Hirdetés

2021. január 22., péntek

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) ollie


ollie
MODERÁTOR

Miért nem erkölcsös az, ha önként adod meg az adataidat? Senki sem kényszeríti ki, sőt még az sem kötelező, hogy bevásárlóközpontban vásárolj.

****

(#2) bazs válasza ollie (#1) üzenetére


bazs
aktív tag

Nem az önkéntes adatszolgáltatást tartom erkölcstelennek, hanem azt, hogy ezeket az adatokat arra használják fel, hogy minél több pénzt ''csaljanak ki'' tőlünk, miközben azt a látszatot keltik, hogy még mi kapunk kedvezményt. Kíváncsi lennék, hogy hány pontkártya tulajdonos van tisztában vele, hogy a kártya használataával milyen adatokat ad át a cégnek és mire használják fel azokat.

Pont most fogyott el...

(#3) t72killer válasza bazs (#2) üzenetére


t72killer
titán

Nagy általánosságban igazad van: az átlag, manipulálható vásárló (aki megvesz a T akciós penészes aszút) így működik, és így tényleg lehet belőle $-t kicsalni.

Mivel a rendszer önkéntes, én nem tiltanám - lévén aki hagyja, hogy átverjék, ill aki vásárlási mániás (ok, én is szeretek vásárolni, de cs azt veszem meg, amire szükségem van) azt nem sajnálom. A dolog USA-ban idegesített csak, amikor egy Sam's club nevű áruházban közölték velem, h csak tagok vásárolhatnak (szerencsére pótpapám tag volt) és a tagság évi 100$ :Y . (amellett, hogy ezekután végül neweggről rendeltem olcsóbban - és így még cipekedni se kellett)

"A win98 biztonságos, ui már vírust sem írnak rá 10 éve."

(#4) Realradical


Realradical
őstag

Hülyeségre nincs orvosság...Az emberek nagyon könnyen nem vesznek észre nyilvánvaló dolgokat...

Things that try to look like things often do look more like things than things

(#5) bambano válasza ollie (#1) üzenetére


bambano
titán
LOGOUT blog

Mert nem mondják el, hogy mi mindenre használják majd az adatokat. Lehet, ha tudnád, nem adnád ki.

lezso6 szerint a user: rossz számtech karmája van | @netik: There is no Internet of Things. There are only many unpatched, vulnerable small computers on the Internet.

(#6) tsikorgo válasza ollie (#1) üzenetére


tsikorgo
csendes tag

Az elvről van szó: az életedről sem mondhatsz le pl. egy tévéjáték kedvéért. Remélem legalábbis.

(#7) Ariadne


Ariadne
őstag

Tetszik ez az írás. Ma az összes ''küldj be x kivágott izét vagy csomagolást, és nyerhetsz autót, lakást, gumikacsát'' kezdetű akció egyszerűen adatgyűjtés. Ez szinte mindig fel is van tüntetve azon a papíron, amit visszaküldesz. Ha nyerni szeretnél, nyilván nem írhatsz be kamu adatokat, és innentől sok embernek már egyből mindegy lesz az is, hogy a cetli apróbetűs része szerint részletes adatait 3. személyeknek is továbbadhatja a cég...

Itt van most pl. a kezemben pár Kaiser'ses autónyerős kupon, vásárlásnál adták, és ezen egyáltalán nincs feltüntetve adatvédelmi nyilatkozat. Pedig tuti, hogy felhasználják az adatokat, és nem puszta szívjóságból éri meg nekik pár Audit szétdobni a vásárlók között... Szóval szokás szerint ez a papír is a kukában fogja végezni máris, ahogy az apróbetűs társai is, ennyit nekem nem ér az egész. :)

"In mountain biking, there is no destination - just a bike, a rider, and a place to ride" (The Collective:Roam)

(#8) dabadab válasza bambano (#5) üzenetére


dabadab
titán

''Mert nem mondják el, hogy mi mindenre használják majd az adatokat''

Pedig elvileg kotelezo lenne, bar persze technikailag meg lehet felelni a torvenyi eloirasoknak vmi aprobetus semmitmondo izevel is.

DRM is theft

(#9) Pötyi


Pötyi
senior tag

Én vitatkoznék a monitorozás módszereivel. Ha ugyanis a cég alkalmaz egy szűrőt a proxy szerverén, akkor bizonyos oldalakat nem látogathatok. Ez az én értelmezésem szerint indirekte feljogosít arra, hogy a tiltólistán nem szereplő oldalakat szabadon látogathassam. Ez lenne az igazi szabadság... Akkor meg miért naplózza a rendszer az elméletileg szabadon látogatható oldalakat?

Vagyis: vagy tilt bizonyos oldalakat, de nem naplóz, vagy naplózzon, de engedjen mindent!

Tudom, hogy egy örök versenyfutás lenne a kártékony oldalak megjelenése és a szűrő frissítése között, dehát az élet nem habostorta, ezt már Virág elvtárs is megmondta... :D

QNX is cool!

Copyright © 2000-2021 PROHARDVER Informatikai Kft.