Új hozzászólás Aktív témák
-
A6-4400M
Na azt leginkább a modern Atomokhoz és egyéb *mont magos CPU-khoz éri meg hasonlítani.
Köszönőviszonyban sincs egyik gyártó modern, "nagy" magra épülő mobil platformjaival se.(#2) TheLázs
a használat élménye csak részben a szilikonon múlik
Én a természetes dolgokat preferálom, de hát kinek mi...(#13) Silenzio
A Core M az nagyon nem egy liga a magasabb TDP osztályba tartozó CPU-kkal.
A fizikát nem lehet meghazudtolni, 4,5W TDP-ből ugyan nem hoznak ki jobb teljesítményt, mint 15W-ból, miközben mindkét CPU ugyanazokat a magokat használja.[ Szerkesztve ]
Üdv, pengwin
-
Dhampir
félisten
Szeretem a cikkeidet. Ez egy újabb olyan, ami kiváló olvasmány.
-
t72killer
titán
Jó teszt Futtattam gyorsan egy winrar bencsmarkot az e7450-es laposon (i7-5600u proci, 4éves): 4MB/sec 15W TDP-ből. Asszem nem rohanok a boltba lecserélni. Főleg, hogy a nem széthullós házat nem adják óccóér.
[ Szerkesztve ]
30€ Meta store bónusz Quest headset aktiváláshoz, keress priviben :)
-
Graphics
Jómunkásember
Azért ha minőségét nézzük, sokkal jobbak , mint a konzumerek. Azért a 6460-as egy elég masszív konstrukció, mert konkrétan majdnem ugyanaz mint az Elitebook
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
Graphics
Jómunkásember
-
nagyúr
A 10+ éves Acer Extensa-mat nem cserélném le belépőszintre.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
Jakuu
őstag
Akkor meg mindig nincs itt az ideje ahogy latom lecserelni a hasznalt 7eves hp 8470pt ilyenre.
-
Graphics
Jómunkásember
Ezek az alsóházas notik... Rettenet...
MAga a proci még jó lenne, de harmatos az egész körítés.
Bármilyen témában szívesen segítek, SSD, Robotporszívó, Xiaomi, Poco mobilok ,de 2025-ben már csak és kizárólag privátban leszek elérhető. :)
-
nagyúr
Egy újabb jó cikk.
RyZsa konfig: R5 5600X, Gigabyte X470 Aorus Gaming 7 Wifi, LF III 360 Dark AIO, 4*8 GB Patriot Viper Steel 4400 CL19 KIT, TT TGS 650W RGB, Netac 930E 250 GB, Sapphire Nitro RX 480 8 GB, DELL P2417H *2, Thermaltake Core X31 Riing
-
jbush
tag
Pár éve ennyi pénzért kis szerencsével i3-at is lehetett kapni, ami azért nem egy kategória ezzel.
(Hirtelen utánanéztem, 130-ért találtam most is i3-8145U procis gépet újan.)
Persze ez a megnyirbált i-s proci is ezerszer jobb, mint az atomhulladék-származékok.[ Szerkesztve ]
-
Silenzio
addikt
A 120 valóban reális ár alsókategóriás eszközért, de ha azt nézzük, hogy 95-ért (új ára utoljára 500e Ft volt) tudtam venni boltból, számlával használt Lenovo X1 tabletet (Core M5, 8 giga ram, 256 GB SSD), ami billentyűzettel együtt egy kiló, gyakorlatilag csak egy tablet, passzív hűtésű, majdnem 100%-os SRGB lefedettséget, érintőkijelzőt és aktív tollas vezérlést is kínál, ráadásul ide a rozsdás bökőt, hogy játékokban is leveri ezt a Pentiumot, már nem olyan jó a leányzó fekvése. Értem, a használt piac mindig más, de ez akkor is rémesen elavult tudás újgenerációs alapokon. Szerintem ilyen eszközt olyasvalaki vesz, aki nem tudja, hogy mit veszít egy ilyen lépéssel.
https://pte3d.hu - 3D nyomtatás, 3D szkennelés, anyagvizsgálat, VR
-
Köszi a cikket!
Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.
-
Pecc
őstag
Köszi a cikket/tesztet bacsis.
Nekem semmi bajom nem volt a cikkel. Érthető, egyszerű, tele hasznos információkkal számomra. -
Ezt félreérted, ez nem cél. Ez nem egy fizetett szerzők által írt, egyenre fazonírozott portál, hanem megannyi individuum által írt, általam csak szerkesztett, gyakorlatilag nonprofit portál.
A helyesírási hibákat vagy nagyon durva hibákat javítjuk, de ennyi. Egy ilyen szöveg bacsisságát nem vehetjük el. Ő így ír, ő ilyen, és az embereknek ez általában ez tetszik, olvassák, őt így szeretik.
Ha valakinek tetszik az előadásmódja, annak örülünk, ha nem, akkor csak elnézést tudunk kérni, de ez esetben sem fogjuk egyenre fazonírozni a cikkeket, mert az cikkek mögött emberek vannak.Idén megújítjuk majd ezt a portált, ennek a kifejezésére valahogy az új designban ügyelni fogunk
-
Utólag ránéztem, és mindössze két kisebb hibát találtam a cikkben, ami korrektúrázási feladat volt, de elmaradt valahogy.
Persze rengeteg olyan dolog van egy szövegben (bármelyikben), amit mindenki másképp fogalmazna meg, de ennyit mindig meg szabad engedni, mert ezt stílusnak hívják.
-
Nekem is ilyen 6475b most a hurcolászós gépem. 3000 forintért vettem bele egy 4 magos AMD procit Alin, és onnantól bőven elég a sebessége. Office, Fb, böngészés simán megy.
Gyakorlatilag 40-45e forintból van egy 3.gen I3-nál sokkal gyorsabb gépem, új aksival, töltővel. Aksi is Alis, mégis jó.
3.gen I3 laptopok szerintem túlárazottak, 50-55e körül mennek, röhej. Az intel gma-k semmire valók voltak még ebben a generációban is.Ez az AMD meg már Gta4-el is elbír közepes beállításokkal.[ Szerkesztve ]
<< Tananyagok: informatikaora.hu >> Lego technic 42139 eladó
-
-
makikutya
csendes tag
A legjobb jószándékkal, de hiába összeszedett a cikk, nincs egy szerkesztő vagy valaki aki segítene az elemi fogalmazási, egyes szám/többes szám, központozás, szóismétlések, alany, tárgy problémák kiküszöbölésében? Nagyon nehezen olvasható, túl van fogalmazva, bonyolítva. Bocs ezért, de ha ez nem az erősséged, legalább publikálás előtt olvasd el újra, és a billegő mondatokon húzz egy kicsit. Tényleg jó szandékból.
-
válasz Lalikiraly #3 üzenetére
Ja és még két megjegyzés.
A gépet én a 4GB ram és SSD vel alapon. 65ért vettem. Hivatalos magyar gar blabla.
Az S145 ben a celeron és pentium változatban sincs lehetőség dual channel memória módra mert csak egy slot van és kész. Abban csücsül a gyári 4 gigás modul.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
Sziasztok!
Nekem ilyen gépem van, de a mêg gyengébb Celeronnal.
Gyárilag egy 2666-os RAM modul van bennük.Én az egy szem 4 gigásatcseréltem ki egy 8 asra. Már ettôl magában is pattogósabb, reszponzívabb lettagép. Perszeugyanúgy2133 on CL 15 ön megy a ram.
A pentium gonld meg szinte egy i3 as picit butítva.
Lalikirály nem szép ember; de Gavallér!!!
-
TheLázs
tag
Hát igen... Mindig tudtuk, hiába a teljesítmény lassú felzárkózása, még mindig egy 2014-2016 közti business class géppel jár az átlag user a legjobban, amit jó forrással garanciálisan megvehet. Pláne, hogy a használat élménye csak részben a szilikonon múlik...
"Annyi mindenféléhez nem értek, hogy az már sokoldalúságnak számít” – Örkény István