Hirdetés

2021. január 25., hétfő

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Off-topic LOGOUT  »  [Re:] Rák

Hozzászólások

(#51) Batman válasza ollie (#50) üzenetére


Batman
őstag

ollie jól beszél, jól fog neki esni, képzeld el a szitut fordítva , te szeretnéd ha bemennének hozzád, nem kellenek felesleges szavak, csak a jelenlét egy pillantás egy mosoly mindent elmond.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#52) Iginotus


Iginotus
őstag

Hu de hosszan tudnák mesélni.
Most sokan megkérdezhetik igen ÉNIS.
Sugár: méghogy célzott, a csipolapátomon van daganat de 70% hogy nem lesz gyerekem közbe 15 cm re sugaraztak a herémtöl bahhh....

Kemo: gyogyszeres 20 kilot felszedtem zsir, steroidok idegessé agresszivvá tesznek; ez kezelést hagyjuk.
Kemo2: infozio kellemesebb hetente többször élvezhetö; tüpárna a kezem és nincs egy ép ér a karomon, a többit hagyjuk.

Csontrákos vagyok mielomás. 24 évesen. Hogy, hogy néznek rám az utcán mikor maszkba kell lemennem; mit borju az ujkapura a tudatlanoktol meg megkapom, hogy vegyvédelmi cucc, ja cérnakesztyüvel... Az okosabbak meg, hogy megyek permetezni.

Növérek tényleg kedvesek, dokiknak meg nem kell hagyni, hogy ök irányirsanak simán mondj NEM-et :)

Osztán kitartás.

Szerk.: egyszer megirom a teljes sztori egyszer, mikor vége lesz.

[Szerkesztve]

Plug and Pray... :)

(#53) csapos2


csapos2
addikt

Ami szuprhőssé tesz, az az, hogy ember maradtál, nem keseredtél meg, nem lettél egy nyűg.

Lelkiismereted méri önzésed őszinteségét. Hallgasd figyelmesen.

(#54) YouCanCANON válasza Iginotus (#52) üzenetére


YouCanCANON
tag

sajnálom, hogy ilyen kellemetlen tapasztalatod volt az egészségüggyel kapcsolatban

ellenben, manapság elég triviális dolog már, hogy egy ilyen radikális terápia (chemo és sugár) megkezdése elött örökitö sejteket megörizzenek ;)

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#55) Iginotus válasza YouCanCANON (#54) üzenetére


Iginotus
őstag

Megtörtént, 5 évig ingyen tárolják, de utánna :)

Plug and Pray... :)

(#56) dokar válasza wwenigma (#47) üzenetére


dokar
addikt

ezért csodálkoztam azon, hogy hullott a haja

extra - SEXRay

(#57) Batman válasza dokar (#56) üzenetére


Batman
őstag

Elhiszed ,hogy ez volt akkor a legkisebb problémám, a sugárkezelésből szerzett kisebb égési sérülések és a bennem lévő protézis valahogy jobban izgatott.. :U

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#58) dokar válasza YouCanCANON (#49) üzenetére


dokar
addikt

a sugárkezelésnél magát a beteg sejtek kinyirását a sugárzás által kialakult erősen oxidativ és reaktiv molekulák végzik


A sugárkezelés lényegét nagy energiájú ionizáló sugárzás gyógyító célú alkalmazása képezi. A sugárzás az örökítő anyag (DNS) károsítása révén gátolja a sejtosztódást. Ez a folyamat azonban nem szelektív, és mind az ép, mind a daganatos sejteken egyaránt érvényesül. Tekintettel azonban, hogy a daganatokban általában nagyobb az osztódásra készülő, vagy osztódásban lévő sejtek száma, a daganatoknak a normál szöveteknél rendszerint nagyobb a sugárérzékenységük.

extra - SEXRay

(#59) dokar válasza Batman (#57) üzenetére


dokar
addikt

elhiszem, látom az asszonyon, hogy mennyire leépíti az embert, főleg a kemo.
szerettünk volna gyereket, de egy jó darabig nem lehet :(((

extra - SEXRay

(#60) Goose-T


Goose-T
veterán

Találkoztunk már párszor személyesen, de ezt eddig nem tudtam rólad, nem is vettem észre rajtad semmi különöset. Úgy gondolom, ezentúl is ugyanúgy fogok nézni rád, ahogy eddig; mint egy átlagos emberre. :) Szerintem ilyen helyzetben az a legrosszabb, ha mindenki kinyilvánítja a sajnálatát, mert ez akaralanul is arra enged következtetni, hogy gondolatban már leírtak. :( Kitartás, egy ilyen dolog nem fog ki rajtad! :)

Eladó gityó: https://tinyurl.com/y4qrjkaq *** Jó zene: https://tinyurl.com/voysv3w

(#61) Rossi


Rossi
addikt

Minden tiszteletem a tiétek Batman és Iginotus!

„This is the water and this is the well. Drink full and descend. The horse is the white of the eyes, dark within.”

(#62) Batman válasza Goose-T (#60) üzenetére


Batman
őstag

Hát igen hecegni nem szoktam vele, és megpróbálom amennyire csak lehet kizárni az életemből, én irányítom őt nem ő engem.
Ugyan úgy élek mint az átlag, egyetemre járok, melette dolgozom, sörözgetek a haverokkal, vagy egyszerűen csak kockulok. :)

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#63) YouCanCANON válasza dokar (#58) üzenetére


YouCanCANON
tag

most nem akarok arcoskodni a sugárérzékeny térfogat, a vizelmélet és társaival... bizonyos nagyanergiáju sugázások képesek igen tönkretenni fehérjéket illetve DNS-t, de a lényegi feladat a sugárzás következtében kialakult reaktiv gyökök, radikálok munkája... eloxidálnak mindent, dezintegrálják a sejtmembránt etc... :B

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#64) dokar válasza YouCanCANON (#63) üzenetére


dokar
addikt

nocsak egy biológus van köreinkben? :)

extra - SEXRay

(#65) ollie válasza Iginotus (#52) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Én erős pollenallergia miatt is felveszek időnként maszkot, mikor az utcára megyek. Ezért meg tudom érteni azokat a pillantásokat, bár engem nem nagyon érdekelnek. Viszont én sokkal jobb helyzetben vagyok, allergiába nem nagyon szoktak belehalni.

****

(#66) kofa73 válasza nyávogi (#24) üzenetére


kofa73
csendes tag

Helló!

Ha jól sejtem, a ''csodaszer'' a lapacho. Sokan sokfélét írnak, a dokik szerint terápiára nem alkalmas, annyi a mellékhatása. Ráadásul sok a hamisítvány is.

A Google sok találatot hoz, pl.
http://www.bccancer.bc.ca/HPI/UnconventionalTherapies/PauDArco.htm

Itthon:
http://www.google.com/search?q=site%3Ahu+lapacho

Remélem segítettem.

Kofa

(#67) Iginotus válasza ollie (#65) üzenetére


Iginotus
őstag

:))
Nekem sincs kedvem ''belehalni''. Jot vidulok én is néha csak nem tudok választani hogy erdöbe menjek ahol nem látnak de van kullancs vagy városba ahol látnak, de néznek rám.
Jol érzem magam leszámitva a szobafogságot, meg hogy nem ihatok meg egy jo sört, csak alkoholmenteset a gyogyszerek miatt. De ugy jol vagyok. Már csak ezdésre kéne elengedie dokinak és akkor már mégjobban lennék.

Plug and Pray... :)

(#68) bazs


bazs
aktív tag

Ember!
Ha ilyen dolgokról hallok vagy olvasok, bambulok ki a fejemből egy percig, aztán megrázom magam és nevetségesnek érzem a saját problémáim. Tatrs ki, tartsatok ki!

Pont most fogyott el...

(#69) vallas


vallas
senior tag

Helló Batman!

Hát nagyon meglepődtem az íráson, hiszen pár lanon már összefutottunk, és soha nem jutott volna eszembe, hogy ilyen dolgokon mentél át, de ahogy látom férfiként állod a sarat, Kitartás mindkettőtöknek, és hát lehet hogy hülyén hangzik, de a pozitív hozzáállás az fontos, bár az írásból az jön le hogy ezzel nem állsz hadilábon.

RESPECT! :R

.............IHB-MBM............. Let's Go MAVS!

(#70) keopsz


keopsz
HÁZIGAZDA

szia,

:R :R :R

es tenyleg TE es a hozzad hasonlok a szuperhosok, nem a bugyuta kepregeny-heroszok, akik a vilagot akarjak megmenteni!!

minden tiszteletem.

cantante di sampietrini

(#71) YouCanCANON válasza dokar (#64) üzenetére


YouCanCANON
tag

majdnem... kicsit több, kicsit kevesebb, picit másabb ;)

You Can CANON * eladó minőségi szervercuccok: http://prohardver.hu/e.php?mod=74&id=96871 *

(#72) CocooN-z


CocooN-z
őstag

Tiszteletem!

Sosem éreztem magam gyengének lelkileg, de tudom mit tudok, meddig bírok valamit, de te nagyon erős vagy, így ahogyan lejön a postodból, az ez. Mindig is csodáltam az ilyen embereket, fájdalmak ellenére is tudnak nevetni (nekem nehezen megy nagy fájdalmak esetén, engem nem is a fájdalom gátol meg benne hanem a reménytelen helyzet...a reménytelen nem neked ment hanem akkoriban nekem ne értsd félre), jó példa vagy ez esetben te, de nagypapám is ilyen volt (sajnos előző tavasszal elhunyt): amputálni kellett a lábát egy érelszűkület miatt, ami terjedt csak egyre feljebb neki. Miután tolószékbe kényszerült emiatt, továbbra sem hagyott fel azzal, hogy megnevettesse az embereket, unokáit, még poénkodott is a helyzettel. És nem mélyült el, nem fordult be, nem változott meg -bár tény hogy nem beszélt annyit- de nem küldte a padlóra :(

Amikor én a fülemmel kerültem évekkel ezelőtt kórházba, nagyon erős gyulladással (mely a csontra is átterjedt-a fülem mögül amputáltak csont darabokat-mind2 oldalon.), nyíltan kijelentették hogy meg fogok süketülni, és nincs mit tenni ellene (ezért is tudom nagyon átélni amit írtál, hogy milyen nyersek is tudnak lenni a dokik...). És az utolsó fénysugár...helyi (városunkban) dokit találtunk (még fiatal volt, pár éve végezhetett orvosin), aki azonnal tudta hogy mit csináljon, és hogyan, és hol. Mikor látta mit élt át a ''hallókészülékem'' borzadva mondta édesanyukámnak (aki végig kitartott mellettem), hogy szörnyű. Bár ezt csak később mesélték el, nem pedig felettem vitatták meg :D.

Nem tudom hogyan fogalmazzam meg, meg hogyis írjam le a következőket...Tudom milyen érzés betegnek lenni, és filózni azon, hogy ''ma éjjelre is vegyek fájdalomcsillapítót vagy se'' dolog, a nyers doktor uraságok, és a halovány remény, és tudom hogy nehéz, további sok sikert kívánok, mást nem tudok mondani, ezt mindenki saját maga módján éli meg, és dönti el hogyan áll hozzá..A legjobban te csinálod, és köszönöm hogy megosztottad a történetedet, mert papám temetése óta lappang ez bennem amit leírtam, bár csak töredék, de jó volt kicsit nekem is írnom..remélem nem baj..ilyenkor mindig naiv vagy miis vagyok na :)

üdv :)

ui: ami megváltozott bennem az esetem óta, hogy próbálok mindenhez kicsit pozitívan állni, ami miatt kicsit sokszor szívtam is, mert ezt az emberek ki tudják használni, de mindig túlteszem magam rajta, nem nyűglődök ilyeneken, és próbálom papám elveit követni és megnevettetni az embereket.:)

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

BRSZK 6.0 - 2021

(#73) Batman válasza vallas (#69) üzenetére


Batman
őstag

Vallas, keopsz thx.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#74) Batman válasza CocooN-z (#72) üzenetére


Batman
őstag

Nem vagyok én olyan erős, nekem is ugyan úgy fájt minden mint bárki másnak, csak próbáltam nem foglalkozni vele, nem rinyáltam nem sajnáltattam magam, probáltam visszatérni az életemhez.
Hihetetlen félős voltam, utáltam az orvosokat, van pár jó story ezekről, mikro fogorvosnál 5-en kellet lefogni a váróből kellett embereket behívni seítségül! :DDD
Vagy irtóztam az tűtől, a dokiknak szó szerint üldözniük kellett vele, meg is jártam , bele tört a tű karom vénájába és mikor vert a szivem kispriccelt a tűn keresztül :D
Vagy elharaptam azt a pálcikát amit mindig ledugnak az ember torkába hogy megnézzék mi a helyzet...
Szal nem igazán repdestem az orvosokért ők se értem, de a korházban meglepően jol tőrtem a kiképzést , itt már nem a karomba hanem a hasamba kaptam a véralvadás gátlót, de nem volt mit tenni , így hát tűrtem.

Ami tapasztalat, hogy min 3-4 doki szakvéleményét ki kell kérni ha valami változás van, ők is emberek tévedhetnek, megesett ,hogy a dokik más mondtak, ilyenkor lehetett mondani ,hogy jobb lenne ha konzultálnának, pár telefon, megvitatták az esetet majd értesítettek, hogy mi az álláspontjuk.


Jelenleg is hallókészüléked van , vagy azóta van valami változás?

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#75) Dufresne


Dufresne
addikt

Érdekes egy írás volt:)
Csak megerősödött bennem az a kép, hogy kitartással az élet bármely területén meg tudja állni a helyét egy ember. Tök mind1, hogy ez munka vagy betegség. A hozzáállás számít.

ÉN ennél a sajnálat résznél akadok el mindig egy kicsit. Tudom, hogy sajnálattól senkinek sem lesz jobb, meg gyakorlatilag tök mind1 is. De sztem ez sokszor inkább együttérzés, vagy nem is tudom hogy foglamazzam meg, vagy mi a jó szó erre. Ami én úgygondolom, hogy természetes dolog egy bizonyos szintig. Úgy minthaogy ''sajnálod'' a haverod, akit elhagyott a bnője, vagy eltört a lába, vagy meglopták. Igazából ez sztem nem is az a klasszikus sajnálkozás kategória:) Inkább valami más, ami egy normális emberi érzés/együttérzés.

(#76) föccer


föccer
nagyúr

Szia Bat.

Első sorban: Gratulálok ahoz, hogy nem vesztetted el azt ami az egyik kiutat jelenti a betegségből. Ez a bátorság és elszántság. Vannak az új egészségkultúrában olyan szemléletek, hogy a megbetegedések jelentős részét a mentális viselkedés váltja ki (hogy érzed magad). Erre a legjobb példát jóbarátom mesélte a barátnőjéről: Mikor az apjával beszél telefonon, annyira felhúzza magát idegileg, hogy 2 napig minden izülete fáj. Persze nem tudta pontosan, hogy miért, de amikor elmesélte nekem ezt a sztorit, akkor el tudtam neki mondani, hogy miért is van ez pontosan. Az ilyen problémákat a mai, klasszikus, orvoslás nem tud kezelni, nem tudja meggyógyítani. Sok ilyen ''betegség'' van, amival nem tud a mai orvostudomány mit kezdeni. Ilyen a rák is.

Az, hogy miért van így, pontosan lehet tudni. De ennek részletezésébe nem mennék bele. Maradjunk annyiban, hogy vannak a világon olyan érdekecsoportok, akik NEM akarják azt, hogy bizonyos betegsége (cukor, éc, rák, parkinzon kór etcetc) legyőzhetőek legyenek. Ha valakit érdekel ez a téma, szivesen ajánlok nagyon jó irodalamat.

Az előbb úgy fogalmaztam, hogy a mai orvostudomány nem tud legyőzni bizonyos betegségeket. Ebben természetesen benne van az is, hogy vannak olyan, a köztudatban ''alternatív gyógymódok'' néven elhíresült módszerek, eszközök, eljárások, ami sokkal jobb, látványosabb eredményeket (gyógyulásokat) eredményez mint amit a mai orvosok fel tudnak mutatni.

Egy példa: Fönökömhöz húsvét elött bejött egy búval bélelt faszi. Mint kiderült az apja áttételes rákos, és az orvosok 2-3 hónapot jósoltan neki. Az öregnek nagy fájdalmai, rossz közérzet, halálfélelemei voltak. Erre keresett valami megoldát. Így találkozott a főnökkel. Kapott 1 havi táplálékkiegészítőt (termék nevet, gyártót direkt nem írok). 4 nap fogyasztás után azt a visszajelzésst kapta, hogy az apjának csökkentek a jájdalmai, visszatért a jókedve.

Én is fogyasztom ugyanezt a táplálék kiegészítőt. Igaz nincsnek ''nagy'' betegségeim, viszont a napi munkám minden energiámat elhasználta nap mint nap. Egyre nehezebben ment a felkelés, nem voltam hatékony a munkában. Elkezdtem enni (pontosabba inni kell :) ezt a terméket. 1,5 hét után 9-10 óráról 6-7 órára csökkent az alvásigényem. Reggel mindig megelőzőm az órát, én ébredek előbb. A bal vádlimban viszér kezdett kialakulni. Ez mára szépen visszahúzodott. Egy megeröltetőbb nap után sem látom azt zuhany köznem, hogy a vádlimban a hajszálerek nem birták a mai napot, és elpattantak. Ilyenkor minden este kék-zöld volt a vádlim. Pont mintha jól megverték volna. Mindkét lábfejemen irritácoók voltak. Nem bírják a cipőt. Most is ugyanaz a cipő van rajtam, de a viszkető vörös foltok nincsnek.

Bocsánat, hogy ilyen hosszúra nyúlt a poszt, de ezzel a két példával azt szerettem volna neked (nektek) demonstrálni, hogy igenis szabad (sőt, kell is) az ''alternatív gyógymódokban hinni. Legyen az akár új egészségkultúrának, új biológiának, vagy akár milyen szemléletnek is nevezve.

Batman: Ha mégis úgy gondolod, hogy érdemes megnézni az eddigi eredményeket, amit a táplálékkiegészítők produkáltak, akkor keress meg akár telefonon, akár privátban, és küldök neked egy-két anyagot, hogy miként lehet akár a rákra is nézni más szemmel mint az az orvosok teszik.


Üdv.: föccer

(#77) zdanee


zdanee
őstag

Lakik a szomszedunkban egy csalad. Joban vagyunk veluk, Anyuka, Apuka, Nagylany, Ocsi, Hugi. Hugi 2 eves volt, amikor rakot diagnosztizaltak nala. Egeszseges rendelesen volt, ott tunt fel valami a haziorvosnak, ami nem tetszett es tovabbkuldte kivizsgalasra. Hugi mindig kicsi volt a korahoz kepest, keson kezdett beszelni, keveset evett, csondes volt. Hogy Fortuna mekkora hatalommal bir, jelzi, hogy ha Hugi egy hettel korabban megy vizsgalatra, nem veszik eszre a dolgot, ha egy het mulva, lehet hogy keso, mindenesetre eppen idoben erkeztek. Hugit mutottek es terapiara kuldtek, eveken keresztul jartak, legyengult, a haja kihullott, a gyogyszerektol pedig meginkabb visszamaradt, es a kozerzetenek sem tett jot. Amikor Huginak kihullott a haja, Ocsinek is leborotvaltak a fejet, o kerte. Hugi lassan, de meggyogyult. Nem kellett tobb terapiara jarnia, kevesebb bogyot szedett. Kicsi, de vidam, inteligens, visszafogott kislany lett belole, szeret enekelni, jatszani, biciklizni, jovore iskolaba megy, mar most tanulja a szamokat es a betuket. Majus elsejen mentunk egyutt biciklizni, a ket csalad, es termeszetesen Hugi is velunk tartott, letekerte a tavot, megette az ebedet, jatszott a tobbi gyerekkel. Miert is ne tette volna, hiszen ugyanolyan gyerek, mint a tobbi!

Zipit Z2 idomár - Samsung Galaxy S8 - Cube i7 Stylus - Pebble Time - Remix Mini 2G - GPD Win

(#78) Batman válasza föccer (#76) üzenetére


Batman
őstag

Hello!

Vesztenivalóm nincs sok, dobj egy privit kicsit részletesebben az általad felsorolt anyagokról.


köszi

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#79) Iginotus válasza föccer (#76) üzenetére


Iginotus
őstag

Lehet hogy az a gond hogy tul sokat csalodtam az alternativ gyogymodokban. Nem vagyok egy cingár lélek, de a táplálék kiegészitő szora ugrok, amugy sem eszek keveset, mozgásom szinte nulla ha én ezt még megeszem tutti heti 1 kilo pluszba :)

Akkor meg a szivem nem birná egy idö után... :DDD

[Szerkesztve]

Plug and Pray... :)

(#80) Rexor


Rexor
csendes tag

/Moderálva. - Race/

(#81) Batman válasza Rexor (#80) üzenetére


Batman
őstag

hmm...
Ezt nekem szántad? :F

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#82) Iginotus válasza zdanee (#77) üzenetére


Iginotus
őstag

Ugyanolyanok vagyunk csak mi a növéreket tegezzük az orvosokat ismerjük és kivülröl/belülröl ismerjük a ct-mr stb... röviditéseket :R

Plug and Pray... :)

(#83) Iginotus válasza Rexor (#80) üzenetére


Iginotus
őstag

Arra még várhat az emberiség, egy fél évszádot minimum!

Elöbb utobb biztos de nem most és nem ebben.

Plug and Pray... :)

(#84) Batman válasza Iginotus (#82) üzenetére


Batman
őstag

:C
Ez igaz, ct-re és a többire szinte már soron kívül megyek, úgymond bérletem van. :B

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#85) föccer válasza Batman (#78) üzenetére


föccer
nagyúr

Küldök egy mailt.

(#86) CocooN-z válasza Batman (#74) üzenetére


CocooN-z
őstag

Hallókészüléket metafóra ként akartam használni, a hallásomra, egy miliméternyire voltam tőle,-tehát nincs- és hál istennek ma viszonylag normálisan hallok. Talán bal felemre nem úgy ahogyan kell, de a hangfalakat rendezni tudom (7.1)...jobb mintha nem lenne mit rendezni :)

őszintén kívánom hogy túl legyél rajta végérvényesen

üdvözletem.

[Szerkesztve]

BRSZK 6.0 - 2021

(#87) Batman válasza CocooN-z (#86) üzenetére


Batman
őstag

akkor lehet csak en nem értettem , mit szerettél volna írni.
Mint mindenen ezen is túl leszek. ;)

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

(#88) pussy_cat


pussy_cat
tag

Sziasztok Skacok,

Batman elfenekellek, amiért nem mondtad eddig, hogy most hogy vagy!

Bár nekem rákom nem volt, de volt más. Útáltam ahogy az emberek megnéznek, kérdezősködnek, gúnyolódnak, nevetgélnek. Egy 37 kilós csajszi rohangált az utcán a maga 162 centijével. Én jól éreztem magam, nevetgéltem, meggyógyultam, örültem mindennek, örültem mindenkinek. De milyen érdekes, hogy az emlékek azok amik időnként visszajárnak kísérteni. Nem szeretem ha kérdeznek, vagy beszélnem kell róla. Akkor nevettem mindenen, de ma már valahogy ez nem megy. Éppen ezért mikor eszembe jut eszem egy nagy csokit és megyek tovább.
Ti hogy élitek meg az emlékeket?

Üdv, Eszter

Nem vagyok öreg, csak rutinos!

(#89) ollie válasza föccer (#76) üzenetére


ollie
MODERÁTOR

Nekem is dobj egy privit lécci!

****

(#90) Amanitin


Amanitin
csendes tag

a sugárkezeléshez pár szót: az erre használt sugárzásban nincs töltött részecske (valaki emlegetett ionágyút(?), hát nem), ezért gyakorlatilag nem lehet irányítani, csak árnyékolni, amitől viszont az intenzitás megy a levesbe. Sajnos ez van.
Jól irányítható töltött részecske-sugárzást nem lehet használni, mert már a levegő nagyon hatékonyan elnyeli, élő szövet sűrűségű dolgok meg pláne. Egyszerűen el se jutna a célterületig. A katódsugárcsövekben (amiben elektronok röpködnek) sem véletlenül van vákum.
A kollega fentebb jól írta, a besugárzás folyamán keletkező reaktív gyökök mindent megtámadnak (zárójelben ez nem feltétlenül oxidáció), de a DNS károsodása az, ami először eléri azt a szintet, amit a sejt már nem tud kezelni. A sugárzás nagy szórását némileg ellensúlyozza, hogy a gyorsan osztódó sejtek a génkészlet sokkal nagyobb hányadára vannak ráutalva, mint a nem osztódó, specializált, normál szöveti sejtek. Ennél fogva jóval érzékenyebbek is a DNS-t károsító hatásokra. Viszont a szervezet bizonyos helyein felnőtt korban is intenzív sejtosztódás zajlik (erősen igénybe vett hámok, here, csontvelő), amik ilyenkor szintén alaposan megkapják a magukét.
Az érintetteknek azt üzenem, hogy legyenek kemények. A széthullás legapróbb jelét se engedjék meg maguknak.

szilva

(#91) Iginotus válasza pussy_cat (#88) üzenetére


Iginotus
őstag

Többet ülök a gép elött, mert most nem mehetek nagyon ki de amint kimehetek megyek egy nagy turára :)
Az emberek nem mondok rá semmit néha röhögnöm kell néha sirnom kéne, de nincs min, (egyszer madjnem sirtam, de ilyen helyzetben ki nem...)
Én jol érzem magam hogy a doki mit mond vagy mit nem az meg már rá tartozik, államvizsgázok szakdolit irok ezzel lekötöm magam, vagy gépet rakok össze ez a másik hobbim :)
Hogy fogok erre viszagondolni, nem tudom majd késöbb elmondom, addig is eszek egy csokit! ;)

Plug and Pray... :)

(#92) dokar válasza föccer (#76) üzenetére


dokar
addikt

az én asszonyom minden nap iszik aloe vera-t :)

extra - SEXRay

(#93) Janoska26


Janoska26
addikt

A topicot olvasgatva, rossz kedvem is lett meg nem is.Rossz lett azért mert látom hogy sajna előfordul sok helyen ez a rohadt betegség, viszont jó kedvem lett attól, hogy látom nem keseredtek el és nem adjátok fel, minden tiszteletem az érintetteké :R

(#94) pussy_cat válasza Iginotus (#91) üzenetére


pussy_cat
tag

Megértem, hogy majdnem sírtál, hiszen nevethet az ember amennyit csak akar, de belül mélyen ott van az a bizonyos érzés. Saját magának az ember pedig nem hazudhat, én azt mondom ha sírni kell, akkor sírj!!! Nem szégyen és Te is jobban leszel, megkönnyebbülsz!
Az embereken néha én is nagyokat nevettem. Próbareggeliről jöttem ki a kórházból, (egy csövet dugtak le a torkomon egész a gyomromig és félóránként beleöntöttek valamit, hogy nézzék hogyan emésztek, igazából nem érdekelt miért csinálják, jobban foglalkoztatott az, hogy hogyan veszek levegőt :) ) mikor rosszul lettem és hánytam az utcán. Aszondja nekem a kúltúrált felnőtt ember, hogy ''nem kéne annyit inni''. Ekkor sírtam el először magam, sírtam és nevettem. Arra gondoltam, hogy vajon Ő mit csinálna hasonló helyzetben és én mit tennék ha látnám így.
Én is ettem most egy csokit ;)


[Szerkesztve]

Nem vagyok öreg, csak rutinos!

(#95) ehehe


ehehe
csendes tag

Üdv!!

Én is csak azt tudom mondani, hogy amennyire lehet küzdeni kell ellene (nem feltétlen gyógyszerrel, meg ionágyúkkal meg kemóval), hanem a fel a fejjel taktikával. A hozzáállás nagyon sokat tud dobni az ember állapotán, és szerintem sokan azért gyógyultak fel súlyos betegségekből, mert nem hagyták el magukat.

Saját sztori:

Hál istennek a családban nem volt túl sok rákos, egyedül dédöreganyámról tudtam, hogy mellrákban halt meg...
Egészen mostanáig, mivel kiderült, hogy öregapámnak végbélrákja van(vagy nem biztos, lehet, hogy csak mellete volt). Kapott sugárkezelést, megoperálták, most kap egy kis kemót. Fater volt pár köre az orvossal mire elérte, hogy ne kelljen zacskóba sz*rnia. Szóval most már jol van meg minden.
Ezzel a történettel azt akartam bevezetni, hogy az ''alternatív gyógymódok'' igenis használnak. Fater már jópár éve hajszolja a táplálékkiegészítőket meg mindent ami nem a modern orvoslással van kapcsolatban. Szal az egész család szép mennyiségben eszik vitaminokat meg mindenféle ilyen dolgokat (persze nem a patikában kapható ''vitamin'' készítményekre kell gondolni). Na a lényeg, hogy nagyfatert is tömte rendesen ilyenekkel. Az eredmény:
1 A vérvizsgálat után a 35-40 éves doki azt mondta, bárcsak neki lenne ilyen vérképe.
2 Mielőtt még kiderült, hogy rákos már elhagyott több gyógyszert (köztük volt 1-2 ''eszed amíg megdöglesz, vagy megdöglesz'' típusú is).
3 Amikor kivették a daganatot, az orvosok arról beszélgettek (persze nem öregapám vagy előttünk, hanem a sarokban), hogy lehet nem is kellett volna operálni, mert már ment össze (előtte kapott sugárkezelést).
4 Ja meg az orvosok nem hitték el, hogy rákos mert ahogy leszűrtem, az ekkora ráknál má be kellet volna a delikvensnek szürkülnie, meg már nagyon rosszul kellet volna éreznie magát.

Én ezeket a pozitív hozzáállásnak és a vitaminoknak tulajdonítom. Lehet ezekről vitatkozni, de én hiszek a természetben és az akaraterőben és abban, hogy ezek fontosak a rák és hasonló betegségek legyőzésében.

Szóval csak azt mondom, hogy érdemes próbálkozni modern orvosláson kívüli terápiákkal (magánvélemény: főleg vitaminokkal, nyomelemekkel, meg ásványi anyagokkal).

Remélem nem írtam sok ostobaságot meg minden.

Legyen jó napja mindenkinek!!!

[Szerkesztve]

Aki másnak verme kerész annak fütye lütyme tyütyü!!!

(#96) Sh4rKy


Sh4rKy
senior tag

most nem fogok én is sablon szövegekkel jönni, a lényeget úgyis tudod (mint az írásodból kiderült...): fel a fejjel =)

sajnos én egész kiskorom óta néztem végig ahogy elveszítem azt akit mindenkinél többre tartottam, az édesapámat...
ő is rákos volt, melyet azthiszem 94-ben fedeztek fel... egy daganat volt a gerincén... volt egy műtéte ami az orvosok szerint teljesen rendben zajlott le, minden komplikáció nélkül és azt mondták, hogy rendben lesz minden... ebből az lett, hogy évekig semmi gond nem volt aztán újra kiújult a daganat és mégegyszer meg kellett műteni, ami szintén ''rendben'' sikerült... így a második műtét után már sokkal tovább tartott a felépülés, de hihetlen akaraterejének köszönhetően az orvosok még így is levoltak döbbenve, hogy ennyi idő alatt újra lábraállni járókeret nélkül szinte hihetetlen... aztán 2003-ban amikor elmentünk nyaralni horvátországba visszafelé már rosszul érezte magát ''nehezek voltak a lábai'' ahogy ő mondta... én mondtam neki hogy vezetek inkább én nehogy valami gond legyen (anyám nem tudott vezetni, én tudtam ugyanis autós-motoros beállítottságúak voltunk apámmal, de csak 14 éves voltam) de ő nem hagyta... nemtudom, hogy a makacsság miatt (ugyanis az ''öreg'' eléggé makacs volt..) vagy csak félt, hogy nehogy abból is gond legyen hogy megállít egy rendőr...
node mind1, amire hazaértünk egyből ahogy volt lefeküdt pihenni másnapra jobban lett... közbe persze jártunk kezelésekre, kemó és miegymás... aztán 2003 vége felé egyik hétről a másikra lebénult... szószerint... mentőbe be, irány korház, válasz: nemtudnak mit tenni...
7 hónappal és 1 nappal a bénulás után, 60. születésnapja után 1 héttel édesapám elhunyt... 8-as ballagásom után két nappal ismét korházba került, ekkor láttam őt utoljára... amikor jött volna rá 2 napra haza, anyám tért haza az összes cuccával...
így indult a nyaram és rá 3 hétre következett a 15. szülinapom... nagyon jól indult mit ne mondjak... azóta mai napig iszonyatos nagy űrt érzek, hiszen az ő helyét nem tudja senki pótolni, viszont megtanultam az élettől, hogy ha valaki küzd azért, hogy felépüljön, vagy elérjen valamit azzal iszonyatos mértékben segíthet, ugyanis ő mindig pozitívan ált a dolgokhoz... félreértéss ne essék, a rákban nem segíthet mindig a hit és az akarat, de az biztos, hogy ha feladja valaki az életet és szószerint szarik bele az egészbe, annak sokkal, de sokkal kevesebb esélye van átvészelni az egészet...

Az is lehet hogy minden kincsem csak egy másodperc töredéke...

(#97) Bubu79


Bubu79
addikt

Üdv mindenkinek :)

Elöljáróban talán annyit, hogy igaz, amit Batman írt itt, a #28-ban: [link] - tényleg sokan járnak-kelnek az utcán olyanok, akik már megjárták/megjárják a hadak útját ezzel a szörnyű kórral - legyen az bármelyik vállfaja is...

Az én történetem egy munkahelyi szűrésen kezdődött ( a volt munkahelyemen természetbeni juttatásként egészségpénztáras számlára is utalt egy bizonyos összeget a munkáltató havonta, pusztán annak fejében, hogy időszakos kivizsgálásra kellett járni, melyen komplett szűréseket végeztek - hasi-, nyaki ultrahang, teljes vérkép, zöldhályog szűrés, belgyógyászati vizsgálatok, stb... )...

Az első ilyen szűrővizsgálaton a nyaki ultrahangon kiderült, hogy egy csomó van a nyakam bal oldalán, melyről én nem is nagyon tudtam, mivel nem kifelé terjeszkedett, hanem befelé haladt...
Mint az kiderült, egy 4*4*3,5cm-es valamiről van szó, ami első blikkre ''egyszerű'' göbnek tűnt - folyadékkal telt duzzanatnak...
Az ultrahang vizsgálat után beutaltak a helyi endocrinologiára ( pajzsmirigy ambulancia ), ahol megpróbálták kideríteni, vajon mit rejthet ez a göb. Két alkalommal hajtottak végre mintavételt, melyek során a göbben található folyadékból egy vékony tű és fecskendő segítségével laborvizsgálathoz való mennyiséget szívtak le a ''termékből'' - de sajnos egyik sem mutatott egyértelmű eredményt a folyadék mibenlétére vonatkozóan ( noha a második vizsgálat során az orvos ultrahang segítségével, ''célzottan'' vett mintát a göb egy bizonyos pontjáról ).
Mivel nem voltak egyértelműek az eredmények, az orvosom javaslatára a műtét mellett döntöttem - hiszen miért ne vegyék ki azt, aminek semmi keresnivalója a normális alkatrészek között? :) Aznap, amikor az orvos szembesített azzal, hogy nem tudja kizárni a pajzsmirigy rákot, a szokásos negyed órás séta helyett másfél óra múlva értem haza - fogalmam sincsen merre jártam, mit csináltam, mi járt akkor a fejemben... Egyszerűen köntörfalazás nélkül a fejemhez vágta a dolgot, de ami a legrosszabb, hiába próbáltam meg informálódni tőle a betegséget illetően ( hogyan, mitől alakulhat ki, mik az esélyek, MI EZ? ), egyáltalán nem volt túl informatív...

2003 január 13-án műtöttek a dunaújvárosi kórházban, egy három órás műtét során eltávolították mindkét pajzsmirigyemet ( a műtét közben volt ideje a személyzetnek meginni egy kávét, elszívni egy cigit, valamint elverni egy békés polgárt na jó, ez csak egy kis fekete humor..., mivel egy jó órán keresztül várták a fagyasztásos szövettan eredményét - amelyből kiderült, hogy bizony nem jóindulatú csomóról van szó, hanem rákról... ).

A műtétet követő napok viszonylag fájdalommentesen teltek, türelmesen viseltem a történteket, bizakodva tekintettem a jövőbe és vártam az utólagos vizsgálat eredményeit.
Szerencsére olyan kórterembe kerültem, ahol vegyesen voltunk, mindenféle műtétek után lévő betegek ( a szomszéd ágyon egy 16 éves srác feküdt vakbélműtéttel, Ő szegény sokat szenvedett, mivel a közhangulat jobbára meglehetősen vidám volt. Ez azonban kicsit nehezítette a gyógyulását, mivel meglehetősen rendesen húzódott a sebe a sok röhincséléstől :) ). A Jó társaság egy ilyen helyzetben nagyon fontos - szerencsém volt, hogy ilyen kórteremben kötöttem ki...

A kórházat elhagyva még egy darabig nem kaptam meg a megfelelő hormonpótló gyógyszereket ( a pajzsmirigy anyagcsere és növekedési hormonokat termel - már akinek van :) ), ezért egy jó hónap/öt hét után meglehetősen kellemetlen tüneteket produkált a szervezetem - hízásnak indultam, bevizesedtek a végtagjaim, bőrszárazság és egyéb kellemetlenségek jelezték, hogy bizony olyasmit vettek ki, amire még szükségem lett volna... A gyógyszer hanyagolására az ellenőrző vizsgálatok miatt volt szükség, az egésztest szcintigráfiának nevezett vizsgálat során egy izotópból álló kontrasztanyag elfogyasztása után ( folyadék volt ), gamma kamerával készítettek felvételt a testemről. A kontrasztanyag jód izotóp tartalmú folyadék volt - a pajzsmirigy szövet felveszi a jódot - a kamera pedig kimutatja a sugárzást, tehát láthatóvá válnak a maradékszövetek.

Az első vizsgálat nem meglepő módon még mutatott jelentős maradékszövetet ( érdekes módon nem csak a nyakon fordul elő a pajzsmirigy szövet, hanem más tájakon is fellelhetőek kisebb telepek - ezeknek az újabb megbetegedés elkerülése végett ''pusztulniuk'' kellett ) melyet izotóp terápiával orvosoltak az Országos Onkológia Központban ( Kék Golyó, ha úgy ismerősebb )

Az első kezelésnek teljesen optimistán ugrottam neki - majdcsak túl leszek rajta, azután elfelejtem még az emlékét is a kórnak... sajnos az optimizmusom korainak bizonyult - mint kiderült, a maradékszövetek nem egészen úgy reagáltak az általam elfogyasztott jód131 kapszulára, ahogyan várták - igazi túlélőként viselkedtek és tettek a sugárzó egyéniségemre...

Ekkor zuhantam meg teljesen...

A második kezelésre már úgy mentem el, hogy minden mindegy - legfeljebb felnyitnak megint és farigcsálnak még a nyakamból egy keveset... Mint kiderült rendesen túlreagáltam a dolgot, mivel a második kezeléskor kb 1,5-szer akkora dózist kaptam, mint először és a maradékszövetek ezt a kiképzést már nem bírták és szinte teljes egészében eltűntek - nem volt hát szükség további farigcsálásra és izotópot sem kaptam többet :)

Jelenleg négy évvel vagyok a műtét után, az életemet felforgatta a dolog. Másképpen értékelem az apró örömöket és megtanultam becsülni mindazokat, akik mindvégig mellettem álltak, noha a két kezelés közötti időben kiállhatatlan voltam, kerültem inkább mindenki társaságát, mert nem tudtam normálisan szólni senkihez - pusztán a tájékoztatás hiánya miatt...
Ha már akkor tudtam volna mindazt, amit ma tudok erről a betegségről, akkor tizedannyi lelki fájdalom nem ért volna, könnyebben viseltem volna az egész helyzetet és nem vesztem volna össze mindazokkal, akik a szeretetükkel és odaadásukkal szerettek volna segíteni nekem, hogy ne úgy éljem meg a dolgot, ahogy végülis az önmarcangolás miatt megéltem...

A legfontosabb tanácsom azoknak, akik neadjisten hasonló helyzetbe kerülnének, hogy soha ne azokon töltsék ki a dühüket/fájdalmukat, akik mellettük vannak, soha ne fogadják támadásként az együttérzést, ne éljék meg úgy az együttérző pillantásokat és a segíteni akarást, mintha sajnálatból történne, mert ez nem igaz...

Azok, akik az emberrel együtt kénytelenek megélni a dolgot, nem sajnálatból olyanok, amilyenek, hanem mert nem tudják kezelni a helyzetet - nem tudják mi a jobb: hagyni dühöngeni, együttérzően, megértően meghallgatni az embert a kétségeivel, és fájdalmaival, vagy közömbösnek mutatkozni, mintha ez nem lenne több egy átlag szúnyogcsípésnél... Sajnos Nekik sem egyszerű a helyzetük, hiszen olyan emberről van szó, aki sokat jelent az életükben, elvesztése pótolhatatlan űrt hagyna maga után... Ne bántsuk hát Őket...

Végezetül néhány szó az általam tesztelt homár fajtáról, a pajzsmirigy rákról:
A betegség nagyon jól kézben tartható, nagyon jó gyógyulási esélyekkel rendelkező kór - 40 év alatt az esetek 90% feletti mértékben tökéletesen gyógyítható, 40 év felett is 80-85% a gyógyulás esélye.

A műtétek sajnálatos mellékhatása, hogy kíváncsi teszter élete végéig kénytelen hormonpótló készítményeket szedni, melyek pontos adagjának belövéséig érhetik meglepetések az embert - jómagam a műtétet követő egy évben 25 kilót híztam, melytől mostanra részben sikerült megszabadulnom - 20 kiló mínusznál tartok és dolgozom a maradék 5 kilón is, mert még úgy érzem nem vagyok a régi :)


Batman, Iginotus: Számomra igazi hősök vagytok, mert úgy élitek meg az enyémnél keményebb dolgot, mint a világ legerősebb emberei, maximális tiszteletem a Tiétek :R Mielőbbi jobbulást és hosszú, boldog életet kívánok Nektek és persze minden sorstársunknak :)

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#98) Nowhereman válasza Amanitin (#90) üzenetére


Nowhereman
őstag

Megnyugtatlak, a az elektromágneses sugárzást is pompásan lehet irányítani. A legfejlettebb készülékek akár egyetlen sejtet is képesek célbavenni. Más, hogy kicsi a veszélye annak, hogy kishazánkban ilyesmivel találkozol. A magyar egészségügy ezen a fronton is muzeális felszereléssel rendelkezik. És persze a világszinvonaltól a lemaradásunk pannon puma ugrásaival nő...

Utánam a kondenzcsik!

(#99) Bubu79 válasza Bubu79 (#97) üzenetére


Bubu79
addikt

Helyesbítenék a kórház nevét illetően - nem Országos Onkológia Központ, hanem Országos Onkológiai Intézet :B

"In the mist | dark figures move and twist | was all this for real | or just some kind of hell | 6-6-6 the Number of the Beast | Hell and fire was spawned to be released" - Iron Maiden: The Number of the Beast

(#100) Batman válasza Bubu79 (#97) üzenetére


Batman
őstag

:R respect , szép írás volt, bár mi mást is várhattunk volna tőled. :P
Már csak egy év ha minden jól megy gyógyultnak nyilvánítanak téged. Hajrá.

A Rák ellen az Emberért a Holnapért! - "..ez csak azt bizonyítja, hogy a Firefoxtól maximum a pöcsöd érzed nagyobbnak, de ugyanolyan hüje maradsz a számítógéphez..." by moonman

Útvonal

Fórumok  »  Off-topic LOGOUT  »  [Re:] Rák
Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.