Hirdetés

2020. október 24., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
nagyúr

Ez tényleg belépő modell, és még túl is van árazva.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) silmatauki válasza Tigerclaw (#1) üzenetére


silmatauki
őstag

Azért, ha azt veszed, hogy a kitobija sokkal-sokkal jobb, mint a Sony 16-50-ese, nem olyan rossz ár ez az A5100-hoz vagy az A6000-hez képest, különösen hogy azoknak az ára igencsak (30%-kkal) felment mostanság...

(#3) osztraksajt válasza silmatauki (#2) üzenetére


osztraksajt
őstag

Csak ugyebár a fókuszrendszer....

(#4) silmatauki válasza osztraksajt (#3) üzenetére


silmatauki
őstag

Na igen, ebben nincs semmi X-T2-féle fázisalapú fókusz… szal döglassú, de ha nem kell akciózni, és a kitobit használja az ember, akkor sokkal jobb, mint a Sony két cucca, hát még az A5000-nél. A Sonyt mind agyonvágja a csapnivaló kitobi, miközben ennek egészen jól sikerült a kitobija.

(#5) 80hun válasza silmatauki (#4) üzenetére


80hun
addikt

A Sony 16-50-et pancake obikhoz hasonlítsd ha már hasonlítasz ne nagy monstrumokhoz. :)

(#6) Foglalt név válasza silmatauki (#4) üzenetére


Foglalt név
őstag

Tudom, hogy én vagyok az igénytelen, de miért is csapnivaló az SELP1650? Amikor megvettem a géppel, nem tudtam én sem nagyon értékelni, de az, hogy ekkora méretbe ennyi tudást beletettek, az a mérnöki énemet kalapemelésre készteti. Iszonyat kompakt lesz tőle, főleg az 5100 és 4k(8MP) monitoron nézve sem sírom el magam, ha pl. az SEL1018 után rakom fel valamelyik gépre.

(#7) Tin_Shield válasza 80hun (#5) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A Pana 12-32 megeszi reggelire azt a Sony csodát. Oké, hangyányit rövidebb is, bár gyakorlati szempontból szerintem pont teljesen mindegy, hogy ekv.64mm vagy ekv.75mm a vége, egyik sem igazán "értelmes" gyutáv. Tőlem például mindkettő véget érhetne akár ekv.50mm körül is, ha ettől javul(na) a fényerő és/vagy a rajz.

(#8) ati3x válasza Tin_Shield (#7) üzenetére


ati3x
senior tag

Hàt a 12-32 rajzàn nincs mit javítani. Nagyon durva kis obi! Tehàt igen, lehetséges kis méretben penge cuccot csinàlni. Fényeröset? Arra pedig ott az lx100-on lévö obi.

(#9) silmatauki válasza Foglalt név (#6) üzenetére


silmatauki
őstag

Izé… Pana 12-32? Na az egy kitűnő pancake, és méretben kb. úgy viszonyul a Sony 16-50-eséhez, ahogy a két szenzor mérete. Mégis, a Pana kitűnő 12-n is (és teljesen kinyitva). Ennélfogva kijelenthető, hogy a Sony kitobija nem épp a mérnöki teljesítmény csúcsa. Az sokkal inkább a Panáé.

Szerk: Látom, ati3x és Tin_Shield is kapásból a 12-32-t hozták fel mint ellenpélda. Esküszöm, hogy nem olvastam a hsz-eiket a válaszom megírása előtt :)

[ Szerkesztve ]

(#10) Muerte68


Muerte68
addikt

Sony?-Pana? azt hittem hogy itt a Fuji XA3-ról szól a hír :))

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#11) t72killer


t72killer
titán

Kár, hogy a kategóriában jegelte a fuji a kisebb szenzorokat, á'la x30. Jó kis minigép lehetne belőle pl pentax Q méretben.

[ Szerkesztve ]

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#12) silmatauki válasza Muerte68 (#10) üzenetére


silmatauki
őstag

Az egészet azt indította, hogy itt mérnöki csúcsteljesítménynek nevezték a Sony 16-50-esét. Erre írtuk egymástól függetlenül többen is, hogy amíg a Pana (arányaiban) azonos méretben képes kihozni egy kitűnő (!) és ugyanúgy 24-ről induló kitobit, addig a Sony cucca minden, csak nem “mérnöki csúcsteljesítmény”.

(#13) Tulku


Tulku
veterán

Nem fért vón bele egy picike evf?

Ez lesz a trend, hogy inkább hajtogatós, tapizós lcd mint evf?....elképzelem magam miközben tartok egy kézzel egy ilyet és taperolom az lcd-t...én spec komponálni sem tudok lcd-n...tudom vegyek nagyobbat...

(de ha az x30-ban meg tudták oldani....)

(#14) silmatauki válasza Tulku (#13) üzenetére


silmatauki
őstag

Arra ott lesz az E3. Ha lesz...

(#15) Muerte68 válasza Tulku (#13) üzenetére


Muerte68
addikt

Valakinek nem kell,nekem mivel vakulok :D kell.Gondolom költség csökkentés általában ez az első amit kihagynak meg a kijelző butítás.

Láttam egy fickót a kávézóban. Se mobil, se laptop. Csak ült ott és itta a kávéját. Mint egy pszichopata.... https://www.flickr.com/photos/128638150@N03/

(#16) Tulku válasza Muerte68 (#15) üzenetére


Tulku
veterán

Én azt sem bánom, ha nincs kijelző (majd otthon megnézem, dobálom a szennyest) de az hogy karzúmmal fókuszálgassak...

(#17) Econ válasza silmatauki (#2) üzenetére


Econ
őstag

Azért ha arra gondolsz, hogy jóval kevesebb pénzért ott a Sony A6000 (keresővel, villámgyors fókusszal, remek videóval, vázra letölthető alkalmazásokkal), az új Fuji elég drága. Legalábbis most, bevezető áron.

A Sony kitobija pedig állandóan terítéken van a részedről valamelyik topicban, úgyhogy inkább nem kezdek bele századszorra, főleg nem egy fujis topicban.

A legjobb fényképezőgépek 200e alatt (árak, objektívek, főbb jellemzők tényszerűen és részletesen): https://sites.google.com/site/milcrendszer/

(#18) silmatauki válasza Econ (#17) üzenetére


silmatauki
őstag

1, Bocs, de a Sony 16-50-et nehéz nem szidni. Ott a Pana 12-32, ami bizonyította, hogy kis méretben is lehet normális kitzoomot csinálni. A Fuji 16-50-ese is az árkategóriához képest nagyon jól sikerült. Persze nem kis darab, de legalább könnyű, és nem az “azonnal eldobandó” kategória.

2, az A6000 ára mostanában ment fel (vagy fog felmenni) 30%-kal. Így már messze nem olyan jó vétel, mint volt 190 körül (kitben).

(#19) Econ válasza silmatauki (#18) üzenetére


Econ
őstag

A Sony sokat szidott kitobjektívjénél azért meg kell jegyezni, hogy úgy rajzolja ki az APS-C szenzort, hogy 116 gramm tömegű, kitobihoz mérten elég tisztességes makro képességű, a videózást támogató motoros zoomot tartalmaz keresztgyorsulási szenzorral és hasonló nyalánkságokkal. Rajta kívül nincs egyetlen olyan APS-C szenzort kirajzolódó kitobjektív, ami ilyen pici méretben hasonló jellemzőkkel bírna. 16 és 20 mm között valóban gyenge a képszéleken, de 20-tól 50 mm-ig már semmilyen probléma nincs vele.

A legjobb fényképezőgépek 200e alatt (árak, objektívek, főbb jellemzők tényszerűen és részletesen): https://sites.google.com/site/milcrendszer/

(#20) Tin_Shield válasza Econ (#19) üzenetére


Tin_Shield
őstag

A Samsungnak ugyanez a mutatvány hasonló paraméterekkel azért jobban sikerült. Most tekintsünk el attól, hogy a Samsung vonal azóta meghalt, ettől a házifeladatot anno jobban megoldották. És nem csak ezzel, a 16-os palacsinatával is.

(#21) atenza válasza silmatauki (#2) üzenetére


atenza
senior tag

Nem csoda, sok híres youtube vlogger használja az A5100-at, és nyomatják is rendesen, hogy olyat vegyél youtubeozáshoz.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.