Hirdetés

2023. június 7., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) jeges


jeges
senior tag

a mi baráti körünkben vannak, akik kertész-problémákkal küzdenek, mások meg szeretnének kitörni az albérletből harminc-iksz évesen. érdekes módon a mindennapi problémák különbözősége nem nyomja rá a bélyegét a kapcsolatokra, sőt.

(#2) divot válasza jeges (#1) üzenetére


divot
veterán

Talán mert ez volt az eredeti állapot is. De előfordulhat, hogy más a helyzet, ha az egyik fél hirtelen tör ki eredeti státuszából.

(#3) nRu3


nRu3
addikt

Az garantált hogy sok barát elenségé válhat , sajnos sok az irigy ember, még családon belül is gond lehet.

''az élet fantáziadúsabb mint az álmaink'' csak az álmaink néha elérhetetlenek.......

(#4) Notes


Notes
senior tag

Hát az biztos, hogy ha megnyernéma főnyereményt nem a tetves/korrupt parlamentet bámulnám nap mint nap.

Romanes eunt domus!

(#5) divot válasza Notes (#4) üzenetére


divot
veterán

Hülye. :P

(#6) ftc


ftc
nagyúr

ha megnyerném ugyanazt tenném mint mindig nehogy rájönnek hogy én nyertem...
amugy is ha nem dolgoznák bele őrülnék...

(#7) jeges válasza divot (#2) üzenetére


jeges
senior tag

nem egészen, a mai barátaim nagy részét még abból az időből ismerem, mikor mindnyájunknak voltak jobb és rosszabb korszakai is - mind anyagilag, mind lelkileg. akikkel azóta tartjuk a kapcsolatot, azokat nagyon nem érdekli, kinek milyen az aktuális anyagi helyzete.
általában is azt gondolom, hogy amelyik emberi kapcsolat nem bírja ki az ilyesmit, azér' nem nagy kár.

(#8) Foglalt név


Foglalt név
addikt

Amit nyersz a lottón egy vicc összeg. Ha valóban tudsz luxusban gondolkodni, fél perc alatt elvered. Engem nem motivál a pénz, úgyhogy ha nyernék, akkor valóra váltanám a környezetemből eddig begyüjtött kivánságokat, azokra talán futná. Így is én lennék a gonosz, mert nem mindenki kapna ugyanannyit, de ezt már megszoktam :) Ezért is nem veszek lottót(többek között :D )

(#9) jeges válasza Foglalt név (#8) üzenetére


jeges
senior tag

(én konkrétan sajnálom a ré pazarolt időt és pénzt. ha lehet választani, inkább veszek egy üveg sört :B )

(#10) SP!T


SP!T
addikt
LOGOUT blog

Ha valaki télleg a barátod, ez nem tesz keresztbe a kapcsolatba. (szerintem)

There's a device that I've been using called a whoop.

(#11) divot válasza jeges (#7) üzenetére


divot
veterán

Alapjáraton kevés barátom van, őket nyilván valamelyes ''fölemenlném'' anyagilag, de mindenkinek nem tehetsz a kedvére, tehát ha akarnád, ha nem, megkapnád, hogy egy smucig disznó vagy. :)
Az megint más, amit te írtál, amikor látod folyamatosan valakinek a sikerét, együtt tudsz vele örülni, satöbbi.

A 9-re: Én meg azt mondom, hogy heti 150 forintért megéri venni egy kis illúziót. :)

(#12) Cathfaern válasza jeges (#7) üzenetére


Cathfaern
nagyúr

Utolsó mondatoddal 100%-ig egyetértek...ha egy baráttal csak a pénz a közös téma, akkor az nem barát, max haver...illetve aki nem tud arra figyelni, hogy a szegény(ebb) barátja előtt ne azon sírjon, hogy nem talál jó kertészt, az meg is érdemli hogy elveszítse.

(#13) Yaye válasza divot (#2) üzenetére


Yaye
őstag

Ha megveszed a villát és a birtokot, akkor kb el is fogyott a nyereményed, és onnantól tovább főhet a fejed hogy miből fizeted a kurvanagy villa és birtok számláit és hamarosan a vagyonadóját, szóval a problémák, bár kicsit más szinten, kiegyenlítődnek. :)

Különben azt hiszem, tudnám kezelni a problémát (bár nyilván mindenki ezt gondolja magáról), de csak azért, mert az igényeim a jelenlegi -finoman szólva moderált- szintemen sincsenek elszállva. Sosem éreztem erős késztetést nagy villára meg tucatnyi sportautóra. Legfeljebb 2-3 teljesen szolid járgányom lenne (egy mindennapi megbízható kényelmes, egy kis sportos, és egy valami szép vintage -ami akár egy bogár kabrió is lehet), és két motorom (egy kényelmes, modern túragép, és egy klasszikus régi angol stílusú, oldalkocsival). A házam is inkább csak egy kicsike, helyrepofozott vidéki kisnemesi kúria volna, inkább a birtok lenne relatíve nagyobbacska, mert mindig is vágytam egy gyönyörű, hatalmas kertre, amiből nem is látni a szomszédokat. Pesten sem kéne villa, simán megelégednék egy tényleg jó helyen lévő kis lakással. Ehhez nem is kellenének millárdok, elég volna mérsékelten (legfeljebb közepesen) gazdagnak lennem hozzá, és simán kompatibilis volna jelenlegi -közel sem milliárdosokból álló- társadalmi kapcsolataimmal is.

''Alapjáraton kevés barátom van, őket nyilván valamelyes ''fölemenlném'' anyagilag,''

Ez elég könnyen hangzik, de szerintem sokszor nem sikerülne. Hiába a vegytiszta jó szándék, én biztos nem fogadnék el senkitől komolyabb összeget, nem érezném jól magam egész életemben lekötelezve, azzal a tudattal hogy valaki ajándékából élek úgy ahogy élek.

[Szerkesztve]

(#14) jeges válasza divot (#11) üzenetére


jeges
senior tag

''mindenkinek nem tehetsz a kedvére, tehát ha akarnád, ha nem, megkapnád, hogy egy smucig disznó vagy''
úgy látom, ideje lenne definiálni a ''barát'' fogalmát. mintha nem ugyanazt értenénk alatta. én a saját értelmezésemben egyetlen barátomat sem ''emelném fel''. valszeg akkor sértődnének meg, ha megpróbálnám. :U

(#15) #54715584 válasza Cathfaern (#12) üzenetére


#54715584
törölt tag

egyetertek veled, megpedig tapasztalatbol, es sajnos parkapcsolatbol...
1-2x meg elmegy ez a kertesz-auto tema, de hogy folyamatosan azt hallgassam, hogy melyik ruhahoz melyik cipo passzol, es nem volt abbol a 200e topankabol, ezert ki kell ugrani milanoba vasarolgatni... hat pffff
raadasul ezek az emberek azt hangoztatjak folyamatosan, hogy azert csinaljak azt, amit akarnak, mert megtehetik, es ezaltal sokat elnek, tobbet tapasztalnak, mint az atlagemberek, es dolgozzon az, aki szegeny...
en elfogadom a helyzetukett, nem is irigykedem rajuk, vagyok annyira emberi, hogy engem a penz ne valtoztasson meg...

(#16) divot válasza jeges (#14) üzenetére


divot
veterán

Nem hiszem, hogy mást értenénk alatta: nekem három olyan barátom van, aki tényleg barát. Nos, mivel ismerem az örömeiket, gondjaikat - hiszen ezért is vagyunk barátok -, természetes lenne, hogy legalább a pénzzel elintézhető bajaikon segítenék.

(#17) Vamp


Vamp
senior tag

Hát ez érdekes. Én nem agyalnék kapásból azon hogy mit kellene megvenni, ezt a látásmódot elég beszűkültnek látom. Ez kb olyan, mint Afrika, hogy csak nyomják befele a segélyeket meg a dollármilliókat, ahelyett hogy kutakat ásnának meg korházakat nyitnának...

Kezdeném először is azzal, hogy alapítanék egy céget, amin keresztül ötleteket valósítanék meg, először kicsiben. Miután mindez hoz a konyhára, folyamatosan vonnám be az embereket, meghallgatnám őkek. Lehetőleg dúsgazdag vadbarmokból szednék ki minél több pénzt ezzel-azzal, hogy aztán a szegényebbeket támogassam az elindulásban. A gond ott van, hogy nem is kell ide lottónyeremény. Legalább 3 embert ismerek másodkézből, akik egyszerűen nem képesek mit kezdeni a pénzükkel, pedig havi 20 millió fölött rendelkeznek (társtulajok egy cégben, ahol a másik viszi a boltot). Mindenféle sz*rságra költik a pénzüket, autó havonta, ilyen meg olyan táskák, ingek, a tipikus sok szemét sz*r.

Valahogy túl sok pénz van a kevésbé inteligens embereknél, nem gondoljátok?

(#18) róland válasza Vamp (#17) üzenetére


róland
veterán

Valószínű ékicsiny céget, de már nem Bt-t, hanem minimum egy Kft-t. A megfelelő tőkével és 2-3 kemény munkával egy jó elgondoláson alapuló, megfelelő üzleti modellel rendelkező Kft. befuthat. Ezután nem nagyon kérdezgetnék, hogy honnan is van a pénzed.

http://logout.hu/cikk/mi_is_az_a_htpc/teljes.html; Három emeleten át egy teljes liftrapszódiát játszik!

(#19) Vamp válasza róland (#18) üzenetére


Vamp
senior tag

A másik meg, ha adnék is, pénzt sosem adnék, legfeljebb megvenném bizonyos dolgokat az embereknek. Korháhazak pl nem szabad így támogatni, mert lehúzzák a felét.
Viszont egyik álmom h beállítsak egy korházhoz:

-Kiskezit csókolom, az igazgató úrral akarok beszélni.
-Be van jelentkezve?
-Nem, csókolom, de most megvárat, vagy vigyem vissza a 10db inkubátort?:D

(#20) Killerking


Killerking
csendes tag

Hát én hamar elverném, mert játékot akarok fejleszteni és sponzort keresek. Ezért a játék megvalósítása 3.000.000-5.000.000 euró. Tehát sajna nem tartana nálam sokáig:) Remélem megnyerem:) :)) :DD :C :DDD :D

Drink and the Devil had killed off the rest .....

(#21) twollah


twollah
nagyúr

Nagyon nagy valoszinuseg szerint szep kerek osszeget adomanyoznek vmelyik hajlektalanokat tamogato alapitvanynak.

(#22) lesaux válasza twollah (#21) üzenetére


lesaux
veterán

Annak én is egy szép kerek összeget adományoznék. A nulla egy szép kerek szám.

(#23) Peet210


Peet210
őstag

Én ha megnyerném(ami ki van csukva mert nem lottózom :D ) akkor valahogy nem a fényűzésre gondolok hanem arra hogy életem végéig NYUGODTAN élhetnék.A barátaimról pedig soha nem feledkeznék meg, mert ugyan miért, hisz ők a barátaim.A barátságot valahogy nem tudom helyettesíteni a pénzzel.Tudom hogy akkor nagyot változna a helyzet de akkor is én nem akarok változni nem akarom hogy ezentúl máshogy nézzenek rám vagy kezeljenek.Persze ezt így könnyű leírni, de akkor is én próbálnék nem megőrülni a sok pénztől.

Today's record, is tomorrow's motivation

(#24) Ősember


Ősember
őstag

van egy olyan lérzésem, hogy ez a ''nem is olyaa jo az a milliárd'' szöveg csak az átlag emberek lelkének megnyugtatására szolgál. igazábol nem látom be, miért ne akarná valaki megnyerni azt a rengeteg pénzt. ha már egyszer megvan, senki sem dobná el. jotékonykodni? könnyü azt mondani. lehet hogy egész életedben 40-50 millioért dolgozol és egyszer csak elajándékozol annyit? ez is teljesen egyén függö, én 2x meggondolnám :DDD

______________________________________________________________________ www.rambazar.com - G.Skill minden szinten - 8GB DDR3 15.000Ft alatt!

(#25) golyani


golyani
őstag

ha nyernék (de ahhoz jáccani kéne előbb:)) akkor örülnék egy részét elverném rögtön maradékot meg bevágnám a bankba( h legyen miből UV díjat fizetni a gépészen :DDD ).
esetleg többet engednék meg magamnak:) meg nme gondolnák meg mindent 26x mielőtt megveszem. ilyne osztogatósat meg nem jáccanék mert ha a szűk családi körnél(szülők+én) többen tudnak róla akkor vki tuti elkotyogi.
persze ha vmelyik barátnak vagy családtagnak anyagi támogatás kell adnék.

(#26) joghurt


joghurt
addikt

Nagyon hülye ötlet az ''egyik rokonnak is annyi, a másik havernak is ennyi'' szétosztogatást odáig fokozni, hogy megvesz az ember egy belvárosi foghíjtelket, és közparkot csinál belőle játszótérrel?

A tej élet, erő, egészség.

(#27) bbchris


bbchris
senior tag

Ugye itt az a megoldás ha nem kürtölöd szét sehova , ilyankor ugye bunkó lenne az ember de sajan manapság az a mondás van hogy amit nem lát a szem az nem fáj a szívnek . Ugye az a megoldás hogy nem mondod senkinek ja és ugye nem egyszerre nagyzolsz , na persze ember legyen aki ezt megállja . Sajna ez lenne a megoldás , nyilván én is köpnék erre a mo**kos államra meg mindenre ami teher a számomra , sőt ha tehetném kitenném a pénzt külföldre nem ebben a mo**kos ország mo**kos bankjaiba .

(#28) dabadab válasza joghurt (#26) üzenetére


dabadab
titán

Ismered a bp-i Koztelek utcat? Ott pont ezt csinalta jopar evtizeddel ezelott egy jotet lelek.

DRM is theft

(#29) dabadab válasza Peet210 (#23) üzenetére


dabadab
titán

''életem végéig NYUGODTAN élhetnék''

A fenet. A penz megszabadit bizonyos nyugoktol (pl hogy mibol fizeted be a szamlakat), viszont egy csomo mastol nem. A gazdag embernek is eppen ugy lehet szerelmi banata, gyotorheti csaladi zur, erheti baleset ot vagy olyat, akinek erdekli a sorsa, johet betegseg, halal - es akkor a nyugodt elet legfobb ellensegerol, a gyerekrol meg nem is szoltam :)

DRM is theft

(#30) tildy


tildy
nagyúr

'' De milyen sorsra jutnának ezek a kapcsolatok, ha barátainknak továbbra is maradnának az eredeti problémáik, ''
Milyen jó annak ilyenkor akinek nincsenek, vagy kevés barátja van;]

Egyébként nem értem, miért rögtön az jut az ember eszébe , hogy mindenből a legjobbat. Nem.Nekem nem kéne a legjobb/legerősebb autó, legcsilivilibb ház, a legnagyobb palota. Minek?!:F

Ellenben tűznék el ebből az országból, és máris nem tűnnék ki a ''gazdagságommal''.
Talán szebb világba is kerülnék, még ha idegenek közé is. Megtenném azt, amit eddig az anyagiak miatt nem mertem. Pl. nyitnék egy repülősiskolát, és mellette repkednék kedvemre:B

Szóval a baráti kapcsolataimat nem félteném: Aki van, az akkor is barát lenne/maradna, ha bármelyikünk hirtelen gazdaggá válna, de ilyen emberből meg jó ha van 2 .

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#32) tildy válasza Kalandor (#31) üzenetére


tildy
nagyúr

az biztos ;]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#33) dragonfx


dragonfx
veterán

Ez nem kérdés, még szép hogy meg.
Ninc stöbb pézügyi görcsölés ami esetleg rossze setben felörülheti a családi kapcsolatokat is.
Én a legjobb haverjaimnak adnék zsét bőven mondjuk úgy 3-4nek.Szerintme inenntől ők megmaradnának tuti, vagy ha nem akkor alapból, ''elköteleznék'' magukat melléd...mondjuk megleped egyiket egy lancer evoval szülinapjára, mert az a kedvence. :DDD :D

Ami biztos hogy Bp.ről elköltöznék a faxba.
Nem meszzire de nyugi helyre, ha meg nyüzsit akarok bejövök.

Ha valaki mégse ígyí gondolja szívesen megadomaz otps számom neki, ha nics mire költenie én segítek neki. :D


[Szerkesztve]

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#34) Peet210 válasza dabadab (#29) üzenetére


Peet210
őstag

Ok persze hogy az anyagi nyugalomra gondoltam, de ha már nem kell idekeskedned azért hogy miből fizesd ki ezt meg azt az már egy bizonyos fokig megnyuktató lehet.A lelki részt(bánat, betegség vagy amiket még írtál) pedig egyértelműen mindenkinek magában ill. magának kell lerendeznie és itt többet érhet a családi összetartás és a barátság.

dragonfx
Én a legjobb haverjaimnak adnék zsét bőven mondjuk úgy 3-4nek.Szerintme inenntől ők megmaradnának tuti, vagy ha nem akkor alapból, ''elköteleznék'' magukat melléd
Azért ezzel csak óvatosan :)

[Szerkesztve]

Today's record, is tomorrow's motivation

(#35) emvy


emvy
nagyúr

Siman szetmehetnek pl. gyerekkori baratsagok. Felnottkoriak nehezebben, mert a felnottkoriak inkabb nyugszanak intellektualis kozossegen. A gyerekkoriak, amelyeknek az alapja az akkori kozos gondok, es az abbol kialakult bizalom, gellert kaphatnak. Nem kell ehhez lotto, eleg, ha valakinek nagyon konnyen megy (pl. a szulok miatt), valakinek pedig nagyon nehezen (szegeny szulok, munkaeropiacon nem divatos szakma). Masok lesznek a problemak es masok a szorakozasi formak. A gazdagabbik az autok, ettermek, stb-k fele fordul, es ez nem is feltetlenul problema, a masik pedig napi megelhetes gondokkal fog foglalkozni. Elobb-utobb keves kozos tema lesz, bar a bizalom megmaradhat, de a rendszeres kapcsolattartas leepul.

while (!sleep) sheep++;

(#36) villamos


villamos
őstag

Végül is fogalmam sincs, hogy mit is kezdenék ennyi pénzzel. Az biztos, hogy vennék húgomnak egy szép lovat. Vagy akár kettőt is... :))
Meg megtanulnék vezetni, és vennék magamnak valami brutál kocsit. Vagy kettőt. Télre valami terepjárót mondjuk, nyárra meg valami tuti sportkocsit... Meg a családnak is. Persze vennék valami házat is...
Persze landolna itthonra ilyen plazmatévé meg mittudomain...

[Szerkesztve]

"Én eddig azt hittem ez egy egyetem, de kiderült hogy óvoda."

(#37) dragonfx válasza Peet210 (#34) üzenetére


dragonfx
veterán

Ha valaki több éve csipázza a burádat mint xenonizzó :C ..hogy költőein fogalmazzak az nem fog ettől megutálni csak még jobban 1 húron fogtok pendelni szvsz.Csak nem buliba jártok hanem casinóba, nem népautókkal csapattók hanem porschjékkal.....nem johnnyt isztok hanem chivas regalt.... :DDD ...stb

"Ha valami túl szép, hogy igaz legyen, akkor az valószínűleg nem is igaz"--Logout 2014

(#38) Digital


Digital
addikt

Elöbb nyerjem meg a zsozsót,az ilyen hangyányi problémákon majd később gondolkodnék ;]

"barackot,imádom a húsos barackot" Emlékszel a lassú internetre? Csak nyolc kép fért bele egy éjszakába...

(#39) Viktor0610


Viktor0610
MODERÁTOR

Én meg már azt hittem, tényleg... :U ;]

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#40) SLYM


SLYM
veterán

Divot ismét egy jó írás tőled. :R ellopod az összes jó témát bazze!!! ;]

amúgy az élet mindenképp problémás. vannak kicsi és nagy problémák. szerintem aki nyer a lottón, egy ideig biztos boldog. persze utána ez elég gyorsan alábbhagy, mert ugye ha megszokod a mercit akkor utána egy astra már szar. egy gazdagabb ember azonfelül, hogy neki ugyanúgy megvannak a problémái(kisebbek ugyan, de ugyanolyan nagynak éli meg mint a ténylegesen nagy problémát), még szembe kell néznie, hogy a világ amiben él az nem lesz szebb az ő vagyonától. aki a 8-kerbe nő fel annak szép terézváros, aki meg kertvárosban annak meg undorító. ez a hátrány, az előny meg a biztonságérzet. anyagi biztonság.
az is egy érdekesség, hogy aki egy panelba lakik a családjával és rászakad a nyeremény persze egyből beköltözik egy kúriába, de ha nem elég ügyes (vagy inkább full ostoba) akkor egy idő után elfogy a pénz. és akkor már a kis kertesház(ami marad) is egy lepusztult viskónak tűnik a kúriához képest(pedig panelból indult). aki meg úgy gazdagszik, meg, hogy megcsinálta magának a pénzt, az meg folyamatosan boldog, mert ő saját maga küzdi fel magát odaáig. ígyhát nem is fogja elveszteni a pénzét.
mégegy érdekesség. ismeritek azt a mondást, hogy ''az út maga a boldogság'' tehát, hogy az az idő a boldogság amíg folyamatosan jobb lesz neked''fejlődsz'' (az út, amíg eléred a célt). akkor mivel mindig jobb neked, mindig boldog vagy. ha viszont egy pillanat alatt lesz pénzed akkor egyszer vagy emiatt boldog, de akkor nagyon. de ez elmúlik.
meg akinek egyszer csak az ölébe hullik a vagyon hirtelen ''elveszt'' egy nagy célt. hiszen ugye az egy fő cél (a sok közül) hogy hogyan szerezzünk sok pénzt

[Szerkesztve]

(#41) divot


divot
veterán

Sokan félreértették a kezdő írást - vagy el sem olvasták :DDD -, mert nem az a kérdés, hogy ki mire költené és hogyan, hanem hogy miként hatna egy radikális meggazdagodás az emberi kapcsolatokra.
És nem hiszem, hogy azoknak lenne igazuk, akik azt állítják, hogy sehogy.

(#42) divot válasza emvy (#35) üzenetére


divot
veterán

No, valami ilyesmi jár az én fejemben is. :F

(#43) tildy válasza emvy (#35) üzenetére


tildy
nagyúr

Ehhez elég lenne az is, hogy hirtelen az egyikük elkezd jól, mondjuk 3-4* annyit keresni. Mégsem mennek még szét ettől barátságok.
Divot: embere válogatja. Nem hinném, hogy baráti társaságban cska a pénzről, meg nyaralásról, meg ilyenekről lehet beszélni. Igaz barátja meg általában nem sok van az embernek. Ők emiatt úgysem orrolnának meg rád. Ha meg igen, akkor el kell gondolkodni azon, hogy tényleg igaz barátok-e.

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#44) tiv61us


tiv61us
őstag

hat ha nem 6-os lotton erem el, es tenyleg milliok, akar dollaban, akkor a kapcsolataimon, barataimhoiz valo viszonyomosn nem sokat valtoztatna, esetleg meg pozitiv iranyba is javulna:)
mindig en fizetnem a sort:)
de komolyra forditva, a rokonok es a regi baratok kozotti viszony semmit nem valtozna,
semmit, ezt merem mondani, sot allitom
egyikrol sem kepzelem hogy irigykedne, nagy arcom meg igy is megvan
hoy akarnanak-e lenni ujak erdekbol azt nem tudom

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#45) Daneey


Daneey
tag

Azon nem gondolkodott senki, hogy az egészet beteszi egy bankba 1 havi lekötésekkel és minden hó végén kiveszi a kamatot, ami 1 milliárd esetében is (alacsony 4% kamattal számolva) 40 millió Ft. Havi 40 millió úgy, hogy nem költöttél semmit; élsz úgy, ahogy eddig, sztem egy nagyon jó befektetés... Vagy hülye vagyok? :D

(#46) tiv61us válasza Daneey (#45) üzenetére


tiv61us
őstag

ez OK is csak ez az iras nem errol szol
a lenyege, hogy ,mi lesz a kapcsolataiddal, baratok, ismerosok , csalad stb, ha egyszerre csak kurva gazdag leszel, Ok meg nem

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#47) emvy válasza Daneey (#45) üzenetére


emvy
nagyúr

A kamat evi 4%, nem havi.

while (!sleep) sheep++;

(#48) tiv61us válasza emvy (#47) üzenetére


tiv61us
őstag

hat evi 4 eleg sovany ha mar errefele kanyarodunk el, oda ne tedd be
olyan evi 10 biztonsagosan elerheto, de ez tenyleg ne eerol szol, hanem megutal-e a baratod mert milliardos lettel
kicsit persze sarkitva
szerintem nem okoz problemat, de lehet ez korfuggo is[Szerkesztve]

"maradsz aki voltal, leszel aki vagy"

(#49) Wolverine válasza Daneey (#45) üzenetére


Wolverine
félisten

Nem, ez persze egy járható út - kérdés, hogy elég-e...

Az alapkérdéshez: akik tényleg barátok, azzal megmarad a kapcsolatod - hacsak te magad nem leszel elszállva a hirtelen jött zsétől... Ez viszont a saját jellemedtől függ. Szóval itt inkább az a kérdés: vajon elég érett vagy-e ahhoz, hogy ne tedd tönkre a saját kapcsolataidat?

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#50) Bubee82


Bubee82
őstag

Egy ilyen nyeremény felfogható egy jó tesztre, arra h ki az igazi barát és ki nem. Aki barát volt az is marad. De ezt el lehetne játszani anélkül h nyertél volna. Csak beadod azoknak a személyeknek akikben kételkedsz h barátok lennének és utána megfigyeled h miként viselkednek. Mondjuk ezt meg lehetne más placebóval is oldani, de asszem ez elég ütős dolog lenne :)

A másik dolog amin el lehet/kell gondolkodni h a nyertest hogyan változtatná meg a gyorsan jött gazdagság. Sztem a legtöbben azt mondanák h ő ugyan nem változna meg, de ezt úgysem tudhatja előre. Ezt mondjuk befolyásolja h a környezete hogyan változna meg. Elég nagy hatással lehet a környezet az egyén viselkedés-változására.

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.