Hirdetés

2020. augusztus 15., szombat

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) cousin333


cousin333
(addikt)

Egyetértek, de javítsd ki a címet..:)

"We spared no expense"

(#2) rudi válasza cousin333 (#1) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Hmm... mi a baja a címnek?

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#3) Necc


Necc
(addikt)

Tetszik az elrettentő példában felhozott topic :C
mod: Amúgy korrigáltam tegnapi hiányosságomat és kivettem a ''közérdekű bejegyzés'' pipát :R

[Szerkesztve]

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#4) Racecam válasza rudi (#2) üzenetére


Racecam
(MODERÁTOR)

Most már semmi! ;)

Com'è diverso il mondo visto da qui

(#5) rudi válasza Necc (#3) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Bocsánat, hogy rajtad csattant az ostor :B egyáltalán nem akarlak (nem akarok senkit) elijeszteni az írástól, csak ugye adjuk meg azt a tiszteletet az ismeretterjesztő munkának, ami jár neki. Egy példa - saját magam:
2003-október - tök outsider kérdések [link]
2004-március - Delta Chrome cikk [link]
A két dátum között megszületett a VGA.nfo - szóval rövid idő alatt is fel lehet fejlődni egy témában.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#6) Lortech válasza rudi (#2) üzenetére


Lortech
(addikt)

''Amint nem szeretek'' volt egy ideig a cím.
Egyetértek az írásoddal.
Szerintem két véglet van: 1, aki bármiről képes írni, annak ellenére is, hogy esetleg csak felszínes ismeretei vannak a témáról. És nem érdekli, vagy nem is veszi észre, hogy így csak igénytelenséget tud alkotni.
2, Ért egy témához, mégsem publikál, ilyenből sok van a PH-n.: /a, tényleg érti a dolgát, de túl magas követelményeket állít magával szemben, csak tökéleteset akar kiadni a kezéből, és tudja, hogy olyan nem nagyon van, így nem is ír.
/b: vágja az adott témát, tudna is írni, és el tudja fogadni, hogy a közérthetőség kedvéért kompromisszumokat kell majd kötnie a szakmai mélységgel kapcsolatban - de nincs ideje, nincs kedve írni.
/c: nem tud, nem akar közérthetően írni.


Az (1)-ről az a véleményem, hogy semmi értelme nincs, mert hiába kap a témáról az olvasó egy félig-meddig valóságnak megfelelő képet, a szerző alkalmatlansága miatt nem tud igazán hasznos tudássá válni az írás, mert nem a lényegét fogja meg a témának, hanem ilyen alibiként bedobott száraz adatokkal, tényekkel operál, melyet guglival amúgy is fél perc megtalálni. Nem képes elmagyarázni a témát. Általában aránytalan, sok helyütt elnagyolt írások, nem alkotnak egészet, néhol részletes, lényeges dolgokról meg említést sem tesz.

(2)-t részben magamról mintáztam, de talán mások is magukra ismernek. Nekik: Ideje változtatni a köz érdekében. Írásra fel! ;]

Más: Vga.nfo-s írásaid meg fognak jelenni a logouton valamilyen formában? Talán itt több emberhez eljutna.
Még valami (költői): az elrettentő példaként felhozott írást miért nem törlitek egy az egyben, ha szerinted sem kell ilyen? Én szemrebbenés nélkül azonnal eltávolítanám az ilyet.
Szerk: és ez most itt nem számonkérés, és az sem érdekel senkit, hogy én hogy csinálnám, ha én lennék a PH!Atyaúristen, egyszerűen csak nem értem.

[Szerkesztve]

(#7) rudi válasza Lortech (#6) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Fenébe, saját írásomban soha nem találom meg a hibákat :O

Egy közösségi portált nem lehet olyan szorosan fogni, hogy csak úgy beletörölj, ellenkezik a filozófiájával. Max azt lehet megcsinálni - ami meg is történt - hogy az írás lekerül a főoldalról.

A 2. pontoddal teljesen egyetértek. Van az a mondás, hogy minél többet tudsz, annál jobban tudod, hogy nem tudsz semmit. Az idő is egy nehéz tényező, és az is benne van a pakliban, hogy aki igazán nagy egy témában, annak érdektelen egy PH vagy logout vagy más internetes közösség, mert sokkal-sokkal magasabb szinten (egyetemeken, konferenciákon, kutatásban) foglalkozik az adott témával.

A VGA.nfo a 2/a+b kategóriába tartozik, de feltett szándékom, hogy átszivárogtatom a logoutra, csak ugye át kellene néznem, mert találtam benne pár hibát.

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#8) Lortech válasza rudi (#7) üzenetére


Lortech
(addikt)

Egy közösségi protált len lehet olyan szorosan fogni, hogy csak úgy beletörölj, ellenkezik a filozófiájával. Max azt lehet megcsinálni - ami meg is történt - hogy az írás lekerül a főoldalról.
Persze ezt elfogadom, ti dolgotok. A konkrét esetben viszont nem értek vele egyet. Ha valakinek saját írása van, akármilyen is (kivéve ha törvénysértő, jogsértő, alapelvsértő), meg kell tisztelni azzal, hogy nem törlöd, de a copy paste nem ez a kategória, sérthet jogokat, és a valódi szerzőjét is, mely sokkal nagyobb probléma mint amit az eltávolítás jelent. (SZVSZ)

(#9) moma


moma
(őstag)

SZerintem jó, hogy van lelkesedés és nem baj, hogy olyanok is próbálkoznak akinek még(!) nem kéne, és esetleg olyasmivel is amivel nem kéne. Szerintem simán el kell bírnia ezt az oldalnak. Egy két írás után a kritikák által ugyis vagy belejönnek vagy abba hagyják.

Lortech: :C. Egyébként a 2/a kategóriaszerű korlátok legyőzése ellen szerintem jó trükk, ha az ember kezdőknek való bevezetés céljával írja a dolgot vagy ha egy szűk konkrét területre szűkíti a mondandóját. Ez viszonylag kockázat mentes. A világosságra figyelve baromi jó cikkek lehetnek belőle (szerintem Cerebellum cikkei valami ilyesmik és szerintem nagyon nagyon jók lettek :C ). Egyébként ez nekem is komoly probléma a tanulásban is. Az ember könnyen túl kombinálja, hogy mit is akar az elkészítendő munkáknál és könnyen az lesz a vége, hogy az adott feladatot áttolta a köv félévre :DD Pedig simán elég lett volna egy kis adott részterület jó világos összefoglalását nyújtani, nem kellett volna valami extra okosságra törekedni, amit még nem nagyon írtak máshol (sőt talán ez is könnyebben jöhet majd ha az említett módon indul neki, de ha nem jön akkor is csinált az ember legalább valami egész tisztességes dolgot)...

we all deserve a bit of luck.

(#10) he7edik. válasza rudi (#5) üzenetére


he7edik.
(addikt)

rudi te is voltál láma? :P

én azt hittem hogy te az édesanyád pipeline-járól lejőve láttad meg a HDR-t :D

Égő szöveg a flém vázon

(#11) Necc válasza rudi (#5) üzenetére


Necc
(addikt)

Nos az ''elrettentő példában'' szereplő kis írásomat ici-picit átgyúrtam, kitöröltem minden ''vertex'' és ''pixel'' szavakat, és a címet is átírtam ''Shader effektek'' -re és volá, ugyanabból a hatalmas sületlenségből csináltam egy totál értelmes dolgot :)) jó még a szöveget átgyúrtam egy picit hogy illeszkedjen az új környezetbe de a lényeg ugyanaz, marhaságból kis cicomázással értelmes dolog :D

Szóval ezzel arra próbáltam kijukadni hogy
ha van valaki aki lámaságot írt akkor egy kis kreativitással ''értelmes'' dolgot lehet belőle alkotni, csak rá kell jönni :) tény hogy ''leszólni'' könnyebb :D

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#12) Totyi


Totyi
(őstag)

Az ilyen topicokat... ;]

Nem tudtam kihagyni. :B

[Szerkesztve]

(#13) rudi válasza Necc (#11) üzenetére


rudi
(nagyúr)

Te! Ne huzigáld nálam azt a gyufát, mert ha kihúzod, akkor írok én olyat a logoutra VGA témában... (mint ahogyan a vga.nfo-ra tettem cirka 3 éve (bakker, most lesz három éves az oldal!), csak ugye azalatt a 3 év alatt fejlődtem ám). Ha nem akarsz még egy jó nagy fikahegyet nyilvánosan, akkor küldd el nekem az átdolgozott verziót, hogy privátban véleményezhessem. Nem tudom, meglepődsz-e rajta - szerintem nem kellene - hogy valamiért nem hiszem el, hogy nagyjából 1 hét alatt az eredeti cikkedben demonstrált szinthez képest annyit fejlődtél, hogy most már igazi jó - a szememben is jó - cikket tudsz írni a témában. Ne felejtsd, a PH-s társaságban sokan vágják a VGA témát, nem lehet csak úgy akármit leírni ... ;)

Resistance Is Futile. You will be assimilated!

(#14) Necc válasza rudi (#13) üzenetére


Necc
(addikt)

OK amúgy is szeretek játszani a tűzzel :DDD jövő héten küldöm és meg fogsz lepődni :D de még sokszor átolvasom és eldöntöm hogy megéri-e egyáltalán publikálni mert ''marhaság'' nem lett belőle az 100% csak amolyan semmitmondó lett az egész.
/azért jövő héten mert csak itthon férek nethez, hétévégén, suliban csak alkalmanként felsunnyogok :)) /

dupla off:
''Ne felejtsd, a PH-s társaságban sokan vágják a VGA témát''
és 10x annyian vannak akik nem :D

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

(#15) [BB] válasza Necc (#14) üzenetére


[BB]
(csendes tag)

''és 10x annyian vannak akik nem :D''

és te már sikeresen bizonyítottad, hogy közéjük tartozol ;]

Túl bizarr, hogy éljen. Túl ritka, hogy meghaljon.

(#16) Necc válasza [BB] (#15) üzenetére


Necc
(addikt)

Téves, csak a pixel/vertex shadert nem értem, de külön-külön (pixel, vertex, shader) már igen :P

Yo momma's so FAT she can save files bigger than 4GB!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.