor is, ha a Galaxy Note-tal nem sikerült kategóriát teremteniük. " - 2011

(#50) #78687232 válasza bambano (#38) üzenetére


#78687232
törölt tag

Belehalnék a te életedbe. 10/11 körül fekszek, 2.45-3 között kelek. Szabad hétvégéimen annyit megengedek, hogy 8 körül fekszek és 4-6 között kelek. Bár egyre kevesebbszer alszok többet hat óránál.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.