Hirdetés

2019. augusztus 25., vasárnap

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) DarkByte


DarkByte
(addikt)

Tetszik amit írsz :) Csak témában kapcsolódva én ehhez annyit tennék hozzá, hogy mit kezel a média fontos információnak sajnos meglehetősen pénzszagú. Az ember kíváncsi másokra, ezért olyan kelendő egy bulvár újság vagy ezért annyira nézett egy valóságshow/egy talkshow is.

[Szerkesztve]

DIGI Mobil | 📱 OnePlus 6T 📍 Szeged

(#2) tildy válasza DarkByte (#1) üzenetére


tildy
(nagyúr)

MEgvan ez a háttere is. Maga a média is egyfajta szűrő, hiszen arról tudsz, amit elmondanak....

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#3) adalbert1 válasza tildy (#2) üzenetére


adalbert1
(addikt)

Annyit még hozzá kell tenni, hogy az internet tömeges terjedése mennyivel egyszerűbbé tette az informálódást (sajnos a dezinforámlódást is) bizonyos témákban. És a megszerezhető tudás már régen túlnőtt minden téren egy ember befogadó képeségén, ezért szelektálni kell, hogy mi a fontos ill. mi nem. + ezzel a tömeges terjedéssel egyidejűleg az információ értéke is csökkent, hiszen azt, amit 10-15 éve még csak pár ember ismert, tudott (itt főleg. szakmai infókról van szó), azok nagy része ma már tömegek számára elérhető. Itt bejön a képbe az is, hogy egyre több kontár és önjelölt hozzáértő is van sajnos.

(#4) moma válasza adalbert1 (#3) üzenetére


moma
(őstag)

Igen de azok a kontárok, most kicsit értenek, hozzá korábban meg egyáltalán. Tehát talán a tendencia nem rossz :) Egyébként sajna úgy tűnik mesterségesen sokat teszenek azért, hogy mégse legyen olyan könnyen hozzáférhető az info. Pl a nagy tudományos lapokat, amiket jó részt közpénzen foglalkoztatott emberek írják tele, magán kiadó adja ki, amit aztán az állami intézmények, könyvtárak megvásárolhatnak elég komoly összegekért. És nyilván, mondjuk ugandában, nem igazán van előfizetés ezekre a lapokra, tehát mingyárt nem olyan egyszerű ez a dolog... Ugyan ez hatványova az üzleti célú kutatások eredményaeire. Ezt már linkeltem más témában, de ide is illik és szerintem tök jó cikk: [link]

Az eredeti cikkhez:
Nekem is tetszett az írás. Mellesleg, az élet, mint folyamatos tanulás dologról, jó régen egyesek azt is gondolták, hogy ez nem csak mint tény van így, hanem a boldog élet is ezzel esik egybe. Tehát boldognak lenni, nem egy pillanatnyi állapot, mint pl egy jó, kellemes érzés, hanem folymat, aktív mozgás, megismerés, cselekvés :D Egyébként nekem elég nehezemre esik nem elolvasni midenféle, kvázi bulvár izéket a neten, pedig elvileg tudom, hogy fölösleges. Mégis csinálom újra és újra :Y :))

we all deserve a bit of luck.

(#5) tildy válasza moma (#4) üzenetére


tildy
(nagyúr)

Valószínűleg a bulvárra éppúgy ''igényünk'' van, akár kikapcsolódásként is, mint pl. a linux kernel fordítás rejtelmeinek megismerésére, ha épp arra van szükségünk.
Még mielőtt félreértené valaki, ne az informálódás , az információszerzés ellen vagyok. Hiszem , hogy ezzel több az ember. Csak arr aakartam felhívnia figyelmet, hogy rendszerezzük a tanultakat, és próbáljunk úg ytájékozódni, hogy az hasznunkra váljon.

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#6) Dolby válasza tildy (#5) üzenetére


Dolby
(senior tag)

És miért van szükségük a mai embereknek a lapokban más emberekkel megtörtént dolgok hírek elolvasására/megtudására? Sztem azért mert érző emberek vagyunk, de bárki bármit mond, főleg a városi emberek elidegenedtek egymástól. Nem arról beszélek hogy a szomszéd Józskabának már nem köszönök mert egyszer volt rajta kék kabát és én azt utálom, hanem arról, hogy az emberek ismeretségiköre leszűkült, mivel nincs ideje és ereje a legtöbb embernek társasági életet élni. Viszont az ember társas lény, ezért elolvas két hírt ahol eltűnt egy kutya és megvett vki egy bugyit, és máris jóbban érzi magát, mert azt a személyes infót amit régebben személyesen megtudott, azt most a metrón ülve befele a munkába megtudja...

- Nyugalom, a hosszú élet ritka! -

(#7) D4rkm4n


D4rkm4n
(őstag)

Hát igen.

Az interneten fellelhető tudás nemsokára tényleg lefedi a jelenlegi tudományok mindegyikét. De ettől még nagyon messze vagyunk! (Hogy szerencsére, vagy sajnos, azt mindenki döntse el maga...)

Szerintem az internetről megszerzett tudás olykor igen hamis lehet. Teszemazt egy 12 éves srác úgy gondolja, hogy valamihez nagyon ért, holott az adott területen a tudása hiányos, vagy egyszerűen téves. A legrosszabb az, ha egy másik ember rákeres az adott témára és a kereső pedig ennek a lelkes fiatalnak az oldalát dobja ki.

Az internet hátulütője(?), hogy mindenki szóhoz juthat. (De ez persze megint egy olyan dolog, hogy attól függ milyen szemszögből nézzük...)

"If you only do what you can do, you will never be more than you are now."

(#8) Any444


Any444
(csendes tag)

Szerintem az információ hatalom. Mert mindent megtudhatsz amit csak akarsz akkár 1 perc alatt.
Valaki segíthetne nekem érveket mondani hogy miért az infórmáció a legnagyobb hatalom.
Ez nyelvtan órára kell(beszédet kell tartani), és nekem nem sok érvem van.
Szóval ha valaki szeretne segíten annak megköszönöm. :F

(#9) bocX


bocX
(tag)

Jó a felvetés, jó az írás. Én azon véleményen vagyok, hogy igenis hatalom. Mennél szélesebb ismeretekkel, látókörrel rendelkezel, annál könnyebben tudsz mozogni, szélesebb körögben, főleg a mai világban, könnyebben boldogulsz. Egyébként nem kell kétlábon járó szótárnak lenni ahhoz - teszemazt elmondani nemtom hány közgazdaságtani fogalmat, mikor volt ez meg az a csata - szóval a dolgok értlemét ha átlátja az ember, akkor jobban tud boldogulni. Jha és fontos a szelektálás is, persze ez is szubjektív, mert kinek mi a fontos, mit bír ésszel felfogni - az egyénenkét különbözik.

sok munka és ugyanannyi lazaság

(#10) Dr.F.E.R.I. válasza Any444 (#8) üzenetére


Dr.F.E.R.I.
(addikt)

Információnak nevezünk minden olyan adatot, ami számunkra jelentőséggel bír (mert pl. szükséges egy döntésünk meghozatalában). Az, hogy Kisszel Tünde bugyija piros, nekem nem információ; az viszont, hogy a közlekedési lámpa MOST piros, viszont igen, mert informál róla, hogy nem hajthatok át a kereszteződésen. Hogy miért hatalom? Mert ha tudom a vadonban, melyik növény ehető, hogy kerülhetem el a kiszáradást, hogy tudok egyszerű eszközökkel tájékozódni, túlélhetem. Mert ha tudom, hogy a főúton baleset van, és a forgalmat elterelik, metróval megyek, így nem kések el a munkából. Mert tudom, hogy igényelhetek vissza az adómból 100k-t, amit azóta már meg is kaptam. Ilyen és ehhez hasonlók...

Két lehetőség közül mindig a harmadikat válaszd

(#11) Any444 válasza Dr.F.E.R.I. (#10) üzenetére


Any444
(csendes tag)

Köszi, hogy írtál a kérdésemre, sokat segített. Nagyon aranyos vagy.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.