Lehet savazni emberek!
Gyorskeresés
Legfrissebb anyagok
- Bemutató Puretrak Valor
- Vélemény A határon túl
- Bemutató Symmodance bemutató
- Vélemény Zenehallgatás: tranzisztorral vagy elektroncsővel?
- Retro HP VL600 és az NT4.0
Általános témák
LOGOUT.hu témák
- [Re:] [btz:] Internet fejlesztés országosan!
- [Re:] [Algieba:] Így nem lehet élni
- [Re:] [Parci:] Milyen mosógépet vegyek?
- [Re:] [gban:] Ingyen kellene, de tegnapra
- [Re:] [Luck Dragon:] Asszociációs játék. :)
- [Re:] [D1Rect:] Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- [Re:] [attilasd:] A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- [Re:] [MasterDeeJay:] Nvidia Tesla M40 12/24gb moddolása játékhoz (TitanX(M) / GTX 1070 szint)
- [Re:] eBay-es kütyük kis pénzért
- [Re:] [ubyegon2:] Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
Szakmai témák
PROHARDVER! témák
Mobilarena témák
IT café témák
GAMEPOD.hu témák
éN79
addikt
Ezúton is köszönöm a ''művet'', nagyon kiváncsi voltam rá, hogy mit fogsz tapasztalni, és végül is örülök.

vedini
őstag
végre lesz egy jó kis veszekedős topik
relatív, sztem egetverő nagy különbség nincsen, szóvel komplett cseréhez nem feltétlenül érdemes x2-ről váltani, természetesen ha most kellene vennem biztos conroe-t vennék,
én kivárok a 4 magig (vagy egy 4ghz-en menő c2d -ig)
workworkwork...

God Vazzeg
veterán
Jó kis teszt, én egymagosról váltottam c2d-re, itt már markánsabb volt a különbség Szvsz nem bántam meg

Qru
MODERÁTOR
Nincs tényleg, főleg ilyen ramok mellett. De legalább tudom majd mire gyűjtsek zsetont.

Zoli329
addikt
Hasonlóképp teszek én is

Zoli329
addikt
Eléggé fűt a C2D azt veszem észre... és akkor azt mondják hogy az x2 kazán...

Zoli329
addikt
Lehet kellene írni egy AM2-es X2 vs C2D-t is vkinek...
A WinRAR-hoz annyit, hogy az erősen ramorientált... Pl én egy átlag ddr2-vel elérek 1300körül 2.6ghz-en míg úgy látom ddr1-el ez szinte lehetetlen. Sandra-val ugyanez a helyzet. 10k-t el lehet érni AMD-vel is. Esetleg Superpi-t tehettél vna még hozzá azon már jobban látszik hogy a cpu mennyivel többet tud számolni

ftc
nagyúr
Miért szintetikus tesztek voltak csak futtatva?

vedini
őstag
hát azért még van nafta a ddr1-ben:
[link]
workworkwork...

Calibos
addikt
Nem savazlak, váltás előtt állnék én is, egymagról
Szintetikus tesztek tudod sok embernek nem mérvadó
Jómagam is fenntartásokkal kezelem ezeket a teszteket(szintetikus), ez nem a 7köznapi használatot tükrözi vissza
azt hiszem egy másik topikban Prime95 hasznosságáról egyetértettünk!
(Amúgy elismerem C2D jobb választás ha egymagról váltunk)

Alvin_ti4200
félisten
Szerintem inkább játékokat kellett vonlna nézni rendes beállításokkal, ahogy az ember ilyen VGA-kon nyomni szokta, szintetikus tesztek nem nagyon adnak reális képet a felhasználásról

Alvin_ti4200
félisten
Azzal számoljon mindenki, hogy a következő 1-2 hétben az AM2-es X2-ők árai 15-20%-kal zuhannak, ezt biztos forrásból tudom (csak a tálcásak, nem a dobozosak!). A Core 2 Duo E4200 BOX 39 ezer, E6300 43 ezer (új árak).
AM2 X2 3800+ 19-20 ezer +fa
AM2 X2 4200+ 25 ezer +fa
várható árak január végére

Borgi
aktív tag
Üdv!
Grat a gépekhez szép konfigokat vonultattál fel. a cikk nagyon jó de mintha a linkek nálam nem teljesen oda mutatnának ahova te szántad relatív vagy abszolút hivatkozás egy képre? értem ez alatt, hogy: lehet nálad más sorrendbe rakta a browsered a képeket mint nálam
.
ezek az eredmények alapján is én az X2 mellett voksolok mivel ár/érték terén most azt mondtanám hogy az jobban megéri és főleg csak high-end gépeknél tud kijönni a C2D fölénye de ott már 200k+ mind2 proci tehát számomra teljesen lényegtelen.
30-60k-s proci ár mellett az X2 többet hoz.
Én hamarosan szándékozom új gépet venni és az nagyon valószínü hogy AM2-es lesz X2 vel 3600+ -4200+ ig esedékes (2*384k-s X2 3600+ -t tudok szerezni egész csalogató árral) Mostani gépem infomban van milyen is amd és sok intel alapu procit köröz pedig nem mai darab
.
bye
Resistance is Futile!!

Zoli329
addikt
Jó persze 3+ghz-el oké meg kb 600mhz-es extratuningos rammal, nekem meg csak átlagos. De azért gratula hozzá

Zoli329
addikt
Ejha! Mondjuk egy 4800+-os meg akkor kb 40+áfa? Ez esetben szólj

Alvin_ti4200
félisten
Szerintem drágább lesz az, márha rendel valaki. Annyi pénzért a Core 2 Duo E6300 azért jobb vétel már. Én sajnos egy 4000+ban reménykedem az 1 MB cache miatt, de esélytelen

Calibos
addikt
ez nem nagy titok, olvastam erről pár napja

bnss
veterán
Ez jó hír!
A tesztre visszatérve igényes írás, nekem tetszik. Viszont én is MAD-re voksolok, mivel olcsóbban kijövök vele, mint egy C2D-s konfiggal, amit lehet, hogy nem is tudnék kihasználni!
Most láttam 30k-ért X2 3800+ tálcást, ha 30k-n belül lesz az ára, az gyönyörű lenne!
[Szerkesztve]
"Ép hardverben ép szoftver..."

Calibos
addikt
Én sajnos egy 4000+ban reménykedem az 1 MB cache miatt, de esélytelen
Ilyet akarsz venni?Egymagosra gondolsz ugye(939)?

Alvin_ti4200
félisten
nem. AM2 X2 4000+

Zoli329
addikt
Miért?

Zoli329
addikt
Mást jelenleg nem nagyon tud lépni sztem az AMD a C2D ellen, minthogy leáraz...

Alvin_ti4200
félisten
Szerintem privátban folytassuk Mi miért?
Miért jobb vétel vagy miért lesz drágább, mint nettó 40?

Calibos
addikt
egyértelmű
na meg a 4 magig még sok víz lefolyik a dunán

Vigneau
félisten
Az én válaszom ismered. Nem bántam meg a váltást.
Te mondd azt, hogy rablótámadás, a te hangod mééélyebb... Blaaah...

Racecam
MODERÁTOR
Azt mondtad lehet savazni.
Mi a fuck ez a kilóméteres cím?
Com'è diverso il mondo visto da qui

Qru
MODERÁTOR
Rövidítettem a címen picit. Hogy érdemes volt-e váltani meg 1értelmű. Nem. Jó pap... Bár igaz, ugyanannyiból kijött a két konfig.
[Szerkesztve]

Qru
MODERÁTOR
Sajnos, ezekre kellett hagyatkoznom mert anno X2-nél csak ezeket a teszteket csináltam. Terveztem, hogy belerakok vga-s tesztet is, de rájöttem, max 3DMark05-ös tesztet tudnék linkelni, mert az előző konfiggal nem mértem játékok alatti fps-eket. Majd a következő gépemnél mikor a C2D hasonlítom az AM3-as AMD-hez...

Racecam
MODERÁTOR
Mondjuk én egy ilyesmit választottam volna: ''Érdemes váltani? X2 4200+ vs. C2D E6300''
De ezt csak úgy mondom, nem akarlak én semmire rábeszélni!

Qru
MODERÁTOR
Az aktuális eredményhez tartozó kép a felül lévő nagyobb méretű kép. Arra kattintva bejön nagy felbontásban.

Qru
MODERÁTOR
Úgy szeretném, hogy a címből is látszódjon, hogy DDR VS DDR2. Így már jobb talán...

Racecam
MODERÁTOR
Minek, a cím nem arra van, hogy mindent leírj benne:

-=Lord Tom=-
senior tag
''L1 és L2 Cache sebességgel kiegészítve:'' utáni linkeket nézd meg, sztem, amúgy érdekes cikk, teccik...

Borgi
aktív tag
hi
a nagyítással nem volt gondom a képeknél csak azzal hogy teljesen mást láttam mint aminek ott kellett ovlna lennie pl L1 L2 cache sebességek
most lestem meg mennyiből hoznék ki magamnak most egy X2-őt am2-re hát meglepődtem.
Amivel már mindent élvezhetően elfuttatok az kijön 120k-ból.
alaplap, vga, ház, dvd író asus;
cpu cooler még nem dölt el, Zalmi a kedvencem de arra nem fogok szerintem áldozni;
Mem: Kingmax vagy Kingston javaslatokat várok és tapasztalatokat ddr2-800
hdd vagy marad mostani samsung 160 GB Ide 8MB vagy Maxtor 250 GB Sata2 8MB
észrevételeket javaslatokat elfogadok
bye
Resistance is Futile!!

Racecam
MODERÁTOR
Mert elcsesztem...
De most már jó.

Foglalt név
addikt
Most jó

Shim
őstag
Gyakorlatban mennyit jelent ez a gyorsulás? PS, renderelés, videoszerkesztés, játékok, stb.? Ezek a számok nekem semmit se mondanak.
Religion – causing genocides over differing imaginary friends

t_ferenc
őstag
örülök, hogy megírtad, amit megírtál. én éppen most váltanék A64 3000+@4100+ Venice prociról X2 3800+ BOX vagy 4200+ tálcás változatra. közben azonban állandóan ott van a kisördög, hogy mi lenne egy E6300-re váltás esetén? szerintem nem bánom meg, hogy egyelőre az X2 mellett döntök. bár tény, hogy jóval időtállóbb lenne a váltás. de nem feltétlen pénztárca-kímélőbb is
if you fall seven times, stand up eight

(Kolombusz)
veterán
Annyival nem gyorsabb, mint amennyivel többet kéne most ráköltened és annyival nem időtállóbb, hogy megérje annyit ráköltened.

ftc
nagyúr
Hááát igen ez sajnálatos...

éN79
addikt
Engem ez a ''melegedős'' dolog lepett meg, hiszen az intel elég ''büszke'' az alacony TDP-re (ja, hogy ''másként'' mérik, hát kérem...).
Mondjuk az engem is érdekelne, hogy simán az OS kezelésében ill. teljesen hétköznapi programok együttes futtatásánál látsz-e bármi változást, bár ezen a téren már az X2 is ''előrelépés'' az egymagosokhoz képest.
A többieknek szól:
A 3D-s teszt azért nem lett volna mérvadó, mert egy ''gyengébb (?)'' processzor + erősebb VGA (X1900XT)-ről váltott ''erősebb'' processzor és relative ''gyengébb'' VGA-ra.

Csapi007
veterán
Hello
Elkondolkodtató kis írás, grat.
Várjuk a videókártyásat is.
"Csak úgy mondom"

Qru
MODERÁTOR
Engem is meglepett, hiszen a ház és a ház szellőzés maradt a ''régi'', sőtt a gépem is ugyan ott maradt. Azért azt is hozzá kell venni, hogy nem egy AC Freezer ez a gyári hűtés, de akkor is...
Lehet vissza vásárlom a volt Giga hűtődet! Már alkudok rá.

DeadMeat
veterán
Igazandibol amit fontosnak tartanek osszehasonlitani azok a jatekok.H mennyi a kulonbseg a 4200+ es az E6300 kozott jatekok alatt.Mert ugye snki nem winrarral jatszik,ahol a memsavszel a lenyeg inkabb,wagy everestel.
De jo kis osszefoglalo.Megerositett h nekem nem kell meg valtanom
Mar a jovo sem a regi; Powered by beer and crisps!

Qru
MODERÁTOR
Igen, tudom csak sajnos játékok alatt nem mértem fps számokat. Majd a következő konfigcsere előtt megejtem. SuperPI értéket is be akartam tenni, de rájöttem nincs X2-es screen shot-om.
XtremCPUBenchmarkot meg direkt nem tettem, de mert félre értenék...

Yushchenko
őstag
Ezt freezer 7-tel hozta, alapfeszen most télen: [link]
Most 2.8Ghz-en 30 fok idle és 42 load. Igaz ez Bt-nal, de freezer 7-tel se volt rosszabb. Szerintem kéne annak a procinak egy polírozás.
mod: cpu-t és alaplapot mindneki cserélje fel.
[Szerkesztve]
Mai Hardverapró hirdetések
prémium kategóriában
ingyenes kategóriában
- Danfoss radiátor termofej fagyvédelemmel, RAE 5054
- Lenovo L380 8. generációs intel Processzor Garanciával
- Bontatlan BOSE QUIETCOMFORT 45 AKTÍV ZAJSZŰRŐS BLUETOOTH FEJHALLGATÓ - FEKETE
- MacSzerez.com - iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Pink / Garancia!
- Eladó Gigabyte GA-F2A88XN-WIFI és AMD A10-6700 FM2 4,3Ghz CPU