Hirdetés

2020. június 1., hétfő

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#41) nkmedve válasza domos (#2) üzenetére


nkmedve
(senior tag)

Számomra sincs semmiféle előnye az OLED-nek egy telefonban (tévében igen, telefonban semmiképp nem kéne), mivel én sok évig tervezek használni egy telefont így jóformán csak hátrányként tudok az OLED-re tekinteni (PWM, beégés, felhősödés, elcsúszott színek egy idő után). Értem én, hogy neked nem jön be az LCD, de másnak meg az OLED túl kompromisszumos még mindig, az LCD pedig egy jól működö kiforrott tech amit inkább szivesen látnak egy telefonban.
Az OLED kontrasztjának semmi hasznát nem veszem egy telefonban, nem nézek rajta filmet. A kissebb de még bőven használható felbontás is inkább előny nekem (használtam XS-t és XR-t egymás mellett, még mielőtt valaki megkérdezi), mivel így több év után is meg tudja majd a hardver hajtani.

Összességébeb egyetértek a cikkel, szerintem is az XR sokkal jobb vásár. Meg is vettem volna ha nem lenne ilyen hatalmas méretű (5S után messze túl van a tűréshatáromon).

[ Szerkesztve ]

(#42) doooo


doooo
(őstag)

Tehát fúj AMOLED, mert hát függetlenül a túlszaturált, meg stb. nonszenszektől, -amik már legalább 6 éve nem állják meg a helyüket, és azóta rendre a legjobb kijelzők- nem bírod a flickeringet, ami ritka eset, de na, megesik. Tehát ha nem akarsz fizikai fájdalomban élni, egyértelműen olyan mobilt veszel, amiben ez minimalizálva van. "Apple módjára" persze ezt nem lehetett megoldani, mert egyrészt semmi közük a képernyők tervezéséhez/gyártásához, illetve nincs mit jobbá tenni egy szempillantás alatt, hisz az X/XS előtt is, és azóta is ezek a képernyők vannak a csúcson minden téren, a flickering pedig egy olyan dolog, ami az emberek 99%-at nem zavarja, tehát ez sem a gyártástechnológia hibája, inkább csak az érintettek testi adottságaié (ami veleszületett, tehát nyilván nem lehet hibáztatni őket ezért).
Egy szó mint száz, botorság volt gondolni, hogy ez az AMOLED most biztosan más lesz, csak azért mert Apple, és így az egyértelműen kézenfekvő döntés az Xr lehetett. Ami a hiányosságai ellenére is biztosan jó kis telefon.

(#43) domos válasza nkmedve (#41) üzenetére


domos
(senior tag)

Kinek mi, én legalább évente veszek új telefont, néha gyakrabban.

There is no replacement for displacement.

(#44) Syl


Syl
(nagyúr)
LOGOUT blog

Emlékszem a kilencvenes évek második felében, amikor elkezdtek terjedni az LCD monitorok, ment a nyekergés, hogy minek ez az új technológia, a CRT bevált, jól és megbízhatóan működik. Az LCD-nek túl éles a képe, lépcsősek a vonalak, nagy az után húzása, mosottak a színei stb., stb.
Déjà vu...

Words cannot express how much i don't care

(#45) hruodnand válasza nuke7 (#40) üzenetére


hruodnand
(senior tag)

Plazma is beég állítólag, mégis plazmám van és nem ég be... cloud van esetleg de az is eltűnik és nem veszed észre pár perc után...(Panasonic VT30)... Ja és 4k-s HDR LG tv m is volt... Köszönöm szépen de nem kell LCD... (keresni kell rajta a feketét, színhűnek se nevezném... gyors mozgást meg inkább passzoljuk) Maradok Plazmánál (még ha “villog” is)...

Úgy gondolom hogy egy XS esetében màr eléggè kiforrott a technológia. Nem véletlenül kezdték el most 1-2 éve alkalmazni Apple-ék, ők sem hülyék... Mondom úgy hogy eléggé képminőség b*zi vagyok, ha ilyen téren kezdünk el beszélgetni :)

(#46) hruodnand válasza Syl (#44) üzenetére


hruodnand
(senior tag)

Így van. Lehet pár èv ès a gyermekbetegsègek is eltűnnek. LCD monitornál is volt egy időszak mikor beégett simán ha nem mozgó tartalom ment rajta. Lehet beèg az OLED, de ahhoz eléggé hardcore körülmények között kell használni. (Pl. navigáció autóban több órán át, minden nap)

Nálam CarPlay van kocsiban, telefon kijelzője teljesen Offon van, így ez a része nem érint...

[ Szerkesztve ]

(#47) hruodnand


hruodnand
(senior tag)

Én azt mondom, hogy mindenki azt használja ami neki bevàlt vagy szimpatikus, de azt vegyük figyelembe, hogy a technológiát nem lehet megállítani... Plazma is kihalt, de máig azt mondom, hogy TV nézésre, mozizásra az egyik legjobb techológia volt a végére.... (kijavítottak sok hibát) Csak sajnos a gyártása költséges volt és sajnos az átlag felhasználó nem a mély feketét kereste, hanem azt hogy olcsó legyen és vékony, keveset fogyasszon stb... Képminőség màr hatodrangú.... :/

Nálam átlag ~250Wattot eszik, 5x annyi mint egy LCD TV, de inkább kifizetem azt a párszáz forintot és akkor minőséget nézek... utánhúzás nélkül....

[ Szerkesztve ]

(#48) nkmedve válasza Syl (#44) üzenetére


nkmedve
(senior tag)

A legelső LCD-k elég katasztrofálisak voltak a jobbacska CRT-khez képest, teljesen igazak voltak azok a panaszok amiket leírsz. Idővel kiforrotta magát, és használható lett. Ez az ami az OLED-nél is be kell következzen, mivel egyelőre egy minőségi LCD-hez képest egy telefonban még mindig több hátránya van mint előnye.
Amúgy megjegyzem, hogy AMOLED-es tabletem van és tévéből is vennék ilyet, nem vagyok a technológia ellen általánosságban. Telefonban viszont sokkal inkább LCD-t preferálok, mivel ott a kontrasztarány teljesen irreleváns (nekem sokkal fontosabb, hogy bírja a magas fényerőt és ne égjen be több év után sem).

(#49) Fr3eWar válasza domos (#2) üzenetére


Fr3eWar
(őstag)

Pl nekem.
Sokkal jobb volt a szememnek az alacsony fényerős 6S-t nézni mint az XS-em. A súlya meg botrány.
Őszintén bízom benne, hogy 1-2 éven belül kihoznak egy 100-110g körüli edge-to-edge 5" modellt. Ha nem és csak bunkofonok maradnak, meg 200g-os kütyük, akkor akármennyire is elégedett vagyok az elmúlt 10év ios használatával megyek más gyártóhoz.
Sajnos a samsung idei S10e -mini "csúcs" készüléke is túl nagy és nehéz lett (akkora mint az iXS).

(#50) hruodnand


hruodnand
(senior tag)

Páromnak: iPhone 8 Plus-a van
Nekem iPhone 8 volt XS elött, sok ismerősnek van Huawei Mate 20 Pro, P20 Pro stb telefonjaik. De bármelyikkel összehasonlítottuk mindig az XS jött nyertesnek ha színhűségről van szó, jók ezek.

Érdemes olvasgatni független teszteket is, ahol ezeregy méréssel igazolnak dolgokat.

Pl ez: [link]

[ Szerkesztve ]

(#51) sirály69


sirály69
(őstag)

8 óra sot? :Y

Szerver Hosting Debrecenben

(#52) Scorp2011


Scorp2011
(őstag)

AMOLED témával kapcsolatban jegyezném meg, hogy nekem a kb 8 éves Nokia N8 kijelzője még 8 év alatt sem égett be. 0-24-ben be van kapcsolva mióta megvettem (tehát kb 8 éve), és ha épp nem használom, az időt és a dátumot mutatja (fekete háttéren fehér számokkal). Beégésnek nyoma sincs.

𝕊𝕔𝕠𝕣𝕡𝟚𝟘𝟙𝟙

(#53) talamasca válasza feliks (#36) üzenetére


talamasca
(senior tag)

"A kijelző miért lenne jobb a 8Plusban?"

Látod a "tényleges" kijelző méretet. Magyarán, a hasznosat. Plusz a 8+ Full HD.

De hiába mondom neked, mert te már megmagyaráztad magadnak, hogy az XR tuti. Nem is rossz, de ha valakinek fontos egy iPhone képminősége és a PWM is zavarja, annak nem az igazi. És lehet, hogy a felbontást nem veszed észre, de a kisebb videóméretet igen. (8 Plusról váltottam XS-re, tudom mi a helyzet)

"Az XR fő kamerája sokkal jobb, mint a 8-é, ha az alap lencsét nézzük"

Azt a sokkalt megmagyarázhatnád.

"90%-ban az 1x nagyítást használja az ember"

Erre nincs statisztika, viszont tény, hogy nincs az XR-ben. 😎
Én speciel sokat használom.

“Black as midnight on a moonless night.”

(#54) domos válasza Fr3eWar (#49) üzenetére


domos
(senior tag)

Az AMOLED pont hogy sötétebb tud lenni, mint az IPS, hiszen teljesen ki is lehet kapcsolni a pixeleket, az IPS-nél viszont a háttérvilágítás mindig bekapcsolva marad.

There is no replacement for displacement.

(#55) nuke7 válasza hruodnand (#45) üzenetére


nuke7
(veterán)

plazma valóban a legjobb házimozira :K

https://youtube.com/user/nuke7 --- ---- ----- https://discord.gg/6byFupz

(#56) adamssss


adamssss
(veterán)

Nekem nagyon kapora jott az iras mert pont a ket telefon kozott vacillalok igy viszont nyugodtabb szivvel dontok az xr mellett.

Addig gyorsítottuk a világot míg mi magunk maradtunk le...

(#57) Reverend


Reverend
(tag)

Nagyon vicces olvasni, hogy az emberek a saját ízlésüket abszolút igazságokká formálják. El sem tudják képzelni, hogy valakinek egy új technológia mondjuk pont nem jön be. Sőt vicces olvasni az új technológia, tehát jobb érveket is. Most egy csomó ellenérvet tudnék írni, de már elég öreg és tapasztalt vagyok ahhoz, hogy ne próbáljak meg győzködni fixa idea-s embereket :-D. Inkább leírom az én történetem, aminek, bár nem pont azonos szempontok alapján, de ugyanígy Xr lett a vége.

Nekem Xr-em van, 8 plus-ról váltottam. Amikor megjelent az Xs nem tetszett (már az X sem). Nekem hiányzik a plus telefonok elfordíthatósága, mert rosszul látok, és fektetve sokszor kényelmesebb olvasni. Ott van ellenben az Xs Max, ami viszont akár lehetett volna befutó is. Sokáig ott lebegett a sorsa valóban, de gondoltam, megvárom az Xr-t, megnézzük milyen. És amikor megejent, tudtam, hogy ez az enyém, igen.
#1 nekem szebb kijelző. Most itt ragozhatnám napestig, hogy pentile meg amoled meg mindenféle érv, de nem akarok érvelni. Ez egy egyszerű szubjektív érzet. Amikor nézegettem a X széria kijelzőjét, valahogy sose tetszett igazán. Mellé tettem a 8 plus-t akkor meg még annyira sem tetszett. Nem tudom miért, leszarom a mögöttes technológiát, egyszerűen nem volt jó nézni. Az Xr-rel nem volt ez a negatív érzetem.
#2 felbontás. Ha valaki nem érti az iOS azon tulajdonságát, hogy PPI osztályok vannak (x2, x3), akkor azzal nem lehet mit tenni. A lényeg, hogy ha nem ekkora a felbontás, akkor másfélszer ekkora kellene. Nem jó a fullhd, mert új PPI osztályt igényelne! Az, hogy miért nem lett másfélszer ekkora nem tudom, talán az IPS-nek már sok lett volna a szubpixel. De ahogy említettem, nem túl jó a szemem, ergo pont nem láttam a felbontás beli különbséget az Xs javára.
#3 kamera. 8 plus tulajként 1 évig volt dupla kamerás iOS telefonom. Két esetet tudtam felidézni, amikor a zoom kamerát használtam, és egy esetet amikor a portré módot. (Ide most a próbálkozások és a játék az új cuccal nem tartozik bele). Ez kevésnek bizonyult ahhoz, hogy érv legyen.
#4 ram. Sosem volt bajom a 3 GB-al (8 plusban is annyi van). Egy dolog érdekel, hogy a RAM miatt ne legyen idő előtt kukázva a készülék a támogatásból. Mivel a sima X is 3 GB-os, úgy gondolom, hogy még sokáig lesz támogatott.
#5 káva. És most fura lesz, de nekem ez az ultimate érv az Xr mellett. Nem vagyok ügyetlen fickó, de olykor vannak kétbalkezes napjaim, és akkor mindent leejtek, eltörök, tönkre teszek. Én emiatt armor tokkal használok minden telefont (és nem érdekel, hogy Te nem). Nos, amikor az X és Xs szériát néztem, kiderült, hogy armor tokok mellett (olyannál amit én használok) nagyon kényelmetlen lehúzni a sarokból a vezérlőközpontot. Azt pedig gyakran használom, ezért is nagyon ódzkodtam az X/Xs-től. Az Xr vastagabb kávája kapóra jött.

Szóval igen, sokfélék vagyunk, sok érvünk lehet valami mellett vagy ellenében. Szubjektív érvekkel meg csak húlyék vitatkoznak.

(Még mielőtt..: az ár nem volt motiváló tényező)

Szerk: typo

[ Szerkesztve ]

(#58) feliks válasza domos (#54) üzenetére


feliks
(senior tag)

Lehet, hogy a lehetőség a technológiát illetően megvan, hogy sötétebb lehessen egy-egy pixel az amoled esetében, de az XS / XR esetében ha letolod a fényerőt minimumra mindkettőn, akkor a sötétben az arcodra eső fény az XR esetében lesz kevesebb. LEhet, hogy ez nem a technológia, hanem a készüléks sajátossága, de ettől még így van :) [mondanám, hogy csinálok róla összehasonlító képet, de tegnap elvitték az XS-t :DDD )

[Be Happy]

(#59) feliks válasza Reverend (#57) üzenetére


feliks
(senior tag)

Köszönöm a megjegyzést, úgy látom, akkor szerencsér nm egyediek a tapasztataltaim, illetve jó, hogy így a 8 Plusról is esett egy kevés szó :)

[Be Happy]

(#60) janeszgol válasza feliks (#14) üzenetére


janeszgol
(veterán)

"Ennek az az oka, hogy az X/XS sokaknak tetszik (nekem is), de használni nem igazán jó. Az XR-t használni viszont jó."

Én ezt tökéletesen értem. A nővérem cégese egy A7 2018. Jó telefon. Jó a hardver, jó a kamera, kitűnő az anyagminősége és összerakása, a gombok minősége, szép a kijelző. Igen szép a kijelző. Csak használni kényelmetlen (most nem a teló méretére gondolok). De maga a telefon elképesztően jó minőségű.
Annyival kiegészítenélek, hogy akkor jó a PWM, ha minél magasabb frekvencián rezeg. A Samsung jellemzően 240 Hzeset használ. 500Hz felett már nagyon kevés ember érzékeli, 2000 Hz felett meg jelenleg nem tudnak emberről, akinél gondot okoz. És PWM IPSnél is lehet, illetve van olyan Oledes telefon, ahol nem tudtak PWMet mérni (Lumia 650).

[ Szerkesztve ]

Windows Phone és Nokia/MS Lumia telefonok forever!

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.