Hirdetés

2020. augusztus 5., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) --ka


--ka
(aktív tag)

Két gondolat.
Jó lenne a hatnézeti fotó (a tetejéről és az aljáról is kép), illetve jöhetne hasonló mATX-ben és mini-ITX-ben is az MSI-től.

(#2) Tetsuo


Tetsuo
(aktív tag)

Alig lehet látni valamit a képekből. Sajnos ilyen lehet szerelni is. Büntetném azokat a mérnököket, akik RGB-csillivillit meg egyáltalán bármilyen öncélú dizájnelemet felhasználnak a termékhez, miközben a sötét szín miatt alig lehet szerelni.
Valaki a múltkor fekete MBP-ért (laptop) sírt, az is legalább 10 fokkal melegebb lenne egy nyílt területű használat során. Egyszerűen nem értem ezt az infantilis szín(telen)-rajongást.

(#3) Piftuka válasza Tetsuo (#2) üzenetére


Piftuka
(addikt)

Nincsen baj a fekete színnel a gyakorlatban. Jól kialakított házban nem akadályozza a szerelést, ezt tapasztalatból mondom.

Ez a ház egyébként elég szép; egyszerre modern, és letisztult. Nagy piros pont jár az ODD helyért, és a masszív zsanérokért, amelyek az üveg odlallapot tartják.

Az is jó, hogy a szokásosnál vagy kétszer mélyebb az előlap, de sajnos elrontották azzal, hogy "dizájnos" légrés mintát vágtak rá.

Hiába a nagyobb felület, ha kevésbé van kilyuggatva. Mivel az előlapja zárt, a teteje sem nyitott, ráadásul teljesen zárt tápegység-pajzsot kapott, ebben bizony megfő a számítógép.

A tápegység mellé, és a "pajzs alá" beszorított, keresztbe fordított HDD keretben megsül bármilyen merevelemez.

Kár ezért...!

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#4) PROTRON válasza Piftuka (#3) üzenetére


PROTRON
(tag)

Nem tudom megnézted-e rendesen a fotókat, de azokon az látszik hogy az alulsó pajzs felülről át van lyuggatva.
Továbbá te is írod az ODD-t, ami miatt felkaptam a fejem hogy hogyan is jut ki a lemez ha az előlap teljesen zárt, szóval ránéztem a gyártói weblapra és ott már látni hogy az előlap is kapott zsanérokat, tehát nyitható és látni mögötte az elülső venti rácsot, ez a cikkből kimaradt.
Így már megoldható hogy amikor tényleg járatod a gépet és max terhelésen tapasztalati úton kevésnek bizonyul a légáram kinyitod az ajtót. Ha meg olyan, csendes konfigot építesz ahol nem gond ha kevesebb levegő jut be (az egyébként is alacsonyan pörgő házhűtőventikre) akkor meg maradhat a "szép" design.
Mondjuk nem én vagyok a célközönség, de jó látni hogy az én e-atx konfigom is beleférne ténylegesen, nem csak marketingelve, mert ugyan a cikk nem tér ki rá, de a 7 PCIE takaró alatt van egy 8. takaró elem, hogy a nagy méretű alaplapok legalsó slotjába is beférjen 2 slot méretű kártya.
Mivel ilyen lapoknál mindig probléma hogy át vannak rendezve, így az IO pajzs alatt a PCIE slotok 1 egész sorral lejjebb kezdődnek így olyan ház kell ami legalább 8 takaróval van ellátva annak ellenére hogy ténylegesen csak 7-et foglalhatnak el a behelyezhető kártyák. :)

[ Szerkesztve ]

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#5) Amerigo57


Amerigo57
(senior tag)

Végre a Phanteks házak után egy jól szerelhető ház.

MSI Creator 400M:
A méretei : 503 x 235 x 550 mm (MA x SZ x MÉ)
A CPU-hűtő maximális magassága magassága 180 mm.
USB portok :
2 db USB 3.2 Type-A
2 db USB 2.0
1 db USB 3.2 Type-C

Szerintem tökéletes , bár a ház anyagminősége , még ismeretlen.

(#6) vaakuum válasza --ka (#1) üzenetére


vaakuum
(őstag)

Dettó. Valszeg azokból a méretekből több foygna, amint az eatx-ből...

"Asszony kell a házba!" - Kőműves Kelemen - Szerintem is, csak nem pont úgy, waze!

(#7) Raggie


Raggie
(őstag)

Fű ez nekem nagyon tetszik. Egy hibája van: a csak egyetlen darab kifelé fújó venti hely... Legalább a tetejére kellett volna még két 140-es hely és akkor tökéletes volna.

Clint Eastwood FTW

(#8) Piftuka válasza PROTRON (#4) üzenetére


Piftuka
(addikt)

Jogos az észrevételed. Nem vettem észre, hogy a pajzs tetejét is rácsozták.

Ám még így is problémának tartom a szellőzést. Ott az a felső rácsos szerkezet sajnos nem sokat "oszt-szoroz" a keretbe rakott HDD-k szellőzése vonatkozásában! :(

Az előlaptól nem kap elég levegőt a keret... eleve, a HDD keret szélei az oda jutó kis levegő nagy részét is teljesen lefogják... A levegő hátrafelé sem tud távozni, mert útjába áll a tápegység... Maximum a HDD-k által termelt forró levegő tud felfelé is mozogni valamelyest, a maga útján.

Azonban ez messze van az ideális megoldástól. (És továbbra sem értem, hogy a gyártók miért nem alkalmazzák a vízszintes tengelye mentén elforduló HDD és SSD kereteket. Beépítéskor lehet abban a pozícióban, ahogyan a fotón is látható. Aztán használathoz elfordítjuk 90°-al, hogy a levegő hosszában átjárja a keretbe helyezett háttértárakat.

Abban is van logika, amit mondtál, hogy az előlapi panel nyitható, ha "több szellőzésre" van szükség...

Ám ez szerintem faramuci megoldás. A kinyitott ajtó ronda (oda a "szép dizájn") az ajtó útban lehet...És ahogyan említetted...

Én inkább a minden oldalán szellős házak, a nagy szabad belső tér, és a rendkívül alacsony fordulaton üzemelő ventik híve vagyok. Halk, egyben hűvös tud lenni.

Nem úgy a zárt, ún. "csendes" házak...

Legyetek mindig tudatos fogyasztók! Hasznos olvasnivaló a témában: www.tudatosfogyaszto.hu / www.fogyasztoklapja.hu / www.magyarefk.hu / http://fogyasztovedelem.kormany.hu / http://www.gvh.hu/fogyasztoknak / http://homar.blog.hu /

(#9) Komplikato


Komplikato
(veterán)

OFF: Tud valaki olcsó (20-30K közötti) mATX, ATX házat, ami kinéz valahogy*, jó a szellőzése, szerelhető, jó a kábelelvezetése és OLYAN eloszlásban vannak rajta USB csatik mint EZEN a házon? Rohadtúl nem értem miért szoktak 2+1 vagy 1+1 (USB 2.0 + USB 3.x) elosztást csinálni még drágább házakra is?
(*Nem kell rá üveglap, de ha csak olyan lenne, akkor jó az is. Csaz szerintem túl sérülékenyek, tele a web eladó sérűlt házakkal, jellemzően repedt üveglapokkal.)

"Figyelj arra, aki keresi az igazságot és őrizkedj attól, aki hirdeti: megtalálta." - (André Gide)

(#10) PROTRON válasza Piftuka (#8) üzenetére


PROTRON
(tag)

Naja, ahhoz élőben kéne tesztelni hogy ha beraksz egy ventit az alsó pajzs elejébe, alacsony fordulaton mennyire képes olyan túlnyomást létrehozni hogy kivigye a meleget.
Én még dolgozom az egyedi gépházamon, remélem ebben a hónapban meglesz és születhet belőle egy első bejegyzés a megfelelő fejezetbe az oldalon. Én is nézem a gépemen hogy így a nyár megérkeztével, nincs rajta az oldallap mégis melegszik, hát majd ha teljes lesz a build.

(#9) Komplikato

Egyetértek az előlapi usb-kel kapcsolatos morgásodon részemről is elvárás hogy az előlapon legyen 2-2-2 usb 2-es, 3-as, c-s, meg ha már maximalizálunk egy kártyaolvasó, de valahogy biztosítani kell az ilyen feladatú adapter/hub gyártók számára a keresletet. :D
De amúgy nagyon sokan a munkaállomásukat úgy rendezik be hogy nem esik kézre a gépház a perifériák körül, így inkább a monitort, vagy egyéb hubot használnak amiben megvan a rugalmasság. Talán a legjobb megoldás az lenne ha a billentyűzetben lenne hub a pendrive számára, de ez már másik topic

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

(#11) zetor2000 válasza PROTRON (#10) üzenetére


zetor2000
(aktív tag)

Fnatic Gear Rush klaviban van egy 2 portos USB HUB. Fél napig szedtem szét a gépem, hogy hol a rákban van bedugva egy pendrive, mire leesett, hogy a billentyűzetben. :D

Angolórákat adok-veszek...

(#12) PROTRON válasza zetor2000 (#11) üzenetére


PROTRON
(tag)

Jó tipp köszi, bár ezért az összegért nem én vagyok a célközönség.
Ellenberger, "mivel sose lehetünk elégedettek hiszen akkor leállna a technológiai fejlődés", ennek szellemében hiányolom az usb-c...nomeg ezek csak 2.0-ások. :P

Elméletileg nincs hülye kérdés...az elmélet és a gyakorlat között elméletileg nincs különbség.

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.