Hirdetés

2022. augusztus 10., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
nagyúr

Köszi szépen a bemutatót! :)
Tényleg nem találkozik vele az ember hazai utakon, és szép autó nagyon.

Viszont kelhetett némi bátorság, hogy a Theta II. motoros autót bevállalj, gondolom ismered a [HMA Theta II. motor-meghibásodás miatti megállapodási oldalt]. Meg a hasonlókat, még a [Wikipédián is elég sokat írnak róla].

A lényeg, hogy a 2011-2019 közötti 2.0 és 2.4 literes Theta II. motorok elég komoly tervezési / kivitelezési problémától szenvedtek, és a gyártó(k) Észak-Amerikai képviselete pedig 2015-ben az NHTSA nyomására kezdte el a visszahívási akciót, miközben pár vitatható döntést hoztak.

Többek között az ilyennel szerelt Sonata-kra a gyártó egy bírósági ügy miatt (amit a megkárosított vásárlókat képviselő ügyvédek nyújtottak be) vállalta, hogy élettartam garanciát vállal, amennyiben a tulajdonos (USA vagy Kanada területén) a kiértesítéstől számított 60 napon belül egy un. [Kopogás Szenzor Érzékelő Szoftver] telepít fel az autóra (ami a gyanús jelekre visszafogja a motor teljesítményét, hogy azért haza tudj bicegni vele), illetve átvizsgálják.

Amennyiben az autót megfelelően karbantartották, akkor a 200 000 km és a vásárlástól számított 8 éven belül a gyártó vállalja a motor ingyenes cseréjét, illetve ezen túl az autó visszavásárlását. A cég vállalja továbbá, hogy a korábbi motormeghibásodások miatti szervizköltségeket bizonyos szintig ellentételezi, illetve az autó rossz hírneve miatt az eladott autó után egy utólagos kompenzációt fizet. Viszont értelemszerűen csak Észak-Amerikában...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#2) Somatom


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Grat! Jópofa verda. Az elhúzható napfénytető az egyik legfontosabb extra. Beülsz középre, a csaj az öledben, kidugja a fejét, vállát és a két karjával támaszt a tetőn. Nagy királyság! :)

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#3) bacsis válasza Cifu (#1) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Nem, ez kimaradt :B azt írják hogy 2015-en volt vissza hívás.. az autó 2016-ban került Magyarországra. Hátha ez már egy rendbe rakott verzió :)) hát vagy marad a bizakodás :)
Somatom! NE is mondd. a kölök nagyon éli :D

[ Szerkesztve ]

(#4) Cifu válasza bacsis (#3) üzenetére


Cifu
nagyúr

Szigorúan saját vélemény, de lehet nem ártana azért utánajárni, tényleg mi a helyzet a motorral, a visszahívással kapcsolatosan a [VIN számot itt ellenőriztetheted].

[Ajánlott oldal a motortípussal kapcsolatos problémák terén.]

És elnézést, nem akartam a bogarat elültetni a füledben, de azért 'better safe than sorry'...
Sok eseménytelen kilométert a kocsiban! :)

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#5) plömplöm


plömplöm
őstag

"Az elején a króm hűtőrács már a limited kiadás extrájának számít"

hát, állítólag így nézett ki 2016-ban:

ez meg már egy 2019-es kép:

G4KJ, ide linkel, "The manufacturer did not lay in the engine greater durability. But the main point of that is a dirty cheap price. The average engine life is about 150,000 miles (250,000 km). ", én rákérdeznék a hunyadi magyarországnál, hogy bár usa autó, de hátha van infójuk az adott autóról / motorról.

RÖGZÍTETT ÓRAÁLLÁSOK
Rögzítés dátuma Óraállás
2016.10.10. 23 090
2017.04.11. 33 079
2019.04.16. 68 920
2019.05.03. 109 920
2019.05.03. 109 920
2019.05.03. 109 920
2019.05.03. 103 170
2021.04.07. 82 345
2021.08.23. 85 776

2019-ben az adott valaki nagyon részeg lehetett :)

"Eddigi tulajdonosok száma 5"
ezt tudtad?

All systems gone! Prepare for downcount! 5....4....3....1! Off blast!

(#6) bacsis válasza Cifu (#4) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

Igen, érintett az autó, és igen, nem történt meg a visszahívása... Hát ez ilyen. Az élet megy tovább, nem idegesítem magam rajta :)

(#7) Wiz Khalifa


Wiz Khalifa
addikt

Szép kis autó én a legújabb modellt tudtam megcsodálni élőben, mikor megláttam nem hittem a szememnek annyira szép és annyira nagy böszme nagy dög (ettől a 2012-es kocsitól is hosszabb :D).

Amit a motorteres képen észre vettem hogy a kocsi Amerikában tengerparti kocsi volt ezért ha még nem tetted majd jól nézd át alul mert a ha a zár hídon megjelenik a felületi rozsda akkor a bölcső és hátsó hídon is már erősen elő szokott fordulni. De mivel erős anyag ezért ha foglalkozik vele az ember sose lesz vele baj :)

Ui.: Sok balesetmenteset vele. :R

Smoke some weed nigga!

(#8) Lenry


Lenry
nagyúr
LOGOUT blog

nájsz :R
végre valaki vett valami érdekes autót!

sok esemény és balesetmentes kilométert kívánok vele :R

Gvella Glan! | There are two types of people: Those who can extrapolate from incomplete data

(#9) Postas99


Postas99
senior tag

Számokban is ki tudnád fejezni a fogyasztás értékét?
Amúgy engem inkább a Skoda Superb-re emlékeztet hátulról.
Sok balesetmentest és hiba nélküli motort.

(#10) Szabi® válasza bacsis (#6) üzenetére


Szabi®
őstag

Ezen nem is kell, minden autós beszámoló alatt megjelenik "valaki" aki bizony lexikálisan teljesen felkészülten pingál valamit motormeghibásodásokról, rohadásról, alultervezett kormányműről, kieső kerekekről stb. stb ...
Ha az ő rendszerük szerint kellene autót vennünk akkor még 28-as biciklivel járnánk, mert sajnos minden márka minden típusánál olvasható valami katasztrofális probléma. Grat a vashoz :R

(#11) Somatom válasza Szabi® (#10) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

Azért ez nem teljesen így van. Sajnos, vannak rosszul sikerült konstrukciók. Pl. a Renault topik gazdija szerelőként huszon éve foglalkozik a márkával. 2.2DCI motort nem vállal, mert olyan betegágy, hogy nem tud érte felelősséget vállalni.

[ Szerkesztve ]

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#12) Szabi® válasza Somatom (#11) üzenetére


Szabi®
őstag

Én amikor az Audi A4-emet vettem, egyből megjelent 3 úriember, az egyik a motorkódra panaszkodott, a másik a benzines rendszert szidta (érthetetlen hogy miért), a harmadik pedig a pd-s motorokat. Volt olyan is, aki azt is megjósolta, hogy ott fog hagyni az autó valahol ...
Én azt mondom, hogy sok esetben ezek a mindenre kiterjedő tudással rendelkező "szakemberek" több kárt tudnak okozni, mint segítséget, már volt olyan is, aki magától a márkától próbált eltántorítani.
Valahogy nekem kicsit olyannak tűnnek ezen topikok lakói, mint a telefonos topikoké. :R
"- Androidot ne vegyé', az sz@r"

(#13) Somatom válasza Szabi® (#12) üzenetére


Somatom
addikt
LOGOUT blog

A netes infók nem számítanak. Autós ember két dolgot tehet. Az olcsóbbik az, hogy a lakóhelyéhez választ autót, a drágább az, hogy az autójához választ lakóhelyet. A lényeg az, hogy a típushoz értő szerelő elérhető közelségben legyen. Az ő véleménye számít. :)

Samsung Note 9 (8/512) Android 9, Tab S7+ 5G

(#14) ncc1701 válasza plömplöm (#5) üzenetére


ncc1701
addikt

Jó sokat tolattak vele. :)

(#15) Cifu válasza Szabi® (#10) üzenetére


Cifu
nagyúr

Feltehetően nem volt még tervezési/gyártási hibás autód, ahol kis utánajárással megúszhattál volna nem kevés idegességet és anyagi veszteséget.
Örülj a szerencsédnek...

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

(#16) VIPowER válasza Cifu (#15) üzenetére


VIPowER
senior tag

Már kapott elég infót mire kell figyelni, csak tartsa is be.
Amúgy grat, pofás autó.

(#17) bacsis válasza Postas99 (#9) üzenetére


bacsis
Közösségépítő
LOGOUT blog

5,8 liter volt a legjobb értékem, amit ilyen 300-400km-en mértem. Pont ma volt egy tankolásom, a Zasszony használta, kerek 500km-t futott 2 tankolás között 0-25km-es távokkal, és kerek 8literre jött ki. Ilyen "sokat" elég ritkán szoktam mérni. Nagy átlagban 7liter körül jön ki. Eddig 25ezer km-t vertünk az autóba, a tapasztalataimat erre a 25ezer km-re alapozom

(#18) Rick4


Rick4
nagyúr

Nincs benne se kettőstömegű, se turbó, csak egy direktbefecskendezés, amiből eleve következik a szívóoldali szelep kokszolódás, két frankó vvti okoskerék nyúlós lánccal, a motorfelépítésből meg sokminden más is következik, van vele épp elég gond, sajnos egy elég rossz hírű motor ez.
Ugyan mindegy a "netes" vélemény mások szerint, de annyit hozzátennék, hogy amerikai autókkal és alkatrészeikkel foglalkozom 17 éve, ilyet senkinek sem javaslok, pláne a 2015 utániakat....
Neked azért legyen szerencséd vele.

[ Szerkesztve ]

Az életben fontos megőrizni az egyensúlyt. Mert az ember, aki túl sokat akar, kockára teszi, hogy mindent elveszít, viszont aki túl keveset akar az élettől, az talán nem is kap semmit.

(#19) Fr@nkieWilde


Fr@nkieWilde
senior tag

Az autó hogyan került hozzád?
Magyar kereskedő révén?
Ha igen, akkor helyileg honnan?

[ Szerkesztve ]

Nem lehet nékem nagyobb tolvajom, mint aki az én időmet eltolvajolja!

(#20) homerhamm válasza plömplöm (#5) üzenetére


homerhamm
senior tag

Sokat tolattak vele. :))

Üdv: Szabó Lajosné Erzsike.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.