Új hozzászólás Aktív témák
-
bkercso
nagyúr
longitudinális hullámok miatt aggódok
Hát, pedig a zene márcsak ilyenkapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
IO.sys
őstag
Valami mutatószám csak kell.
Régen is láttam már, hogy ezt írtad az SMPS-re. A longitudinális hullámok miatt aggódok, mondjuk amiatt mindig. Tekercset nem tudok méretezni, de majd egy kapcs rajzot is szeretnék kérni erről.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
bkercso
nagyúr
Mean time between failures
És vajon hányszor javítják meg őket?A legjobb amúgy egy jobb kapcsüzemű, megszűrve LRC-szűrővel (100uH+4700uF||(2,2uF fólia), a nagy kondival sorba 0,33R/2W ; tekercs ~1,5x-es áramra méretezve). Jobb, mint a zajosdiódás, lassúregulátoros analógok (a többségük ilyen)!
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
IO.sys
őstag
A Mean time between failures pontosan azt jelenti, amit mondasz, csak kicsit máshogy.
Az adatlapon azt írják, hogy minden paraméter 230Vac input mellett, névleges terhelésnél, 25°C-on és 70% relatív páratartalom mellett lett meghatározva.
A zaj és a hálózat oldali szabályzás nekem elég relevánsak, ha valós adatok.
Jó lenne megmérni egy eggyel "rosszabb" tápot tőlük, majd talán eljön az is, ha kelleni fog.(#4): A hatásfoknak ezzel a részével tisztában voltam, már csak az a kérdés, hogy melyik lenne a jobb választás a feszültség minőségére nézve.
Építek majd lassan én is egy egyszerű lineáris labortápot, úgyhogy lesz mit méricskélni.
凸_(ツ)_/¯ // -Valamit kiírt a gép!... -Az a dolga!...
-
bkercso
nagyúr
MTBF: Mean Time Before Failure, vagyis élettartam, nem meghibásodások közt (?) eltelt idő...
Másnéven B50, vagyis ennyi idő alatt romlik el az adott típusú tápok fele. Felteszem, hogy max. üzemi hőmérsékleten és max. terhelésen...
A kábelen lévő ferrit csak közös múdusban szűr, nagy gyakorlati jelentősége szerintem csak ritkán van. Természetes belül mindegyikben van szűrő; e nélkül nincs kapcsüzemű táp. A Meanwell-ek előnye, hogy nem dileetáns-kispórolós a megépítés, és ezt mindegyik tudja. Másként: nem hazudnak akkorát az adatlapon, mint mások.
Ezen kívül nem tudom, találtál-e releváns paramétert (szerintem nem).
[ Szerkesztve ]
kapható az OPA Red2 - Kercso Audio
-
kromatika
veterán
Köszi a tesztet.Hiány pótló.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Nemrég előtört belőlem a milyen tápot vegyek fájás és arra jutottunk, hogy mérjem meg a jelölteket a köz javáért....
- Stellar Blade
- A laposföld elmebaj: Vissza a jövőbe!
- Akciókamerák
- Tasker
- S.T.A.L.K.E.R. Clear Sky
- Melyik tápegységet vegyem?
- NFL és amerikai futball topik - Spoiler veszély!
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- Akciófigyelő: Bálint-napi ötletek a Foreotól
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Marketing Budget
Város: Budapest