Hirdetés

2020. augusztus 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Gallapapa


Gallapapa
(csendes tag)

Nehéz objektíven beszélnem a fociról, mert jómagam is űzöm, és imádom. Persze nem lehet azt mondani, hogy kis országunk játékosai mostanában bármiféle komolyabb eredménnyel szolgáltak volna, de........

Régóta követem Várhidi Úr munkásságát, és mondhatom kiváló munkát végez, különösen az U19-es csapatnál végzett munkája kiemelendő, bár előtte az Újpestnél is jó munkát végzett. Bár mégegyszer mondom ez szubjektív vélemény, de úgy látszik mások is láttak fantáziát abban, amit ő csinált a fiatalokkal.
Másrészt el kell ismerni, és sajnos ezt az eredmények is alátámasztják, hogy a kipróbált, válogatott játékosok züme nem produkált semmit, tisztelet a kivételnek. A Várhidi Péter által kiküldött csapat, tele fiatalokkal bár nem szemkápráztató játékkal, bár ezen a katasztrófális talajú pályán nehéz lett volna, de brusztolva, küszködve eredményt ért el, igaz csak Kanada ellen, igaz csak barátságos meccsen, de előttük a jövő.
Hiszen olyan játékosok alkotják, és hála az agárdi akadémiának, amelyből még kellene legalább kettő, akik bizony fiatalon játszhatnak és játszanak is klubjaikban.
Hol is???
Filkor Attila - Inter
Farkas Balázs - Dinamo Kijev
Németh Krisztián - MTK, bár már nem sokáig, ő még egy komoly csapat játékosa lesz
Vass Ádám - Stoke City
És még folytathatnám a sort, a tehetséges fiatalkainkról, akiknek igenis esélyt kell adni, össze kell szoktatni felnőtt szinten is, hiszen az azért egészen más, és akkor talán elérthetünk valamit.
Mélyebbre nem igazán kerülhetünk.

(#2) Wolverine válasza Gallapapa (#1) üzenetére


Wolverine
(félisten)

Azért azt se feljtsük el, hogy Filkor Attilát a nevelőklubja el akarta tiltatni, amikor külföldre kívánt távozni, így egy máltai klubtól került az Interhez :(((

Race, az nem Ungarische akart lenni? :P

"I'm the best there is at what I do, but what I do best isn't very nice." (Wolverine) / "Hello, I'm the Doctor. Basically... run." (a 11. Doktor)

(#3) jagada válasza Gallapapa (#1) üzenetére


jagada
(őstag)

ezt a tocsikot ugyan minek nyitottad?

mán van ami a falábúakkal foglalkozik....

[link]


[Szerkesztve]

Mazda 3 Sport Takumi Limited Edition

(#4) Patrick válasza Gallapapa (#1) üzenetére


Patrick
(addikt)

Teljesen egyetértek.

Fino alla fine!

(#5) Racecam válasza Wolverine (#2) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

Milyen jó a moderátornak, javítottam, köszi! :)

(Csak azt tudnám, hogy hosszú napokon keresztül, hogyan kerülte el a figyelmemet? :U )

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#6) kovy79 válasza Gallapapa (#1) üzenetére


kovy79
(őstag)

Igazad van te legalább látod a fától az erdőt.

Szerző: tudom, hogy fikázó rovat, de a monitor mögül nem lehet megtanulni a focit.
Amihez nem értesz, ill nincs ismereted, arról nehéz értelmes képet festened.
Lásd pl Várhidi elmúlt évekbeli fiatalokkal végzett munkája...

''ha annyira NAGY hozzáértő vagy akkor azt is tudnod kell(ene) , hogy a 9550 ugyanaz mint a 9700-as!'' by bandika2006

(#7) Racecam válasza kovy79 (#6) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

Kedves kovy79!

Te hány éves vagy, 27? És még hiszel a mesékben?
Mikor Te megszülettél, én már akkor igazolt játékos voltam (ennyit a monitor mögötti ülésről), de ez azért ne nagyon zavarjon, ettől még lehet, hogy nem értek hozzá.

Viszont, mióta az íráshoz született hozzászólásokat olvasgattam, már értem, hogy miért nem tud megújulni nálunk a futball, ahogy sok minden más sem ebben az országban. Mindig vannak, és voltak akik még ezt a szart is beveszik, és hajlandók fizetni is érte. Akik meg vezénylik, még mindig egészen jól megélnek belőle. Várhidiről inkább most nem mondok semmit, de az, hogy a lánya barátja volt az első, akit megnevezett, mint a válagatottba már régen esélyes játékost, akit ''már figyel egy ideje'', az azért legalább jópofa ismerjük be.

Az írás egyébként nem is akart komoly lenni, még a Logout tesztelési szakaszában keletkezett, ezért is szerepel a végén az a bizonyos mondat.

De többet a magyar futballról nem is kívánok beszélni, hiszen megtartom azt a mondást, hogy halottakról vagy jót, vagy semmit.

Üdv.:
Racecam.

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#8) s1ny1


s1ny1
(tag)

inkább maradtál volna a tft és hasonló témájú írásoknál ahhoz legalább értesz. ezzel csak lejáratod magad

(#9) Dr.Én


Dr.Én
(veterán)

Igazságod vagyon :R :) :C :C :C

WOT: kissio

(#10) edipqe


edipqe
(senior tag)

És ez most komoly?
ez itt a logouton? ami max forumot ér vagy még azt se?

I aint fightin! I would not give a f. if I would see a russian tank drivin flat bush on avenue. I aint shootin nobody, so call me a fagget! When the wars over Im gona be the fagget with two legs!

(#11) Crystalheart válasza edipqe (#10) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Szerintem az utóirat egyértelművé teszi :)

Amúgy én még egyet is értek a cikkíróval. Az eredménynek a magyar fociban nem egy-egy elvétett győzelemnek kellene lennie... Hanem hogy jó csapatnak jegyezzék. Mint régen... Ah, de ahhoz dolgozni is kéne talán.

(#12) Dany007


Dany007
(veterán)

Szerintem simán megy a fika xD

Főleg ha olyan a téma, ahol lehet véleményeket ütköztetni! És itt nem kell félni a rasszizmustól sem :D

Én sok helyen azt vettem észre, hogy sokan azért istenítik a focit, meg azért szurkolnak olyan hevesen, mert az egy hűde menő dolog. Hogy az ember focista, vagy hasonló. Arról már ne is beszéljünk, hogy a szurkolók egy része csak a balhé miatt megy szurkolni.

A magyar foci tényleg nagy volt, ha jól emlékszem 86-ban voltunk utoljára EB-n vagy VB-n nemtom, tényleg nemsokat nézem, mert dög unalom.
Pedig apám rengeteget mesélt a régi nagy magyar győzelmekről, és én is fociztam igaz csak nagyon hobby szinten még a suliban.
A Vb-ket mindig megnézem. Azért ott a legtöbb esetben látni szép dolgokat.
A magyar foci viszont már tényleg egy szánalom. Ennyi. Nem is értem minek eröltetik? Nincs jobb helye a pénzüknek? Vagy csak egyszerűen nem képesek egy normális szakmát elvégezni és abban dolgozni? ááh...
Ez a Fradi körüli vita is röhej volt... Hogy a 2od osztályba került xD Amikor meghallottam vagy fél órán át röhögtem....De komolyan...
A sok bunkó balhés szurkoló éveken át oda volt meg vissza, hogy így a Fradi meg úgy a Fradi, meg képesek voltak balhézni érte, erre tessék, még a 2od o.- ban is megverték, nem tudott mit kezdeni ott sem. Szánalmas ahogy kapálóztak szerencsétlen mit sem érő csapat után. Látszott, hogy olyan menőnek találták a Fradit, hogy nem tudtak mit kezdeni vele amikor egyszerűen a pocsék játéka miatt visszaesett ahonnan ha jól tudom a mi napig nem tudott előre lépni.
Tök egyszerűen el kéne fogadni, hogy a Foci csak egy játék! És ha nem megy nem kell eröltetni. Nem létszükséglet, nem lesz tőle jobb az országnak. Puszta szórakozás, bár az akkori balhés események kapcsán még ez is megkérdőjelezhető.
Inkább az e.ü.-be pumpálják azt a pénzt amit a szánalmas magyar foci fellendítésére kidobnak az ablakon.
Több százmillió Ft.- ot költöttek már így is a magyar foci megmentésére sikertelenül, ahelyett, hogy mondjuk megépítették volna a még hiányzó mentőállomást, amivel legalább életeket lehetett volna menteni... De nem...a foci fontosabb...
(mondjuk ugyan ez a véleményem az összes többi sportágról is...de ezt most hagyjuk :U )

(#13) Crystalheart válasza Dany007 (#12) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Nem volna ám rossz befektetés a foci, ha eredményeket is tudnának felmutatni... Más sportágnak pedig kisebb a visszhangja, de azért pl egy kajak-kenu, ahol a magyarok csípőből végigverik majd' az egész világot újra és újra, nem is kap akkora nyilvánosságot sajnos.

(Mondjuk én egyikhez sem értek ;))

(#14) Dany007 válasza Crystalheart (#13) üzenetére


Dany007
(veterán)

Persze persze. Értem én, hogy jó biznisz lenne. De ami nem megy azt nem kéne ennyire szánalmas módon erőltetni.
Látszik, hogy mennyire el vannak ragadtatva magugtól a focisták. Kapják a szép kis lóvékat, aztán voltak olyan hírek is ugye, hogy basztak elmenni edzésre mert ők megtehetik stb...
Szépen fel kéne hagyni az ilyen szintü pénz pazarlással, és hagyni, hogy egy olyan futball generáció nőljön fel újra, akik ismételten csak a játék miatt fociznak, és nem a pénzért.
Az tény, hogy a kajakosaink jók. Szoktam látni én is néha :)
De eleve azt sem tartom jónak, hogy valakinek az legyen a "foglalkozása", hogy sportoló...mind1 ez összetettebb.
A témához még annyit, hogy amikor a Manchastert legyőztük itthon (már fogalmam sincs mennyire) akkora népünnepséget csaptak, mintha csak a 2.vh-t nyertük volna meg. Csodálkoztam is, hogy nem nevezték ki azt a napot állami ünnepnek. Megint a tipikus eset volt, amikor azt hitték, hogy kurvajók vagyunk, aztán persze a visszavágón porig aláztak minket... Hát tényleg sok értelme volt...

Amúgy ez most off, de a slusszpoén számomra ilyen témában hogy Magyar o. Olimpiát rendezzen. Na ezen akkorát szoktam röhögni hogy a szomszéd is hallja...Esetleg valaki erről is írhatna egy cikket, mert spec nekem elképzelésem sincs, hogy a városvezetésnek milyen alapon jutott eszébe, hogy ennek a szerencsétlen országnak bámi esélye is lenne olimpiát rendezni, amikor egy metrót nem tudunk megépíteni X éven belül ésszerü költség túllépés mellett.

(#15) Crystalheart válasza Dany007 (#14) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Szerintem meg szimplán teljesítményarányossá kéne tenni a fizetéseket. Aztán felőlem nőhetne exponenciálisan a fizetés egészen onnan, hogy valami eredményt is elérnek a VB-n, de addig... addig fussanak még néhány tucat kilométert naponta ;]

Az olimpia tényleg egy furcsa dolog, nem is csak azért, mert pénz nincs, de még sportlétesítmény vagy hely a dologhoz, az sincs. Pekingben (meg amúgy ált. mindenhol) egész városrészt húznak föl neki, milyen röhejes lenne itthon, ahhoz képest szerény körülmények között... Ráadásul a város maga sincs olyan állapotban (szemét, lepukkantság, rossz közlekedés stb), hogy elbírjon annyi turistát.

(#16) Racecam


Racecam
(MODERÁTOR)

Anyám!!! :Y

Megint előkerült ez a kis "szösszenetem". :U :DDD

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#17) Dany007 válasza Crystalheart (#15) üzenetére


Dany007
(veterán)

Hmm ez nem is rossz ötlet! :) Bár ha tényleg teljesítményarányos fizut kapnának, akkor biztos hirtelen megcsappanna a számuk.
De én nem csak a sportolók fizetésére gondoltam, hanem az őket "kiszolgáló" hivatalokra és intézményekre.
Egyszer egy rövid ideig dolgoztam a Vp-i sporthivatalnak, meg vannak ismerőseim belsőbb körökben, és hihetetlen ami ott megy. Akkora pénzek mozognak...
Abban az időben kezdtem el csodálkozni, hogy ki a fenét érdekel a sport ennyire, hogy ennyit költsenek rá?
Nemcsak a pályák, hanem az irodaépületek amik kiszolgálják azokat. Majdnem minden 3. embernek van titkárnője...Nem egy fényűző palota, de azért rendszeresen ujítgatják, laptop mindenkinek... És azért nem koszos suzukival járnak na :) A sportkórházakról nem is beszélve... a múltkor felvetődött bezárásnál hogy fel voltak háborodva, hogy ezután nekik is fizetni kell, ha netán foci közben eltörik a lábuk....
Szóval hihetetlen, hogy egy olyan dologba mint a Sport, ami végülis nem közcélú, - mert se nekem se neked se senkinek nem lesz jobb attól, hogy pár majom több millió forintért bohóckodik a pályán - mennyi pénzt ölnek bele.
Piszkosul idegesítő, hogy Xy-nak 3 hónapot kell várnia egy műtétre, mert berakják egy listára, aztán ha szerencséje van, akkor megéri a műtét időpontját. Mindeközben meg milliárdokat költenek éves szinten olyan "haszontalan" dologra mint a sport.
És ha ilyen pocsékul állunk mint ahogy most az ország áll, akkor drasztikus lépéseket kéne tenni. Egyszerűen megvonni a támogatást ilyenektől mint a sport. Azt kész.
Aki sportolni akar, annak megvan rá a lehetősége, a pályák megmaradnak, a fenntartás megmaradna, de nem kéne külön városi hivatal, külön megyei hivatal, országos hivatal, és persze mindez sportáganként, kézilabda szövetség, futball szövetség meg anyámkínja mindez persze megyénként megyeszékhelyenként stb...
És mindezt inkább költhetnék arra, hogy ne kelljen attól félve kórházba mennem, hogy ellátnak egyálltalán...
na, egy kicsit elragadtattam magam, de akkoris :)

"Az olimpia tényleg egy furcsa dolog, nem is csak azért, mert pénz nincs, de még sportlétesítmény vagy hely a dologhoz, az sincs. "
Na épp erről van szó, hogy rengeteg új létesítményt kéne felhúzni hozzá! Képtelenség :)
Jómúltkor volt egy cikk az indexen erről. Kb 1db olyan stadionunk van ami alkalmas lenne olimpiai esemény rendezésére. Kéne még vagy 7 ilyen. Plusz két metróvonal. A teljes tömegközlekedés átalakítása de mindenestül. A nullás körgyűrű befejezése, plusz egy autópálya! Plusz még egy legalább akkora reptér mint az egész Ferihegy úgy ahogy van. Plusz még vagy 10-15 új hotel, és akkor még nem is beszéltünk az olimpiai faluról.
Mostmár talán a 4es metró kapcsán mindenki látja, hogy mire vagyunk képesek. És egyértelmű, hogy lehetetlen.
Kedves házigazda :) mért nem képes a motor off-ba tenni az offomat, ha sorközt hagyok két mondat között ? :DD

[ Szerkesztve ]

(#18) bolondember válasza Racecam (#16) üzenetére


bolondember
(MODERÁTOR)

így jár aki, khmm nem elég figyelmes... ;]

Olyan nők ideálja vagyok, akiknek mindegy...

(#19) Racecam válasza Dany007 (#17) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

Azért nem, mert így működik a szabványos HTML kód. ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#20) Viszlát


Viszlát
(addikt)

Tegnap kint voltam a Vidi - MTK meccsen... kiábrándító egyszerűen, megye3 szint kb.

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#21) Crystalheart válasza Racecam (#19) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

És miért nem írnak rá szabványos php kódot, ami átalakítja szabványos html-be a sorkihagyásosokat is? :DDD Engem nem érdekelne, ha szerkesztésnél már sok "OFF"-ot látnék... :)

(Bár nem ismerem az oldal szerkezetét-kódját, ofkórz. :) De sok bekezdénél szívtam már én is.)

(#22) Crystalheart válasza Dany007 (#17) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Arról nem is beszélve az olimpiánál, hogy utána mit csinálna az ország annyi hotellal? a legforgalmasabb napokon ugyan éppen megtelnek a hazaiak, de egyébiránt sztem valakik nagyon tönkremennének az olimpia után, ha nem fejlezstenek rögtön utána vagy még közben hatalmasat a turisztikán.

(#23) Dany007 válasza Crystalheart (#22) üzenetére


Dany007
(veterán)

Pontosan így van. Ez az amit én kihagytam :)
A sok stadion fenntartása így is veszteséges... Nem tudnak elég és állandó rendezvényt szervezni, hogy bevételt is hozzon. Most ez 2x annyi stadionnal lenne, plusz még ugye az üresen álló hotelek...háát el lehet képzelni...

(#24) Viszlát válasza Crystalheart (#22) üzenetére


Viszlát
(addikt)

Mindig az jut eszembe, hogy az óriási befektetések ellenére, a Sydney-i olimpia már az esemény megkezdése előtt nyereségessé lett...

"How a government taxes its citizens is a direct declaration of a country's values."

(#25) Jégkokó válasza Viszlát (#24) üzenetére


Jégkokó
(veterán)

Csak éppen sydney jóval nagyobb város mint budapest. :U

A főnök tekintete mindig nyílt és őszinte. Vagyis egyik szeméből a nyilt gonoszság a másikból az őszinte rosszindulat sugárzik.

(#26) Crystalheart válasza Viszlát (#24) üzenetére


Crystalheart
(senior tag)

Ezt nálunk, jelen helyzetben el tudnád képzelni? :D Mennyibe is kerül a 4-es metró? :)

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.