Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
BloodRay
veterán
Nagyon tetszett az írás, főleg az első oldal.
Nekem anno egy Casio SF-8350 -em volt, imádtam."A gép pentium 4-es. Mit mondjak még róla?! Leírom mégegyszer. PENTIUM 4." -► Henky83
-
JanR
addikt
A mindensegit, micsoda manager kalkulatorok
Jo iras nagyon, koszi
-
Szirti
tag
Nagyon jó írás. A retró része igazán jó emlékeket juttatott eszembe. Nekem Sharp IQ-7000 volt jó néhány éven keresztül amíg Általános iskolai ballagáskor nem kaptam egy Nokia 3210et.
"Revenge is a dish best served cold." - old Klingon proverb
-
nagyúr
Izgalmas, jó írás.
Van egy Casio Data Bank DC-2000 130-am még annó úgy kaptam ajándékba jó régen.Casio DC 2000 Csak nem tudom ezt lehet-e már menedzserkalkulátornak nevezni?[ Szerkesztve ]
Més que un club!
-
taltos
senior tag
Nagyon élveztem az írást, gratulálok hozzá!
Ilyen felhasználásra egyébként BlackBerryket nem is néztél soha?
[ Szerkesztve ]
-
amanoba
őstag
tetszik az írásod, bár csak szemezgettem belőle, de estefelé átolvasom teljesen.
Zene nélkül az élet tévedés volna - Friedrich Nietzsche
-
FerroChrom
csendes tag
Végigolvastam az egészet, nagyszerű cikk volt!
Nem kevés nosztalgikus emlék jutott most eszembe, ugyanis nekem is volt 9110i-m és 9210-esem is. A 9110-es valóban 486-os procit használt és az is az AMD háza tájáról érkezett. A 9210-es meg valami csoda volt számomra a 4096 színű kijelzőjével.
A sört meg én is szeretni fogom, szerintem életem végéig.
No Fate But What We Make - Nincsen végzet, csak ha magad is bevégzed (Sarah Connor) :: A Google nem a barátom. A barátait megválogatja az ember.
-
Pdaw
csendes tag
SymbianOS: szép kép, a tied most is az a hős?
taltos: a széles qwerty billentyűzet szerintem eleve elfogulttá tett az évek során, ezért lehet hogy nem csak blackberrym de semmilyen más okostelefonom nem volt. Már csak a tapasztalatszerzés miatt is jó lett volna így utólag.
Köszi a biztatásokat!
-
Ádyka
senior tag
Az első kalkulátorom valami kínai csoda volt, kb 3-4 mm vastagságába asszem 50 név fért.
Majd kaptam helyette egy komoly 50 név/telefon memóriás DC-200-as casiot.
Utána jött az SF-4600, amihez kb 95-be jutottam hozzá használtan, 7000 Ft-ért.
Kb ugyanennyiért vettem hozzá használt de gyári adatkábelt, amihez dos-os szoftver volt.
Néha még előkapom és nosztalgiázom velük.[ Szerkesztve ]
Varta R2U 2100 mAh AAA 2799 Ft! Varta R2U 800 mAh AAA 2399 Ft!
-
Titan44
tag
Jó kis írás.
Nekem pont hogy a kommunikátorok nem jöttek be és az S60-as készülékeket becsültem mindig is nagyra.
Nah meg az egyetlen S90 készüléket bálványoztam sokáig, valahogy mindig kikötött nálam egy 7710-es.A kilencvenes évek zenéi: https://www.facebook.com/ilove90sclub
-
frescho
addikt
A jo oreg Pison 3. Meg mindig orzom egy Nokia csipogo es ket communicator tarsasagaban
[ Szerkesztve ]
https://frescho.hu
-
Misi1979
őstag
Nokia 9000-rel kezdtem a kommunikátorosdit, PannonData (+PannonFax!) szolgáltatással. Imádtam, programokat telepítgettem a hatalmas belső memóriájába (1997-98, 2mega szabad tárhely egy mobiltelefonban, gondolta volna valaki?).. Még a mai napig emlékszem a mobilfax-számomra sokszor életet mentett a készülék..
Vége felé az akku már csak 3-4 órát bírt, továbbá kitört egy csatlakozója és ragasztóval kellett rögzíteni, de akkor is, a 9000-es nokia valami olyat nyújtott nekem, amit még a mai nap is keresek a mobilok között: meghaladta a korát.
Természetes volt számomra, hogy utódja csakis 9xxx lehet, egyből a nagyobb belső memóriás 9110i-re neveztem be. Szebb kijelző! Háttérvilágítás! Bővíthető memória! Őt is imádtam használni, ekkor lett szokásommá, hogy minden készülékhez rögtön veszek egy pótakkut is.. Emlékszem, informatikára fogékony ismerőseim már a 9000-nél is hasra estek, amikor sikerült behoznom nekik egy ms-dos parancssort a mobilon.. a 9110-nél, ha jól emlékszem, már működött a dos-ban a billentyűzet is
Ugrás, 9210i: Szép volt, jó volt, mégsem szerettem. Túlságosan hozzánőttem a geos-hoz az előző két készüléknél, nameg voltak bosszantó hiányosságai/hibái is: gyenge készülékház, ZSANÉRok, lassú működés, sűrű fagyás, GPRS hiánya, ami bosszantó volt, hiszen látszódott, hogy HSCSD ide vagy oda, a jövő nem az adathívásé. Ha jól emlékszem, itt vették el a beépített fax-szolgáltatást. Emlékszem, sikerült működésre bírnom egy dos-emulátor programot és norton, win3.0 is elindult a készüléken
Ismét ugrás, 9500: pár hibát kijavítottak, de itt kezdődött el a kiábrándulásom a kommunikátorokból. Kétszer cseréltem youtube-videók alapján komplett készülékházat, kijelző belső keretet, az ismét rosszul megtervezett ZSANÉRok miatt (kapdbe, nokia!). A wifi jól jött (volna), ha a beépített böngésző valamire használható lett volna. Egyszer lemértem: az index-főoldal 3.5 perc alatt töltődött be, és nem, nem a wifi sebessége miatt.. Az opera mini sokat mentett a helyzeten, meg végre volt GPRS (sőt, talán EDGE is).
E90, jelenleg is használatban: teljesen igazat kell adjak a szerzőnek. Ez egy n95, nagyobb akkuval, belső kijelzővel. Mondjuk nekem nincs gondom a belső billentyűzettel, használom is rendesen, viszont érdekes: valahogy nincs kedvem telepítgetni rá programokat, nincs meg az a varázs, ami a 9000/9110-nél még megvolt..
jó volt kicsit nosztalgiázni
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
aram01
nagyúr
jó cikk
Isten jól sikerült alkotása vagyok, elvégre rögtön bőrkötésben adott ki...
-
nonoka74
tag
nagyon jó cikk!köszi 9300i forever
-
stratova
veterán
Remek "kis" olvasmány született! Elő is kotortam a Gigabyte 9800 pro (Isten éltesse még sokáig ) dobozából ezt, de nem tudom él e még, mert nem lelem a külső akkut. Az egészben az a szép, hogy most egy Casio PV 250X-et használ és sehogy sem tudom leszoktatni róla pedig már nagyon unom, egy-egy win reinstallnál a DDlink macerát. Szóval passzív félként ugyan me megértem a vonzalmadat a menedzserkalkulátokorkhoz és utódaikhoz.
[ Szerkesztve ]
-
stratova
veterán
Kimaradt, apámé mindkét jószág. Utóbbi testvérét hardverszakos szobatárs kapta meg használat híján. Írkált rá 1-2 programot, a leglátványosabb a feles térkitöltésű szinusz görbe megjelenítése volt
Revans a PV-250X-en (elég vacak rajta kézzel rajzolni, nem is értem miért nem erre használatos)
[ Szerkesztve ]
-
atike
nagyúr
Jó írás, jó volt nosztalgiázni...
-
HXY
addikt
Jó kis írás, de nekem a második oldalról hiányoznak a képek.
-
Pdaw
csendes tag
Amennyire emlékszem, egészen a 9500-ig maradt a Fax támogatás. Na jó, hazudtam, nem emlékszem, hanem az E90 megjelenésekor siratták egy fórumon a fanok, erre emlékszem... és igen, valahogy nem tudott mit kezdeni a wifi sebességelőnyével a 9500. Erre már kicsit savanyú szájízzel mondhatnánk, hogy meghaladta a korát.
Nekem a 9500 meglepően stabil lett mechanikailag, több szívmegállásos esést is túlélt. Majd egyszer csak bicajon 25-30 km/h mellett kifordult a zsebemből, csúszott-pattogott vidáman jó 15 métert immár alkatrészenként külön-külön, ezután összeszedtem és összeraktam, és láttam hogy az akkufedélen egy kavics okozhatta 1x8 mm-es karc lett a legnagyobb baja.
Lecseréltem mint a villám egy másikra...
(ah, ezt a cikkbe kellett volna illesztenem, mindegy) -
Misi1979
őstag
A zsanér nem eséstől, hanem anyagfáradástól ment tönkre. Nem túlzok, 10-ből 8 esetben jelentkezett a probléma. Túl gyenge anyagból készült ahhoz, hogy kibírjon X számú nyitogatást, a benne lévő műanyag/fém jóval erősebb volt, így a keletkező feszültség csinos kis repedéssel indított X számú nyitás-ciklus után, majd végül megadta magát. Lásd ennél a hirdetésnél a kommentek között lévő képek.
A fax támogatás -emlékeim szerint- jóval előbb megszűnt. A nokia -hivatalos?- álláspontja talán az volt, hogy a csomagkapcsolt adatátvitel mellett elavult a faxhívás támogatása, ha jól emlékszem, a készüléken a Messaging gomb alatt volt ugyan fax opció, de nem működött, hiába küzdöttem vele én (és a pannon ügyfélszolgálata).
Egyébként mekkora genyóság volt az akkufedélnél az a mágnes
A kismókusok kenyérre is kenhetik.
-
JanFe
aktív tag
Tetszett a cikk. Gratula
"There is nothing permanent except change"
-
Aty1
csendes tag
Jó bejegyzés!
"Amit ma megtehetsz, ne halaszd holnapra. Ha még ma megteheted, hogy holnapra halaszd, el ne mulaszd elhalasztani"
-
zolyee
tag
Grat, nagyon jó cikk!
-
DasH_001
tag
Kiváló írás!
Új hozzászólás Aktív témák
Állásajánlatok
Cég: Ozeki Kft
Város: Debrecen