- Gurulunk, WAZE?!
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- D1Rect: Nagy "hülyétkapokazapróktól" topik
- Meggyi001: Anya, tudsz segíteni a matekban?....Nem érek rá kisfiam, majd segít a ChatGPT...
- Luck Dragon: Új energia- és akkumulátor-címke az okoseszközök dobozában
- bambano: Bambanő háza tája
- eBay-es kütyük kis pénzért
- Brogyi: CTEK akkumulátor töltő és másolatai
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
Új hozzászólás Aktív témák
-
Somatom
veterán
Nincs Avensisem és nem érdekel, hogy legyorsulom-e, vagy sem. Nekem a kényelmes és gazdaságos utazás a fontos. Havonta tolok egy Bp. Ulm távot. Tempomat 130 -cal 8 óra. Ebből a cirka 900Km -ből sokat mondok, ha 100 olyan Km van, amin gyorsabban mehetnék, mint amennyit az autóm kényelmesen tud (már, ha nem lenne forgalom). Ugyan, mennyi időt spórolnék egy 500 lovas minekkel?
-
Somatom
veterán
Pont ott nincs akkora jelentősége a tömegnek. Ott "csak" gyorsan mész. Amikor álló helyzetből, lassú mentből történik a gyors tempóváltás, akkor számít igazán a lóerő mellett a tömeg és a tapadás. Sőt! Egy gyors pályán a leszorítóerővel is tudsz ellensúlyozni. Ha van elég lóerőd, amivel legyőzöd a leszorító erőt létrehozó elem légellenállását, akkor nyert ügyed van. De utcai körülmények között sokkal jobban számít a tömeg és a tapadás a gyorsításnál. Lámpától, lámpáig símán lealázhat egy olyan gyengébb, de könnyebb, 4WD -s autó, amit a NBRingen megeszel reggelire. A kérdés csak az, hogy melyikre optimalizálod a használatot.
-
Somatom
veterán
NBring?
Miért ez a mérvadó? Az a terved, hogy körözgess egy versenypályán? Ott teljesen mások a befolyásoló tényezők, mint az utcán. 160 -ról gyorsítva már nem akkora probléma, hogy az 500 lóerőt hogyan viszed át az aszfaltra, ha csak két kerék hajt. Az autó tömege is kevésbé számít, amikor már lendületben van. -
Somatom
veterán
De, itt nem anyagi kompromisszumról van szó. Értem a négyajtós szedánt, meg az 510 lóerőt. Csak a kettőt együtt nem. Egyszer felárat fizet az olyan csúcstechnikáért, mint a karbon kardántengely és külön fizet a plusz súlyért, ami lerontja a drága csúcstechnikával elérhető menetteljesítményt.
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #167 üzenetére
Ebben biztos vagy? Sztem hátsókerekes, önzáró difivel. A quadrifoglio a google szerint díszítést jelent. A legmagasabb felszereltséget jelenti, nincs köze a quadro szóhoz. Hacsak nem a négylevelű lóhere.
-
Somatom
veterán
-
Somatom
veterán
válasz
Anaren91 #127 üzenetére
Irigység?
Van egy 2WD, 510 lovas, négyajtós sedan digórakéta. Ennél nevetségesebb konfigot nehéz lenne összehozni. Minek a két hátsó ajtó, meg a két hátsó ülés? Szóval, elindul a család nyaralni az 510 lovas lóherével. Értem én, hogy garancia, de tele csomagokkal, lefoglalt szállással, bömbölő gyerekkel, 35 fokban, fényvisszaverő mellényben, a pálya szélén a mentésre várva sztem ez elég sovány vígasz. -
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #102 üzenetére
Toyota Yaris GR. Igaz, nem 1,5, hanem 1,6, de három henger és 261LE (mellesleg 4WD).
-
Somatom
veterán
válasz
Donki Hóte #99 üzenetére
Viszont, tudja, amire tervezték. 10 gyorsulást símán kibír egy főtengellyel. Akinek telik majomra, annak legyen pénze
banánralóherére is! -
Somatom
veterán
Pickup -ból is van megjelenős fajta.
Biztos van hozzá festőlétra-tartó.
-
Somatom
veterán
A "hogy néznek rád az emberek" rész azért nem teljesen kerek. Sztem az átlagtól egy kicsit jobban érdekel a technika, de ez nekem egy tök kommersz, négyajtós szedán. Ha frissen le van suvickolva, kiglancolva, akkor talán megnézem az utcán, de semmiképpen sem egy hub...meg kategória. Mondjuk, egy C3 -as targa Corvette -ből szívesebben szállnék ki. Vagy, egy mattfekete halottas Merci, a V12 -es Brabus tuninggal. Egy olyannal érkezni vhova, az feeling.
-
Somatom
veterán
válasz
#90088192 #10 üzenetére
A parkolással nem volt gondom, mert foglalt helyem volt. Viszont az odajutás az gyakran szült érdekes szitukat. Pl. az Operett színház raktárbejárata a Mozsár utcában van. Annak a végén, a Jókai téren jobbra kellett volna fordulnom, de rendszeresen elállták az utat a szabálytalanul parkolók. Személyautó elfért volna, de a nagy döggel esélyem sem volt. Én ott megálltam az utca közepén és besétáltam szemben a Dönereshez. Szórakoztató volt ebből a pozícióból kommunikálni a mögöttem tomboló AMG Mercissel.
-Mit képzel, hogy feltartja az utcát? Azonnal rendőrt hívok.
-Ó uram! Hálás lennék érte, mert nekem épp foglalt a kezem. -
Somatom
veterán
Ez nem igaz. Legalábbis nekem teljesen mások a tapasztalataim. Tudod hol alszik a 400 kilós hím gorilla? Ahol akar. Nem kell a városban sportkocsis lóerő, csak a tömeg számít. Régebben EZT a szerelvényt terelgettem. Állandó behajtási engedélyem volt a belvárosba. Nem volt egy lóerőgyár, mégis bármikor sávot tudtam vele váltani. Csak jobbra, balra mozgattam egy centit a kormányon, amitől hátul húsz centit himbált a pótkocsi vége. Mire a tükörbe néztem, már bármelyik sávba nyugodtan átsorolhattam. Mindegy volt, hogy AMG Merci, vagy Quattroizé digórakéta, mind előzékenyen húzódott félre.
-
Somatom
veterán
válasz
Klaus Duran #3 üzenetére
Mi mást vársz tőle? Belső égésű, nem?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
lo Már május volt, mikor először érkezett hír a Quadrifoglio-k (Giulia és Stelvio) 2020-as változatairól. Akkor már közel...
- Dell Precision 3440 és 3450 Core i7 10700 vagy 11700 // 32GB Ram // 512GB NVMe számla + gari több db
- iPhone 11 64GB Független Újszerű/1 hónap gar./Akku 81%/p4208
- iPad 8th. 32GB Cellular Újszerű/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4207
- Dell Alienware X16 Gaming laptop! 16" QHD / i9-13900HX / RTX4080 / 32GB DDR5 / 1TB NVMe! BeszámítOK
- iPad 7th. 128GB Wifi Használt/1-3 hónap gar./Akku 84%/p4206
- Már 30 000 Ft-tól BONTATLAN. Részletfizetés .Gamer szék noblechairs ICON Valódi Bőr Fekete
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol! Olvass!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 16/32/64GB RAM RX 7700XT 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- MÉG ÁRCSÖKKENTÉS Lenovo Thinkcentre E73 asztali gép eladó
- AKCIÓ! ASUS PRIME Z390-P i5 8600K 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 8GB GDDR6 DEEPCOOL Matrexx55 630W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest