Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Graphics: Nothing Phone (3a) - bemutató és kisteszt
- gerner1
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- sziku69: Szólánc.
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- Szoszo94: Xiaomi Mi Router 3G - Padavanra fel!
- eBay-es kütyük kis pénzért
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
adlersson #63 üzenetére
Ebben teljesen biztos vagyok. Viszont azért ennyire túlzóan sok hírt nem lehetett olvasni a tűrhő csürhéről. De sajnos ez az átka az egybites túristának. Ott marad a nagyvárosba, körbeszaglássza a fontosabb látnivalókat, kis túlzással odavizel éppen ahova akar majd távozik mint aki jól végezte dolgát. Ebben nincs semmi meglepő. Csak eddig gondolom szűrve lett a vízumkötelességgel meg hasonlókkal, hogy csak az akarjon oda menni aki amúgy akar is, nem csak egy random hetet eltölteni, mert épp most nagyon trendi Japán, meg amúgy sem kell semmim ellenőrzést elvégezni.
-
válasz
adlersson #61 üzenetére
Kyoto bans tourists from parts of geisha district amid reports of bad behaviour
Japan blocks iconic Mt Fuji view to deter tourists
Canadian tourist accused of vandalizing 1,200-year-old temple in Japan
Outrage in Japan after man urinates on major Tokyo war memoria
És ezek mind kevesebb mint az elmúlt egy évből származó cikkek.
És amikor a gyomorforgatót írtam, akkor leginkább erre a parasztra gondoltam: [link]
-
Köszönöm szépen, de ugyanezt el tudom mondani én is a tiedről.
Mindenképpen át fogom pörgetni, már csak azért is, mert kell egy kis szikra. Mostanság inkább csak a negatív impulzusok csapnak meg Japánnal kapcsolatban, legfőképp az, ami most megy ott. Hogy mennyire kezd az ország, és egyre több város úgymond "túristaellenes" lenni. Mondjuk nem csodálom, mert azzal, hogy gyakorlatilag minden komolyabb "akadályt" eltávolítottak a határellenőrzésnél, azzal sikerült beengedni a csőcseléket, és sokszor olyanokat látni, olvasni, ami gyomorfogató.De azzal abszolút egyetértek, hogy az a Japán amiben én voltam, és amiben te, az teljesen más. És valahogy az az érzésem, hogy szívesebben lettem volna ott a 10-15 évvel ezelőtt.
-
Ez magyarázat arra, hogy miért törölték az eredeti visszautat ahol Helsinkiben kellett volna átszállnom. Odafele a Fekete Tenger után Afganisztán és Kínán át ment a gép, visszafele viszont került egy nagyot és Alaszkán illetve Grönlandon keresztül ment a gép. Érdekes is volt, hogy a bánatba látok havas tájat [kép]
-
-
Köszi szépen a visszajelzést, örülök hogy tetszettek. Különösképpen, mert nem profi géppel lett a képek készítve.
Tokióra egy hét se elég, de ugyanez elmondható Kiotóról is, főleg ha belevesszük ott a környező városokat, mint mondjuk Narát.
Remek képek lettek a tieid, látom te is annó Air Chinat használtál. Őszintén, ha legközelebb megyek, velük fogok menni, mert ugyan át kell egyszer velük szállni, ami egy ilyen hosszú út alatt nem biztos hogy hátrány, viszont a jegyárak, majdhogynem fele mint amennyi a nagy társaságoknál.
-
válasz
waverider #43 üzenetére
Köszi az észrevételt. Idő közben megszűnt a cikk.
#44jalos
Egyet értek, viszont munka miatt nem tudtam tovább ott maradni, és különben is, nekem akkor pont annyi elég volt. Az utolsó napra valóban azt éreztem, hogy túl sok impulzus ért, és lehet ha tovább húzom, nem feltétlen tudtam volna annyira értékelni a látottakat, mint az elején. Jelenleg is azon dolgozom, hogy milyen minőségben menjek vissza, és nem is biztos feltétlen hogy turistaként. De ez még korai.JR Pass az tényleg brutálisan drágább lett, lehetséges hogy akinek nem játszik az autóbérlés (mint pl nekem) az jobban jár a regionális bérlettel.
-
Ezek a sétálós videók addiktívak tudnak ám lenni
Nekem ez a kedvencem, az eső meg még pluszba rátesz [link]Igen igen, én vagyok az
Pár éve lekopott a noxwill név rólam, és az Amerika Kapitány is, ahogyan vége lett a karakter az Endgammel, úgy nálam is befejeződött az a "korszak". Azóta voltam már Saquon is, NFL topikban párszor váltottunk eszmét. Most pedig Japán korszakomat élem, csak ez kicsit mélyebb és stabilabb lábakon áll, mint a kapitány -
-
válasz
adlersson #14 üzenetére
A mai napi rejtély, hogy mégis miért adta meg magát az a két kártya. Még a japán kollégáim sem tudták megmondani.
#15 Cifu
Köszi
Az egyetlen dolog, ami nem olyan mint amilyennek szántam a beszámolóban, azok a képek. Sajna a legtöbb képet nem fektetett módban lőttem, mint ahogy kellett volna, ezért kellett őket visszahozni ilyen képarányba, ez viszont azt jelentette, hogy méretileg lecsökkentek.#16) joghurt
Köszönöm az észrevételt, teljesen jogos. Később kiegészítem őket.18 Snoop-y
Egy ilyen úthoz képest valóban baráti ár. Viszont csak halkan jegyzem meg, hogy a repjegy és a szállás még 2022 Augusztusában lett lefoglalva, amikor a turizmus még halott volt, és nem is igazán lehetett tudni, mikor tér vissza, az árak pedig még elég alacsonyan voltak. Ugyanez most már nem jönne ki ennyiből, már csak a JR Pass miatt sem. -
Tisztelet a kivételnek, természetesen, és ahogy Djuree is írta, ott is megtörténhet az ellenkezője. De összességében elmondható, hogy nem ez a jellemző.
Illetve az, hogy a JR passon ott a nevem, annak semmi jelentősége nincs, mivel nincs hozzá csatolva semmilyen személyes adat, és az országon kívül csak körülbelül egy műanyag hulladéknak felel meg, ezért sem erőlködöm utólag eltűntetni, de azért köszönöm az észrevételeket.
-
A teljesség igénye nélkül, habár megjegyzem, hogy nagy része tavaly előtti ár. Illetve mivel angol fontban fizettem, ezért azt fogom megadni. Illetve azok, amiknek az árát vissza tudom követni, de pl. a JR pass már tavaly óta több majdnem a duplája amit én fizettem.
Repjegy: 1090 font
Szállás összesen: 495 font
JR Pass: 263 font
A második napi túra a Fuji hegyre és a sétahajókázás 78 font
14 napos 4G Sim kártya korlátlan adatforgalommal: 41 font. -
Köszönöm mindenkinek aki elolvasta ezt a beszámolót.
Őszintén, elég nehéz szülés volt ez az írás. Kétszer gyakorlatilag újra kellett írnom mert nem voltam elégedett a összképpel, elég sokszor kellett részeket átírnom, a képekkel is rengeteget utómunkáltam, főként képarány miatt, plusz a videó beágyazás se sikerült az istennek se. De remélem így is egy érdekes beszámolót tudtam összehozni. Ha kérdés van, nyugodtan jöhet, szívesen válaszolok.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szeretném bemutatni a felkelő nap országában tett látogatásomat a tervezéstől egészen a visszaútig.
- Jövedelem
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kingdom Come: Deliverance II teszt
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Tőzsde és gazdaság
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Eredeti játékok OFF topik
- Temu
- AMD Ryzen 9 / 7 / 5 / 3 5***(X) "Zen 3" (AM4)
- Épített vízhűtés (nem kompakt) topic
- További aktív témák...
- MSI Z590-A PRO, i5 11500, Asus Dual RX 5500XT OC 8GB, Fractal Design Meshify C
- Apple iPhone 16e 128GB Dobozos,Tartozékaival. 1év Garanciával!
- Samsung S23 Ultra 512/12GB Fekete / Normál állapotban / 27%-os ÁFÁS számlával / 12 hónap jótállással
- 27% Számlával! Asus ROG STRIX 16" 240Hz / i9-14900HX / RTX 4080 / 1TB Gen4 / 32GB DDR5! BeszámítOK!
- 27% Számlával! Asus Strix G18 Gaming Notebook! 18" 2.5K 240Hz / i9-14900HX / RTX 4060 8G! BeszámítOK
- Xiaomi Redmi 10 64GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- PROCASTER 40UNB700 40" 101cm televízió + Számla + Garancia
- LG 34GN850P-B - 34" Ívelt Nano IPS - 3440x1440 - 160Hz 1ms - G-Sync - FreeSync - HDR 400
- AKCIÓ! ASUS Vivobook Pro 16X OLED 4K notebook - i7 11370H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5800X 16/32/64GB RAM RTX 4070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest