Hirdetés
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Hieronymus: Az igaz barátság kezdete
- Mr Dini: Mindent a StreamSharkról!
- Luck Dragon: Alza kuponok – aktuális kedvezmények, tippek és tapasztalatok (külön igényre)
- Meggyi001: Áram nélkül....méltóság nélkül.....
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Meggyi001: Amire figyelned kell Párizsban is...
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: MárkaLánc
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
Stüsziteszt
üzenetére
Örülök, hogy tetszett a cikk, és kellemes emlékeket idézett fel. Őszintén szólva engem is meglepett ennek a cikknek a népszerűsége, mert mindig is azt hittem, hogy ez a téma annyira rétegigényt fed le, hogy a legtöbb olvasó számára unalmas lesz. Ehhez képest olvasottságban már majdnem beérte a nagy videokártyás cikkem második részét, és csaknem 3x annyi hozzászólás született rá. Pedig azzal a cikkel sokkal több munka volt, és (számomra legalábbis) sokkal érdekesebbnek is tűnt, ennek ellenére kiábrándítóan alacsony érdeklődés mutatkozott rá annak idején, amikor megjelent, legalábbis a korábbi cikkeimhez képest...
-
válasz
Neovenator
üzenetére
Igen, ez egy külön cikk lehetne, hogy melyik a legjobb low profile kártya... és akkor persze életszerű körülmények között kéne tesztelni, tehát SFF gépben, meg az ahhoz adott gyári táppal, hogy egyáltalán meghajtja-e és nem fő-e bele
Ez is egy érdekes cikk lehetne, bár talán méginkább rétegitény, mint ez az IGP-s 
-
Többnyire igen, de a 1050Ti alapvetően nem low profile kártyának volt tervezve, csak készült belőle olyan verzió is. De egyébként pl 1650-ből is van, ilyen alapon az is be kellett volna kerüljön. Sőt, régebben egészen magas kategóriás kártyákból is készítettek low profile változatot, pl GTS 250, ami ugye egy 9800GTX átnevezve
Szóval nem feltétlenül alsókategóriás az, ami low profile, és ennek a cikknek nem volt célja a magasabb kategóriás low profile kártyák tesztelése. -
válasz
Neovenator
üzenetére
A 1050Ti a maga idejében nem low-end kártyának számított, ezért nem szerepel a cikkben. Nem a low profile kártyák bemutatása volt a cél (az csak véletlen, hogy pont olyan lett az összes), hanem a maguk idejében leggyengébb GPU-k összehasonlítása a korabeli IGP-kkel.
-
Persze, ilyen közeli kivágásoknál, vagy ha a plafont nézed, nyilván megy feljebb
A benchmark egy amolyan worst case scenario-t vetít le, ha az jól megy, akkor az éles játék mozgalmas jelenetei is jól fognak menni. Ebből a szempontból szerintem jó az a benchmark.Egyébként igaz amit írsz, hogy a lista 2/3-ával jól megy low-on, csak azt ne feledjük, hogy a lista 2/3-a jóval újabb is, mint maga a játék. Például az összes AMD APU újabb minimum 3 évvel, a leggyengébb apu-kon mégis 30 FPS alatt van 720p ultra low-on is. Szerintem a GTA van annyira széles néprétegeket megcélzó játék, hogy illett volna jobban futnia a gyenge vasakon. De mint írtam, elég csak megnézni a GTA5 számait: a gyenge konfigokon bizonyos esetekben még jobban is fut, a látványvilág meg nagyságrendekkel jobb.
-
Szerintem a "rosszul optimalizált" és a "rosszul skálázódik" fogalma keveredik itt össze ebben a vitában. A GTA4 kifejezetten rosszul skálázódik, vagyis (korabeli) gyenge gépen nem fut jól, de erős (akár sokkal újabb) gépen se nagyon bír 60 FPS fölé menni. Szóval megírták egy adott teljesítményszintre (ami akkoriban kb a csúcs PC-t jelentette), azon jól fut tehát jól optimalizált, de nem jól skálázódik, mert gyengébb géphez nem lehet eléggé visszabutítani a grafikát, illetve ha jóval erősebb gépet teszel alá, akkor sem kapsz 200 FPS-t. Ezt a későbbi GTA5-ben már sokkal jobban megoldották, látszik is a tesztben, hogy a gyengébb vasakon szinte még jobban is fut, mint a GTA4, holott sokkal szebb a grafika, az erősebb vasakon pedig sokkal magasabb sebesség érhető el vele, mint a GTA4-el.
-
-
Köszönöm mindenkinek a gratulációkat. Akinek tetszett, az olvassa el az első oldalon linkelt nagy GPU-s cikk két részét is, azokra büszkébb vagyok mint erre
-
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Szabályt erősítő kivétel mindig akad
-
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Többnyire eladom, mikor végeztem a tesztelésével, de a tiéd pont megmaradt mert nem kellett senkinek
El van rakva tárolóba, majd lesz vele valami. -
válasz
Fr@nkieWilde
üzenetére
Az volt a legelső alaplap, amit a teszthez megvettem, szóval kb akkoriban kezdtem el csinálni
Ott még a játékok listája se volt kész, ki kellett válogatni, hogy mik azok, amiket érdemes futtatni egy ilyenen. De ahhoz képest viszonylag hamar meglett, nyár elejére már kész volt, csak azóta sorban állt a Logouton, várva hogy kitegyék. -
Szerintem itt két teljesen külön dologról beszéltek. Az egyértelmű, hogy az APU/IGP sosem fogja kiváltani a diszkrét GPU-kat, hacsak el nem kezdenek kiadni olyan felépítésű chipeket, mint amik a konzolokban vannak, ahol a GPU részleg aránya sokkal magasabb, mint a CPU-é, de erre kevés az esély, meg szerintem az igény is. Szóval egyértelmű, hogy egy asztali APU-val sosem fogsz 4K 120-on, Ultra grafikán játszani. Itt inkább arról van szó, aminek sokan örülnek (köztük én is, bár engem nem érint a gyakorlatban a téma egyáltalán), hogy a mai APU-k / IGP-k egyre inkább képesek arra, hogy egyáltalán elindítsák, és vállalható kompromisszumok árán játszható módon futtassák a legfrissebb játékokat is. Ez pár éve még egyáltalán nem volt magától értetődő. Erre írta gbors, hogy már közel az a pont, ahol az APU-k akár alternatívát is jelenthetnek egy kompromisszumokat vállalni hajlandó felhasználó számára, és nem csak kényszermegoldásként jöhetnek szóba, ha épp nem volt pénz egy diszkrét GPU-ra...
-
Csak próbaképp megnéztem ezt a videót amit linkeltél, a napi használós asztali gépemen (i7-9700 + 3070Ti).
A GPU terhelés a 3D részlegre 35% körül, a Video decode részlegre pedig 65% körül alakult, eközben 30W körül fogyasztott a GPU. CPU terhelés nem volt számottevő (10% alatt). Viszont maga a videó nem tűnt teljesen folyamatosnak, picid mintha akadt volna (de lehet ez összefügg azzal, hogy Full HD monitorom van, szóval vissza is kellett skáláznia a képet)
-
Érdekesség képpen szerepelnek az ultra-low-end GPU-k, hogy lássuk, mennyivel gyorsabbak (ha egyáltalán) az IGP-knél. Engem érdekelt ez a kérdéskör is, és anélkül a tartalmat egy kicsit kevésnek éreztem. Ha nem tetszik, ne vedd figyelembe az eredményeiket. Pont ezért vannak külön színnel kiemelve a GPU-k, hogy könnyen lehessen szemmel is megkülönböztetni őket a grafikonokon.
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Aha, hát ennyire nem követtem annak a típusnak a sorsát, de ennyire fehér holló típusokat amúgy sem szoktam betenni a cikkeimbe. Szóval ez már kimarad, de a többi Intel GPU-ra van esély, csak meg kell várni hogy legyen még minimum 2 új GPU generáció

-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
Ahogy nézem ez az Iris Xe Max különálló kártyaként csak valami kínai belpiacos rettenet, én még nem is hallottam róla
Notebookba integrált formában meg nem vág a profilomba. Nem hiszem, hogy valaha is szerepelni fog valamelyik cikkemben. Az A380-ra van esély, meg a 750/770-re később, ha lesz újabb nagy GPU-s cikkem, de ahhoz még várni kell pár GPU generációt, mert nem olyan régen volt az előző 
-
válasz
MasterDeeJay
üzenetére
A380-on gondolkodtam, de már az sem a szó szoros értelmében vett ultra-low-end kártya, a többi meg pláne nem. Ezeket a kártyákat maximum majd az új nagy GPU-s tesztbe teszem bele (ha lesz valaha
) -
válasz
Ivy.4.Ever
üzenetére
Már nincsenek meg a teszt hardware-ek, ez a cikk már régebben készült, csak most tették ki.
Új hozzászólás Aktív témák
- Telekom mobilszolgáltatások
- Milyen RAM-ot vegyek?
- Filmvilág
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Bestbuy játékok
- AliExpress tapasztalatok
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Battlefield 6
- Konteó topic
- Villanyszerelés
- További aktív témák...
- Intel Core ULTRA 9 285K +32GB 7600MHz Patriot Viper XTREME 5 DDR5 kit! (Bolti ár: kb 600ezer Ft!)
- Samsung Galaxy S25 12/256GB Navy Blue (Gari: 2029.04.10)
- POWERCOLOR RX 9070 XT 16GB GDDR6 RED DEVIL - Új, 2 év gari - Eladó!
- GIGABYTE GTX 1660 SUPER 6GB GDDR6 OC Eladó!
- BIZTOSÍTÁSSAL iPad Pro 13 M4 Ezüst + Apple Pencil Pro
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Ez is egy érdekes cikk lehetne, bár talán méginkább rétegitény, mint ez az IGP-s