- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- MasterDeeJay: i7 4980HQ asztali gépben (vs i7 4770)
- sziku69: Szólánc.
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Elektromos rásegítésű kerékpárok
- GoodSpeed: Samsung Galaxy A56 5G
- hcl: Eszelős szívatás : kijelzőtükrözés 2026
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- mefistofeles: Az elhízás nem akaratgyengeség!
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Megjöttek Magyarországra a Redmi Note 15-ök, január 22-től ennyiért kaphatók
- Nézegesd az S26 család renderképeit!
- Yepp: korlátlanság és streaming-modell a Yettel adatforradalma
- Az Apple állítólag tovább halasztja a Gemini segítette Siri bevezetését
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
IO.sys
őstag
Lesz gagyi táp. Belezoomoltam a szkópon egyszer, nem volt semmi érdekes. Mire vagy kíváncsi?
Ritka de nagy tüskék itt is voltak, azokat jegyeztem fel. Ez lehet, hogy hülyeség volt. Az átlag zaj mindig 5-15mV-tal kisebb volt, aztán kb 15mp-enként jött egy nagy, de korrelációban állt az átlaggal.
-
A gyenge sejtésem az a fenti anomáliára, hogy ritkán lehetnek nagyob tüskék, amik periodikus méréskor alig/nem látszanak. Kéne mérnem úgy, hogy a triggerszintet a periodikus tüskék fölé állítom és single módban használom a szkópot. Ehhez először is fel kéne telepítenem a szkópom Win10 alá...
-
Terhelve is mértem párat, 10mVp-p volt a változás,
Ezért vettél Meanwell-t!
A szűrő utáni mérésre kíváncsi leszek! Illetve arra, hogy okoz-e hallható változást.
Érdemes lenne majd mérned egy gagyi táppal is, ami még szűrővel is hallhatóan gyengébben szól, hogy látsz-e a mérésben különbséget. Ezzel még adós vagyok magamnak, de hátha megspórolhatom így.
Az általam használt gagyi kapcsüzemű mögé 2db aktív és 1 passzív fokozatot kellett tennem, mert 1-1 felállásban gyengébb volt a hangminőség. Ami nagyon érdekes, mivel az 1-1 fokozat is >80dB szűrést ad a teljes 0,1Hz..10MHz sávban elvileg.. Meanwell-el viszont a 2. aktív fokozat mindenképpen elhagyható (a többit nem próbáltam elhagyni, mert a Kmulti adja a kis kimenőimpedanciát a készülékeimben).Látom, hogy 40ms-os időosztással mértél. Kisebb időskálán milyen a helyzet?
-
IO.sys
őstag
Igazad van, illetve terhelve és terheletlenül megnézni és felvinni egy táblázatba. Terhelve is mértem párat, 10mVp-p volt a változás, más maradt, úgyhogy időhiány miatt maradt a lengőkábel. De nem is annyira az egzakt értékek érdekesek, hanem a tapasztalt változások. És még mennyi tápkapcsolás van, amit meg kéne nézni, csak nem nagyon van időm.
Igen, a gyártóval is beszéltem a tuning szándékomról a burkolat bontás miatt, mondta, hogy jelentős változásra ne számítsak.
A szűrő meglesz, már kotrom hozzá az alkatrészeket.
-
Terhelten kell mérni az adapter zaját, különben nagyon más eredményt kapsz. terheletlenül pedig érzékenyebb a kábel kapacitására, és antennázni is jobban tud úgy a kábel.
68mVpp amúgy nem rossz eredmény. Azt kellene még kiderteni, hogy nagyobb frekvenciák körül (>MHz) mi a helyzet. 10MHz alatt még nem olyan erősek az RF parazitahatások, ott még lehet mérni egyszerűen.
100kHz..1MHz alatt még jól szűrnek az LDO-k a DAC-ban, de fölötte kellene szűrni, ha nincs passzív szűrés a DAC-ban. Min. 10uH+1uF kerámia szűrővel. Szerintem.
A ferrit gyűrű csak közös módust szűr és csak nagy frekvencián, tehát ez az antennázás ellen jó, meg a hálózaton rohangáló LAN ellen (régen használtak ilyen transzmittereket ugye 230V-os hálózatra, amiről átmehet a nagyfreki az adapter kimenetére is). A két kapocs közt mérhető differenciális zajra nincs hatással.

Új hozzászólás Aktív témák
- Víz- gáz- és fűtésszerelés
- AliExpress tapasztalatok
- Lexus, Toyota topik
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Kávé kezdőknek - amatőr koffeinisták anonim klubja
- Milyen nyomtatót vegyek?
- EAFC 26
- Reklámok kikapcsolása Xiaomi, Redmi és Poco telefonokon
- Amlogic S905, S912 processzoros készülékek
- Milyen autót vegyek?
- További aktív témák...
- Dell Precision 5560 i7 32GB RAM 512GB SSD NVIDIA RTX A2000 FHD+
- Mafia The old Country Ps5 dobozos, hibátlan!
- SZINTE ÚJ , 2ÉV GARANCIA - PS5 SLIM DIGIT 825GB + PS PORTAL BLACK (Keveset használt eszközök)
- Macbook Pro 14" M1 MAX, 64GB RAM, 500GB SSD, 10 hónap garancia!
- I7-5770R 16GB 256GB SSD Gigabyte Mini PC NUC / Beszámítás
- AKCIÓ!! HP Zbook Studio G8 i7-11850H 32GB 1000GB Nvidia Quadro T1200 400NIT, 100% sRGB Garis!
- Apple iPhone 13 / 128GB / Kártyafüggetlen / Akku:87%
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Z790 i9 13900K 32GB DDR5 1TB SSD RX 7900 XTX 24GB Lian LI LANCOOL 207 ROG 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE A520M R5 5500 16GB DDR4 512GB SSD RX 5600 XT 6GB Rampage SHIVA Adata 600W
- PS Plus előfizetések kedvező áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ezért vettél Meanwell-t!
Az általam használt gagyi kapcsüzemű mögé 2db aktív és 1 passzív fokozatot kellett tennem, mert 1-1 felállásban gyengébb volt a hangminőség. Ami nagyon érdekes, mivel az 1-1 fokozat is >80dB szűrést ad a teljes 0,1Hz..10MHz sávban elvileg.. Meanwell-el viszont a 2. aktív fokozat mindenképpen elhagyható (a többit nem próbáltam elhagyni, mert a Kmulti adja a kis kimenőimpedanciát a készülékeimben).