Hirdetés

2020. november 30., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) NandorHUN


NandorHUN
addikt

i7-2600K-mal meg se szólalok, viszont nálam a váltás ennek a CPU árának a többszörösébe kerülne és nem érzem úgy hogy annyival többet is kapnék átlag/otthoni felhasználsra.

Sony E, Panasonic, Nikon, Canon, Fujifilm kamera tartozékok, adapterek, közgyűrűk, akkumulátorok, töltők! >>> https://kameratartozekok.hu/

(#2) ttt1


ttt1
őstag

A teljes összehasonlítás érdekében lehet megcsinálom a tesztek egy részét 1333,1600,1866 és esetleg 2400-as memória beállítások mellett. Abból végleg kiderül mennyire szól bele a memória az eredményekbe...

(#3) távcsőves


távcsőves
senior tag

Klassz írás! Én is i7 2600k-val tolom z77 lapban. Egyelőre nem éri meg anyagilag váltani, feltételezem, az lesz mint nálad is. Egyszer az alaplap feladja.. És most már tényleg előny a minnél több programszál, nem igazán elég 2. Kiváncsi is leszek az új ht-s pentiumokra.

[ Szerkesztve ]

(#4) ttt1 válasza távcsőves (#3) üzenetére


ttt1
őstag

A legszebb tényleg akkor lett volna,ha a q9550-es 3,4-es eredmények is helyet kaphattak volna.Azonos órajel de különböző platform. Ebbe is törekedtem arra, hogy ne az órajel különbségekből jöjjön ki a differencia (plusz minus 100 mhz így is óhatatlanul benne van a pakliban)

(#5) Hauptmann válasza ttt1 (#2) üzenetére


Hauptmann
addikt

A memóriateszt jó lenne, én esetleg belevenném még a 2133 MHz-et is.

(#6) wd.taz


wd.taz
aktív tag

Jó lett az írás, ment egy PÜ! :R

Well, á sün apró Enimel.../ „if it’s not a Boeing, I am not going" / "Miért nem kopaszodik a kopaszok szakálla? Azért, mert a szakáll gyakorlatilag az arcra nőtt fanszőrzet." - by Index

(#7) Viper26 válasza NandorHUN (#1) üzenetére


Viper26
nagyúr

Én Sandy-ről váltottam Skylake-re hat év után, nem bántam meg. :)

iPhone 12

(#8) WhiteWalker válasza Viper26 (#7) üzenetére


WhiteWalker
veterán

Miben érzed a különbséget?

(#9) arpii


arpii
aktív tag

A 3570-t még mindig nem érzem úgy, hogy csere érett.
60% netezés
30% játék
10% fejlesztés
Ezekre használom egy RX470 társaságában.

(#10) jbush


jbush
tag

Üdv!

Az első oldalon van némi kavar. I5-3550P nem létezik, és a képen is 3350P proci szerepel. Továbbá a táblázat alatt - szerintem - i7 helyett i5-öt írtál.

A teszt jó; tényleg jó lett volna, ha bele tudod tenni a megrántott Q9550 eredményeit is.

Tudom, hogy igaz, de akkor sem jó érzés olvasni az "Ivy Bridge" és a "letűnő" szavakat egy mondatban...

[ Szerkesztve ]

(#11) ttt1 válasza jbush (#10) üzenetére


ttt1
őstag

Igen igazad van délután cserélem I5-3350P:) A sok szám és tesztbe meg tud kicsit zavarodni az ember :)

(#12) akkormeg


akkormeg
csendes tag

Igényes cikk, hozzáértésről és alapos munkáról tanúskodik.:-)

kamu

(#13) Lord Dion válasza ttt1 (#11) üzenetére


Lord Dion
csendes tag

Jó kis cikk! Gratulálok! ^_^

Én nem rég váltottam 3570-ről 6700K-ra. Nem mintha kevésnek éreztem volna. Viszont azért most érzem a különbséget. :) Ha így folytatja az Intel, akkor 2-3 generációt elleszek ezzel.

(#14) Edge válasza WhiteWalker (#8) üzenetére


Edge
addikt

Én is váltottam skylake-re, de megmondom őszintén csak a hozzá való alaplapokon lévő M.2 nvme ssd csatolási lehetőség miatt(nagyon érdekelt a kipróbálásuk és hát nem csalódtam), játékra ugyanúgy elég volt fullhd ultrára rx 480-al az ivy i7 mint a skylake i7.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb ~~btag:SirDan#2161~A9@Motorhead

(#15) wizzgeri


wizzgeri
tag

Jó cikk! Ha tudod updateld majd légyszi! :)

(#16) Cifu


Cifu
nagyúr

"így megfontolandó 2-3 generációnként a váltás még úgy is, hogy papíron gyengébb rendszerre váltunk, hiszen ugyanazt a teljesítményt tudja."

Alapvetően nem értek egyet. A váltás ugyanis jelentős felárba kerül, igazából pedig csak az alaplapok által hozott extráknak volt / van értelme (M.2 csati, USB 3.1 / Type-C csati) és itt véget is ért a lista (pl. HDMI 2.0 még Kaby Lake-nél sincs, max. átalakítóval!).

Noha nyilván 10-20-30% teljesítménybővülés tapasztalható CPU intenzív felhasználói programoknál, de a saját tapasztalatom szerint jobban megéri akkor az extra pénzt videókártya fejlesztésbe fordítani (főleg, ha a felhasználói program támogat valami hardveres gyorsítást), illetve a tárhely SSD-re költöztetésébe.

Magyarul ha valakinek akár csak egy Ivy Bridge i5 / i7 gépe is van, és kell neki USB 3.0 / 3.1 / Type-C, akkor egyszerűen egy rak bővítőkártyát az egyik PCI-Express csatiba (avagy ha elég az USB 3.0 és Type-C kell, akkor egy átalakítókábel elégséges), ha gyors SSD-t akar, akkor PCI-Express átalakítós megoldással van rá lehetősége, és így tovább.

De ez csak a saját véleményem...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#17) NandorHUN válasza Cifu (#16) üzenetére


NandorHUN
addikt

Mondjuk ez felbontástól is függ.
2600K esetén GTX 1060 kb. a határ 1080p esetén, ilyenkor már a CPU korlátozza majd a teljesítményét a kártyának, persze QHD meg 4K esetén ez nem igaz, de oda meg pont elég az 1060.

Egyébként egyetértek én még 3 évig nem tervezek új CPU-t venni, mert mindenre elég még ez is, pedig elég régi 2. gen-em van.

Sony E, Panasonic, Nikon, Canon, Fujifilm kamera tartozékok, adapterek, közgyűrűk, akkumulátorok, töltők! >>> https://kameratartozekok.hu/

(#18) Edge válasza Cifu (#16) üzenetére


Edge
addikt

Ez így van, nekem is átalakítóval volt az nvme ssd a z77-ben, de több ilyen ssd-t akartam betenni a gépembe és a sávszél az már kevés volt(bootolást róla meg csak moddolt biossal lehetett volna megoldani márha működött volna), persze ez abszolút speciális igény volt, nem átlag felhasználás.

Többékevésbé: éééééééééééé bbb ~~btag:SirDan#2161~A9@Motorhead

(#19) Riddick77


Riddick77
tag

Nem tudom hányan vannak azért ezzel tisztában,de az alaplaphibák nagy része javítható! :K

Általában vagy a CPU melletti northbrige BGA forrasztása adja meg magát/nem látja a gép az összes ramot..igy indul a gond/ , újra lehet forrasztani,vagy az esetek nagy részében az alaplapi kondenzátorok durrannak ki,vagy mennek rövid zárba,a régi hibás tápegység és a melegedés miatt.

A munkahelyemen sok gép 24 órába megy/10 éve/,de még mindig LGA 775 rendszerek futnak,márkás minőségi /FSP nél kezdődik nállam/ tápegység csere után,a fent említett javítások 98%-ban megoldják a hibákat. Csere kondenzátorokat, az alkatrészboltokban olcsón be lehet szerezni.

[ Szerkesztve ]

Ridd

(#20) davidsone válasza Cifu (#16) üzenetére


davidsone
addikt

Nem is tudom meddig elég lesz az i7 4790K de 5 évet lazán adok neki...
...ha csak nem cserélik közben a pci-e csatit

[ Szerkesztve ]

...reklámozzák, terjesztik, beszippantják az agyadat, megerjesztik...

(#21) ttt1 válasza Cifu (#16) üzenetére


ttt1
őstag

Attól függ. Ha videótömörítésre vagy intenzív cpu használatú programokat használsz ott azért már láthatod, egy újabb I5 tudja ugyanazt a teljesítményt (vagy többet is) mint az i7 HT-vel. Pesze játéknál (azért HT bekapcsolása esetén GTA V egyenletesebbé vált ,ez szerintem számos multi játéknál szintén előjönne) és hétköznapi használatnál mindegy. A lehetőség adott volt a cserékre így azért bátorkodtam megírni a cikket :)

[ Szerkesztve ]

(#22) sakal83 válasza WhiteWalker (#8) üzenetére


sakal83
addikt

Én 2500k-ról i7 6700-re. Folyamatosabb megjelenítés, magasabb min. fps jellemzi:) + kevesebb hő és fogyasztás.

(#23) KAMELOT válasza NandorHUN (#1) üzenetére


KAMELOT
félisten

2600K még máig egy nagyon jó proci. Onnét értelmes váltás a X99-es platform.

V1200 - 18CORE - 4K

(#24) sakal83 válasza Cifu (#16) üzenetére


sakal83
addikt

Nem akkora a felár, mint gondolnád. Én is ezt hittem míg meg nem léptem.

Az Asrock Z77-es lapomat 35k-ért vitték el, a procit 25k-ért. Ez 60 k. Egy i7 6700-est, ha itt a ph-n vásárol az ember, már 65-70k-ért talál, 6600-ast pedig 50k-ért. 15- 20k környékén van nem tuninglap. Így nem jelentős az árkülönbség.

Persze boltban horror árak vannak, abban igazad van.

Riddick77
(kvázi-tag)

Ezt jó tudni.

[ Szerkesztve ]

(#25) ttt1 válasza Riddick77 (#19) üzenetére


ttt1
őstag

Megvan még a 775-ös lapom ,de a cpu-n sajna túladtam már :)

[ Szerkesztve ]

(#26) Cifu


Cifu
nagyúr

@NandorHUN: Mondjuk ez felbontástól is függ.

Nem. Felbontástól és attól, hogy pontosan milyen játékról is van szó.

2600K esetén GTX 1060 kb. a határ 1080p esetén, ilyenkor már a CPU korlátozza majd a teljesítményét a kártyának, persze QHD meg 4K esetén ez nem igaz, de oda meg pont elég az 1060.

Aki 4K játékban gondolkodik, az pont nem fog szórakozni régi CPU-kkal, megveszi mindig a legerősebbet, felhúzza a legjobb hűtés alatt, és így tovább, mert megteheti. Ennyi.

@ttt1: Ha videótömörítésre vagy intenzív cpu használatú programokat használsz ott azért már láthatod, egy újabb I5 tudja ugyanazt a teljesítményt (vagy többet is) mint az i7 HT-vel.

Ez megint olyan tényező, aminek sokváltozós egyenlete van. A videótömörítésnél sok esetben ott van az OpenCL vagy az NVENC, oszt a videókártya lesz a tényező, nem a CPU.

A lehetőség adott volt a cserékre így azért bátorkodtam megírni a cikket

A cikket pedig köszönjük is szépen! :))

Én az adott mondat megállapításával nem értettem egyet mindössze....

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#27) távcsőves válasza sakal83 (#24) üzenetére


távcsőves
senior tag

Lenne lehetőségem eladni most a cuccon (aláírásban) alaplap+cpu, de 50k amit adnának érte. Hardveraprón én még csak inkább vettem mint eladtam, jó párszor hittegettek csak. Szerintem én addig hajtom amig megy. És leborulok a Sandy elött, nagyon klassz. (AMD Phenom II. amiről váltottam, egy jó évig i5 3470 volt, azzal is elégedett voltam.)

(#28) BeZol válasza ttt1 (#25) üzenetére


BeZol
senior tag

Nekem 7,5 éves volt a Q9550-es gépem (6,5 évig ment 4ghz-en 24/7-ben), mikor eladtam most nyáron.
7870es sapphire radeon volt mellette (mint neked az új procik mellett), és overwatch-ban volt a leginkább gáz. Tuning nélkül 60fps se, tuninggal 80-120fps, de néha bezuhant 60fps-re és képregényessé vált.
A húzott Q9550-es határa ha épp olyan a játék, akkor az egy GTX 750Ti, GTX 950, 7870-es radeon. Volt GTX 680 és GTX 960 is mellette, és ugyan ami nem volt cpu intenzív játék ott több fps volt, de ahova kellett a proci is, ott bizony a korábban említett kártyák azok, amikkel úgy nagyjából pariban volt a proci 4GHz-es tuning mellett! Tulajdonképpen egy mai i3-as proci szintjét hozza felpöckölve, de az egyszálon gyorsabb, és ez a játékok többségénél még mindig többet ér.

Ha van valakinek/valakiknek kedve, összedobhatnánk egy nagyobb cikket.
Nekem 5820k-m van gtx 970-essel. Lehetne összedobni egy procitesztet (de őszintén megvallva ez engem nem igazán mozgat meg), és egy vga tesztet a különböző procikkal. Ez utóbbi lenne az izgalmasabb. GTA V például jó cpu intenzív, közben játék is, és a benchmarkja alapján meg lehetne nézni mit tud egy gtx 970-essel párosítva a sok különböző processzor.
Ez azért lenne viszonylag reális teszt, mert páran nemrég fejlesztettek gtx 970-esről 6gb-os 1060asra vagy 1070-esekre, sokan pedig rx470-est vásároltak, ami pedig gtx 970 szint, ÉS marha sokan használt gtx 970-eseket vásároltak az elmúlt évben. Akinek nem volt még kerete ilyen "erős" vga-ra, az pedig a közeljövőben fog majd ilyenre váltani, legalábbis max 2-3 generáció és ez lesz a belépő 30ezres kategória újonnan, és lehet kalkulálni, hogy az addigra már bőven koros sandy bridge utáni generációkkal mekkora limitáció léphet fel, ha van egyáltalán.

Sima egyszerű gta 5 tesztre gondoltam, de ha van még cpu intenzív játék beépített benchmarkkal vagy egyéb ilyen program, azt akkor bele lehetne venni. Procitesztre elég pár alkalmazás, felesleges agyonvesézni a témát, mert a játékok lenne a fő célpont.

Akit érdekel valami ilyesmi, legyen az sima prociteszt, vagy mert gtx 970-ese van, az jelezzen nekem priviben, de felőlem itt is megbeszélhetjük a brainstormingot. Max 1 órás időt venne el szerintem az életetekből, elkülditek amit mértetek, én meg összesítve felrakom, vagy ttt1 koma is megírhatja ha van kedve :)

(#29) sakal83 válasza távcsőves (#27) üzenetére


sakal83
addikt

Jó sorozat, én sem váltottam volna, csak lejárt a lap garija, így elköszöntem tőlük.

Kíváncsi vagyok mit hoz az AMD össze. Jó lenne, ha nem sikerülne nagyon jól, csak elég jól:) az jobbat tenne az árversenynek.

A CPU fejlődésnek sosem örültem, nyűgös és drága cserélni.

Alaphangon 60-65k-t ér az a duó használtan. 50k-ért nem érdemes eladnod. Kishitű vagy az árát illetően

proci 40-45k, lap 20-25k. Simán elvinnék két három hét alatt ,akinek kidöglik a lapja, vagy olcsóbban i7-re váltana. A BF miatt nagy az i7 hype

[ Szerkesztve ]

(#30) NandorHUN válasza Cifu (#26) üzenetére


NandorHUN
addikt

Én csak azt mondtam, hogy van az a határ amikor nem feltétlen éri meg a VGA-t fejleszteni már.

Ha valaki nagyfelbontáson játszik (QHD, 4K) akkor mivel úgyis kevés fps-t fog kapni ezért CPU nem lesz korlátozó, VGA igen, így még 2. gen 2600K is elég lenne.

Bár én média tartalmak lemaradása miatt tartom egyenlőre feleslegesnek a 4K-t. Legközelebb lehet akkor fogok vasat újítani ha már elérhető áron lesz a VR és lesz rajta értelmes tartalom is.

Sony E, Panasonic, Nikon, Canon, Fujifilm kamera tartozékok, adapterek, közgyűrűk, akkumulátorok, töltők! >>> https://kameratartozekok.hu/

(#31) PrometheusX


PrometheusX
aktív tag

Barátnőmnek most raktunk össze egy gépet novemberben - decemberben. Az eredeti felállás ez lett volna:
-i5-2400
-ECS Q77H2-AM
-2x4GB 1333 MHz RAM
-MSI N760 Twin Frozr (tőlem megörökölve)
-FSP Hexa+ 400W, Samsung 750 EVO 120GB, WD 1TB WD10EZEX, stb.

Ez volt a legcélszerűbb felállás, amivel a legtöbb pénzt spóroltuk volna. Viszont kicsit jobban utánanéztem, és az 1155-ös foglalatú alaplapok (normális chipsettel és felszereltséggel, mint például USB 3.0 portok) vagy ritkák voltak jó áron, vagy nagyon drágák.

Így döntöttem hogy inkább 4. generációra váltunk, a következő felállásban:
-i5-4460
-ASrock B85M-Pro3
-A többi alkatrész változatlan maradt.

Körülbelül 20.000 forint felárat fizettem a 4. generációs i5 prociért a 2. generációhoz képest, de szerintem megérte - ha bármi gond lesz az alaplapjával 1-2-3 év múlva, könnyebben találok pótalkatrészt hozzá, mintha 1155-ös foglalatú alaplapról beszélnénk. Ha pedig emellett döntöttünk volna, ugye nem biztos hogy csak 20.000 forinttal ússzuk meg, hanem akár többel is. Szóval inkább kifizettem a felárat a jobb lehetőségek miatt.

Tudom hogy a hozzászólásom kicsit offtopik, de azért akartam megjegyezni, mert én is erősen gondolkodtam az Ivy / Sandy Bridge vonalban, viszont kicsit elrettentett a drága alaplapár. Kitudja mennyire lesznek elérhetők normális 1155-ös lapok pár év múlva, elfogadható áron jó chipsettel. :(

Mindenesetre egyetértek, régebbi játékokra, 1080p-re egy jó videokari mellett sokszor elég már egy 2-3. generációs i5-i7 processzoros rendszer. :) Szóval biztos vagyok benne hogy az i7-3770 még jó pár évig kiszolgál téged. Köszi a cikket mindenesetre, nagyon jó volt olvasni!

[ Szerkesztve ]

(#32) bindike01


bindike01
aktív tag

Köszi a cikket . Viszont jó volt olvasni a sok hozzászólást is!! :R :R

http://phmegbizhatosag.atw.hu/

(#33) carl18


carl18
őstag

Én nem rég adtam el az I7 2600 cpu-t! És tényleg nagyon sok mindenre elég még :)
De például Crysis 3 welcome the jungle pálya 45-50 fps-t tudott magából kipréselni 80-90% kihasználtság mellet! :C Ide például kéne egy újabb erősebb i7 a 60 fps miatt! De a többi pályán nem igazán ment 40-50% fölé a kihasználtság, és nem esett be 60 fps alá!

Szerintem aki a jövőben szeretni egy intel cpu-t cserélni fejleszteni és mind ezt gazdaságosan akarja megtenni érdemes kivárni a coffee lake processzorokat, ha igaz 6 magos processzorok itt lesznek elsőnek elérhető árba.
Valahogy így tudom majd elképzelni. I7 6 mag + HT
i5 6 mag (Hypet Treading nélkül)
I3 4 mag (HT mentes ez is)
Pentium Dual core 2 mag + HT
Celeron 2 mag

Ratt - Lack Of Communication

(#34) Formaster


Formaster
addikt

Elég jól elvagyok még a first gennel is ;]

(#35) WhiteWalker


WhiteWalker
veterán

Köszi mindenkinek a válaszát.
Nem tudom , pl az új proci kevesebbet eszik , de ez mikor is térül meg az Ivy-val szemben? Főleg ha a lapcseret is számolom...
Mérlegelni kell...

(#36) Viper26 válasza sakal83 (#22) üzenetére


Viper26
nagyúr

+1

És szintén. :)

iPhone 12

(#37) D013


D013
aktív tag

Hali,

Először is gratula a teszthez. Mostanság sok youtube vidit nézek arról hogy pl második genes i7 a Kaby Lake ellen játékokban (nem sok a különbség, illetve nem annyi az fps előny a Kaby-nél hogy érdemes legyen platformot váltani), egyéb GPU/CPU tesztek.
3. éve nyüstölöm az i5-4440-emet, tökéletesen kiszolgál, annyi baj van vele hogy a turbo órajel csak 3,3Ghz. Ezt néhány játékban megéreztem, pl.: AC: Unity, Guild Wars 2, ESO, és még egyéb MMO-k amik elég CPU-éhesek. Egyenlőre azt nem tudom eldönteni hogy legyen majd év vége felé egy váltás Ryzen-re, akkor lap, memóra, proci - VAGY - csak simán i7-4770, és a 8 helyett 16 Gb DDR3.

(#38) TaaT


TaaT
veterán

"Ivy Bridge: a "letűnő" platform nyomában"

Lol itt a viharsarokban egy jó sandy-ért is összeteszik az emberek a kezüket. :D

Am nekem is megfordult a fejemben hogy váltani kéne az i7 2600-ról.

(#39) Formaster válasza TaaT (#38) üzenetére


Formaster
addikt

Nekem is a 880-ról, de még nem érzem azt a bizonyos hátrányt.

(#40) malossidas


malossidas
csendes tag

sziasztok,csak olvasgatok és lenne pár kérdésem, úgy is jobban értetek hozzá és ilyen emberekre lenne szükségem.

Konfigom:
Asus P8H67 (1155)
Core i7 3770 alapon 3,4ghz
HyperX black series ramok 16gb 1866Mhz
GTX 1060 6gb
coolermaster 500W

Szeretnék váltani mostanába amég ér valamit a procim meg a többi móka. nem tudom melyik a legújabb foglalat mert már 20 helyen megnéztem de csak össze zavarodok. De ha jól néztem akkor 1151 és a 2011-3
a kérdésem az lenne hogy ha én nagyon sok játékra, és sok videómunkára használom (ilyen suliba járok) akkor mi lenne a megfelelő foglalat amibe gondolkodhatok,hogy ne kelljen kibasznom jövőre megint 2-3 száz ezret.Hangsúlyozom hogy 4K videóvágásra és játékra használnám. Arra gondoltam hogy a lapot,procit,tápot,ramot eladom. ebből valamit veszek az új foglalatból a többit pedig kipótlom. Mindenképp i7-es processzort akarok és olyan 150 ezret szánnék a procira.Ha pedig meglenne minden akkor kártyát átrakom és szeretnék valami erősebbet.

Amiket nézegettem 5820K(2011-3) - 7700K(1151)

Válaszokat előre is köszönöm ! :R

(#41) Formaster válasza malossidas (#40) üzenetére


Formaster
addikt

Én vennék egy normális lapot a proci alá+egy hűtőt és megcibálnám azt az órajelet. Rengeteg tartalék van még ott. Nekem a first gen i7 hoz ennyit egy normális lapban. 7 éve nyüstölöm.

Szerk: 4k munkára meg vennék egy dupla xeon procis használt workstationt 4-500 dodo körül. Azt semmi sem pipálja le renderelésben. X5650 dual procival 24 fizikai mag ;]

[ Szerkesztve ]

(#42) NandorHUN válasza carl18 (#33) üzenetére


NandorHUN
addikt

Fel volt húzva? Szerintem Crysis 3-ban még nem feltétlen a CPU volt itt a korlátozó tényező.

Sony E, Panasonic, Nikon, Canon, Fujifilm kamera tartozékok, adapterek, közgyűrűk, akkumulátorok, töltők! >>> https://kameratartozekok.hu/

(#43) BeZol válasza Formaster (#41) üzenetére


BeZol
senior tag

Nem K-verziós ha jól írta, ezért sem az igazi már, szóval nincs mit cibálni rajta.

(#44) Formaster válasza BeZol (#43) üzenetére


Formaster
addikt

Az enyém sem az, akkor is volt mar k széria. 875k... ;]

(#45) valenc válasza Formaster (#44) üzenetére


valenc
tag

Jó de a 3770-et bclk-val már nem lehet húzni max a turbót állíthatja be de tény hogy nem érdemes cserélni.
Viszont feléd a kérdésem hogy szép a 4,3ghz milyen beállításokkal érted el? Nekem hasonló procim van jelenleg megy 3,8-on gond nélkül de ha el lehet érni 4ghz felettit is azért kipróbálnám.jöhet privátban is ha itt nem akarod :R

(#46) pet007 válasza Formaster (#41) üzenetére


pet007
aktív tag

Dual x5650 az 12 fizikai mag- 12 ht.

(#47) Fitzgerald


Fitzgerald
veterán

Egy K-s Ivy i7 a mai napig büntet. Ettől függetlenül pl. már egy szorzózáras 6700-ra is megérheti a váltás, mert a 3770k simán elmegy 50-55-ért, 65-70 körül meg szokott már fent lenni aprón szorzózáras 6700. Amit egy Z170-es lapban röhögve fel lehet húzni 4.3, 4.5GHz-ig base clock OC-vel.

(#48) kenwood válasza Riddick77 (#19) üzenetére


kenwood
addikt

Egy elpukkant kondit azonnal latsz,es olcson,konnyen cserelsz.
Kapcsolasi rajzot nem nagyon fogsz talalni a lapokrol.
Ha egyszeruen csak elhasal a lap, akkor egy hozzaerto ember munkadija olyan magas lehet,hogy mar nem eri meg javittatni.
Uzleti alapon 5-10k alatt ra se nez egy szaki.
Az pedig nem biztos,hogy jo uzlet,hogy 5-10-et rakoltesz egy lapra,ami 10-15ot er mukodokepesen,es barmikor megadhatja magat ujra.
Ha ertesz hozza, vagy van unatkozo ismeros,aki par doboz soreert bevallalja, akkor ok.

Szakmai kerdesekre privatban nem valaszolok. A forumon sem, mert semmihez nem ertek.

(#49) malossidas


malossidas
csendes tag

köszönöm a válaszokat. Van egy barátom aki hasonlóan ért hozzá mint ti, valamelyik nap felhívtam hogy szevasz haverom, mit tudunk kihozni így ahogy most van. átjött, ránézett. mivel szorzózáras a procim így csak a turbót tudta fixre állítani.Így lett 3,9ghz.Nem tudom hogy észre vehető volt a változás mert én nem nagyon láttam,a másik meg hogy a ramok ugyebár csak 1600Mhz-en futnak mert azt i7 csak ennyit támogat...
Ebben a foglalatban semmikép nem szeretnék maradni mert úgy járok hogy csak használom használom és szépen lassan nem fog érni kb semmitse. [Teszt] - ilyeneket szoktam nézegetni de nem tudom eldönteni hogy döntsek az mellet 5820K (tökjó,igaz eggyel régebbi foglalat de renderbe erősebb és talán alapból combosabb is a proci) vagy egy 6700K ,esetleg egy 7700K ha a kis hazánka is elérkezik(ami ugyebár játékoknál jobb de vágásnál renderbe kicsit gyengébb,ugyan akkor ő a legújabb és játékoknál kicsivel jobb is mint a többi) nem felvágás meg nagyképűség de ha valaki így gondolkodna mint én szóval "hosszútávban" akkor mit választanátok ?

U.I: Bocsi a félre írásért de megkulel a space mindig ....

Amikkel játszani szoktam : GTA V,The division,Overwatch,SW-battlefront,csgo,the forest és persze az új címek amik jönni szoktak.

Amivel vágni szoktam: Premiere Pro
:R

(#50) Ptech


Ptech
őstag

Érdekes összehasonlítás, köszi hogy megírtad.
Én is elgondolkodtam hogy érdemes lenne-e 3570k-ról váltani alaplap halál után, de arra jutottam hogy akkor már átugranék pár generációt. Viszont új lap+proci meg RAM nem olcsó játék, inkább bevállaltam a kockázatot hogy meghalhat a lap.

ON:
Egy picit csalóka, hogy a x265 és a 3DMark11 chartok logaritmikusak, az összes többi meg lineáris.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.