Hirdetés

2019. október 17., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) westlake


westlake
(félisten)

A Samsung PM961/SM961-es modellek már most is megvásárolhatóak, ráadásul aláznak minden mást a piacon. :U
Bennem fel sem merülne, hogy Intel SSD-t vásároljak. Vannak sokkal jobb alternatívák.

[ Szerkesztve ]

Play nice!

(#2) Sinesol válasza westlake (#1) üzenetére


Sinesol
(addikt)

Tesztek alapján nem mondanám hogy nagyon aláznak, kb egy szinten vannak a többi gyarto top megoldásaival, van amiben jobbak és van amiben rosszabbak a konkurrenseknél.

Ráadásul azok kiforrott klasszikus nand flash megoldások, míg az itt bemutatott technológia még gyerekcipőben botladozik, viszont máris jó teljesítményre képes.

[ Szerkesztve ]

(#3) westlake válasza Sinesol (#2) üzenetére


westlake
(félisten)

Egy szinten a többi gyártó top megoldásaival? Linkelj már néhányat légy szíves.
Az, hogy új technológia, senkit sem érdekel, ha nem versenyképes...

Play nice!

(#4) Sinesol válasza westlake (#3) üzenetére


Sinesol
(addikt)

Tomshardveres tesztbe néztem bele előbb, szerintem te is megtalálod, az ott látottak alapján kiegyenlitett a dolog.

Egyébként persze, ha nem versenyképes senkit sem érdekel, de itt még szó sincs ilyesmiről, mivel még meg sem jelent, tehát nem tudjuk mennyire lesz versenyképes, vagy sem. Másrészt pedig egy új technológia általában sosem versenyképes, eleinte ráfizetéses minden, de ha ezt az áldozatot nem vállalnák be, akkor még mindig kőbaltákkal szaladgálnánk. :K
Nem elhanyagolható, hogy Dram sebességről és elérési időről is beszéltek a sebesség kapcsán, szóval elég sok van még a technológiában. Amennyire emlékszem az első generációs prototípus ssd-k még csak megközelíteni sem tudták azt a sebességet, amit ez most hoz prototípusként. Ki tudja hol fog tartani ez, mire pár év mulva leszivárog a hétköznapi felhasználói szintre.

[ Szerkesztve ]

(#5) csatahajós válasza Sinesol (#4) üzenetére


csatahajós
(senior tag)

Kérdés, hogy a a flash-es SSD-kben mennyi van még, mert tárkapacitás növeléssel még jó ideig turbózható a sebesség, majdnem hogy lineárisan. Magyarán az első már nem proto szériának titulált Optane-knek elég komolyat kell gyorsulnia és méretben nőnie, ha versenyképesek akarnak maradni - persze az ár nagy kérdés, mert ha mondjuk egy ilyen 32GB-os SSD 1 GB DDR4 RAM árában jönne (nyilván ez csak képzelgés) akkor még lehet nagyon jó.
AZért ennél többet vártam picit elsőre én is, minimum azt hogy hozzák a kurrens csúcs flash SSD-ket méretben és sebességben is. Jövőre kiderül.

(#6) Dr. Akula


Dr. Akula
(nagyúr)

Az Intelt ismerve ez k. drága lesz. Majd 10 év múlva használtan... Persze addigra az SSD-k is elhúznak mellette, akkor meg azért nem fog kelleni.

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#7) zetor2000


zetor2000
(aktív tag)

"Mindez a kezdeti elterjedésre biztosan nem lesz kedvező hatással, de azt is el kell fogadni, hogy az ilyen új technológiák esetén nem mindig megoldható a teljes visszafelé kompatibilitás, így a támogatottság kapcsán az óvatosabb megközelítés indokolt."

Fenéket. El kell adni a magasabb profitrátával bíró új cuccokat. Ennyi Ezek a dolgok sokkal több profitot hoznak azzal, hogy akik váltani akarnak, rákényszerülnek arra, hogy mindent lecseréljenek. Ha csak annyi lenne, hogy beszerek egy meghajtót, vagy egy kártyát, csak 5 forintot (hasznot) hoz, de ha le kell cserélni az egész rendszert, akkor 505 forintot (hasznot) hoz.

Angolórákat adok-veszek...

(#8) Dr. Akula válasza zetor2000 (#7) üzenetére


Dr. Akula
(nagyúr)

Akkor ISA-s videokártyákat is kéne gyártani? Meg MFM vinyót?

Xbox One X - PS4 - Dell 5491 - i9-9900K, G.Skill Trident Z 32GB 3200/CL14, MSI 2080Ti Lightning Z, ASUS Maximus XI Extreme, Samsung 970Pro 1TB, Corsair K95 RGB Platinum, Logitech GPro, Benq PD3200U, Phanteks Enthoo Elite

(#9) Akula


Akula
(senior tag)

Szép számok!
Kb. 3 év múlva láthatjuk az első darabokat iss a Prohardveren.
Egy havi fizetésért... :U

(#10) Dare2Live válasza westlake (#1) üzenetére


Dare2Live
(nagyúr)

Nézd meg miket igér Intel optanera. Ha nincs kedved kutakodni nézd meg mit igér intel a cikkben lévő 16/32gbs modulra. Márpedig ezek egymás mellé pakolod őket szépen skálázódnak.
Pont az az optane lényege, hogy sebességre nincs alternatíva rá. latecyben, heavy workloadban új dimenzió. Kérdés server vonalon túl hova ez a sebesség...

A dohányzás se káros, sok nagyapa, dédapa száritott diófa levelet tekert újság papírba, és azt szívta. Mégse a tüdőrák vitte el őket sok esetben. by k.feri80

(#11) Sinesol válasza Dare2Live (#10) üzenetére


Sinesol
(addikt)

Na meg az sem utolsó hogy a tlc nand flash lapkák nem sokáig élnek, ez meg a számok alapján akár többezerszer annyi használatot kibír. Ha csak egy minimális 10-50 szeres élettartam megvalósul ebből, már az is mocsok nagy előrelépés.

[ Szerkesztve ]

(#12) derive válasza Dare2Live (#10) üzenetére


derive
(senior tag)

A hires trollsite S|A mar pedzegette, hogy tavaly ota folyamatosan csokkentek az elvarasok az Optaneal kapcsolatban.

Copyright © 2000-2019 PROHARDVER Informatikai Kft.