Hirdetés

2024. április 25., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#17) Hieronymus


Hieronymus
addikt
LOGOUT blog

"A fruktóz a gyümölcscukor, amit diabetikus édesítőszernek is használnak. Ennek oka, hogy nem növeli a vércukor szintet komoly mértékben, mert ahelyett, hogy a máj glükózzá alakítaná, inkább zsírt csinál belőle."

Ez így nem igaz.
fruktóz : C6H12O6 (két molekula szerkezete lehetséges, ami csekély mértékben tér el egymástól)
glükóz : C6H12O6

Az eltérő név azért alakult ki mert annak idején nem tudták megállapítani a molekula összetételt. (Hasonló tévedés volt a tein, mivel teljesen azonos a koffeinnel, még a molekula szerkezete is.)

A máj nem alakítja át mivel ugyan az a cukor, csak zsírrá tudná átalakítani. De a vércukrot nem alakítja zsírrá a máj. Ha csinálná, akkor nem lenne kettes típusú cukorbetegség.

A gyümölcscukor félreértelmezését egy orvosi gyakorlat alakította ki.
Az inzulin adagolásánál nem lehet pontosan meghatározni a szükséges mennyiséget egyszerű eszközökkel. Ezért könnyen lehet "túladagolni" az inzulint. Ez esetben a szőlőcukor fogyasztása emeli a szükséges szintre a vércukor mennyiséget a vérben. Ez nagyon gyorsan folyamat, mert könnyen szívódik fel fruktóz. Ez a szőlőcukor mennyiség nem számít bele a napi szénhidrát fogyasztásba. De csak ez a mennyiség nem számít bele.
Amit fagylaltban vagy más édességben fogyasztanak a cukorbetegek, az számít, sőt nagyon számít mert perceken belül a vérben lesz. Kiváló eszköz az önromboláshoz.

[ Szerkesztve ]

Legyen béke! Menjenek az orosz katonák haza, azonnal!

Copyright © 2000-2024 PROHARDVER Informatikai Kft.