Hirdetés
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Magga: PLEX: multimédia az egész lakásban
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- RIOS Gépház: Frissültek a felhasználói adatlapok, beállítások, fórumos aláírások
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Parci: Milyen mosógépet vegyek?
- Luck Dragon: MárkaLánc
- eBay-es kütyük kis pénzért
- ZolaMan: Nincsen bírás! Avagy sérülés a 3. rétegben. Javítsuk meg!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Nem. Igazából, ahogy írtam is még az előző bejegyzésben, nem nagyon tudtam rákívánni más autóra. Erre a BMW-re is azért kértem már ajánlatot, mert vmit kellett csinálnom a lelkem megnyugtatására, mert már annyira frusztrált, hogy folyton halogatják az Alfa gyártását. De úgy igazából belül tudtam, hogy nem akarok én ilyet. Több felesleges kört meg nem akartam futni más gyártóknál.
Egyébként brutál, hogy mi megy most az új autóknál. Durva áremelkedések, igazi inflációs hatás. A BMW is épp akkor emelt árat, mikor ajánlatot kértem. Néztem, hogy a konfigurátorban nekem több, mint egy millióval alacsonyabb a listaár, mint amit az ajánlaton feltüntettek. Kérdeztem is, hogy ez mi? Akkor mondták, hogy ja a konfigurátor még nincs frissítve, de azóta már drágább...
Alfánál is ez van. Amikor én rendeltem a kocsit, a konfigurációm 32 014 000 HUF volt listaáron. Ez érvényes volt egész március végéig. Azóta kétszer emeltek árat, most a konfigom listáron 33 885 000 HUF...
És ezen felül csökkentik az adható kedvezményt is. Most már sztem csak egy számjegyű. Az ajánlott ár sztem most vagy 3M-val több lenne a kocsimra, mint fél éve...Nagyon nagyra nyílt az olló a nyugati árak és a magyar között, meg hát eleve most brutál költségek vannak az autóiparra terhelve, természetesen a végfelhasználó fizet, mint mindig. Most pedig zárkóznak fel nálunk is erősen az árak. Mondjuk az a durva, hogy a Giulia Q még így sem drága a versenytársakhoz képest, ha lehet így fogalmazni egy ilyen értékű autónál.
-
válasz
Hieronymus #5 üzenetére
De ő ezt szerintem a pusztában csinálja, valahol az ausztrál sivatagban
-
Az Alfában ki lehet kapcsolni mindent az ABS-en kívül. A hátsó kerekekre egy mechanikus önzáró, duplakuplungos diffi osztja le a nyomatékot, amit egy computer vezérel. Az úgy van programozva, hogy mindig azon doglozzon, hogy úgy ossza le a nyomatékot, hogy minél hamarabb betapadjanak a kerekek és tudjon tolni előre. Nem igazán lehet vele fánkokat rajzolni, meg hülyegyerek módban forgatni, mint egy BMW-t, mert nem arra van kitalálva. Olyankor is folyton küzd a tapadásért.
De ez nem a menetstabilizátor, ne téveszd össze. -
Én nem is akarok keresztbe menni, meg kilinccsel előre a kanyarba esni.
A színház alatt azt értettem, hogy az volt a benyomásom, hogy egy nagyobb gázra nem az az elektronika prioritása, hogy minél jobban letegye az erőt, hanem hogy dobálja a seggét.
Most az Alfával is van már 3 hét tapasztalatom, az nem ilyen. Annak, ha nyomom, akkor az menni akar mindenáron, azon dolgozik, hogy minél jobban betapadjon és toljon előre. Aztán azzal is előfordult már, hogy Csobánka felé megérkeztem egy fehér aszfaltos részre, nyomtam egy közepes gázt és egyből 30 cm-rel odébb tette a seggét.
Új hozzászólás Aktív témák
lo Szóval, az előző bejegyzésben, melyben leírtam a Giulia leszállításának történetét, említettem, hogy egy ponton már...
- Samsung Galaxy A54 5G 8/128GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, Garanciával!
- Apple iPhone 12 64GB Akku: 100%, Használt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garanciával!
- ALIEN GAMING PC // Core i5 6400 // 16GB DDR4 // 256GB SSD // KFA2 GTX1060 EX OC 3GB
- Samsung Galaxy S21 5G 8/256GB, Megkímélt, Kártyafüggetlen, Töltővel, 1 Év Garancia!
- Samsung Z FLIP 6 OLIMPIA
- DELL, HP gyári töltők, sok db. 7,4x5mm - 4,5x3mm + USB-C/Type-C 65W
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Új Hangkeverő 6hó jótállással!
- LG 27UN83A-W - IPS LED - 3840x2160 4K - 60Hz 5ms - USB Type-C - HDR 400 - AMD FreeSync - Hangszórók
- AKCIÓ! ASUS Vivobook Pro 16X OLED 4K notebook - i7 11370H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050 4GB
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest