Hirdetés

2021. január 25., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  [Re:] IT-fizetések 2019

Hozzászólások

(#1) Hebehebe


Hebehebe
tag

A valóság és az elképzelés nem mindig van összhangban :)

(#2) cinemazealot válasza Hebehebe (#1) üzenetére


cinemazealot
addikt

Vagy csak én vagyok puhapöcs, hogy leüljek alkudni a főnökömmel. :DDD

Az meg ugye egy másik kérdés, hogy az itthon dolgoztató multikon kívül egyéb hazai IT vállalkozások vajon képesek-e ilyen fizetéseket kiköhögni, vagy elvárás-e, hogy az alkalmazott legyen-e inkább számlaképes stb.? :U

(#3) Hebehebe válasza cinemazealot (#2) üzenetére


Hebehebe
tag

Vagy, évente felmondasz és visszamész ugyan oda az aktuális piaci fizetésért :D

(#4) Tanisz


Tanisz
senior tag

Ezek most milyen bérek?
Az alkalmazotti bérek, vagy ebbe már benne vannak a vállalkozók, KATA, EVA..stb is.

Az IT iparban a többség vállalkozóiban (valamilyen formában) nyomja, szinte alig van aki klasszikusan alkalmazotti státuszban vannak, max a juniorok, de magasabb tapasztalati szinten szerintem már a többség már KATA, EVA, BT, KFT kereteiben oldja meg. Úgy viszont már más összegek jönnének ki nagy valószínűséggel.

[ Szerkesztve ]

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#5) Gabesz84 válasza cinemazealot (#2) üzenetére


Gabesz84
őstag

A multik kepesek lennenek fizetni, de nem akarnak. Jellemzoen nem azert jottek Magyarorszagra hogy sokat kelljen munkaberre kolteniuk.
Egyebkent is, vagy en vagyok a balfasz, de otthon nekem senior java fejlesztokent rohadtul nem akart senki 1,2M fizetest adni. Becsben mondjuk boven megvan. Lehet a kulfoldon dolgozokat is beleszamitottak?

(#6) -vitya- válasza Tanisz (#4) üzenetére


-vitya-
senior tag

Nem látok rá az egész piacra, de nálunk (ITSH) elég komolyan kivezették a vállalkozókat, és mindenkinek alkalmazottá kellett válnia.

De a béremre nem panaszkodnék, a fenti tanulmány alapján se ;-)

-=Витя=-

(#7) dajkopali válasza Tanisz (#4) üzenetére


dajkopali
HÁZIGAZDA

ezt nem tudom, két okból:
- egyrészt ez nem a magán HR-cég teljes - nyilván belső használatra készült - elemzése, hanem annak egy marketingcélokból elkészített kivonata
- másrészt az oldalukon - nyilván üzleti okokból - a nyilvános hirdetéseknél nem adják meg a bérezést, csak annyit jeleznek adott esetben, hogy az adott munkáltató biztosan alkalmazotti,, tehát nem vállalkozói, teljes munkaidős státuszt kínál (a többi esetében vagy vállalkozói szerződésről, vagy megállapodás alapján történő szerződéskötésről lehet szó - gondolom)

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#8) Tanisz válasza -vitya- (#6) üzenetére


Tanisz
senior tag

Igen, ki így, ki úgy.

Pl a TSM-nél meg már alig van aki alkalmazotti státuszban van, vagyis inkább úgy fogalmazok, hogy nagyobb a vállalkozók aránya, mint az alkalmazottaké.

Nem mintha ott dolgoznék, csak van 1-2 ismerős aki ott nyomja, még bérszámfejtőknél is és ők mesélték.

Ugye így is költség csökkentenek, nem kell fixen irodát, ülőhelyet fenntartani az embereknek..stb.

[ Szerkesztve ]

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#9) Tanisz válasza dajkopali (#7) üzenetére


Tanisz
senior tag

Köszi :)

De akkor most ezt mennyire lehet reprezentatívnak venni?

Akkor már érdemesebb a Hays bérfelmérését nézni ilyen tekintetben. Nem?

[ Szerkesztve ]

http://projekt.azigazikincs.hu/ ''Homo loquax nonnumquam sapiens''; "Nam et si ambulavero in valle umbrae mortis, non timebo mala, quoniam tu mecum es. Virga tua et baculus tuus, ipsa me consolata sunt. "

(#10) dajkopali válasza Tanisz (#9) üzenetére


dajkopali
HÁZIGAZDA

semmiképp sem reprezentatív, nem is állítják - de egy elég régi és komoly, a magyar piacon fontos cégről van szó - kb. így kell nézni

[ Szerkesztve ]

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#11) Dyingsoul válasza Gabesz84 (#5) üzenetére


Dyingsoul
veterán

Azért a fenti oszlopokban bruttó béreket láthatunk... Páran jól laknak belőlünk...

[ Szerkesztve ]

- Szakmai kérdésekre privátban nem válaszolok, mivel másoknak is hasznos lehet. Erre való a szakmai fórum! -- YT: youtube.com/dyingsoulgaming -- FB: facebook.com/DyingsoulGaming/ Stream: http://twitch.tv/dyingsoul -- Honlap: http://diablo3.hu/

(#12) harry válasza Tanisz (#4) üzenetére


harry
veterán

Ezt a 'többség' kifejezést így elég erősnek érzem, amikor multiknál több ezren dolgoznak alkalmazottként (mármint egy cégen belül, és van pár multi).
De nyilván ha valakinek annyira speciális / magas tudása van, annak amúgy is jobb egy amolyan szabadúszó forma, több cégen / projekten dolgozni, oktatni stb. De ezt meg semmiképp sem nevezném többségnek.
Nekem (budapesti viszonylatban) reálisnak tűnnek az adatok.

Theoretically, this damn thing oughta work now.

(#13) tomazin válasza harry (#12) üzenetére


tomazin
veterán

Szamomra is teljesen realisak alkalmazotti viszonylatban, bp-en.(videket nem tudom)
(Es kis, magyar cegek is kifizetik ezt, nem okosba')

[ Szerkesztve ]

(#14) defi válasza Tanisz (#8) üzenetére


defi
tag

Azért ennyire nem rossz a helyzet 1600 alkalmazott és kb 400 illetve most az összes gyakornok van kiszervezve. Költség csökkentésről se beszélhetünk mert kb az összes kiszervezett ugyanott dologozik ahol TSM alkalmazottként, ugyanott ül, plusz annyi hely van mint égen a csillag...

LOAD "*",8,1

(#15) Narxis


Narxis
nagyúr

Meg kéne tanulni ezt a java-t. :(

(#16) Leon727


Leon727
tag

Mintegy 13 évvel ezelőtt, junior programozóként (részben C, ASM illetve 1-2 saját nyelv) közel 500e Ft volt a fizetésem (Budapest). Azóta kevesebbet ér a forint és elméletileg munkaerőhiány van. Ezekhez képest a táblázatban szereplő fizetések nem valami magasak.
Jelenleg jóval többet keresek, de ez egy másik történet.

(#17) paperboy válasza Leon727 (#16) üzenetére


paperboy
senior tag

Akkor csak politikus lehetsz... ;]

(#18) Xero


Xero
nagyúr

Seniorként nagyjából jól vannak belőve az árak itt-ott talán picit még alá is lőve.
Fullstack/Architect/PO/PM viszonylatban az átlag seniorként 900.000 és 1.4M között mozog.

(#19) Corleone33


Corleone33
aktív tag

Gondolom azt beillesztettétek hogy a magas infòs fizetéseket nem Mo-n kell feltétlen keresni?

(#20) Igorovics


Igorovics
csendes tag

De, Magyarországon is lehet bruttó 1M-t keresni fejlesztőként, alkalmazotti státuszban, Budapesten, saját tapasztalat. Sőt, ennél még több is kijöhet, persze ehhez keresni kell megfelelő munkahelyet, és vagy olyan korábbi munkahelyeket kifogni, ahol komoly tudást szed fel valaki, vagy (mint az én esetemben) munkaidő után és hétvégén tanulni. De megéri, szóval ha valaki esetleg bizonytalan lenne, én bátorítom, hogy próbálja meg, sikerülni fog :)

(#21) Baggins86


Baggins86
aktív tag

Bruttóben ez teljesen reális. Viszont megint sikerült eljutni oda, hogy informatikus = fejlesztő. Egy index szintű hírportálnál sem annyira oké, de itt főleg gáz.

(#22) atike


atike
nagyúr

....mindig meglepődök ezeken. Én másik Magyarországban élek ez folyton kiderül... Tuti van itt valami alternatív valóság / univerzum / az ami.,... :(

(#23) UnA válasza Baggins86 (#21) üzenetére


UnA
Korrektor

De te nem olvastad el a cikket? :N Pontosan le van írva, hogy milyen típusú munkakörről van szó.

(#24) Leon727 válasza paperboy (#17) üzenetére


Leon727
tag

Annyit én sem keresek. :D

Néhány év után elegem lett a "vállveregetésből", ígérgetésekből, az általam vélt kivételezésekből és részben az előzőek miatt felmondtam.
Most ugyan kevesebb a dícséret (ha valamit jól csinálsz, az az alap, ha valami probléma van, akkor megy a "letolás"), cserébe a pénz része a lehetőségekhez mérten rendben van. :K

atike:
Tapasztalatom szerint Magyarország szinte = Budapesttel, tehát mondjuk vidéken - általánosságban - nehezebben érhető el ilyen szintű javadalmazás az adott területen.

(#25) DaveJr válasza Baggins86 (#21) üzenetére


DaveJr
őstag

A cikkben egyszer sincs leírva az a szó, hogy informatikus....

Isten és a programozók versenyt futnak egymással. A programozók egyre hülyebiztosabb programokat készítenek, Isten pedig egyre hülyébb embereket.

(#26) DraXoN

pont tegnap voltam állás interjún ..

10+ év PHP-vel mögöttem, úgy "belöktem" a 6000Ft-os órabért (gondoltam lealkudnak majd ha "keveslik"). A cég főnökének szeme se rebbent, még mint ha "örült" volna is... utána vagy másfél órán át beszélgettünk a vezető fejlesztővel .. kb. "rögtönzött vizsga" volt (bár gondolom ekkora fizetésért el is várják a tudást)..
Nem tűnt úgy, hogy rosszul jöttem ki az egész végéből.. csak mivel a főnök "futtában" volt csak beugorva, és ő dönt végül, így még várom az eredményt, de a másik 2 ember aki ott volt nem tűnt úgy, hogy "ez meg mit akar itt" hozzáállásuk lenne.
Ez kb. 4x-ese lenne a jelenlegi átlag béremnek ahol vagyok (utóbbit sehogy se tudtam "feljebb" tornászni ... projekt alapon megy a dolog, csak "kevés" a bejövő meló és az se túl nagy órabéren.. ráadásul ők becsülik meg a munka idejét és eléggé "alul" becsülnek sokszor, hiába mondja nekik mindenki).
Mondjuk eddig én is csak "legendákat" hallottam az olyan cégekről ahol sokat fizetnek, ezt is egy ismerős ajánlatára találtam..

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (Sakura Pink + GMS)

(#27) Baggins86 válasza UnA (#23) üzenetére


Baggins86
aktív tag

A linkre kattintva már jobbnak tűnik :)

[ Szerkesztve ]

(#28) dajkopali válasza Baggins86 (#27) üzenetére


dajkopali
HÁZIGAZDA

csak kiemeltem a legfontosabbakat, a linkelt infografikában szétbontják szakterületekre és beosztásokra

"fácánjava calvadosban/teljesítünk, egyre jobban " - Konok Péter

(#29) Snoop-y válasza Igorovics (#20) üzenetére


Snoop-y
addikt

Mar reg ota nem elek mo-n. Ebbol mennyit kapsz kezhez mondjuk 1 gyerekkel?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#30) Snoop-y válasza DraXoN (#26) üzenetére


Snoop-y
addikt

Brutto vagy netto?

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#31) UnA válasza Snoop-y (#29) üzenetére


UnA
Korrektor

Sokkal többet, mint ami valójában szükséges ;)

(#32) tomazin válasza Snoop-y (#29) üzenetére


tomazin
veterán

Random brutto-netto kalkulator: 665k gyerek nelkul, de 1gyerekkel sem kapsz max parezerrel tobbet.

(#33) DraXoN válasza Snoop-y (#30) üzenetére

ennyit kapok tőlük... lényegében "vállalkozóként" csinálva.
De nekem így jó, van egy saját rendszerem ami mellett van némi "egyéb bevétel" (van pár "előfizetője").

vagyis a cég az "adórészt" megspórolja, lehet alkalmazottként nem lenne ez ennyi.

[ Szerkesztve ]

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (Sakura Pink + GMS)

(#34) Spancer RE válasza Gabesz84 (#5) üzenetére


Spancer RE
aktív tag

A multi, ahol dolgozom, 2,5M Ft-ot fizetett egy külsős IT cégnek 8 db célgép hálózatának kiépítésére (nem egyedi eset).
Gyakorlatilag kihúztak ~20-30m UTP kábelt és bedugták a megfelelő eszközökbe.
A rendszer többi részéhez nem nyúltak, mert készen volt minden, ha jól rémlik egy délelőtt alatt végeztek vele.
Szóval bevétel van szépen akár az ilyen kisebb IT cégeknél is. :)

(#35) Snoop-y válasza DraXoN (#33) üzenetére


Snoop-y
addikt

Na jo de akkor majd jovedelemado meg minden lejon belole szoval nem tisztan ennyi a penz.

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#36) Snoop-y válasza tomazin (#32) üzenetére


Snoop-y
addikt

Koszi :R

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#37) Snoop-y válasza UnA (#31) üzenetére


Snoop-y
addikt

Mhh what :F

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#38) UnA válasza Snoop-y (#37) üzenetére


UnA
Korrektor

Gondoltam, te komolyan veszed azt, ami az aláírásodban is van :)

(#39) tomazin válasza UnA (#38) üzenetére


tomazin
veterán

En nem latok osszefuggest a felesleges fogyasztas es annyi a fizum,h nem honaprol honapra elek kozott :F

(#40) Fecogame


Fecogame
veterán

Sys Engineer fizuk stimmelnek :K

Lassú a mobilinterneted? 4G/LTE antennák, közvetlenül raktárról ---> http://bit.ly/LTE_Antennak

(#41) UnA válasza tomazin (#39) üzenetére


UnA
Korrektor

Talán azért, mert csak végletekben tudsz gondolkodni. Ne tedd :N

(#42) Dr. Akula válasza cinemazealot (#2) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Lehet elvárás hogy legyen számlaképes, csask akkor az adókra befizetendpt is fizessék ki!

(#43) Snoop-y válasza UnA (#38) üzenetére


Snoop-y
addikt

Hjam ugy. Bar en sem vagyok kulonb de csak azt veszem amire nekem szuksegem van ;)

New level... Advertising has us chasing cars and clothes, working jobs we hate so we can buy shit we don’t need

(#44) Igorovics válasza Snoop-y (#29) üzenetére


Igorovics
csendes tag

665 netto. Szóval nem rossz. :)

(#45) DarkFater


DarkFater
tag

Tök jó hallgatni, hogy dübörög a piac.
Ezek szerint van remény.

Némi kitérő után próbálok visszakerülni a szakmába 2 hónapja, de csak a pofonokat kapom eddig.

Vagy öreg vagyok vagy túlképzett.

oké majd 50 éves fejjel már nem vagyok egy kezdő rollerbajnok, de azért ne írjanak már le...

Addig röhögtünk azon amit a főnök mondott, amíg rá nem jöttünk, hogy ez a mai feladat...

(#46) kymera válasza atike (#22) üzenetére


kymera
senior tag

Ezt én is tapasztalom :DDD Itt az alföldön más dimenzióban béreznek .

1151,AM4,1366,2011, - Lapok,procik,vinyók,tápok,vga-k -akciósan. - 70-2340239

(#47) tomazin válasza DarkFater (#45) üzenetére


tomazin
veterán

A problema a nemi kitero es nem a korod. Nekem is ez volt,h nem ertettek,h hogy lehet n ezt csinalni. Kitartas!

(#48) Jim Tonic válasza DarkFater (#45) üzenetére


Jim Tonic
nagyúr

Nem tudom, melyik területről van szó, de ha fejlesztés, tudod csinálni freelancerként, rengeteg online portál van erre. A tapasztalatod számít, nem a korod.

Alcohol & calculus don't mix. Never drink & derive.

(#49) csicso82


csicso82
nagyúr

Ezek az "átlagbérek" olyan mint a MAGYARORSZÁGI átlagbér ami kb. 360 000 Ft? Sok helyen örülnek a felének is.
Megjegyzem jobb lenne ha ÁTLAGBÉR helyett MEDIÁNBÉR lenne amit használnának mert az sokkal jobban lefedi a mai magyar valóságot.

(#50) Dr. Akula válasza csicso82 (#49) üzenetére


Dr. Akula
nagyúr

Nettó 360 azért eléggé realitás. A 6-8 kilós fizu viszont már tényleg csak annak van, aki egy nagyobb cég legjobb szakembere. Efelett meg csak túlfizetett (szélszes) mánágerek és egyéb léhűtők, politikai ejtőernyősök tudnak keresni.

Útvonal

Fórumok  »  Infotech  »  [Re:] IT-fizetések 2019
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.