Hirdetés

2022. szeptember 28., szerda

Gyorskeresés

Hozzászólások

(#1) Cifu


Cifu
nagyúr

Köszi szépen a bemutatót! :)
Tényleg nem találkozik vele az ember hazai utakon, és szép autó nagyon.

Viszont kelhetett némi bátorság, hogy a Theta II. motoros autót bevállalj, gondolom ismered a [HMA Theta II. motor-meghibásodás miatti megállapodási oldalt]. Meg a hasonlókat, még a [Wikipédián is elég sokat írnak róla].

A lényeg, hogy a 2011-2019 közötti 2.0 és 2.4 literes Theta II. motorok elég komoly tervezési / kivitelezési problémától szenvedtek, és a gyártó(k) Észak-Amerikai képviselete pedig 2015-ben az NHTSA nyomására kezdte el a visszahívási akciót, miközben pár vitatható döntést hoztak.

Többek között az ilyennel szerelt Sonata-kra a gyártó egy bírósági ügy miatt (amit a megkárosított vásárlókat képviselő ügyvédek nyújtottak be) vállalta, hogy élettartam garanciát vállal, amennyiben a tulajdonos (USA vagy Kanada területén) a kiértesítéstől számított 60 napon belül egy un. [Kopogás Szenzor Érzékelő Szoftver] telepít fel az autóra (ami a gyanús jelekre visszafogja a motor teljesítményét, hogy azért haza tudj bicegni vele), illetve átvizsgálják.

Amennyiben az autót megfelelően karbantartották, akkor a 200 000 km és a vásárlástól számított 8 éven belül a gyártó vállalja a motor ingyenes cseréjét, illetve ezen túl az autó visszavásárlását. A cég vállalja továbbá, hogy a korábbi motormeghibásodások miatti szervizköltségeket bizonyos szintig ellentételezi, illetve az autó rossz hírneve miatt az eladott autó után egy utólagos kompenzációt fizet. Viszont értelemszerűen csak Észak-Amerikában...

[ Szerkesztve ]

Légvédelmisek mottója: Lődd le mind! Majd a földön szétválogatjuk.

Copyright © 2000-2022 PROHARDVER Informatikai Kft.