Hirdetés

2023. december 2., szombat

Gyorskeresés

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] InterNYET

Hozzászólások

(#1) shaipo


shaipo
csendes tag

Siralmas...
És az még rosszabb, hogy 1-2 éven belül adóbevallani is csak internyeten keresztül lehet. Nade ha a vezetőink nem teremtik meg a lehetőséget a parasztbácsinak, Bivalybasznádon a szörfölésre, akkor mi az istent csinál? Epont kevés, faluba nem húznak ki rézdrótot... Milesz?

(#2) ollie válasza shaipo (#1) üzenetére

''És az még rosszabb, hogy 1-2 éven belül adóbevallani is csak internyeten keresztül lehet.''

Ez hülyeség.

***

(#3) shaipo válasza ollie (#2) üzenetére


shaipo
csendes tag

Én ezt hallottam, ha hülyeség, akkor veri big szorri.

(#4) Ferdzsoo


Ferdzsoo
addikt

''Fogyasztás Templomába'' - Ez akkora LOL hogy nó komment! :DD :R
Iszonyat jól fogalmazol, nagyon tetszik az írás. Nagyon jó szavakat használsz.
Meg ez a vonatos. . . ÉOL. :C

"It is not the strongest of the species that survives, nor the most intelligent that survives. It is the one that is most adaptable to change."

(#5) yash válasza shaipo (#1) üzenetére


yash
senior tag

GPRS :)

(#6) Omega81 válasza yash (#5) üzenetére


Omega81
senior tag

Aaaaz, dzsípíáressz! [kép] LOL

értékelt üzletek: 42+ 0-

(#7) #19617792


#19617792
törölt tag

Lehet hogy hülye kérdés de ne kövezzetek meg, csak nem tudom hol kérdezzem:
Lehetséges olyat ''csinálni'', hogy most van net és vezetékes telefon és, mondjuk nem kéne a vez.teló azt lehet, hogy kikötik a vez.telót és marad a net (változatlan havidíjjal)?
offba teszem...

Amúgy király szövegezés!!!

[Szerkesztve]

(#8) Dr. Romano


Dr. Romano
veterán

Elég nehéz volt olvasni az írást, de lejött a lényeg :)

Mi is hasonló cipőben jártunk kb 4 éve. Akkor még itt a falunkban (Kétegyháza) max modemmel tudtuk elérni a netet. Azóta sokminden változott itt. Internet kávéző nyílt (2 helyen is) és elég sokan használják az ADSL-t.
LoL! 4 éve elképzelhetetlennek tűnt az, hogy valaha is lesz itthon egyáltalán net :D
Tehát csak türelem és (remélhetőleg nem 4 év múlva, de) egy idő után lesz nálatok is szélessáv. :)

Ez....e...ee...ez egy.... ez egy FOTEL???

(#9) Stiky


Stiky
senior tag

''... boldogság-o-méter ...'' [kép]
Némbör ván szöveg :C

Ismerős szitu.
Anno, kb. 4 éve felénk sem volt elfogadható árú világháló. Csak a tizen x ezer ft-os ISDN a Tköm jóvoltából (asszem akkor még matáv.) A városban volt dögivel ócsóbb, csak valahogy a mi környékünkre nem ért el. Talán nem láttak benne profitot... mind1.
Aztán egyszercsak, mitad isten, ''robbanás szerűen'' 3 szolgáltató is szolgáltatásba kezdett. (a mi háztömbünkben a 18 lakásból kb. 8ban egyből lett NET... még h profithiány...) Azóta ez a szám csak több lett. Szóval már lehet válogatni.

Reménykedjünk hogy egyre több helyen lesz ez így. És hamarosan édesanyádnak is lehet sokezermegabites extraszélessávú NET-je.
-ámen-

~ http://pancakespeedy.tumblr.com/ ~

(#10) Flagstaff2


Flagstaff2
senior tag

Most nem azért hogy kötekedjek,de:
- Édesanyád a világ warezcsászára szeretne lenni saját torrentszerverszobával,vagy szimplán csak böngizni meg meszindzserezni/szkájpolni szeretne? Csak azért mert 2GB egy mamának legyen már elég ilyesmire havonta!
- Böngészéshez/meszindzserhez/szkájphoz miért nem elég a szinte teljes kishazánk területén elérhető EDGE által nyújtott sávszél,ha esetleg a 3G nem hozzáférhető az adott területen? Asszem a balcsira fognak amúgy ilyen szempontból gerjedni a szolgáltatók,csak lenne aki igénybeveszi a külföldiek közül is.
Kolllégám a trénél vett picimaci karit meg SIM-et és szintén 2G-t nem használ el,130-140kbit/sec letöltési sebessége mindíg megvan Mályiban,bőngészni elég.

X2 4000+,AC Freezer64Pro,MSI K9N SLI-2F+HR-05 SLI,Sapphire X1950GT+AC Accelero S1,2x1024M Kingmax DDRII/800MHz,ASUS DRW-1814BLT

(#11) knajf


knajf
senior tag

''Gondolatot tett követet,,

gondolatot tett követett :)

csak azért mondom mert amúgy mindehol heJes :)

és mint komment: szerintem csak a rózsával érsz valamit (vagy a türelemmel izé...)

:R :)) :Y

a régi rendszerből a megbízhatóságom: http://users.atw.hu/phmegbizhatosag/phtabla.php?nev=knajf

(#12) Johnny Cage


Johnny Cage
addikt

A megboldogult betárcsázós időszak... olyan kemény volt a net, hogy a legegyszerűbb weboldalak betöltésére is perceket (!) kellett várni. Közben kiperkáltunk súlyos ezreseket a netszolgáltatónak (élelmesebbek a kiwwi vagy freenet nevű ingyenes szolgáltatásokat használták) plusz a méregdrága telefonszámlát, kapcsolási díjakkal, csúcsidős díjakkal, mindennel. Mikor németországban már állami támogatás járt a szélessávű internethez, itthon mi még azért folytattunk vérremenő harcot a matávval, hogy hozzák vissza a 150Ft-os kedvezményt (azok kedvéért, akik nem emlékeznek, ez arról szólt, hogy a kedvezményes időszakokban egy betárcsázás ennyibe került - feltéve, ha nem szakadt meg, pedig szeretett megszakadni).

És ez a mizéria nem 100 éve, csupán pár éve zajlott. Csak felidéztem azok kedvéért, akik nem találkoztak azzal az időszakkal (a PC World InterNyet cimű cikkéről jutott eszembe, ami ugyanerről szólt)... nem vót könnyű itthon a netezők élete. Ehhez képest pár év alatt sokat fejlődtünk, nem csak internet, de szélessávú internet lett elérhető az ország egyre több pontján.

(#13) alexadh


alexadh
tag

Egy dolog a humor és más dolog a humor erőltetése ,amikor az érthetőség rovására megy.

(#14) torma99 válasza Johnny Cage (#12) üzenetére


torma99
aktív tag

A 150 HUF-os dolognál, sokkal értelmesebb volt a MindenkiNet, majd Mindenkinek csomag, havi 4000 fixért annyiszor tárcsáztál be ahányszor akartál és bármennyiszer megszakadhatott, nem volt gond,csúcsidőben és azon kívül is annyit használtad, amennyit jól esett, amúgy tényleg a hőskor volt a jó modemmel 10-12 óra alatt lejött 150 MB...Napster, danubius chat áhhh régi szép idők, a fanyalgóknak csak mondom, 1999-ben 8500 Huf-ot fizettem a netért (56 kbps, 4500 előfizu + 4000 MindenkiNet), most 9900-ba kerül az ADSL (~6 Mbit), szal a net jóval olcsóbb lett azért itt is + olyan helyek kapcsolódtak rá a hálóra, ahol korábban azt sem tudták, mi az a számítógép

[Szerkesztve]

(#15) Gh0sT válasza alexadh (#13) üzenetére


Gh0sT
addikt

Jaja, kötelet neki! Kövezzük meg! Jobb is, hogy nem lesz otthon iternete, legalább nem fog írni ide többet...

Én néhány kilóméterre lakom a megyeszékhelytől és talán fél éve van lehetőség normális internetezési lehetőségre. Kitartás!Soha nem késő, hogy azzá válj, aki lehettél volna.

(#16) caprine


caprine
aktív tag

Hát tényleg van 1-2 rész ami ''az érthetőség rovására ment'', gondolkodtam is veszettűl hogy most mi van de tetszet az írás.

A betárcsázos időszak :R Tisztelet mindenki elött aki akkor netezet. Én spec például képeket gyüjtöttem akkoriban, autómániás vagyok úgyanis. Rengeteg nálunk nem látható gépcsoda a neten elérhetővé vált. Akkoriban azt is meggondoltam, hogy egy 70kbytos képet letöltsek-e vagy sem, most másfél megáson sem filozok.

Egyébként most pont egy belső modemes gép szívat, úgyhogy nosztalgiázom.

[Szerkesztve]

[Szerkesztve]

Ha saját szívedben nem találsz békét, nem fogod azt megtalálni a világon sehol. (SCKG)

(#17) ALI_G


ALI_G
veterán

mit akarsz?! még választani is lehet! ;)
félretéve, kábel TV szolgáltatótok nem ad netet?

(#18) Johnny Cage válasza torma99 (#14) üzenetére


Johnny Cage
addikt

''MindenkiNet, majd Mindenkinek csomag''

Amit aztán a 150Ft-os kedvezménnyel együtt takarítottak el. :(

(#19) daninet


daninet
veterán

Lemerem fogadni a szóhasználataidból asszociálva hogy, te is olvastad Duglas Adams nagysikerű 5részes trilógiáját. :R

Miért vegyem meg, ha 3x annyiért, 3x annyi idő alatt megépíthetem? ´¯`·.¸¸.·´¯`·.¸><(((º>

(#20) bolondember válasza daninet (#19) üzenetére


bolondember
MODERÁTOR

röpke 15ször, köbö... :R

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#21) bolondember


bolondember
MODERÁTOR

Amúgy thx 2 all az építő jellegű kritikákért, és a kevésbé építő jellegű hsz-ekért (ebből lehet többet tanulni, tehát RESPETC!)...

Az az igazság, h nem feltétlenül igyekeztem humorosnak lenni, vagy ilyen, én már csak élőben is ilyen elcseszett alak vagyok... :B

@Flagstaff2: az az igazság, h Édesanyám sokat szkájpolna, meg ismerkedne a Nettel, illetve otthon dolgozna.. Én úgy vélem, 2 giga nem túl sok, főleg ha rákap és adott esetben elég sokat fenn lógna - na meg, ami szintén (számomra) a T-mobilnet ellen szól (magentán kívül ;] ) az az, h nem feltétlenül kiszámítható adott esetben hosszú távon a költsége, ami nem feltétlenül jó - nekem, hisz én fizet(ném)em..

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

Útvonal

Fórumok  »  Szakmai LOGOUT  »  [Re:] InterNYET
Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.