Hirdetés

2020. szeptember 24., csütörtök

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Tigerclaw


Tigerclaw
(nagyúr)

Eddig nem igazán találták meg a megfelelő irányt az "okos" dolgoknak. Sok izzadtságszagú ötlet született. Talán csak púp a hátán az összes cégnek ez. Muszáj csinálni, mert a konkurencia piacra dob "okos" megoldásokat...de sajnos a konkurencia is csak azért, mert ők is ugyanabban a cipőben járnak. Talán a robotporszívó az egyetlen háztartási gép eddig, ahol értelmet nyert a smart kifejezés. A Smart helyett AI, olyan mint robotnak hívni az automatizált gépeket. Jellemzően inkább kerülni érdemes az okos és intelligens háztartási gépeket, mert hasznuk semmi, de könnyebben elromolhat és drágább javítani.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#2) M107


M107
(addikt)

:R

Várom mikor törik fel őket....
Aztán meg, majd azzal szórakoznak éjjel be ki kacsolják a tv kikapcsolják az elektromos eszközöket.......

Szép jövő az biztos.....
Most is ott tartunk, hogy simán feltörnek dolgokat gond nélkül mert vagy szegényes a védelem, vagy van egy bennfentes aki jó pénzért elcsábul....
Lakossági hálókról meg ne is beszéljünk....

Már készítem a popcornt :D

A fórumon, bármit leírhatsz, én csak az igazat írom le. :) Utálom ha hülyének néznek ! - Addikt - vissza az őstag címet :) )

(#3) Eugene Roe válasza Tigerclaw (#1) üzenetére


Eugene Roe
(őstag)

A kényelem egyébként is megöl :) wc-ről, meleg vízről nyilván nem mondanék le, de nálam már az "okos" redőny is határeset, nem hogy az okos hűtő.

It'll hurt... a lot, but you'll be better - you say?!

(#4) Predatorr


Predatorr
(aktív tag)

Markus Wolff, ha megérhette volna... Bár ő már az internetre és az okostelefonokra is azt mondta, nem is álmodtak ilyen lehetőségekről a Stasinál.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

(#5) DraXoN válasza Tigerclaw (#1) üzenetére


DraXoN
(addikt)

most vettünk a régi bojler helyett ("régi" 100literes hajdú) egy "okosat" amiben csak a mobil csatlakozást "nem kértük" (ariston velis evo 80 plus, drágább lett volna a wifis és sok értelmét nem láttuk annyira).
eddig kb. harmadával-negyedével (valahol közte) kevesebbet eszik csak a bojler.. a wifis változatot lehetett volna mobilról vezérelni, ellenőrizni a vízfogyasztást, használati szokásokat, felülbírálni a "betanult tanult" módot kicsit.. A mostani ha az ECO mód be van kapcsolva akkor használati szokások szerint próbálja beállítani a meleg víz előállítást.
Ha továbbra is hozza ezt a szintet, egy 3 év alatt "megtérül" a többletköltség amibe ez került a "hagyományos" bojler helyett (7év teljes körű garancia van a bojlerra).

Amit írni akartam ezzel, vannak területek ahol van értelme, de csak "bizonyos mértékig".. szerintem.

The human head cannot turn 360 degrees... || Xeon 2678v3; Rx470; 32GB; 240GB; 2Tb + 3x1TB || Huawei P40 Lite (GMS) + LG V20

(#6) Tigerclaw válasza Eugene Roe (#3) üzenetére


Tigerclaw
(nagyúr)

Nálam egy háztartási gép ne okos legyen, hanem megbízható és ergonomikus. Nem kell bele felesleges elektronika, hogy elromoljon, meg fogyassza az áramot. Olyan meg pláne nem ami a netre van kötve. Se a hűtő, se a mosógép ne vásároljon helyettem. Attól tartok hogy pár év múlva ez nem az én választásomon fog múlni, mert belerakják mindenbe az alapmodelleket kivéve.

Annyi okosságot tartok ideálisnak, hogy lekapcsolja a világítást ha nincs senki a helyiségben, de attól pl. hülyét kapok, hogy magába a "villanykörtébe" teszik az "okosságot", nem a foglalatba, lámpába. Nem elég hogy ezer forint egy LED-es körte, legyen 5-10 ezer forint. :W

Szóval okos konnektor, világítás jöhet, de csak ésszerű áron, nem a hagyománys megoldás többszöröséért.

5G, IoT szintén nem kell.

Az a baj a világgal, hogy a hülyék mindenben holtbiztosak, az okosak meg tele vannak kételyekkel.

(#7) Williamgrant


Williamgrant
(veterán)

Kéretik a címben lévő ordas gusztustalan helyesírási hibát javítani.

Ide valami nagyon nagy bölcsességet fogok írni, csak egyelőre még nem tudom mit mert olyan sűrűn nem nézegetek világmegváltó idézeteket. Pedig a világnak nagy szüksége lenne a megváltásra, kezdetnek mondjuk egy örök PH előfizetés mindenkinek jól jönne. PornHub. Nem Prohardver. :D

(#8) Reggie0


Reggie0
(nagyúr)

Jo amikor mar nem csak a kocsidban lesz feketedoboz, hanem a lakasodban is :D

(#9) MeszesKPT


MeszesKPT
(senior tag)

Biztos én vagyok a bicikli, de ennek mi köze van az AI-hoz?

A robotporszívós analógiát sem értem. Évek óta használunk Roombat nagy megelégedéssel és bár 90 különböző ciklus van beleprogramozva, attól ez még nem mesterséges intelligencia és nem fog egy nap öntudatra ébredni.

(#10) Predatorr válasza DraXoN (#5) üzenetére


Predatorr
(aktív tag)

Na, ez a szép, hogy ehhez "okos"-nak kell lennie, jókora felárért.

"Amely probléma nem megoldható, azt meg kell szüntetni."

Copyright © 2000-2020 PROHARDVER Informatikai Kft.