Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• Második autónak használunk egy ilyet, még garisan vettem 3 évesen. Feleségem imádja, napi rohangálásra kiváló. Szerintem tőlünk megy a bontóba. Egyetlen autónak szerintem kevés. Sok barátomat megleptük már a fogyasztással, párom csúcsa 6,7kWh, ezt 20km-en tudta hozni nyáron klímával, de az átlaga is kb. 9kWh. Ebből következik, hogy a kicsi akku ellenére tavasztól-őszig elmegy 250Km-t vagy többet is (írt már ki nekünk 295km-t is). Persze nem autópályán, hanem vegyesben. Pályán 180km körül, de mi gyakorlatilag nem használjuk ott.

Viszont három negatívum:
    1. A LED lámpa nagyon gyatra fényerővel rendelkezik.
    2. A klíma nem jó. Pontosabban, megfelelő hideget fúj, de nem lehet komfortosan beállítani a rácsot. Vagy a vezető mellkasára jön a hideg, vagy az utasra, és sajnos a ventilátor a legkisebb fokozaton is túl sok. Egyedül utazva ez kevéssé gond, akkor el lehet tolni az utasonldalra, de ha ott is ül valaki, akkor halál.
    3. Rettentő drága hozzá minden gyári cucc.

A miénken sajnos komplett hajtóművet kellett cserélni 4 évesen, szerencsére garanciában cserélték, egyébként 1,7millió lett volna+munkadíj. :U

A klímát már mi is észrevettük.
    A többiről nem tudok nyilatkozni, sötétben még nem sokat volt használva főleg nem városon kivül. :)

Mivel 90-95%-ban itthon töltődik és hosszabb utakra nem használjuk, erre a felhasználásra remélhetőleg jól szolgál majd.

Ami még feltűnt, hogy 100-110 km-es hatótávtól lefelé mint ha gyorsabban csökkenne a megtehető táv. Országúton tűnt fel, városban nem annyira. De lehet csak érzéki csalódás. :D

• Vesa
    veterán

Teljesen más élmény mint a belsőégésű társaik. Idővel biztosan elmúlik majd az újdonság hatása mindkettőnknél de lehet megmarad majd...a fene tudja

Meg fog maradni, méghozzá olyan szinten, hogy ez lesz számotokra a normális, és a belsó égésű lesz a fura....zúg, zörög, hörög, rezeg, büdös, stb.
    10 éve e-autózom, tudom. :))

Én az elsődleges autóval visszatáncoltam PHEV-re, bár azzal is 70%-ban elektromosan járok. Viszont az a helyzet, hogy az E autózásnak még mindig vannak problémái, sőt, paradox módon, egyre több. Pl. a töltőhálózat, hosszabb utaknál még mindig gond, valójában egyre isnkább gond, pont azért, mert egyre több az EV. Aztán odamész egy Ionity-re, ahol általában van kemény 4db kábel, és egyre többet van fullon. A legtöbb DC töltőn még ennyi CCS kábel sincs. Tesla SUC persze más kategória, és már nyitva is van sok országban más márkák előtt is, de sok olyan helyzet van, amikor nem akar az ember csak azért egy 150km-es kitérőt menni, mert ott van SUC.

Épp most írtam az EV topikba is, hogy már azzal sem megyek semmire ha EV töltős szállást foglalok, mert annyi már az EV, hogy valószínűleg foglalt lesz és nem tudok ráállni. Ezért ha hosszabb távra megyek és nem tudok tölteni, akkor beröffentem a füstöst és kész. A napi rohangálásra viszont szinte kizárólag EV módban járok, és töltöm otthon.

• Vesa
    veterán

Második autónak használunk egy ilyet, még garisan vettem 3 évesen. Feleségem imádja, napi rohangálásra kiváló. Szerintem tőlünk megy a bontóba. Egyetlen autónak szerintem kevés. Sok barátomat megleptük már a fogyasztással, párom csúcsa 6,7kWh, ezt 20km-en tudta hozni nyáron klímával, de az átlaga is kb. 9kWh. Ebből következik, hogy a kicsi akku ellenére tavasztól-őszig elmegy 250Km-t vagy többet is (írt már ki nekünk 295km-t is). Persze nem autópályán, hanem vegyesben. Pályán 180km körül, de mi gyakorlatilag nem használjuk ott.

Viszont három negatívum:
    1. A LED lámpa nagyon gyatra fényerővel rendelkezik.
    2. A klíma nem jó. Pontosabban, megfelelő hideget fúj, de nem lehet komfortosan beállítani a rácsot. Vagy a vezető mellkasára jön a hideg, vagy az utasra, és sajnos a ventilátor a legkisebb fokozaton is túl sok. Egyedül utazva ez kevéssé gond, akkor el lehet tolni az utasonldalra, de ha ott is ül valaki, akkor halál.
    3. Rettentő drága hozzá minden gyári cucc.

A miénken sajnos komplett hajtóművet kellett cserélni 4 évesen, szerencsére garanciában cserélték, egyébként 1,7millió lett volna+munkadíj. :U

• Teljesen más élmény mint a belsőégésű társaik. Idővel biztosan elmúlik majd az újdonság hatása mindkettőnknél de lehet megmarad majd...a fene tudja

Meg fog maradni, méghozzá olyan szinten, hogy ez lesz számotokra a normális, és a belsó égésű lesz a fura....zúg, zörög, hörög, rezeg, büdös, stb.

Volt aki azt állította, neki a sebesség váltás hiányzik.
    Nagyvárosban zsúfoltabb forgalomban nekem egyáltalán nem hiányzik. De másutt sem. :DDD

• Kinder
    senior tag

Teljesen más élmény mint a belsőégésű társaik. Idővel biztosan elmúlik majd az újdonság hatása mindkettőnknél de lehet megmarad majd...a fene tudja

Új hozzászólás Aktív témák