Hirdetés

2023. február 8., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Rossi


Rossi
addikt

Hát nem tudom... Én amikor autóval vagyok, akkor a gyalogosokat szidom, amikor gyalog, akkor az autósokat. De ezután megpróbálok odafigyelni, mert tényleg beszükült a szemléletmódom / módunk.

"Thou shalt not make a machine in the likeness of a human mind."

(#2) kymco válasza Rossi (#1) üzenetére


kymco
veterán

Velem is így van... :)

www.refujvaros.hu

(#3) #24889344


#24889344
törölt tag

Mindig lelassítok ha pocsolya van az úton,és gyalogos a járdán,vagy ha az épület is közel van.Engem már fröcsköltek le mint gyalogost de mint bicajost is.

Eggy eset.
Talán december lehetett,olvadás pocsolya útszélől útszélig kb.4m hosszban 8cm mélységben.Patikába indultam mert fájt a torkom.Már a közepénél járhattam mikor jön egy autós nem nagyon lassít,beterített de rendesen. :((( Utánamutattam a középsőujjam felmutatásával,más hirtelen nem jutott az eszembe. Felismertem, a szembeszomszéd felesége volt.Délután aztán átjött bocsánatot kérni.


[Szerkesztve]

(#4) PazsitZ


PazsitZ
addikt

Velem is történt olyan, hogy kamion rendesen beterített, hát nem voltam valami boldog.
Viszont mutterom mellett vezetve felhívta már erre a figyelmemet és keseédes tapasztaltom alapján is én már próbálok figyelni erre is. És igen, nem árt ezt azért leírni.

- http://pazsitz.hu -

(#5) Andie


Andie
őstag

Egyetértek az irással, nincs szarabb dolog, mint nyakig beterülni pocsojával. Velem még nem történt meg, (max térdig), de bnőmet nemrég tényleg feje búbjáig (kb 200 liter vizzel) teritette meg egy mély gödör jóvoltából egy ifa. A közeli gyóccertárba menekült be, lévén kint 4-5 fok volt, és onnan hivott, hogy menjek érte. Nemondjam, délbudáról az árpádhidig mire átértem..

Viszont. Autós szempontból nem ilyen nyilvánvaló a dolog. Az utóbbi idöben volt alkalmam pesten esőben vezetni elég sokat. Hát itt a belvárosban még száraz időben sem egyszerű közlekedni úgy, hogy
1. tartsd a tempót (0-ról gyorsulás 80ra 50 méteren, és fék, mer piros/dugó)
2. ne menj neki az eléd bevágó hüjéknek
3. kicselezd az oldalról rádsorolókat
4. motorosokat bicikliseket
5. mindenhol átrohangáló, villamosról lelépő és egyből úton átvágó gyalogosokat
stb.
Namost ez esőben tetéződik azzal, hogy a folyamatos vizfüggönytől és az ablaktörlőzéstől eléggé lecsökken a látótáv, érzékelési képesség, stb. Ha még sötét is van, akkor csillog minden, az aszfalt, stb, és a gyalogosok természetesen fekete kabátban jártkálnak.
Múltkor kis hija volt, hogy nem csaptam el az oktogonnál egy villamosra szaladó pacákot. Egyszeren a semmiböl vágott elém, a piroson át. Ha nem kanyarodok, el is ütöm.

Na az egész tanmesémnek az volt a lényege, hogy mélységesen sajnálom kedves feleséged és gyermekeid, és bizom benne, hogy nem fáztak meg - de a pesti utcákon közlekedve képtelenség a tócsákat kerülgetni. Egyrészt mer annyi van, hogy már életveszélyes szlalom lenne, másrészt nemis mindig látszanak, harmadrészt a fenti okokból. És én nem akarnék többszázezrest kárt szenvedni cserébe hogy nem csaptam véletlen le egy kisnyugdijast. Nyilván nem direkt csinálom, de sztem senki. Sőt, ha egyértelmü, hogy pocsoja van, és ott gyalogolnak, lelassitok vagy kikerülöm (budaörsön jellemzően lejt az út széle)
Esőben meg gyalogosként legyünk tisztában azzal, hogy az út mentén viz van.

Samsung Galaxy A50 - Samsung UE46D6100 - BNet Tag: Andie#2999

(#6) kymco válasza Andie (#5) üzenetére


kymco
veterán

Hetente többször gyalog megyek dolgozni. A buszmegállóig kb 20 perc normális tempóban. Ez a kb két kilométer eső után egy izgalmas PC-s játékkal vetekedik. Kerülni a tócsákat, felmérni a szemből vagy a hátam mögött lévő autók sebességéből, hogy az épp esedékes utcai, vizzel teli kátyút ne egyszerre érjük el. Néhol még járda sincs. Komoly logikai, szellemi munka. Az út utolsó harmadában van a mission impossible. No, itt kátyúhegyek vannak kb 300 m-es szakaszon.
A budapesti forgalom persze más tészta. Igazad van abban, hogy nehéz a rossz látási viszonyok, megnövekedett fékutak, ingerült autósok, és figyelmetlen gyalogosok között még a tócsákra is figyelni. Én egy kisvárosban lakom, ahol a gyalogútamon max álmos és figyelmetlen, a sebességhatárt 100-150%-osan átlépő autósokkal találkozom, és az eredeti történet helyszíne sem a szombat délelőtti óriási forgalmáról híres.

www.refujvaros.hu

(#7) #53246592 válasza Andie (#5) üzenetére


#53246592
törölt tag

Ha ennyire szörnyu az autos közlekedes, miert nem valtasz valami jobbra? :P

(#8) Akheron válasza Andie (#5) üzenetére


Akheron
senior tag

És én nem akarnék többszázezrest kárt szenvedni cserébe hogy nem csaptam véletlen le egy kisnyugdijast.

Te miről beszélsz? Kisnyugdíjast szabad fröcskölni. ;)

"It’s not the noise disturbing your meditation, it’s you who is disturbing the noise." – Ajahn Chah

(#9) TheVeryGuest


TheVeryGuest
senior tag

Ez semmi. Van aki direkt csinalja. Valamelyik tavasszal tortent Angyalfoldon, hogy alltam a 30-as megallojaban a Reitteren, talan a Kucsma utcaiban, jo kis nyomvajut epitett mar a busz, amiben csurig allt a viz. Persze fel voltam keszulve, hogy vagy fel meterre kicsap a viz, ha jon a busz, de arra nem, hogy jon egy kockalada, es nagy gazzal direkt kijon a buszmegalloba, hogy mindenkit lefrocskolhessen. Kb allig csapott fel. Az hogy vizes lettem az igazabol nem izgat, csak a tocsaban osszegyulo le kb fele viz a tobbi olaj, meg por/sar egyeb. Az olajat meg kozismerten jol ki lehet mosni a ruhabol.
Na mindegy, remelem aki csinalta egyszer belehajt egy tocsaba, ami egy veletlenul kitablazatlanul maradt csatornaepitest rejt.

Egyebken tocsaba azert nem erdemes hajtani, kulonosen ismeretlen uton, mert a magyar utviszonyokat figyelembe veve a barna szinu viz alatt lehet, akar 15-20 cm mely krater is, amiben siman fel lehet utni a felnit (jobb esetben).

“Perfection is attained not when there is nothing more to add, but when there is nothing more to remove” Antoine de Saint-Exupéry

(#10) Obi-1


Obi-1
őstag

Mi is éppen a múltkor beszélgettünk a tócsa-témáról a feleségemmel. Nálunk se lehet mindig kikerülni a tócsákat.

Különben még a zebra a másik téma. Ha át akarom engedni a gyalogost, marha nehezen érti meg, mögöttem meg az összes autós hülyének néz. Lassan hajlok rá, hogy nem érdemes próbálkozni, nélkülem is átjutnak előbb-utóbb. :)

Only a Sith deals in absolutes.

(#11) Damage válasza Obi-1 (#10) üzenetére


Damage
senior tag

''Ha át akarom engedni a gyalogost, marha nehezen érti meg, mögöttem meg az összes autós hülyének néz. Lassan hajlok rá, hogy nem érdemes próbálkozni, nélkülem is átjutnak előbb-utóbb.''

A mondatod első felével tökéletesen egyetértek! A második felével kevésbé! Inkább dudálj egyet, hogy eszéhez kapjon a galogos és mutogasd el neki, ohgy menjen már, hiszen azért álltál meg! A legtöbb nyugdíjas nagyon fél, amikor egy olyan gyalogosátkelőhelyen kell átsétálnia, ahol nincs lámpa. Biztosra akar menni. Sok másik topicnál leírtam, hogy munkámból adódóan rengeteget vezetek, pont ezért állok meg mindig a zebra előtt, ha a közelében van valaki!


A pocsolya csak egy apróság a figyelmességgel kapcsolatban. Az autós lelki szegénységére utal, hogy nem lassít ebben az esetben! Megfigyeléseim alapján ez teljesen megszokott az országhatárainkon belül. A legtöbb autós úgy ül a volán mögé, hogy ''ÉN meg az autóm'' és a külvilág kizárva. Erről nagyon sokat lehetne mesélni, de az már egy másik téma lenne! Nem tudok jobb módszert, mint felírni a rendszámtáblát és létrehozni egy oldalt, afféle ''szégyentáblát'', hogy ki, mikor és mit követett el az autójával! Persze ez se jó megoldás. Hány olyan bejegyzés lenne, amin ártatlan autósokat szidna a szomszéd, mert valamin összekaptak 2 nappal ezelőtt?!
Vannak normális próbálkozások, amikor képekkel illusztrálják a szabálytalankodó autóst egy webhelyen összegyűjtve. Kár, hogy sorba zátonyra futnak ezek a próbálkozások.
Ezek ellenére az autósok pártját (is) fogom. Napi nagyon sok szabálytalankodó gyalogossal, bringással találkozom. Aki nemzetközi ujj-jelzéssel adja tudtomra, hogy ne merjek rádudálni (miközben átrohan a piroson, hogy elérje a villamost). Ez a magyar mentalitás...

''Az ember a legkegyetlenebb állat.'' Nietzsche

(#12) kymco válasza Obi-1 (#10) üzenetére


kymco
veterán

Én a gyalogátkelőnél agresszív vagyok....mint gyalogos, de utána minden esetben megköszönöm, hogy elengedett az autós.... Persze pontosabb lett volna azt írni, hogy kezdeményező, a zebrára lelépő stb... de ez jobban hangzik :)

www.refujvaros.hu

(#13) t72killer válasza Damage (#11) üzenetére


t72killer
titán

H, az otthoni közlekedési morál + az utak állapota elég siralmas.
Csak egy ellenpélda: 2003-ban Bázelben (Svájc) laktam, 1x nagyon fájt a lábam, és gyalog mentem haza.
2 kis (egyenrangú) utcácska kereszteződésénél, (zebra nuku) akartam átmenni, jött egy autós. Már messziről láthatta, h sántikálok és elég lassan megyek, de annak ellenére, hogy tudta,h fél élet, míg átcammogok előtte + megálltam, ennek ellenére megállt és intett, h menjek...

Másik: azelőtt angyalföldön bizony soxor kellett lekapnom az esernyőt ''vizszintesbe'' nekem is. Egyébként ügyes reflexekkel+nagy ernyővel azért el lehet kerülni a zuhanyt az út szélén. Bár nem értem, hogy egy 4sávos útnak miért kell a legszélén menni esős időben :( SzVSz ha egy kocsi beterít olajos vízzel, civilizált országban nyakoncsípeted rendőrrel és fizetteted vele a tisztítást...:DDD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#14) Agostino válasza Obi-1 (#10) üzenetére


Agostino
addikt

Üdv.

Én a zebránál ezt úgy szoktam, hogyha a gyalogossal megtalálom a szemkontaktust akkor lelassítok, és áttessékelem a túloldalra, ha meg nem, akkor elhajtok előttük, persze szemem sarkából nézve min ügyködnek. Csinos lányoknak meg mindig megállok, mit nekem a sok dudálás egy mosolyért. : )))

                          hey friend listen, i know the world is scary right now but its gonna get way worse

(#15) #53246592 válasza t72killer (#13) üzenetére


#53246592
törölt tag

Tudod hogy Svajcban kolbaszbol van a kerites, nekik nem kell sietniuk. Bezzeg a magyarok ha lefekeznenek idönkent hogy atengedjenek egy santikalo gyalogost vagy ne verjek fel a teljes pocsolyat a jardan levökre, akkor rögtön le- meg elkesne a sajat eleteröl. ;]

(#16) t72killer válasza #53246592 (#15) üzenetére


t72killer
titán

ja, még a saját temetéséről is:DDD

Mindig meglep milyen sokan hiszik el, hogy van ingyen ebéd.

(#17) kymco válasza t72killer (#13) üzenetére


kymco
veterán

A Magyarországra jövő nyugati túristákat jobb utazás szervezők figyelmeztetik, hogy az úttesten még a gyalogátkelőhely is életveszélyes lehet.... És ha autóban ülve a szabályoknak megfelelően átengedi a gyalogost, akkor ne lepődjön meg a többi autós szentségelésén....

www.refujvaros.hu

(#18) TomiFiu


TomiFiu
tag

Én akkor szoktam megálni a zebránál várakozó gyalogos esetén ha mögöttem is jönnek, de ha egyedűl kószálok éppen arra akkor menni szoktam. Viszont ha lelép a zebrára akkor mindig megállok.
Én dinamikusan szoktam vezetni és ebbe a dinamizmusba bele fér a táblák, a lámpák és a forgalom figyelése mellet a gyalogos átkelők figyelése is...

(#19) tildy válasza Agostino (#14) üzenetére


tildy
nagyúr

Én ezt úgy szoktam, hogy agresszívan lelépek a zebrára, és ott várakozok az úttesten.
Igaz ez olyan helyen van, ahol 2*3 sáv van, amin a szélső lekanyarodik jobbra, na abba a sávba állok én és ha féktávon túl van, akkor bizony el is indulok .
Mitnemondjak eddig 100 esetből jó ha 8szor megálltak.
Autósként villantani szoktam, akkor rögtön kapcsolnak a gyalogosok általában, hogy át akarom engedni őket .

[Szerkesztve]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#20) Johnny


Johnny
senior tag

Én kimondottan figyelek esőben, hogy ne fröcsöljek le senkit. Nagyon-nagyon ritkán nem sikerül.
De sajnos az a tapasztalatom, hogy az autósok nagy része egyáltalán nem foglalkozik ilyenkor a gyalogosokkal. Mintha nem is léteznének...

(#21) EQMontoya válasza Johnny (#20) üzenetére


EQMontoya
veterán

sőt, némelyik szándékosan fröcsköl le.

Same rules apply!

(#22) #51736960


#51736960
törölt tag

Én kimondottan törekszem arra, hogy minél több gyalogost összefröcsköljek. Szeretem nézni a dühös arcokat a visszapillantóban, tök vicces ahogy eltorzult fejjel anyáznak.
Ha a barátnőm is velem van, még jobban igyekszem: ha a feje tetejéig beterítek egy gyalogost, torkunk szakadtából nevetünk, és áldjuk a sorsot, hogy nekünk autónk van, míg a többi vesztes csuromvizesen áll az út szélén. Az élet szép :)

(#23) Johnny válasza EQMontoya (#21) üzenetére


Johnny
senior tag

Láttam ilyet is, legalábbis akkor én ezt gondoltam. Szerencsére nem általános.
Apám például egyszerűen nem veszi észre a gyalogosokat a járdán. Nem direkt teszi, de sajnos tény.

(#24) Johnny válasza #51736960 (#22) üzenetére


Johnny
senior tag

Egy kis provokáció :B

(#25) tildy válasza #51736960 (#22) üzenetére


tildy
nagyúr

Az élet szép ... Az első villanyoszlopig ;] ;] ;]

"Tartsd magad távol azoktól, akik le akarják törni az ambíciódat! A "kis" emberek mindig ezt teszik, de a nagyok éreztetik veled, hogy te is naggyá válhatsz" - Mark Twain

(#26) Ramius válasza #51736960 (#22) üzenetére


Ramius
őstag

Egyszer te leszel a gyalogos és én leszek a kormány mögött fülig érő vigyorral, vigyázz :)

gyakorlat teszi a mestert...tönkre...

(#27) kymco válasza #51736960 (#22) üzenetére


kymco
veterán

Te is az eszeden ülsz..... :))

www.refujvaros.hu

(#28) #64791808 válasza #51736960 (#22) üzenetére


#64791808
törölt tag

a., eset: jó poén volt, értjük az iróniát :)


b., eset: komolyan gondoltad. Nos, az élet valóban szép, de számomra akkor lenne még szebb, ha végignézhetném, hogy vigyorogva lefröcskölsz így egy arcot, aztán viszont fékezni kell a kocsisor miatt. Az ürge utánad megy, a barátnődnek bever egy akkorát, hogy onnantól nem kell aggódni, hogy fogazik-e, téged meg megk*r a kocsi csomagtartóján, a seggedbe rak egy esernyőt, és kinyitja, lelök a földre, a saját kocsiddal elgázol, háromszor, majd kiszáll, leköp, és szörnyülködik, hogy micsoda brutális öngyilkosság :) Jó poén, ugye :)

Fotelt, popcornt kéééééreeeeek!

Ugyanis ha valakin konkrétan bosszút akarok állni, akkor rosszat teszek neki. De valakinek azért kellemetlenséget okozni, konkrétan a lefröcsköléssel elbaszni a ruházatát, esetleg megfázatni, mert mekkora buli, az az értelmetlen rombolás kategóriába tartozik. Hol a határ? Legközelebb megrugdosol egy kismamát, mert marhajó feelin? Vagy szerintem le kellene locsolni benzinnel a szomszédot, és felgyújtani. Az ám a buli!

Az ilyet agyonlövik, vagy bezárják a diliházba. Manapság az utóbbi.

Én az előbbire szavaznék.

Üdvözlöm a barátnődet.

[Szerkesztve]

(#29) Petek válasza #64791808 (#28) üzenetére


Petek
tag

Ez tetszett, de nagyon :DDD
Én egyébként igyekszek előzékeny lenni a gyalogosokkal,ha több kocsi is jön utánam, akkor megállok a zebránál, hogy átmehessenek, de ha egyedül vagyok, akkor megvárhatják, amíg elsuhanok ( pár mp ), és utána zavartalanul tudnak átmenni a másik oldalra. Néha igazi öngyilkosjelöltekkel is találkozok, akik a 4 sávos úton a városban ( kisvárosban lakom ) sűrű forgalomban megpróbálnak átmenni tetszőleges helyen az út másik oldalára, és még mutogatnak ha ''bunkó'' módon rájuk dudálok, hogy nem kellene ezt, menjenek el az első zebráig. A másik amit útálok, ha az úttest mellett van kerékpárút, de a marha biciklis ( az ilyenre nincs szebb kifejezés ) mégis az autóúton megy, és nekiáll följebb, ha az autósok ráhúznak ( mert persze nagyon keskeny a sáv, és nagy a forgalom, ezért van a bicikliút ) és ledudálják

In vino veritas

(#30) kymco válasza #64791808 (#28) üzenetére


kymco
veterán

Azért ez is erős volt egy kicsit... :)

www.refujvaros.hu

(#31) Viktor0610 válasza #64791808 (#28) üzenetére


Viktor0610
MODERÁTOR

Előző munkahelyemen volt ilyen egy kollégám... :U
Egy alkalommal beosztottak mellé házhozszálítani, az összes pocsolyába belement, mindegy volt, h. van-e ott v.ki v. sem...

Érdekes megtapasztalás volt, az már biztos...


Loveless:
Gratulálok...

"A MIUI felhasználóbarát, csak megválogatja a barátait!" :D

(#32) 04ahgy válasza #51736960 (#22) üzenetére


04ahgy
nagyúr

Tudod, én mikor szoktam nevetni? Amikor az ilyen autóst gázolja el a vonat... Az ilyen ''vesztes'' fajtát. Tudod, lehet, hogy amikor te vagy a kocsidban, a gyalogos meg az út szélén, akkor ő a ''vesztes''. De van olyan is, hogy át kell menned az útátjárón, és ott bizony a mozdony az erősebb. Aki a gyalogost lecsapja, az felvág azzal is, hogy a piroson hajt át.
Én meg kimondottan tudok örülni annak, mikor a vonat elgázol egy autóst, aki a piroson áthajt. Ilyenkor érzem azt, hogy az élet igazságos, és szelektál. Aki a szabályt betartja, az túléli. Aki nem, annak csúnya, és meg nem siratandó vége lesz.
Mozdonyon utazva szeretem nézni a koszorúkat, és a friss balesetek mellett esetleg gyertyázó rokonokat. Az utóbbiakat sajnálom, nem tehettek arról, hogy valakit ismertek, aki pont úgy gondolkodott, mint Te is, kedves Loveless...

HGyu

7855.94MHz CPU-Z valid \ Pulchra tibi facies, oculorum acies, capillorum series; o quam clara species! Rosa rubicundior, lilio candidior, omnibus formosior; semper in te glorior! \ Sponsored by http://pcvizhutes.hu

(#33) TexT-BoY válasza #51736960 (#22) üzenetére


TexT-BoY
addikt

huha nem semmi.. rendes tőled.. :R Nemtudom hogy ha jogsim lesz, és a városba fogok vezetni melyik állatfajtol kéne majd jobban félnem.. az önfeledten utközepén sétafikáló gyalogostol, vagy a hasonlomentalitásu ''vezetőktől''. Sose szerettem a céltalan dolgokat, de 1x kéne hogy telibe fröcskölj addig mennék amig meg nem tudom a lakcimed, és biztos rádgyujtom az autódat.. viccböl:) elhivom az összes barátomat is, röhögjenek azon a tuskon aki leförcsökölt, vélhetően zuhogó esőben, vélhetően nem a nyár közepén.. :)

Látom közbe ugye mások is hasonloképp vélekednek mint én. még szerencse.. azt hittem tényleg ekkora álltakert ez a topic. Cerbellum :R

[Szerkesztve]

HAAAAAKUNA BATATA "Mert ha nekem szar, neked jó, tipikus ember morál..."

(#34) McCann


McCann
tag

Volt egy pajtásom, kb. 15 éves korában azért szokott le a húsvéti locsolkodásról, mert lefröcskölték!

Ült a buszmegállóban, klakkban-frakkban, akkor indult el otthonról. Előző éjszaka nagy vihar, aznap reggel már napsütés. Utcán senki, buszmegálló előtt - szokás szerint - aszfalt megsüllyedve, hatalmas tócsa. Autó jön messziről, trepni gázzal a belső sávban, a buszmegállótól 50 méterre ki a külsőbe, bele a tócsába, aztán vissza a belsőbe, és el...

A srácnak még esélye sem volt elkerülni a placcsot, csak nézte, ahogy a 15 centi mély tócsából megindul a Niagara...
Felállt, hazament, átöltözött és saját elmondása szerint jó néhány évig nem ment el otthonról húsvét hétfőn... :((

Schecter Synyster Custom, man. Yeah.

(#35) kymco válasza McCann (#34) üzenetére


kymco
veterán

:) Ez nagyon jó... leszokni a locsolásról egy locsolás miatt...:) :))

www.refujvaros.hu

(#36) Algieba


Algieba
senior tag
LOGOUT blog

Engem eddig egyszer akartak szándékosan lefröcskölni, nem sikerült. Érdekes, az is egy Lada volt. Milyen mentalitású egyedek vezetnek kocka ladát??

Az a lényeg, hogy esős időben a fal mellett megyek, vagy ha az útszélén kell elsietnem, akkor a pocsolyákat lesem és az autókat. Illetve ügyesen kezelem az esernyőt. Néhány csepp eső elfér a fejemen, míg a több lityó víz a ruházatomon nem éppen cool...

Amikor látom a koszorúkat az utak mentén, elszomorodok, nem jó látni az emberi figyelmetlenség komor tanújeleit. :(

Az a baj, hogy az autó hamis biztonságérzetet ad. Pedig már alacsonyabb sebességnél is, ütközve, pláne be nem kötve, elég rondán összetöri magát az ember.

Uh, nem szeretek autóban utazni. Rosszul esik a tespedés érzése, és a gyorsaság együtt.
Busz és vonat, meg a két kacska lábam a fő közlekedési eszközöm. :)

Gyalogolni jó!

A tudás az egyetlen érték, ami a használat során nem fogy el, hanem még gyarapszik is.

(#37) kymco válasza Algieba (#36) üzenetére


kymco
veterán

Nálunk a lakóhelyünkről a városközpontba úgy tudunk menni, hogy kb az 2 km-es út jelentős része járda nélküli, viszonylag nagyforgalmú út... Izgalamas két gyerekkel és egy babakocsival bejutni gyalog... Érdekesség még, hogy a járda több helyen teljesen el van zárva egy-egy villanyoszloppal, tűzcsappal, beton osztloppal... Az egyik helyen pont egy olyan kanyarban kell lemenni a járdáról az úttestre, ahol az út kanyarodik, és így nem belátható... ez már karikaturisztikus

www.refujvaros.hu

(#38) EQMontoya


EQMontoya
veterán

Az ezzel a baj, h amilyen faszák a magyar utak, sokszor még hova menni se lehet... szal hiába akarom én szerencsétlen zebránál álló gyalogost nem felcsapni, ha a zebra előtt 5m hosszú és 2m széles pocsolya uralkodik... viszont annyi esze a gyalogosnak is lehet, hogy nem áll esőben közvetlenül a járdaszegélyre, hanem 1-2 méterrel hátrébb, a nagy sebességgel barom módon közlekedő autósoktól nem véd, de a legtöbb fröcsköléstől igen.

Same rules apply!

(#39) kymco válasza EQMontoya (#38) üzenetére


kymco
veterán

nem áll esőben közvetlenül a járdaszegélyre, hanem 1-2 méterrel hátrébb, a nagy sebességgel barom módon közlekedő autósoktól nem véd, de a legtöbb fröcsköléstől igen.

Én már találkoztam olyan autóval, akinek 3-5 métert is sikerült áthidalnia egy lendületes gyorsítással....

www.refujvaros.hu

(#40) EQMontoya válasza kymco (#39) üzenetére


EQMontoya
veterán

najó, az szándékosan paraszt. de azért abból kevés van.

Same rules apply!

(#41) Shadows


Shadows
senior tag

velem volt olyan kis fasza csaj ,utszéle, szakadó eső, stoppól ,pocsoja, lehetőség :DDD beterítem és megállok megkérdem elvigyelek. és a szembeutcában lakott mint kiderült 3 éve :W :U

Csak a cabriozás ad erőt és mindent elsöprő lendületet

(#42) kymco válasza Shadows (#41) üzenetére


kymco
veterán

Van a történetnek folytatása?

www.refujvaros.hu

(#43) Calibos


Calibos
addikt

1995. Ausztria
Egyik osztrák haverommal (friss jogsi, 2-3 hónapos talán) esős idő, város, véletlenül vagy szándékosan teli bekapott egy járó kellőtt. Nevet, aztán mondja hogy nem kéne ezen röhögnünk(ö röhögött) mert ha megjegyezte a rendszámot akkor simán feljelenthet. Akkoriban, Ausztriában ilyesmiért feljelentést lehetett tenni… rendőrségen ezt a szabálysértést is komolyan vették!

Copyright © 2000-2023 PROHARDVER Informatikai Kft.